Predsedniške volitve osmič

9.11.2012 ob 07:57

Pa smo prigurali do konca predvolilnih soočenj, tokrat s Petro Kerčmar, ki se je držala povsem okej in v skladu s komercialno zastavljenim soočenjem. Pa gremo najprej na Danila Turka, ki se je  malo zajebal s tem svojim opravičevanjem zaradi denarja. Povsem nepotrebna debata, saj ga ni nihče nič  obtožil, kar pomeni, da bi lahko rekel, da je bil New York pač drag in pika. Le zakaj je razlagal kam vse je dajal denar in se potem zapletel okoli financiranja študija svoje hčerke. Včasih je bolje biti tiho, še posebej, če te novinar ne obtožuje, ampak le vpraša. Zakaj je dobil Turk v glavo, da se mora braniti in pojasnjevati, resnično nimam pojma. Pač živel  je v ZDA, živel je na položaju in denar je pač zapravil tako kot se mu je zdelo prav. So faking what. In ko smo  že pri Turku, njegova Barbara se mi zdi ena taka okej ženska, ena taka prava prva dama, ki je doslej pri nas še nismo imeli.

Pa gremo na Milana Zvera, ki se je včeraj držal najbolje doslej. Rekel bi, da je bilo to njegovo najboljše soočenje. In rekel bi, da se mi je zdel prav včeraj ze sekundico celo primeren za predsednika naše države. Zver je bil včeraj enako dober kot Turk in Pahor, tudi ko je prišlo do dvobojev, kjer je do zdaj pušilna celi črti. Včeraj je bil Zverov dan. Če bi bil vedno tak kot včeraj, bi postal resen protikandidat. Ker ni bil, v nedeljo seveda nima možnosti za drugi krog. Pa všeč mi je njegov smisel za humor, ki ga v svoje nastope dodaja ravno prav, da izpade faca. Pa tudi nasmejati se zna na svoj račun, kar je dobro. Jp, Zver mi je bil včeraj kul, enako pa lahko rečem za njegovo partnerko Andrejo, ki je bila retorično od vseh treh potencialnih prvih dam daleč najboljša. Torej taka, da bi bolj pasala k Pahorju, če se malo pošalim.

Končajmo z Borutom Pahorjem, ki je bil spet standardno dober in zelo samozavesten, ko je napadel Turka. Prvo polovice oddaje je bolj kot ne miroval, potem pa je šel v svoj značilni film in kot vedno raztural. Je pa zanimivo, da ga je Turk tokrat za razliko od torkove oddaje na nacionalki, pustil pri miru, saj se je raje ukvarjal s Petro Kerčmar, ki ga je drkala s tistim zgoraj omenjenim denarjem. Se pa Pahorjevi Tanji vidi, da ji nastopanje pred kamero ne ugaja in da je raje nekje zadaj. S tem seveda ni nič narobe, saj nismo vsi za vse, le povem, jebat ga.

 

18 komentarjev na “Predsedniške volitve osmič”

 1. Jaka pravi:

  Bolj, kot gledam ta soočenja, manj vem.

  Pahor je plejer, nekako bi najraje videl, da bi bil zaradi svoje sredinskosti in nekonfliktnosti predsednik (pač, najmanj škode bi naredil), ampak mi gre s tem svojim dramatičnim pristopom čedalje bolj na jetra. Neka standardna mimika, poudarki med stavki, sploh pa ti njegovi odgovori, ki jih vedno začne z “rad bi poudaril/nekaj povedal” ali “leta 200X…”, čeprav ga sprašujejo čisto nekaj drugega, so tudi že malo dosadni.

  Danilo je hohštapler, vedno bil, vedno bo. Tudi, če se Pahorju očita, da po terenu s svojimi brigadami afne gunca, tega Danilo tudi v sanjah ne bi bil sposoben nrdit. Včeraj se mu je kar zataknilo, ko je govoril o tistih stroških, ko pa začne razpravljati o podu, električnih in ostalih napeljavah, pa še sam seb ne verjame, kaj šele, da bi mu kdo drug. Predstavljam si, da ga bo občutno volila Desus populacija, saj je njegov govor 100x boljši kot tablete za nespečnost. Če v vsakem stavku ne omeni “ustavo”, “legitimnost” ali kak podoben pravni konstrukt, ni srečen.

  Zver je fejst dečko, edini, ki dejansko odgovarja na zastavljena vprašanja za razliko od Pahorja, ki ob vprašanjih raje govori dramatične pravljice kot odgovorja, in pa Danila, ki ima v principu en odgovor, ki ga aplicira na 100 različnih vprašanj. To ga tudi najbolj tepe, saj se mu v njegovi iskrenosti zatika, odgovori niso tekoči in retorično ni na nivoju svojih nasprotnikov. Je pa definitvno najbolj simpatičen, ko se malo pošali in nasmeje. Ne zgleda prav nič zverinski. Škoda, ker je član SDS in pač nima realnih možnosti za uspeh. Mogoče bi omenil tisto, kar sem rekel ob izvolitvi Bossmana za piranskega župana, ko so delali neke vzporednice z Obamo. Slovenci bomo doživeli svojega Obamo in kulturni preboj, ko bo za predsednika izvoljen kandidate desne-sredine.

  Kar se tiče dam – Türkova = Michael Jackson. Kar malo jezna je postala v tistem svojem monologu. Nasploh sta bila Türkova kar agresivna včer. Pahorjeva = prav mučil sem se, ko sem jo poslušal, bila je prav grozljiva, kot nekakšna lutka, ki je pravkar oživela in govori zelo počasi. Če je Türkova zgledala kot Jackson, je Pahorjeva govorila kot Jackson.

  Od Zvera žena je delovala daleč najbolj simpatično, prepričljivo in skulirano. Ni dvakrat za rečt, da bi morala ona kandidirati namesto moža, Zverovim rejtingom pa tudi ne bi škodilo, če bi se njegovi hčerki večkrat pojavili v ospredju. Hot.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ko sva že pri Manci Zver, hvala bogu, da je ni nihče omenil med kampanjo, saj bi fotru kot vzornemu kristajnu naredila več škode kot koristi.

 3. Jaka pravi:

  Hm, kaj pa vem. Tako na prvi pogled ima tvoja teorija smisel, vendar dvomim, da bi vzorni kristjani tako zamerili, če se je tam v Playboyu slikala malo bolj erotično. Konec koncev, Bog pravi, da je greh, če svojih talentov ne izkoristiš ;)

  Drznil bi si reči, da bi mu to celo koristilo, ker bi na svojo stran pridobil kakega neodločenega, ki bi rekel “saj je vseeno, kdo je predsednik, vsi so prdci, ampak Zver ma pa vsaj hude hčerke”. :)

 4. Zelda pravi:

  Če bi bil Zver tako vzoren kristjan, se sploh ne bi ločil. :) Sicer pa je za bivše partijce čisto vseeno, če se ločujejo in potem spet poročajo. :)

 5. AndrejM pravi:

  Meni pa je bila Zverova hčerka prav simpatične, hehe. Tudi sicer, če bi ocenjeval, kdo izmed kandidatov in njihovih soprog je najbolj osebno simpatičen, je to Zver s svojo partnerko. Ker pa ne mislim voliti predsednika zato, ker mi je osebno najbolj všeč ali kot bo Pahorja volilo pol Slovenije zato, ker ima najbolje zmanikirane nohte in je oh in sploh cmok cmok simpatičen, med tremi kandidati ne najdem nič zanimivega, pametnega, razvojno naravnanega in primernega za opravljanje predsedniške funkcije.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Imam občutek, da si jezen, ker nisi tako lep kot Pahor :)

 7. Pepi Pepi pravi:

  Ne vem, ne vem, AndrejM, če imaš point. Jaz bom, če bom sploh volil, volil Pahorja, pa mi je od vseh treh kandidatov najbolj antipatičen. Pa tudi ti nastopi me niso baš prepričali, saj je kar naprej poudarjal neke svoje pretekle dosežke in ne morem si kaj, da ne bi (njegovim besedam navkljub) nanj gledal kot na nekoga, ki je pogorel kot premier, pa potem še kot (nesojeni) predsednik DZ, zdaj pa bi rad še kot predsednink RS. AMPAK. Skrajno levo ni zdravo, niti skrajno desno. To, kar se gre zadnje čase Pahor pa po moji oceni je. Vsaj kolikor toliko. Pa tudi njegov volilni slogan je najmanj pokroviteljski, če že naštevam dobre strani. :D

 8. AndrejM pravi:

  Hehe, morda res ne, imam pa druge vrline :) .

 9. STELA pravi:

  Jaka….pa ne vem, a bi bil problem zarad hčerine slike al zarad fotrovega nadlegovanja?!!?

  Iztok….berem te tvoje komentarje na soočenja….dobr si spremljal vso zadevo, svaka ti čast….sem pa zasledila, da jez vsakim soočenjem Zver boljši…..a to pomeni, da če bi bile volitve čez dve leti, da bi bil že nevaren tekmec?:)))

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  To je včeraj nekdo napisal v tweet med oddajo :)

 11. bistra buča pravi:

  Zanimivo, da sta Zvera popirali obe hčeri, prišli sta celo v studio, bili videti veseli, navdušeni nad očetovimi odgovori. Dvomim, da bi odrasla, zrela oseba, tako sodelovala, če bi bilo posredi kakšbno nadlegovanje. Bolj me zanima, kje se skriva Helena Tuerk – daddy ji je še polnino plačal zdaj pa ga niti ne podpre?

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ah, jaz tudi ne verjamem nakladanju o zlorabi hčerke. Ne ga srat no.

 13. ajda pravi:

  Se strinjam, Turk se je preveč opravičeval in pojasnjeval o denarju,ki ga je porabil v ZDA. Novinarka je bila pa tečna kot osa in čvekala kot da bi jo navil o zapravljanju, on jo je znova in znova popravljal, da to ni zapravljanje. Ne vem zakaj eni novinarji menijo,da bodo izpadli super, če bodo napadali in ponavljali enoteisto in si ne zaslužili drugega kot eno na g****, da bi jih utišali. Očitno so ženske tu hujše, neskulirane, netaktične in zoprne. So se pa kandidati pokazali, da so uglajeni, gentlemani, takšni, ki sodijo na najvišja mesta v državi, ko so si delili komplimente. Ja, tudi to je del kampanje.

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Petra je še šla skozi, večji problem je bila prejšni teden Katja, ko je napadla Pahorja. Turk si je pa tule tudi sam kriv, da ni takoj prekinil te debate in da je hotel povedati še več kot so ga vprašali. Moral bi reči, New York je drago mesto, draga novinarka, podjite tja živet pa boste videli koliko vam bo ostalo. Pika. Nobenih hčera, obnavljanja hiš in ne vem česa še.

 15. STELA pravi:

  Res je…..verjeti ali ne verjeti in kaj sploh še verjeti….to je zdaj vprašanje.

  Ja, tisto je res tweet…..ampak mi je tolk všeč, da sem ga morala posredovat naprej:)) …..tko kot tisti (tud od včeraj)….da je po taki oddaji res treba predvajat oddaje Na terapiji, Kralji bega in Razočarane gospodinje:)

  ….drugač mi pa soočenje ni bilo ne vem kako všeč. Petra je za moj okus preveč vsiljiva….podobno fura oddaje kot Slak….tud vprašanj že zmanjkuje. Zakaj je pomembno za kaj je Tuerk v ZDA zapravil ali potrošil denar, kolk imajo žene prihrankov….ja halooo kaj ima to veze?!?! Da o Zveru ne govorim…neki tko cukrenga…uf

 16. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Prazna vprašanja, res je, toda dobra za rejting, kar je seveda poanta POP TVja. Bo pa zdajle zadnje soočenje na nacionalki, kjer bodo verjetno bolj kvalitetni.

 17. simon pravi:

  Sicer je copy-paste…ampak vseeno.

  Prebivalci Dogoš, ki spadajo pod Mestno občino Maribor so ogorčeni in so poslali naslednje sporočilo:

  Spoštovani! Kot veste, smo tudi Mariborčani bili žrtve poplav. Žalostno je, da smo bili prebivalci Dogoš popolnoma odrezani od sveta! Zakaj? Ker je naš preljubi župan pozabil na nas! Bili smo ujeti v spodnjem delu Dogoš, brez elektrike, brez pitne vode, brez ogrevanja. Onemogočili so nam dostop z
  avtomobilom do naših hiš, da bi lahko odpeljali, kar se je rešiti dalo, da bi nam lahko prijatelji pripeljali hrano in ostale stvari, znajti smo se morali sami! Odnos policije: katastrofalen! Ko sem pojasnila, kam želim z avtom, sem dobila hladen odgovor: kaj mene to briga! Nihče razen vojske in naših gasilcev se ni pobrigal za nas! Prosili smo za kesone, nadrl nas je vsak smetar! Kje je bila civilna zaščita, nimam pojma! Najbolj žalostno od vsega pa je to: dva prostovoljca sta želela nesebično pomagati. Ko sta vprašala, kje je to najbolj potrebno, sta dobila v roke cev, naj sčistita cesto, ker pride Janša! Neverjetno, a žal resnično! In potem so prišli gospodje v salonarjih. Kangler, Janša. Ustavili so se na glavni cesti. Dalje ne gremo, so rekli. Ker je blato. Je to normalno!!!! Ni!!!! Delite dalje, da čimveč ljudi izve, kakšna pošast je naš preljubi župan! In ostali pripadniki vlade, seveda! Ampak saj ni važno, a ne? Samo, da Kanglerčkovi radarji stojijo!

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ja kaj pa si drugega mislil, da bo. Niso vsi kot Pahor, ki si gre dejansko umazat roke in čevlje.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !