Dame in gospodje, Borut faking Pahor

11.11.2012 ob 19:16

Borut Pahor je že v prvem krogu dobil največ glasov, kar je vsaj zame veliko presenečenje. Vedel sem, da bo raztural, in vedel sem, da se bo na sceno vrnil kot ptič Feniks, nisem pa pričakoval, da bo že v prvem krogu sesul Danila Turka. To seveda pomeni, da Turk v drugem krogu nima več šans za zmago in da bo Pahor novi predsednik Slovenije. Je pa res, da je Turk pušil tudi v prvem krogu pred petimi leti in da je potem Peterleta prepričljivo premagal v drugem krogu. Toda Pahor ni Peterle, Pahor je slovenski JFK, ki mu očitno nihče ne more do živega. Pahor je bil še nekaj mesecev nazaj čista nula glede popularnosti, zdaj pa je spet na vrhu, kar je res neverjetno. Pahor je popušil kot predsednik vlade, Pahor je popušil kot predsednik stranke, Pahor je popušil kot predsednik parlamenta, minuto kasneje pa je premagal Danila Turka in Milana Zvera. To je tak comeback, da ne morem verjeti. Tako zelo neverjetna vrnitev, da se bo za vse večne čase zapisala tudi v anale svetovne politične zgodovine. Ne spomnim se politika, ki bi padel tako nizko in se potem tako ekspresno spet povzpel na vrh. Pahor je res neverjeten, ko se prižgejo kamere. Pahor takrat nima konkurence. Pahor je takrat taka karizma, da se ne vidi nikogar več. Pahor je takrat taka pop zvezda, da bi lahko avtograme delil tudi svojim nasprotnikom, ali še bolje, Pahor je takrat tako kul, da bi zanj volili tudi nasprotniki. In ta delovna kampanja, res genialno. Sprva morda smešno in privlečeno za lase, nato pa čedalje bolj prepričljivo in zastavljeno zares prebrisano. Pa delovne brigade kot v času Tita, res odlična fora. Vrhunsko v vsakem primeru in ideja, ki bi jo lahko prodali tudi v tujino. Pahor je res rojen za politiko, politika pa zanj. In Pahor bo odličen predsednik, najboljši, kar smo jih imeli doslej. Pika.

Je pa zelo kul, da je Pahor pizdam na levici pokazal, da se ga ne da zjebati. Vsi so mu obrnili hrbet, vsi so bili nenadoma proti njemu, vsi so pametovali in ga drkali kjer se je le dalo, zdaj pa jim je pokazal vetra in dokazal, da je še vedno totalni car in da ga imajo ljudje še vedno zelo radi. Pahor je očitno že vedel, da mora kandidirati, saj je bil prepričan, da lahko premaga Danila Turka, ki se je vsaj meni zdel nepremagljiv, tudi zaradi tega, ker je Pahor izgubil skoraj vso popularnost, ki jo je užival preden je postal šef vlade. Kot sem rekel, comeback stoletja. In da ne bo pomote, Turka imajo ljudje še vedno zelo radi, toda ko se pojavi Pahor, tudi Turk očitno nima več šans. Neverjetno, res.

null

 

103 komentarjev na “Dame in gospodje, Borut faking Pahor”

 1. E pravi:

  Dober zapis Iztok.Jaz sem pa nekako slutil,da bo tak razultat.Upam, da bo v drugem krogu zmagal(Pahor seveda).

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Uf, jaz pa res ne, jebemti. Sumil sem, da ga lahko morda premaga v drugem krogu, ampak da ga je že v prvem, pa si res nisem mislim. V drugem bo po pa moje 70 proti 30 za Pahorja.

 3. Vanja1 pravi:

  Zame pa je to pričakovano, saj se Turk na teh Soočenjih ni ravno izkazal, oz. ne deluje za “male ljudi” temveč kot kak predsednik za višji sloj, govori preveč diplomatsko, da ga včasih marsikdo ne šteka.
  Njega si ne predstavljam, kot Pahorja, da bi šel delat različna dela, za njega bi to bilo preveč izpod časti. Vsaj tako ga je videti, pri njegovem izražanju in govoru.

 4. E pravi:

  Uf drugi krog bo pa težji.Tu si pa res ne upam nič napovedati.
  Upam da zmaga Pahor!Dosti je bilo Turka pa njegovih preveč diplopadskih odgovorov.Če je belo je belo če je črno je črno ne pa sivo.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ah, zakaj bi bil težji, mar ni jasno, da bodo Zverovi podporniki zdaj volili Pahorja, saj so divje proti Turku.

 6. NoMercy NoMercy pravi:

  btw: BP ni POPUŠIL nič in nikjer … kriza pa je pokazala, da je njegova usmeritev v sredinski prostor, kjer je zmagovalno število volilcev pravilna :)
  Kot PM_ma so ga “zjebali” “levi sindikati” ne pa desnica in še bolj levi Zares!!
  Kot politik pa je PRVOKATEGORNIK!! — če bi imeli kakšno sredinsko stranko — bi bil ultimativen :) (aja, volil sem Zvera, da bi spodbijal Sluzavca :P )

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Itak, da je popušil, tudi svojo popularnost iz 100 na 0. Če bi kandidiral pred petimi leti, bi zmagal v prvem krogu z 90 posto glasov, tako zelo popularen je bil.

  Da so ga zjebali drugi, pa je jasno. Tudi zato mu ljudje očitno niso zamerili preveč vsega, saj so se zevedali, da dejansko sam ni kaj dosti zajebal, ampak je imel nesrečo pri izbiri sodelavcev. To me zelo veseli.

 8. E pravi:

  Dobro razmišlanje Iztok.Sam,če gledaš tako ,da sta si stranki SD in SDS nasprotnci me je tu malo strah.Ker še večina ljudi gleda glede stranke.Bi si pa zelo to želel to kar si napisal.LIKE!!

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Drži, a vendar ne taki nasprotnici kot SDS in PS. Pa ne pozabi, da Pahorja podpira tudi Virant, ki pa je ipak Janšev.

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Huh, pazi to, pri zaenkrat uradno preštetih glasovih pa močno vodi Turk. Je pa res, da je prešteta le pikica in da se Pahorju procent dviguje iz minute v minuto. Po moje vendarle nisem prehitro zapisal tega bloga :)

 11. Nahy pravi:

  Tudi po uradno preštetih je Pahor ravnokar presegel Turka.

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vidim, vidim.

 13. NoMercy NoMercy pravi:

  jep … Turk je pač komunajzar … in masi komunajzarjev se odpirajo oči, da smo popušili ravno zaradi NE lustriranega komunajzarstva (btw: 1992 se nobenemu direktorju firme, javnega zavoda, muzeja, državne firme (sami ZKJ/ZKS formati/kadri) ni skrivil niti las — potem pa so veselo “lastninili” in za delovna namesta firm prodajali parcele firm Lidlu, Hofferju — Kučan in Drnošek … pa NIČ!!) jebat ga … pač dolg proces, ki ga mediji niso spremljali )
  Če drugega ne – Pahor deluje kot, da hoče odrezati komunajzarsko popkovino (npr. da so managerji iz 1990 dobivali kredite na “lepe oči” – BREZ!! zavarovanj)(čeprav je še vedno (po mojem mnenju) precej levo usmerjen) –ampak gre na bolje, ker JS/JU zgleda, da bo ostal brez plač, ker se ne moremo več zadolžiti :)

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  No ja, tudi Pahor je bil vodja stranke, ki je bila nekoč komunistična, pa še Titove brigade je izvajal, to torej ne igre vloge in je bedarija. Turk je okej možakar, mi ga bo škoda. Nisem proti njemu, oba s Pahorjem sta mi kul. Se pa strinjam, da je Pahor končno odrezal to popkovino in samozavestno zakorakal v zmago. Upam le, da ne bo zdaj popkovine spletel z Janšo :)

 15. Hangar pravi:

  Kako je Pahor ‘popušil’ kot predsednik parlamenta, če mi lahko Iztok to prosim razložiš?

 16. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ja, ko je Jankovič sestavljal vlado, je Pahor kandidiral za predsednika državnega zbora in izgubil zaradi zmešnjave z Mašo Kociper, potem pa je sranje rešil Virant.

 17. E pravi:

  Ja Iztok to je pa tud res glede SDS in PS ter Virenta.

 18. Peter pravi:

  No, jaz se ne bi veselil. Razlika med Pahorjem in Türkom ni velika.

  Pahor 39,07%
  Türk 37,23 %
  Zver 23,70%

  Preštetih je le 27,87% glasovnic. 2 krog bo še zanimiv…

 19. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Počakaj, počakaj, da pride do 100, bo razlika še veliko večja.

 20. ajda pravi:

  Je pa seveda zanimiv podatek, da je 20 % volilcev SDS volilo Pahorja, 20 % Nove Slovenije, 47 % Ljudske stranke, očitno so malce hendlali z glasovi, se zavedali, da Zver nima možnosti in je bolje, da dajo svoj glas Pahorju kot da bi Turk pometel s konkurentoma že v prvem krogu.

 21. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jp, res je, kar je super obet za Pahorja v drugem krogu. Če sem iskren, pa sem presenečen, da je Zver dobil toliko kot je dobil. Sem bil ziher, da bo na koncu zbral veliko manj. Očitno je dobil tisti standardni SDS odstotek, ki se vleče že nekaj let.

 22. Pepi Pepi pravi:

  Uf … z drugim krogom bi znala bit jeba. Ker imam filing, da so bili Pahorjevi volivci tokrat precej bolj angažiranih od Turkovih. Slednji so bili zdaj seznanjeni s situacijo in se bodo volitev čez tri tedne udeležili v večjem številu.

 23. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zanimivo razmišljanje, čeprav pa dvomim, da to drži, saj se mi zdi, da so na volitve prišli vsi, ki so pač hoteli voliti. Tistih, ki ni bilo, niso nujno v večini za Turka, lahko da so bili tudi za Pahorja in za Zvera. Sicer pa menim, da so bolj kot volivci važni ljudje, ki hendlajo kandidata. In tu je Pahor spet v prednosti, saj je kampanjo zastavil res genialno.

 24. Bojan D pravi:

  Hinavska preračunljivost desničarjev; lani so Pahorja žagali, sedaj mu ti isti pomagajo na površje zgolj zaradi gole računice. To je skupaj z vedno manjšim % volivcev pokazalo, v kakšno blato se je potopila “demokracija” V Sloveniji. Katastrofa!

 25. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ne gre pozabiti, da je nizki udeležbi botrovala tudi poplavna pizdarija. Pa seveda lenoba in tudi čredni nagon, kao da so vsi isti in da se ne splača voliti nikogar, kar je totalni bullshit.

  Je pa jasno, da desnica raje podpira Pahorja kot Turka.

 26. Pepi Pepi pravi:

  Ja, ampak Turk je imel po anketah sodeč precej udoben prestol na vrhu. Zato je po moje marsikdo rekel, eh, bom šel samo na drugi krog. Sicer pa ne vem. To so pač špekulacije. :D Se ima pa Pahor po mojem mnenju bati še nečesa. Imamo namreč dva leva kandidata, oziroma levega in sredinskega. Če ga v drugem krogu slučajno podpre Janša, bi to znalo volivce zbegati in Pahorja v njihovih glavah potisniti še bolj na desno. Kar pa bi najbrž pomenila izguba kakšnega levega volivca … ki bi ga sicer nadomestil kak desni, ampak če Pahor izgublja volivce in grejo ti k Turku, to pomeni, da Turk profitira, medtem ko Pahor ostaja na istem (seveda ob predpostavki, da leve volivce dosledni nadomeščajo desni).

 27. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Proti koncu čedalje manj. Na začetku, ko še ni bilo soočenj, ja, potem niti ne več. Je pa res, da so te ankete večkrat poknale mimo, zato se ne gre več nanje zanesti. Siol je recimo napovedoval zmago Zvera :) Pa po moje so Turkovi volivci šli na polno, saj si niso želeli drugega kroga, ki je lahko zelo nevaren, saj lahko protikandidat dobi glasove drugega protikandidata.

  To, kar pišeš o levici in desnici, pa morda celo drži, a vseeno menim, da je Pahor dokazal, da je nad tem sranjem, saj je dobil veliko in od levice in od desnice, kar pomeni, da je res pravi kandidat, ki bo znal združevati. Čas je, da ljudje nehajo mešati parlamentarnih in predsedniških volitev, ćetudi je bil Pahor pred tem premier.

 28. Pepi Pepi pravi:

  Jaz bi rekel, da je čas, da ljudje nehajo mešati preteklost s sedanjostjo, ne glede na naravo volitev.

 29. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ja potem je pa Pahor sploh super kandidat, saj so Turka močno drkali o tisti izjavi o Hudi jami, pa o odlikovanju Ertla ter mu očitali, da ločuje ne pa združuje.

  Ma pa zdajle Pahor govor na tiskovki. Fak ej, ta je nor, takega retorika ni na celem svetu. Tega še Obama ne zmore. Kapo dol, resno.

 30. Urban pravi:

  Iztok se strinjam, da je Pahor izvrsten retorik, ampak Obame pa po mojem še ne preseže. Meni osebno so šle kocine pokonci v torek v zadnji minuti Obamovega govora. Pa nisem blizu Amerike ali da bi se počutil Američana.
  Ampak pustimo Obamo in ZDA. Se pa strinjam, da je Pahor daleč najboljši retorik med slovenskimi politiki. Tudi za klaso ali dve boljši od Turka. Sem pa med govorom Pahorja zasledil kar nekaj besed, ki jih je Obama povedal v svojem govoru na DNC in pa zmagi na volitvah.
  Je pa tudi zanimivo kako različna je bila prva reakcija poraženih politikov v ZDA in v Sloveniji. Povsem diametralno nasporten.

 31. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Za naše razmere so to Obamovi govori. In ne pozabi, da je bil Obama v prvem soočenju izjemno slab, kar se Pahorju ni zgodilo nikoli.

  Glede reakcije, ne pozabi, da še ni konec, da je to le prvi krog. Je pa res, da naši ponavadi ne znajo čestitati zmage, ampak besnijo in norijo, da so izgubili.

 32. spookymulder spookymulder pravi:

  Čeprav se mi je tekom kampanje zazdelo, da bi Pahor lahko zmagal v drugem krogu, pa tudi sam ne bi nikoli napovedal, da bo že v prvo dobil največ glasov. To je zares izjemno presenečenje in res ne vidim, kako bi lahko v drugem krogu izgubil, razen, če ne bodo strici iz ozadja poskrbeli za kakšen ekvivalent finskemu velikemu poku. ;-) Še vedno me namreč malce skrbi, s čim so ga prisilili, da je pred petimi leti odstopil od zamisli o kandidaturi za predsednika države …

  Če pa smo malce bolj realni, je Türk na prejšnjih volitvah sicer uspel po drugem mestu v prvem krogu nato zmagati v drugem, toda situacija je bila vendarle nekoliko drugačna, saj so mu tokrat na voljo zgolj Zverovi glasovi, ki pa zagotovo ne bodo šli v njegov žep, če že ne bodo Zverovi volivci glasovali za Pahorja, bodo verjetno raje ostali doma. Edina Türkova možnost je v masovni aktivaciji skrajne levice (kolikor jo je ostalo doma) s strašenjem pred Janšo. Toda če že kaj, je izid prvega glasovanja moral dati jasen znak levici, da državljani hočejo še kaj več, kot zgolj ideološko konfrontacijo.

  Bi pa sedaj rad videl obraze tistih, ki so se smejali Pahorjevi kampanji in ga zmerjali s klovnom. :D Pahor je točno vedel, česa si ljudje želijo in kaj potrebujejo, torej osebni stik in nekoga, ki jim bo znal prisluhniti in razumeti njihove težave.

  Skratka, tud v drugem krogu glasujem in držim pesti za Pahorja, med drugim tudi zato, ker utegne postati prvi predsednik države, za katerega sem/bom glasoval. :-)

 33. Urban pravi:

  Povsem se strinjam, da so za naše razmere to govori ala Obamovi (kot sem že prej napisal, sem v njegovem govoru slišal, kar nekaj podobnih oz. enakih besed, ki jih je uporabil Obama na demokratski konvenciji in kasneje ob izvolitvi), ne strinjam se pa, da tega še Obama ne zmore:). Ali pa je Slovenija tako v kurcu, da mi ob govorih slovenskih politikov ne grejo kocine pokonci in na koncu govorov nisem poln optimizma.
  Glede reakcije se strinjam, da ni konec, ampak kljub temu, da nas čaka še drugi krog, je bila danes prva reakcija aktualnega predsednika izjemno slaba.

 34. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Spooky, tudi jaz razmišljam kaj je bil pravi razlog zakaj ni že pred petimi leti šel v to tekmo. Kaj veš, morda pa je res verjel, da lahko premaga Janšo. Pa ne pozabi, da so se ga hoteli vmes že znebiti, saj so ga poslali v Bruselj. Res skrajni čas, da je vse skupaj odfukal in jim zabil kurca direktno v rit z današnjim rezultatom. Je pa veliko vrnitev nakazoval že na soočenjih predčasnih volitev, ko je SD iz nule dvignil na zelo soliden odstotek.
  Jp, tudi jaz bi rad videl povešene ksihte folka, ki se je delal norca iz Pahorja in njegovih delovnih akcij. Drži, Pahor je prekleto dobro vedel kaj se gre, zato se je tudi šel to. Zdaj razmišljam, da je jasno, da ni bil tako nor, da bo šel v to tekmo s tveganjem, da bo izgubil, saj bi se lahko potem res poslovil od politike. Očitno se je njegova ekipa zavedala, da je Turka mogoče premagati.
  Mi je pa zanimivo, da se ti je Pahor tako zelo prikupil, saj mu nekoč nisi bil tako zelo naklonjen. Za razliko od mene, ki sem ga zagovarjal tudi takrat, ko ga ni skoraj nihče več.

  Urban, no ja, pač malo evforije z moje strani :)
  Res je, Turk je v prvi izjavi deloval res jezno, kar ni dobro za pred kamere. Se je pa potem hitro skuliral in popravil napake. Po moje je bil res šokiran, da je izgubil, saj je očitno verjel anketam.

 35. Mirko pravi:

  Večina nas je mislila da je Pahor naredil hudo napako s tem da je vodil vlado. Temu ni bil dorasel. Predsedništvo pa mu je pisano na kožo. ni vsak za vse.

 36. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Fora je v tem, da to, da ni bil dorasel vodenju vlade (kar niti ni res, saj so bili krivi tudi mnogi drugi, da je vlada padla), še ne pomeni, da je bil baraba in prasec kot mnogi drugi politiki, zato ga imajo ljudje kot kaže še vedno zelo radi. Zamera ni bila tako velika, saj se ljudje zavedajo, da ni bil vsega kriv Pahor, ampak mnogi drugi. In da je on že takrat hotel skozi spraviti vse te reforme, nad katerimi tako zelo pizdimo zdaj, ko imamo Janšo.

 37. Aleph pravi:

  Jaz sem obkrožil kandidata pod številko 4, zdaj me pa čudi, ker ga ni nikjer med tistimi, ki so dobili glasove. Da niso pokvarjenci moje glasovnice razglasili za neveljavno …

 38. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zaradi takih neodgovornih hecov smo tam kjer smo in si zaslužimo točno tako državo kot jo imamo.

 39. spookymulder spookymulder pravi:

  Kar se moje naklonjenosti Pahorju tiče, sem še vedno prepričan, da je bil v njemu danih razmerah slab predsednik vlade, ker se ni znal zoperstaviti vplivom in izsiljevanjem skrajne levice, kar je konec koncev tudi odneslo vlado. Morda bi bil dober predsednik vlade v neki drugi deželi, kjer ne bi bilo takih bedastih ideoloških delitev in slepega nasprotovanja, toda kaj takega lahko pričakujemo šele v daljni(?) prihodnosti.

  Pahor pač ni tip človeka, ki bi edini način videl v totalni konfrontaciji, kjer mora eden umreti, da lahko drugi zmaga, temveč je človek konsolidacije, ki išče kompromis in nima nekih zakoreninjenih političnih nagnjenj. To pa je po mojem glavno vodilo, za dobrega predsednika države, ki se ne bi šel političnih vojn, temveč bi skušal zbližati stališča politike in državljanov. Tega nisem videl ne v Türku, ne v Zveru, zato moja podpora Pahorja, ker se ne odločam po političnem prepričanju, temveč po presoji, kdo bi bil najboljši za narod na danem mestu.

 40. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zelo dobro povedano, prijatelj.

 41. Aleph pravi:

  No ja, po moje so neodgovorni tisti, ki niso prišli na volišče. Oddaja neveljavne glasovnice pa pomeni, da ti je mar za državo, a imaš že polno kapo vedno istih, nesposobnih ljudi. Ker za to, da se hecam, si ne rabim vzet 20 minut za odhod na volišče.
  Možno pa da se motim :)

 42. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Bolje, da ne prideš kot da prideš na tak način.
  No ja, razen če nisi pod štirko napisal Iztoka Gartnerja :)

 43. Lazo pravi:

  Pahor ni bil moj kandidat in sem pričakoval drugačen rezultat, se pa strinjam s tabo Iztok.
  Če pa bo zmagal v drugem krogu upam, da bo dober predsednik.

 44. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zakaj meniš, da je Turk izgubil?

 45. Aleph pravi:

  Pa če bi to storili vsi, ki tko mislimo, in bi se nabralo recimo 10% neveljavnih glasovnic (pa je to po moje dokaj nizka ocena). Se ti to ne bi zdel en močan signal politikom, da jih imamo enostavno vseh skupaj dost?

  Do decembra imaš čas, da me prepričaš za drugi krog ;)

 46. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Najbolj jasen signal bi bil, da na volitve ne bi prišel nihče. Dejansko sem pressenečn, da jih je prišlo skoraj 50 posto, kar seveda ni veliko na splošno, je pa dovolj za jezo, ki jo imamo nad politiko.

  Te lahko prepričam s temle :)
  http://www.youtube.com/watch?v=4XhKqIw4XKk
  http://www.youtube.com/watch?v=xM3oQzfXZug

 47. Mirko pravi:

  Zanimivo da še vedno nihče ne pove kdo so bili ti drugi, ki so bili krivi za padec Pahorjeve vlade. Vsi “vemo” da so bili “drugi”, ampak ko je treba koga imenovat se pa sliši čričke. Mogoče človek, ki je moral zaradi groznega Janše prodati vse bencinske servise Merkatorju in visokotehnološko podjetje preseliti v tujino? Mogoče ženska, ki je bila najboljši notraji minister od kar imamo državo? Mogoče človek, ki je bil takrat minister, sedaj pa javno v medijih in prek tviterja trdi da je glas za Pahorja glas za Janšo? Kdo?

 48. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ja pizda, kdo le, sindikati, Golobič, Lahovnik, Erjavec in seveda Janša, ki je namerno demoliral vse, kar je hotela narediti Pahorjeva vlada, čeprav zdaj sam dela iste reči in jih prodaja kot nekaj dobrega. Kresalova mu je bila zvesta, le škodila mu je s temi kao aferami. In ker se Pahor ni pustil jebati, so ga začeli zapuščati in izdajati drug za drugim. Na koncu seveda tudi Stanovnik, Kučan, Jankovič, Hribarjeva in seveda tudi Turk, ki so mu prav tako obrnili hrbet. Pa še lastna stranka, ki pa je bila zdaj vendarle toliko pametna, da ga je odločno podprla in si seveda spet dvignila rejtinge po njegovi zaslugi. Okej, naredil je nekaj napak, itak da je, toda nobena ni bila tako zelo usodna, da mu je ljudje ne bi mogli odpustiti. Pa ne pozabi, da je le z nasmeškom shendlal mejo s Hrvaško in v minuti rešil zadevo, s katero so se vsi ostali zaman jebali dvajset let.

 49. Urban pravi:

  Iztok o tem sem govoril prej (od 21:38 naprej), to me navdaja z optimizmom in to pogrešam v naši politiki.

  http://www.youtube.com/watch?v=nv9NwKAjmt0&feature=g-logo-xit

 50. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Poznam, Urban, poznam, zelo veliko sem spremljal in pisal o ameriški tekmi med Obamo in Romneyjem. Toda ne pozabi, da je to Amerika, kjer tak govor ima nek pomen, pri nas ga ne more imeti. Kaj pa smo, neka dežela, ki je šele 20 let samostojna, pa za eno ulico New Yorka nas je, pa še vseeno smo skregani in zjebani do konca. Pahor ime zametke takih govorov, tudi danes jih je dobro vkomponiral na tiskovki, toda če bi pretiraval, bi mu rekli, da je na kreku in da naj ne leta nad oblaki. Slovenci trenutno ne maramo politikov, zato je taka evforija nemogoča. Že to, kar dela Pahor, je velik ćudež.

 51. AndrejM pravi:

  Evo, Iztok, ideja za novi holivudski spektakel: Borut, skozi trnje k zvezdam :) .
  Sicer pa, resno, ponosno pripadam tisti večini na teh volitvah, ki je ugotovila, da nas trenutne politične elite ne peljejo v pravo smer. Ostali ste očitno s sedanjim stanjem zadovoljni.

 52. Bojan D pravi:

  Eden glavnih pobudnikov za vnos fiskalnega pravila v ustavo je Borut Pahor! “Politiki pa so, namesto da bi kapital kaznovali, ta dolg nacionalizirali in ga obesili na državljane. Da so to lahko naredili, so morali suspendirati demokracijo, kajti ni ga naroda, ki bi prostovoljno prevzel nase dolgove bogatih. Ta dolg torej plačujemo tako, da nam vlade zmanjšujejo plače in sredstva za javne servise ter dvigujejo davke. Pri tem nam dopovedujejo, da delamo premalo in prekratko dobo, da smo premalo učinkoviti, da bi radi lenarili na državne stroške. Ta občutek krivde, ki sicer izvira iz krščanstva, a ga je tako lepo uporabil tudi neoliberalizem, je bistven instrument, s katerim nas obvladujejo: če verjamem, da sem v celoti odgovoren za svojo (ne)srečo, moram delati več, jesti manj, biti fleksibilen, delati moram na sebi, biti bolj zdrav – manjši zdravstveni strošek, bolj izobražen – za več poklicev…
  Kaj v luči povedanega pomeni fiskalni pakt? “

 53. Katarina pravi:

  Bojan D: tako je. Že drugo leto trdim, da je Pahor prezentant kapitala. Da s socialdemokracijo nima nikakršna zveze več. Da je tisti, ki si lahko pripne red zaslug za pokop levice.
  Desničar, ki se strinja, da zablode desnice plačujejo tisti, ki pri teh zablodah niso sodelovali.

  Sicer pa, kot bi rekli ameri “It aint over till the fat lady sings”.
  Upam, da se bo resignirano levo “telo” zbudilo in 2. decembra opravilo svojo dolžnost. Sicer bomo po tem datumu lahko rekli, da trgovec s smrtjo obvladuje vse: urad predsednika, parlament in vlado.

 54. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  AndrejM, nop, četudi smo šli na volitve, nismo zadovoljni. Upamo pa, da bo kaj bolje. Tisti, ki niste šli, ste dokazali, da vamje vseeno kaj se dogaja v Sloveniji. Naslov za spektakel pa je seveda super, upam, da prepričam Pahorja, da bo igral samega sebe :)

  Bojan, panika je, če tega fiskalnega sranja ne sprejmemo, da nas čaka sranje iz EUja, to je vse. Pa kolikor mi je znano, gre le za formalnost, da se pač pokaže dobra volja, ne pa za neke ukrepe. Torej le za podpis in pildek in nič drugega.

  Katarina, kak pokop levice neki? SD je še vedno v sedlu, PS je na volitvah zmagala, Pahor je dobil včeraj 40 posto glasov. To meni diši po zmagi ne pa po pokopu levice.
  Levo telo? Katero točno? Tisto, ki je Pahorja hinavsko zjebalo za časa njegove vlade? Morda Kučan in Stanovnik, ki sta Pahorja odfukala kot drek in ga menjala z Jankovičem, ki ni uspel sestaviti vlade in je zadeve prepustil Janši? Morda ostanki Zaresa in LDSa, ki so zaradi egotripov izpadli iz parlamenta? Katero levo telo pri milem bogu?
  Levica, desnica, potato, potejto, isti kurac, dajmo nehat srat s tem drekom že enkrat in se odločat za ljudi, ki obetajo dobre reči na svoji prihajajoči funkciji.

 55. AC/DC pravi:

  Bomo rabli čudodelca da bo nas iz te krize potegno ven pa to…
  lp

 56. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Predsednik nas ne more, lahko pa pomaga, da ne pademo še bolj v krizo.

 57. Katarina pravi:

  Iztok, ti imaš mentaliteto babe, ki jo njen dedec prebuta v rednih presledkih. Samo še to mu ugodim, pa me bo imel rad, in me ne bo več tepel, si misli ona. In jo spet prebuta. Ona pa, saj včeraj je bil pa dober, samo še tokrat mu oprostim. Tako nekako se bere tvoja razlaga o nujnosti vpisa fisklanega pravila v ustavo. Samo tako na videz ga bomo zapisali, bolelo nas ne bo nič. A si res tako zaveden oziroma slep ali samo glup?

  Levo telo smo pa vsi tisti, ki na koncu koncev razmišljamo tudi o tvoji riti, kako ji bo šlo v prihodnosti. Pahor je teden dni po vstopu v sobane PM hinavsko zajebal vse, ki so mu pomagali na oblast. Samo idiot si lahko misli, da bi Pahor brez orkestrirane akcije levice leta 2008 zasedel mesto PM. Zahvalil se jim je tako, da je intenzivno odjebal levico in se začel bratiti z desnico. Od tet in stricev do svojih strankarskih sopotnikov. Stran je gledal, ko so mu lobisti harali po MF, ko je najbližja ljuba sodelavka svojemu ljubimcu priskrbela posle z državnimi prevozi, ko je njen stric sklepal milijonske posle z državnim Darsom ali ko so mu strankarski kolegi poviševali vrednost investicije v TEŠ6 od 600 milijonov do milijardetristo. To naredijo pi*ke oziroma mone, ne dedci.
  Danes ga podpirajo:
  - stranka vojnega profiterja in trgovca z orožjem, stranka, ki ga je v času vladanja dnevno in brezskrupulozno rušila – pa vendar jim je vse odpustil. Samo tepec lahko misli, da v dobro državljanov. Ne, v dobro svojih ambicij. In po zaslugi dobrega želodca, ki ga očitno ima.
  - korporacija, ki jo odlikujeta pohlep, hinavščina, pedofilija, ropanje slovenskega naravnega bogastva, prevara 60000 delničarjev, astronomski dolgovi do državnih bank, ki jih bomo sedaj sanirali državljani skozi slabo banko – slovenska cerkev, vsaj tako je izjavil Štuhec
  - stranka DL, katere vodja je vpleten v skrivnostjo izginotje stotine podpisov državljanov pod pobudo za razpis referendumov, če omenim samo zadnji “nenavadni” previrantov pripetljaj

  V bistvu, če dobro premislim, je Pahor kar v družbi svojih

 58. AndrejM pravi:

  Mi, ki nismo šli na volitve smo pokazali, da nismo zadovoljni s tem sranjem, ki ga imamo. Oprosti Iztok, ampak če greš v trgovino po mandarine in moraš izbirati med tremi vrstami gnilih, a hkrati strašno dragih mandarin, boš kupil ene med njimi ali pa šel iz trgovine brez njih? Tvoje razmišljanje je res zanimivo: za državo torej bolj skrbi vsakega strankarskega opranoglavca z IQ posušene marelice, ki jasno gre na volitve in pridno obkroži tistega kandidata, ki mu ga javijo iz strankarske centrale (pa čeprav je kronan osel) kot pa mi, ki na podlagi razmisleka in analize stanja ne gremo na volitve.
  Sicer pa bo zanimivo, kako bodo za Boruta Pahorja hkrati agitirali Ivan Štuhec, Iztok Gartner in Vinko Gorenak :) .

 59. AC/DC pravi:

  Sem mislil nasplošno da bi rabili enega z vizijo in taktiko, kako iz krize!!!
  lp

 60. Zelda pravi:

  Katarina tukaj pa se popolnoma strinjam s teboj da bo Pahor, če bo predsednik, v družbi svojih, to se pravi prebarvanih komunistov, sošolcev s Fakultete za politične vede, katerih je največ v stranki SDS. :)

 61. Pepi Pepi pravi:

  Heh, AndrejM, če si ne boš gnilih mandarin izbral sam, ti jih bodo na blagajni poturili (in seveda zaračunali) drugi. Brez ne boš ostal, ne skrbi. In upam, da se hecaš, ko praviš, da je (tvoja) neudeležba na volitvah plod razmisleka in analize stanja. Sicer ne pravim, da so po Pahorjevi morebitni zmagi vse skupaj zasukalo za 180 stopinj — ne, še vedno sem mnenja, da volimo človeka, ki mu izmed trojice najbolj privoščimo 5 let dobre plače in dobrega življenja. Ampak volivna pravica je hkrati tudi dolžnost. In prepričan sem, da bi bili tisti, ki se zdaj najbolj zmrdujejo, ob izgubi te pravice najbolj glasni.

 62. AndrejM pravi:

  @Pepi, volivna pravica je pri nas pravica in ne dolžnost. Obstajajo pa države, kjer je to dolžnost in če ne prideš na volitve, plačaš denarno kazen. Je pa obstrukcija podobno kot v parlamentu včasih zadnja možnost, da poveš, da se z nečim ne strinjaš. Druge poti tukaj nimam: revolucije se ne bom šel, morda bom z družino šel v živet v tujino, morda se bo našla kkašna politična opcije, ki ji bom zaupal…
  Kar se mandarin tiče: gnilih ne kupujem. Sem izbirčen potrošnik in hvala Bogu, da če česa pri nas ne dobim za primerno ceno, kupim kje zunaj.
  Me pa veseli, da si tako socialno čuteč, da Barbiki (skupaj s kupom birokratov) privoščiš, da bodo odlično živeli leta in leta. Na naš račun. Bravo, solze mi polzijo po licu. No, ampak point je v tem, da potem zmanjka denarja za koga drugega. Saj ga je že za marsikoga. Recimo:

  http://www.zurnal24.si/to-se-dogaja-v-imenu-koga-in-cesa-clanek-171878

  Ampak, kaj bi skrbeli za otroke, glavno, da privoščimo dobro plačo kupu birokratov.

  @Katarina: v Butalah, kjer je 80% ljudi funkcionalno nepismenih, bolje ne more biti.

 63. Pepi Pepi pravi:

  Če ne plačaš denarne kazni, še ne pomeni, da ni dolžnost. In če se še enkrat dotaknem mandarin; kupil jih boš v nedeljo, 2. decembra, tako kot vsi ostali. In s čem točno se glede na obstrukcijo ne strinjaš? Z izborom kandidatov? V štartu je bilo cca 15 potencialnih kandidatov, predstavnikov tako rekoč vseh slojev, od klošarjev, do vojakov, do povsem normalnih državljanov. Si se za katerega izmed njih posebej angažiral? Bolj pestro izbiro bi si težko želel in edino, kar ti preostane je, da kandadiraš sam. In ja; jaz bi ti privoščil pet let dobre plače. :D

 64. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Katarina, mar se nisi še malo nazaj tule hvalila, da debatiraš o temi, ne pa o osebni oceni folka, s katerim debatiraš? Sicer pa, jebat ga, ti pač misliš, da je Pahor zajebal njih, jaz pa da so oni njega. Razlika je očitna in tukaj ne bova prišla skupaj. Pika. Te bom pa vseeno vprašal, kakšno škodo bi Sloveniji dejansko povzročil Pahor, če bi bil predsednik Slovenije. Pa ne bluzi o tem kaj naj bi storil prej, povej mi, kaj bo po tvoje storil tako groznega, da si ne zasluži biti predsednik. In seveda, povej mi še kaj je tvoja enkratna levica naredila za dobro Slovenije v zadnjih dvajsetih letih?

  AndrejM, finta je v tem, da so vse tri mandarine enako gnile le v tvojih očeh, ker si pač skrajno razvajen kupec in boš raje lačen kot da bi odrezal košček gnilobe pri sicer okej mandarini in jo lepo pojedel. In kot sem rekel, z neudeležbo ne pokažeš nestrinjanja, ampak ignoranco, kar je najslabša možna varianta. In kot ti je lepo rekel Pepi, imel si ogromno kandidatov izven zmagovalnih treh, si se za koga angažiral in mu dal svoj podpis? Nisi, a ne? Itak :)

 65. deznik pravi:

  zanimivo pri vsem skupaj mi je,da ti iztok k si poznavalec slovenskega političnega prostora (vsaj tako se mi zdi iz zapisov),da ti je všeč turk in pa pahor. Nevem kaj ti je pri Turku všeč to,da smo bili nekateri drugorazredni,mogoče to,da je potoval za nenormalne stroške v Bosno ali mogoče to,da se v javnosti prikazuje kot srečno poročen mož in postane zelo živčen, ko mu postavi kdo vprašanje o Vasilki Sancin, ki se ji je kariera zelo hitro vzpenjala?
  No opis Pahorja ni potreben ni mogel zdrževati dialoga v svoji vladi in sedaj bi rad povezal leve in desne,kar močno upam,da mu ne bo uspelo…

 66. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  To drugorazrednost je pojasnil že stokrat in ni mi jasno, da še nimate dovolj. Let v Bosno je bil zajeb in se je opravičil in ne bo konec sveta. Sancinova je pač tabloidna fora, ki jo ima vsak tak politik, nič posebnega in nič novega. Ne vem zakaj bi mu jo morali zdaj zameriti, saj ni vodja cerkve, jebemti no. Turk mi ostaja kul in mnenja nisem spremenil niti med soočenji.

  Pahor premier in Pahor predsednik sta dve popolnoma različni stvari, saj ga kot predsednika ne bo jebal nihče in se bo lahko res posvečal rečem, ki se mu bodo zdele pomembne. In če te prav razumem, ti nočeš, da Pahor spravi Jankoviča in Janšo? Torej ti je kul, da ostaneta skregana, Slovenija pa med tem potone še nižje. Super, res.

 67. Peter007 pravi:

  Oprosti Andrej ampak povej mi kako za vraga nisi imel izbire?! Imel si bolj levega kandidata (Türk), sredinskega (Pahor) in bolj desnega (Zver). Sori če jaz grem v trgovino in hočem kupit kakšen izdelek pogledam vse vrste tega izdelka in se potem odločim kaj bom kupil! Kako jebemti lahko rečeš, da ni bilo izbire! Pa povej koga bi ti rad. Prostaka Šterna, ki ne ve tudi osnovnih manir, klošerko ali kmeta? Predsednik mora biti nekdo, ki ima neko osebnost, karizmo in politčne izkušnje!

  No glede rezultatov pa: prvo kot prvo zelo mala volilna udeležba. O tem sem že nekaj povedal gori; seveda enim je volit brezveze, spet drugi mislijo, da en glas itak nič ne spremeni, pa da so glasovi itak prirejeni, pa blabla blabla…

  No glede rezultatov: Zelo sem presenečen in osebno vesel, da je Pahor dobil prvi del. Res je naredil comeback in spet prepričal ljudi da je sposoben; Od tega Türka me že boli glava saj je hinavec in lažnivec. Tak mu treba je dobil po p***. Kar naj bo presenečaen. Zver je bil meni osebno dober, miren preudaren no mogoče nima tako razvite retorike ko ostala dva. Mogoče je bil problem, da je bilo očitno, da je preveč strankarski ter zagovarja stališča vlade, kar me sicer ne moti saj podpiram vlado. No vseeno mora biti predsednik bolj nevtralen čeprav verjamem, da bi Zver to tudi bil. Stokrat bolj kot Türk!
  No mogoče je bila še ena taktična napaka: če Zver ne bi kandidiral bi desni volilci podprli Pahorja, ki bi zmagal že v prvem krogu. Ampak kot se za demokratično državo spodobi je moral kandidirati tudi kdo iz pomladnih strank. No sramota je tudi da SLS ena od prvih pomladnih strank ni podprla Zvera …

  Srčno upam da v drugem krogu Pahor poleg že te podpore ki jo ima dobi podporo desnice in pomete s Türkom, ki je bil vidno razočaran nad rezultati. No upam, da levica ne pripravlja spet svojih spletk in da bo TÜrk padel.
  Aha pe še ne pozabi na film Dead silence Iztok.

 68. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  SLS se nekam čudno od vsega distancira. Po moje jih na naslednjih volitvah ne bo več v parlamentu.

 69. deznik pravi:

  Iztok,pa menda ja ne misliš da lahko Janša in Jankovič dejansko sodelujeta???Že pri tem se zalomi ko pogledamo koliko znanja ima Janša in, da Janković še računalnika ne zna uporabljat…kako bi potem on reševal Sloveniji?
  In ja zarad mene se lahk združjo levi in desni,ampak a se ti zdi,da hočjo v pozitivni sloveniji reševat Slovenijo?
  glede Pahorja pa tko ja res so to dve različni funkciji,ampak se ti zdi fer da človek, ki je državo potunkal in je veliko ljudi nastradalo,medtem ko on ni mogel preživeti s 3000 evri sedaj dejnasko dobi najvišjo funkcijo? Aja pa predsednik vlade lahko zelo škodi Sloveniji,če hoče ima lahko zelo velik vpliv na vse

 70. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ni treba, da sta najboljša frenda, ampak morala se bosta nehat prepirat in jebat za vsako malenkost, saj bosta s tem do konca uničila našo državo. Ne pravim, da mora Jankovič podpreti vsak drek, ki se ga spomni Janša, ampak tisto kar je treba je pa treba, jebemti no.

  Od kje ideja, da je Pahor potunkal državo? Si res pozabil na vse debile in hinavce, ki jih je imel okoli sebe? Edina Pahorjeva “krivda” je ta, da se ni pustil jebati vsem tem kurcem palcem. Pa ne pozabi, da je hotel že zdavnaj skozi spraviti večino nujnih reform, s katerimi zdaj serje Janša, ki je prej te iste reforme zavračal. So pa zdaj veliko hujše in če bi jih sprejeli takrat, ko je bil Pahor, bi nam bilo zdaj gotovo lažje. Ampak smo ga raje jebali na polno, zdaj pa imamo še večje sranje. Tisto s 3000 evri pa je tudi razložil, da je njegova huda neumnost, za katero mu je strašno žal. Pogrevaš zlajnane reči.

 71. vlatka vlatka pravi:

  V bistvu je meni vseeno, kdo zmaga, VAŽNO MI JE, DA BO ČLOVEK ZA ČLOVEKA. :) :)

  Imam pa na sumu, da je Pahor rit, ki se udinja sedanji vladi, ki nas hoče pokončati. To je moj edini dvom glede Pahorja.

  Sem pa včeraj po svojem zapisu, gledala nek intervju z Pahorjem, in sem si rekla: vidi, vidi, mogoče pa se je Pahor res spremenil in hoče kaj dobrega za nas. In se zna zgoditi, da bo moje stališče drugačno. ;)

  V vsakem primeru si iz srca želim, da bo predsednik nekdo, ki ima čut za sočloveka.

  In ja, mogoče imaš prav, morda je res Pahor tisti, ki bi bil najboljši. Bom malo preverila in šla pogledat, kaj dugaja. Pa ti kasneje javim. :)

  Roko na srce, nikjer se ne piše o kakšnem Pahorjevem premoženju, tudi ne, da odnaša denar v tujino…., kar bi znalo biti, da je iskren.

  Če ugotovim, da je Pahor tisti, ki bo res NAŠ, potem stavim vse svoje konje nanj.

  P.S.

  Si mi dal delo, da preverim situacijo. Hvala. :D :D

 72. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Torej na svojem blogu ves čas pametuješ povsem brez razloga in si pred tem sploh ne vzameš časa, da bi pogledala kaj sploh kak kandidat govori in počne v zadnjem času? No, saj potem pa ni čudno, da smo tam kjer smo.

 73. David pravi:

  Iztok, vse kar me res zanima, je samo to, kdaj se boš zbudil in ugotovil, da imaš roko v kahli. Ti in še vsi tisti, ki so včeraj šli na volitve. Bo takrat, ko boš brskal po smetnjakih? Če bo sploh kaj še za brskat, ker že tam počasi nastaja obstaja konkurenca. Pa ne rečem, da ni PAHOR še najboljša izbira. Ampak vse skupaj je pičkin dim. In po petih letih bomo spet ugotovili, tako kot smo zadnjih 20 let, da je to samo zapravljanje denarja, haska pa nobenega.

  Res bi bilo treba uzakonit, da predsednika plačujejo tisti, ki ga volijo. Bi ga ti kurac volil, če bi ga moral plačat.

 74. deznik pravi:

  ne vem se mi zdi,da se v naši državi ful hitr se oprosti tem levim ljudem na položajih al pa pozabjo ljudje….lej men ni dost,da se človk opravič more to pokazat tud v dejanjih,da tko misl..
  Ja pogrevam fuuul zlajnane stavri k so jih novinarji prehitro pozabl..a,če se bo Janša opraviču za patrio (če je mogoče dejansko kriv) mi boš tud tok hitro oprostil?

 75. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Deznik, kako lahko rečeš, da so novinarji kaj prehitro pozabili, če so skozi vsa soočenja samo to nabijali. In zdaj naj Pahorja linčam in zasovražim do konca lajfa, ker je zinil bedarijo o 3000 evrih? Daj no, ne ga srat. Ja kako naj pokaže v dejanjih, če pa mu ne boš zaupal glasu. Saj mu niti šanse ne daš. Glede Janše, izjavo o kruhu v smeteh sem mu že zdavnaj opravičil, pa je bila še bolj butasta od Pahorjeve, medtem ko je Patria nekaj drugega kot le izjava, Patria je kazenski postopek, ne mešaj tega kolega. Ampak da se razumeva, boli me za Patrio, Janša mi zaradi nje ni nič manj všeč.

  David, kaj ti dejansko sploh pričakuješ od predsednika države?

 76. deznik pravi:

  Sej jst mislim,da lahko Pahor tud drugač dokažeš,da se je res spremenil…sej ne rabiš predsedniškega stolčka, da dokažeš da si se fuuul spremenil
  aa drgač,pa tud jst pahorja ne sovražim,sej ga tud prej nism k je bil na oblasti,ampak mam pa svojo glavo in vem,da je delal narobe in ne bo dobil mojga glasa…me pa mal skrbi,kaj na volim čez tri tedne

 77. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zakaj točno ga ne maraš?

 78. deznik pravi:

  Sicer sem volilec desne baze in vrjetno je že to razlog,ampak kljub vsemu vem,da je tudi na desni strani velik podna…drugače pa Pahorja ne maram,ker se mi res zdi nesposoben in zelo hinavski človek
  Mogoče je naredil hudo napako,ker ni že pred petimi leti kandidiral za predsednika,ker bi mogoče naredil manj škode kot Turk,ampak kljub vsemu mislim,da je nesposoben voliditelj,kar smo tudi videli….nekaj je želel doseči z arbitražnim sporazumom,pa je bil referendum razlog,za to,da je mal prikril gospodarsko situacijo slovenske države, pa še en referendum o družinskem zakoniku,ki je bil tok neumno napisan,da je res sramota prejšnje vlade….pa afera Dimc,pa še bi lahko naštevali
  Zdej boš rekel,da ni vse njegova krivda,ampak jst tud Janšatu zamerim,ker ma par takih katastrofa ljudi v stranki,da mi res ni jasn zakaj jih ma…bi ,pa tud pahor mal študiru s kom je delu v vladi,ampak njega to ni motl,ker je sam isti in je bil vpleten v vse te afere

 79. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mar res misliš, da so bile te reforme napisane kaj drugače od teh, ki jih zdaj zagovarja Janša? Pa da so res padle zaradi tega, ker so bile kao slabe? Pahor hinavec? Zaradi česa točno? Pahor je zadeve s Hrvaško rešil le z enim nasmehom Jadranki Kosor in dosegel tisto, kar pred njim ni mogel nihče dvajset let. To pomeni, da bi bil Pahor vrhunski diplomat in plejer v zunanji politiki, kar je zame za predsednika zelo važno, kajti na reči v državi itak nima vpliva in pristojnosti. Ah, Pahor ni isti, brez skrbi da ni, ampak ni imel druge opcije, saj SD ni dobil 50 posto glasov, kar pomeni, da je moral v koalcijo in je upal, da bo vse štimalo. Žal ni, a to ne pomeni, da je zaradi tega baraba in prasec.

 80. David pravi:

  Kaj pričakujem? Točno NIČ za razliko od tebe!

 81. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Od kje ideja kaj vse jaz pričakujem?
  In hej, če ne pričakuješ nič, so zate vrhunski vsi kandidati. Le zakaj potem nisi šel na volitve, saj te ne bi nihče razočaral, ker ne pričakuješ nič.

 82. vlatka vlatka pravi:

  Iztok,

  sploh ne pametujem! Povem le kar mislim okoliščinam primerno. Še najraje sem na našem ranču in se ukvarjam z našimi živalcami. :) :)

  Pridi na obisk. Dobrodošel. :) :)

 83. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pametuješ na polno in potem, ko vidiš da si ga posrala, začneš bluziti o nečem povsem drugem, recimo o tem jebenem ranču. Ali pa limaš smeške in upaš, da bomo pozabili kaj vse si rekla še malo nazaj.

 84. AndrejM pravi:

  @Iztok in Pepi: ko bo kandidiral eden od vaju, obljubim, prispevam svoj podpis in glas. Pa še kaj o volivnih kampanjah vem, tako da lahko tudi kaj svetujem :) .
  @Peter007: morda pa bi si jaz želel (in državljani te države zaslužili) kandidata, ki ni del političnih elit, ki so uničile to državo, pa so tukaj v tej raboti sodelovali vsi, levi in desni. Včasih eni, potem pa drugi, večinoma pa skupaj. Eni na državnem, drugi na občinskem nivoju, zraven pa še državne firme in javna podjetja. seveda pa niso pozabili tudi na odlično plačane službice v euro birokraciji. In v parlamentu (ja, kjer nam režejo vsak dan nove pravice in v parih minutah s pritiskom na gumb odločajo o milijardah eurov) o najpomembnejšem odločajo falsifikatorji in podobni tiči. Sodstvo dela izjemno dobro: res je sicer, da ne bodo obsodili tajkunov in švercerjev, ki jim celo Kolumbijci dvigujejo klobuke iz spoštovanja, ampak hej, ko bo lačna mati v trgovini ukradla liter mleka in štruco kruha za lačne otroke, bo pa seveda pravično kaznovana. In tako naprej. In ker je država v primežu teh mafijsko političnih pravnih lobijev, si noben neodvisen kandidat pri zdravi pameti ne bo odločil za kandidaturo za predsednika države. In zdaj naj bom vesel, ker naj izbiram med enim od treh (!) predstavnikov političnih elit, ki so nam zjebali državo? No way. Povedal sem že in za tem stojim: katerikoli izmed treh kandidatov, ki so bili na lističu, je zelo zelo slab in zato je moja edina možnost, da povem svoje mnenje (poleg občasnih komentarjev pri IG) pač ta, da ne grem na volitve.

 85. David pravi:

  A zdaj si ratal že rezervni Kojc, ali kaj :)

  Ne pričakujem nič, ker ni kaj za pričakovati. Če bi pa predsednika države delno “privatizirali” v tistem delu, da ga plačujete njegovi podporniki, bi Vam mogoče čisto fajn vladal :D

 86. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  AndrejM, če bi vedel, da bodo letos tudi abervezni kandidati dobili toliko pozornosti, bi vsekakor kandidiral :)

  David, edini Kojc, ki ga jaz poznam je Martin Kojc, psiholog, parapsiholog in publicist, sicer pokojen od leta 1978, znan pa kot prvi slovenski hipnotizer.
  In hej, dejansko ga plačujemo vsi, saj gredo stroški za volitve iz davkoplačevalskega denarja, kar pomeni, da ste takšni kot si ti, krivi, da bo drugi krog in da bo šlo še več denarja.

 87. AndrejM pravi:

  Bom obrnil poanto glede denarja :) . Glede na to, da je bilo od vsega začetka jasno (javnomnenjske ankete), da lahko v prvem krogu zmaga edino dosedanji predsednik, ste za drugi krog krivi vi, ki ste volili druge kandidate. In če ne bi nekateri polivali golid gnojnice na Danila (Siol, Požareport…) in drugi ne bi po otročje navijali za manikiranega manekena, pardon, bivšega katastrofalno slabega predsednika vlade, potem bi Danilo pač zmagal :) .

 88. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jebeš ankete, ki so bile očitno blef, saj je bila volja ljudi povsem drugačna, kar pomeni, da ste še vedno krivi tisti, ki ste ostali doma. Še posebej tisti, ki zdaj bluzijo, da bodo v drugem krogu volili Pahorja. Zakaj ga niso že v prvem in drugega sploh ne bi bilo, pa bi prišparali gore denarja.
  Glede manekenka pa ti lahko povem, da si po moje edini, ki še vedno fura to zlajnano foro, ki je itak nastala samo zaradi fovšije, ker je bil Pahor pač dosti lepši od vseh svojih kolegov, ki so prav tako prodajali iste fore kot on.
  Glede premierja pa ti povem, da vse njegove lastnosti, ki so bile za premierja morda res slabe, zdaj za mesto predsednika razturavajo. Če ti to ni jasno, me zelo skrbi.

 89. E pravi:

  Pa itak,da so bile te ankete puni blef.Po mojem mišlenju so te ankete bile največji blef v zgodovini slovenskih volitev.
  Drugač pa Iztok v svojem zadnjem postu zadevo razloživ u nulo.popolnoma se strinjam z zapisom.Razn to še morem napisat,če janša in njegova sstranka nebi toliko polne zmeteli pod noge pahorju bi bil super predsednik vlade in bi speljal te rerorme u nulo.gospodu janši je bil prvi in edini cilj rušit vlado pahorja.

 90. Katarina pravi:

  Iztok, obrnem vprašanje – kaj pa je naredila desnica dobrega? Demos vpeljal edinstveno denacionalizacijsko zakonodajo, po kateri EDINI V EVROPI vračamo nacionalizirano premoženje v naravi. NOBENA druga tranzicijska država ni izglasovala take norosti. Niti katoliška Hrvaška ne.

  Lej, sej če tripaš na desno ideologijo, ok, je jasno, da potem navijaš za Pahorja. Če pa tripaš na levo ideologijo, potem je pa tudi jasno, da so bile njegove budalaštine o nemško-francoskem vlaku (ki ga ni več, ker se je francoska lokomotiva odklopila) in navijanje za vpis fisklanega pravila v ustavo v direktnem nasprotju z interesi večine prebivalcev te države, saj bi jim iz rok vzela še edino “orožje” – možnost glasovanja na referendumu.
  Ker država sama določa, koliko bo potrošila (potroši lahko več, če vzame več bogatejšem), je njegovo nakladanje o šparanju in fiskalnem pravilu dejansko voda na mlin bogatejšim, zato ponavljam, Pahor je bil in je kandidat desnice. “Ironija usode” je, da je naša desnica sestavljena iz različnih frakcij starih komunistov :) – tko da bodo tovariši spet lepo na kupu.

  V bistvu se veselim novih soočenj (prvih večine sploh gledala nisem, ker so bila vsebinsko tako prazna, da je bilo škoda časa) – upam, da ju bodo novinarji povprašali o tem, kam sodita, da se mora usmeriti naša družba: v rušenje socialne države (s čimer je začel že Pahor), solidarnosti, družbene odgovornosti, zakonitosti ali v nasprotje le-tega.

  Kar sem se pa prisilila gledat, me je Pahor spominjal na ameriške pridigarje. Pričakujem, da bo po javni objavi cerkvene podpore zanj naštudiral tudi dvig rok in vzklik: Praise the Lord!

 91. AndrejM pravi:

  Bom končal s to diskusijo, samo tole še napišem. Ti se verjetno ne spominjaš, sam pa se še spominjam socializma, ko so partijski kadri skakali iz ene službice v drugo. In pri tem ni bilo pomembno, ali je sposoben, nasprotno, če je znal v partiji dobro lesti v rit, je pač zajebal eno zadevo in šel v drugo in v tretjo… In kadri, ki izhajajo iz teh struktur, razmišljajo isto. In tukaj je Pahor enak Janši, enako razmišljanje, enako delovanje. To, da je lep in všečen ljudem, me sploh ne moti, zakaj bi me, enostavno je pač izkoristil naravne danosti in prav je tako. Moti me pa to, da je katastrofalno vodil vlado. In teorije zarote in tete in strici in hudobni Golobič in podobno me ne zanimajo. Vem samo, da tudi po njegovi veliki zaslugi živimo danes veliko slabše, kot bi lahko. Če je to tebi vseeno, je pač tvoje mnenje. Meni pač ni. In zakaj bi ga zaradi tega nagradil še z dobro in udobno službo na moj račun za naslednjih pet let? In še tole: na te volitve niti v drugem krogu ne grem, ker sta oba kandidata slaba. Na prejšnjih DZ volitvah pa sem bil, ker me je nekdo pač dovolj argumentirano prepričal, da bi lahko nekaj naredil, enako pa bom storil tudi verjetno na naslednjih. Over and out.

 92. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Katarina, nisem za desnico, nikoli bil, nikoli ne bom, ne ga srat, pa tudi Pahorja ne vidim kot desnega kandidata, to je bullshit nalaganje. Je pa res, da se ne bi čudil, da bi se Pahor povezal z desnico, saj so ga ne levici hinavsko zajebali. Ali to, ali pa je čas, da ustanovi povsem novo, mlado levico. Kajti od obstoječe nima nič. Okej, lahko mu očitaš budalaštine, toda nobene ni dejansko naredil, le govoril je in razmišljal. Za razliko od mnogih, ki so tudi dejansko naredili cel kup budalaščin. Zakaj to ni jasno, nimam pojma. In hej, prav to, da je Pahor kot ameriški pridigar, je čista zmaga, saj prav to manjka vsem ostalim. Ravno s temi govori pridobiva folk na svojo stran in jim vliva upanje. Da ti v tem vidiš bullshit, je tvoj problem. Pahor prekleto dobro ve kaj dela in kot vidiš mu ideja enkratno uspeva.

 93. Bojan D pravi:

  Seveda je Pahor desničar, saj prave levice pri nas itak sploh ni. Pahor ima v ozadju iste strice kot Zoki, Turk, Zver ali Janša. Strici so vplivneži v tujini – ultradesničarji. Mene pri teh volitvah ne zanimajo procenti glasov za določenega kandidata, ampak razmerje med udeleženci volitev in tistimi, ki jih bodo bojkotirali. Število slednjih bo pričalo o odstotku zdrave pameti naše družbe.

 94. David pravi:

  A to si iz wikipedije potegnil, mislim glede Kojca? On je namreč dobro razčlenil to okoli želja, pričakovanj in tudi razočaranj in vseh oblik uspeha v svojih knjigah. Zato sem ga omenil.

  Če ne pričakujem nič, še ne pomeni, da so kandidati vrhunski. Pomeni, da so slabi. Pomeni, da mi je jasno, da ne bodo storili nič, ker itak veliko ne morejo storiti. In četudi bi lahko kaj storili, nihče izmed teh ni tip človeka, ki bi gore premikal. Sami salonarski kruhoborci.

  Zaradi mene ne bo šlo nič več denarja. Ker ga ne bom volil niti v drugem krogu. In tudi drugače se mi jebe za tisti denar. Tisti drugi krog je pičkin dim proti temu, kar je Pahor zajebal kot predsednik vlade. Imamo samo obresti že za kakšno milijardo od njegovih pufov, s katerimi niso naredili nič drugega, kot omogočili peščici ljudi, da je še več denarja spravila ven, na razne deviške otoke, kanalske otoke, Ciper, younameit. Vsako leto nepovratno odide več kot milijarda še sedaj. In prosim te, nehaj se že smešiti in ne spravljal Celjanov v sramoto, ker nismo taki bedaki. Ne cepetaj zaradi teh nekaj jurčkov za drugi krog. In ne cepetaj za tem Pahorjem in Turekom, odnesi si jih domov. Ne bodi smešen.

 95. David pravi:

  p.s. še vedno ne mislim, da je Pahor slab človek po srcu, nikakor! Zagotovo veliko boljši kot Tuerk in si iz tega vidika zasluži glas. Ampak si tako tečen s tem svojim nabijanjem dan za dnem, da se mi je vse uprlo še za drugi krog :(

 96. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pahor je prav v Celju dobil ogromno glasov, tako da nimam pojma koga točno spravljam v sramoto.

 97. David pravi:

  Sebe, s tem fuzball navijanjem. Grozno je že, no!

 98. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ja kaj zdaj, ali spravljam v sramoto sebe ali Celjane :)
  Sicer pa ti povem, da ste veliko bolj grozni tisti, ki nenehno šinfate, nergate, zmerjate in žalite.
  In hej, itak da pišem o zadevi na polno, saj so vendar predsedniške volitve, wtf ti ni jasno.

 99. spookymulder spookymulder pravi:

  Ha,ha, kako predvidljivo, skrajna levica je že začela udarjati na vojne bobne in napadati Pahorja … že na večer volitev so se panično oglasili strici in tete iz ozadja (Kučan, Kacin, Hribarjeva), ki so napadli Pahorja in grdo okrcali ljudi, ki so glasovali zanj (očitno užaljeni, ker ljudstvo ne sledi več njihovim direktivam, koga se sme voliti in koga ne).

  Danes pa so bili tudi naši “objektivni” mediji (Dnevnik, Delo) že polni hujskaških člankov, v katerih je bilo glavno vprašanje to, zakaj Türk ni zmagal, pa čeprav bi moral in zakaj Pahor je zmagal, pa čeprav ne bi smel (in očitno ne bo smel). In seveda nikjer niso pozabili omeniti klasičnih bav-bav zgodbic za otroke o Pahorjevi domnevni naklonjenosti Tistemu, ki ga ne smemo imenovati. ;-)

  Maske so dokončno padle in izgleda, da bo sedaj skrajna levica šla na nož, da obdrži svoje okope … ampak vseeno mislim, da se Pahorju ni treba bati za končno zmago, saj očitno ljudje vse manj trzajo na take politične indoktrinacije in politikantstva.

  Bo pa zanimivo videti, če se bo Türk res upal spustiti v neposredno ofenzivo in konfrontacijo (ker mu drugega pač ne preostane), ker bo to verjetno tak EPIC FAIL, da se bo kar kadilo. :D

 100. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tudi meni gre na bruhanje ob taki levici, sram jih je lahko, vseh po vrsti. Hvala bogu, da se je Pahor končno osamosvojil. Turk pa z napadi ne bi uspel, najbolje bo, da je tak kot zna biti, tak kot je bil, ko je premagal Peterleta pred petimi leti. Vse ostalo bo po moje strel v prazno, saj zna Pahor vse napade spretno odbiti in jih uporabiti v svoj prid.

 101. Katarina pravi:

  Iztok:

  Sej to je jasno, če si dovzeten za pranje možganov tipov, ki spominjajo na ameriške pridiganje, potem ti prihaja ob poslušanju Pahorja. Sicer ne.

  Samo ena izredno draga budalaština (človeško in finančno), na katero me je danes spomnila novinarka. Citiram: Pahor je pred leti prispeval enega glavnih črnih madežev v referendumski preteklosti Slovenije. Kot predsednik državnega zbora je leta 2004 zamudil rok za vložitev zahteve, naj ustavno sodišče ugotovi, ali bi referendum o tehničnem zakonu o izbrisanih povzročil protiustavne posledice. Rok je bil zamujen za en dan, referendum razpisan, posledice grozljive, krivice pa še danes niso popravljene. Izvedeni referendum je bil kot palica porinjen v kolesje, ki se je leta 1999 ob prvi odločbi ustavnega sodišča o izbrisanih začelo vrteti v smeri poprave krivic. Referendum je bistveno podaljšal čas odlašanja s popravo krivic, kar pa je tudi eden ključnih razlogov za ostrino v sodbi Evropskega sodišča za človekove pravice.konec citata
  Zanimivo bi bilo izračunat, koliko bo državo stala ta Pahorjeva »pozabljivost«. Navsezadnje, dalj časa kot krivice niso popravljene, dražje bo za nas davkoplačevalce. Kako se ti zdi to?
  In ne me smejat s tem spinovskim trikom »nova levica«, lepo te prosim. Stari komunist, ki se cel svoj vek valja po najvišjih državnih pozicijah s pomočjo stricev in tet iz t.i. stare levice, naj bi kar naenkrat postal nova levica? S tem, da nas nagovarja, kako je vpis fiskalnega pravila v ustavo za nas državljane dober? On, ki težko preživi s tremi jurji? Za krepat no.

  Nova levica bodo kvečjemu TRS, če jim bodo kdaj dovolili participirat pri oblasti (kakšen hermetičen sistem so ustvarile stare stranke, ki ne spustijo k odločanju nobenega novinca, je najbolje okusil jankovič, to, kako ni bil sposoben sestaviti vlade, je pravljica za otročke) ali piratska stranka, če bo uspela.

  Pa še enkrat, v času svoje vlade je imela Pahorjeva SD v rokah vsa ključna ministrstva, od finančnega, gospodarskega do ministrstva za socialne zadeve. Vsa !
  Vse glavne odločitve o gospodarskih, finančnih ukrepih, pogajanja s sindikati, vse to je bilo v rokah Pahorjevih ljudi, ne Golobiča ali Kresalove. Tisto, kar je prepustil svojih partnerjem, je uspešno rušil, na kar nas spominja njegovo stisnikanje repa pred Brezigarjevo in ignoriranje opozoril Zalarja. Zdaj imamo ministrstvo pravosodje pod kapo policijskega ministra in nisem še slišala, da bi Pahorja to kaj posebej motilo.
  Kresalova je pucala tudi njegov drek glede izbrisanih.

  Zato je trditev, kako so ga zajebali drugi samo še ena izmed konstantnih laži, ki jih njegovi verniki ponavljajo. Ampak sej zato pa so verniki, he,he

 102. Zelda pravi:

  Ja, Katarina, zato pa je edino pravilno,, da ni Pahor več predsednik vlade in imamo sedaj tako dobrega predsednika vlade, ki je odločen, se ne pusti vplivati in se bosta v Sloveniji verjetno po zaslugi te vlade v kratkem cedila med in mleko. :)

  Nič se ne sekiraj, če bo slučajno Pahor predsednik države, itak po sedanji veljavni ustavi je predseednik države samo okrasek. :)
  Verjetno pa bi, če bi zmagal Zver , bi ustavo spremenili in mu dali veliko pooblastil.

 103. zmago pravi:

  Dejstvo je, da bo morda, po mnogih napovedih je to že dano dejstvo, v naslednjem krogu zmagal kandidat, ki še najbolj uteleša sedanjo funkcijo predsednika v našem sistemu. In da bo morda celo zadnji človek v tej vlogi, oziroma da smo priča zadnjemu mandatu predsedniške funkcije. Predsednik v Sloveniji, nima neke odločilne vloge ali moči, kvečjemu simbolno. In če bo zmagal Pahor,bo v tej vlogi vsaj najmanj trpel. Vsem, ki malo bolj poznajo politiko, je znano, da Pahor nima substance, da je forma tista, ki nadomešča ta manjko pri njem. To sta zelo dobro vedela tudi njegova dosedanja protikandidata, ki sta mestoma med soočenji komaj zadrževala notranje impulze, da bi na glas povedala tisto, kar itak vsi vemo. A bi, če bi se za to odločila, morala vzeti v zakup ne le toliko in toliko izgubljenih glasov volivcev, ki volijo predvsem čustveno in bi se postavili na stran žrtve, v takem primeru Pahorja, ampak bi si nakopala nase tudi nejevoljo vseh politikov. Vsi politiki so si namreč edini le v eni stvari – lahko počneš karkoli, a cesarjevih novih oblaćil ne smeš javno sleči niti svojemu najsrditejšemu nasprotniku, saj s tem pljuvaš v skledo vsem, pa tudi sebi, konec koncev,oziroma politiki kot taki. Zato so zadnja soočenja na momente izgledala kot izjave misic pri obveznem vprašanju na lepotnem izboru. Zavzemali se bodo za dialog, povezovalnost, skrbeli bodo za revne in depriviligirane, pa za blagostanje in podobno. Vsi bodo predsedniki vseh državljanov in podobne floskule. Kjer so si lastili celo izumiteljske zasluge za kakšno pogruntavščino. No, kot bi peka vprašali, kaj bo počel in nam bi z izumiteljskim žarom v očeh naznanil, da bo pa on, za razliko od drugih pekov – pekel kruh! In kaže, da imamo nespornega zmagovalca v izumljanju tople vode vsaj v drugem krogu, očitno pa tudi na predsedniškem stolu. In ne bi se čudil, če bodo ti isti ljudje, kadidati za predsednika,,v prihodnosti sedeli za kako mizo skupaj in se pomenkovali…o kako smo ga takrat srali, ma veš, da sem tudi dam komaj zadrževal smeh takrat, ko si to rekel,…ma, saj vem, sem se tud sam komaj zadrževal,…no, ampak smo le sfurali. Namreč, lahko so desni ali pa levi, črni ali pa rdeči, prvenstveno so politiki in jih veže zaveza politične kolegialnosti, kjer je glavno načelo ostati v politiki, enkrat na tem mestu, drugič na drugem.
  Redkim pa uspe tvegati in v določenem trenutku poslati v tri krasne vso to populistično meglo in x factor logiko kampanj in zavzeti jasno stališče, ga tudi naravnost povedati in pri tem izkazati kritičen odnos, tako do drugih kandidatov, kot tudi do sebe. In obenem pokazati tudi substancialno vrednost tega stališča. Ena takih bi lahko bila že brezrezervno samokritično stališče, da so bili vsi del politčnega telesa v zadnjih dvajsetih letih, torej klike, ki je Slovenijo dovolila oropati, ne le finančno, ampak predvsem – dostojanstva. In da ni cilj povezovati in dialog, ampak razvezovati in ločevati.Da ni cilj biti predsednik vseh ljudi, ampak najbolj tistih, ki to niso – tistih, ki so ne le poraženi, ampak razčlovečeni. Da strpnost ne pride v poštev, da o določenih stvareh pač ni debate in dialoga – tistih, ki se tičejo človelovih pravic, na primer. Kar se mene tiče, takega kandidata podprem, saj je to zame razlika med politik(kant)om in državnikom.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !