Demonstracije učiteljev

16.11.2012 ob 20:58

Jp, tudi učitelji bodo jutri zraven. Povsem razumljivo, saj jih vlada jebe na vse mogoče načine. Podpiram jih, štekam jih, zdi se mi prav, da se borijo za svoje plače. Ampak hej, kaj je bilo to za eno sranje o naštevanju in kazanju toplih oblek, rokavic in kap, ki jih bodo imeli jutri na demonstracijah v Ljubljani. Vse novo, vse na videz dokaj drago, vse kupljeno posebej za ta dogodek.

Bi lahko torej rekel, da jim denarja očitno še ne manjka, da so si lahko kupili tako prestižno opremo za demonstracije, kjer bodo tarnali, da jim denarja zmankuje?

 

12 komentarjev na “Demonstracije učiteljev”

 1. Vanja1 pravi:

  Dejstvo je, da gospodarstvo ne proizvede toliko denarja kot nekoč. Čist Logično je, če je v gospodarstvu v zadnjih letih izgubilo slućžbe po več 10.000 ljudi, v Javni upravi pa se zaposlovalo, potrošnja pa je večja kot tedaj, a manj se proizvede. Javna uprava je lahko vesela, da imajo še službe in plače. Komu se maš tožit pri neki firmi, ti bo rekel šef, če ti kaj ne paše pojdi.. V Javni upravi pa se zaposleni obnašajo kot nedotakljivi, a pozabljajo, da tisti, ki za njih delajo, tudi nimajo več služb.

 2. Sadako pravi:

  Evo spet neka stara lajna. Jao.

  Ja javna upra je kriva za krizo v kateri je Slovenija :lol:

  Sicer pa Izrok, tudi mene so zmotili ti šali, kape, rokavice, ampak predvidevam, da je to priskrbel sindikat in ne šola (le-ta pa se financira iz državnega in občinskega denarja), tako da bi moral biti bolj kot na šolnike jezen na njihove sindikate.

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Okej, morda res, ampak vseeno je bilo butasto, da so se s tem postavljali pred kamero tik pred začetkom demonstracij.

 4. Sadako pravi:

  Vsekakor, tudi med učitelji obstajajo butlji, tako kot povsod.

 5. Vanja1 pravi:

  Sadako, Nihče ne pravi, da je za Krizo kriva javna uprava, a fora ej v tem, da nas je politika pokopala z raznimi krediti itd.. in je gospodarstvo šlo “Cugrunt”. A če so izgubljali službo tam, kjer se proizvaja je logično, da se mora poznati tudi v javni upravi, saj se manj denarja obrne v državno blagajno, ki financira javno upravo, ne pa da živijo, kot da se ni nič zgodilo. Nwm, od kod si bo država jemala denar za njihove plače, saj država že zdaj jema posojila, da plačuje javne delavce, pa da ne omenjamo, koliko preveč jih je, pred leti jih je bilo 90.000, zdaj jih je že 160.000, na dva milijona prebivalcev je to seveda krepko preveč. Če si država več tega ne more privoščiti, normalno, da mora kakšen učitelj it, al pa en ko dela v pisarni, logično. V Podjetju ti šef reče, dovolj nam je 5 delavcev, šesti je odveč, in moreš it, tako bi moralo biti v javni upravi. Država si v tem trenutku takšnega števila ljudi enostavno ne more privoščit in zdaj ni vprašanje, kdo je kriv, in kdo ne, cela Evropa je v Qurcu, pač bodo večje vrste v bolnici in ostalih javnih institucijah.

 6. darja pravi:

  @ vanja

  Cela evropa je qrcu. Očitno so povsod VSI PRI KORITU basali v svoje žepe.
  V naši mali SLO vsi vemo, kdo so to! Nihče ni obsojen, nihče v arestu.
  Pipa se zapira samo pri nič krivemu ljudstvu.

  ZAKAJ NE GRE VES APARAT IN MANEGERJI IN BANKIRJI IN SODNIKI IN VES BLEF, ki ničesar ne proizvaja…

  - na 1200 eur +plače+ ??

  Zakaj molzejo narod s 450 eur in jim še in še krčijo?

  Ti nesposobni papki pa še vedno špilajo komfort, kravate, zasedanja, brezvezno blebetanje…za ful keša na uro? Od kje??

  A smo domovina? A smo kuker ena družina?

  Slej ko prej se bo tudi pri na zgodila ulica! In bo vse uničeno, ful poškodovanih,…a potem pa kar bo denar?

  In kje je denar – premoženje naših očetov??

 7. špela pravi:

  Vanja1, nekaj ti ni jasno. Krčenje javnega sektorja pomeni manjšo potrošnjo, le ta pa propad zasebnega sektroja. Za zagon gospodarstva potrebuješ ljudi, ki bodo kaj zapravljali. Če se bo skrčil javni sektor in se jim bo zmanjšalo plače, tudi zasebnemu sektorju ne bo šlo nič bolje.

 8. špela pravi:

  Pa še to: ne trdim, da mora javni sektor ostati tak, kakršen je. Potrebna je reorganizacija, predvsem v smislu učinkovitosti in pa seveda polovično zmanjšanje plače vsem direktorjem zdravstvenih domov in podobnim ,ki imajo prevelike plače. Ne strinjam se samo s pavšalnim krčenjem vsepovsod brez nekih načrtov in projekcij, ter pa udrihanje po vseh, ki imajo manj kot 1200 EUR plače. Potrebujem srednji sloj, ki bo začel ponovno zapravljati svoj denar, da bomo lahko zagnali gospodarstvo. Vlada pa samo povzroča, da vsi samo še paramo in ne kupujemo ničesar, kar ni nujno potrebno.
  zasebni sektor propada in samo nove investicije in potrošnja, ga bodo spet dvignile.
  Poleg tega vlada sprejema neke ukrepe, ki so povsem populistični, npr. zmanjšanje davka na dobiček. Kdo pa še ima danes dobiček????
  Morali bi spremeniti popolnoma druge stvari, tukaj ciljam predvsem na birokracijo, ki pri nas odvrne tričetrt tujih vlagateljev.

 9. AndrejM pravi:

  @darja: kje je premoženje naših očetov? Pokradeno, varno spravljeno daleč nekje. In tisti, ki so za to odgovorni, so še naprej na oblasti. Mislim, da bo kakšen psihiater kmalu za slovenske državljane ugotovil skupinski stockholmski sindrom. Nekdo te ugrabi, pa potem razvrednosti, popljuva, pokrade, ti pa ga potem častiš kot Boga. In mladi? V npr. Španiji gredo na ulice in razmišljajo o prihodnosti ter kaj bi spremenili, v Sloveniji množično gredo na volitve in volijo enega od glavnih krivcev, da nam gre slabo. Pač, Butale ostanejo Butale.

 10. libero pravi:

  hrvaška okoli 5mio folka, javna uprava 170.000
  slovenija okoli 2mio folka, javna uprava 160.000
  baje je otrok vedno manj, učiteljev vedno več hmmmm??…..
  plače, za naše razmere, čisto spodobne….
  krčenje mase za izobraževanje in vlaganja v razvoj po sindikalistično, največji problem….hmmmm, sam se sprašujem, kje so rezultati tega blaznega vlaganja do sedaj( nekaj tudi v sindikalnih vrečah)….
  kot si sam ugotovil, si sindikat špoga marsikaj( bogve kaj še, pa sploh ne vemo), ob tem pa protestira kako so brez denarja, najbrž bi bilo korektno, da enkrat za spremembo, sami na protestih pokažejo plačilne liste…..
  sorry jih ne morem podpirat….
  WTF sploh piskajo!!!

 11. Vanja1 pravi:

  Darja s tem se strinjam ja, a dejstvo je tudi to kaj sem zapisala.. V Sloveniji imam 2 Milijona prebivalcev, 212 Županov, 3500 svetnikov. New York, 8.3 milijona, 1 župan, 40 svetnikov..

 12. Sadako pravi:

  Ful mi je zanimivo, ko ljudje primerjajo Slovenijo pa New York in to uporabljajo kot nek relevanten argument.

  Facebook dela čudeže.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !