Mariborčan je očitno postal trn v peti

27.10.2012 ob 23:23

Moj zadnji Mariborčan, kjer se norčujem iz radarjev v Mariboru, je postal prava uspešnica, ki jo je trenutno videlo več kot 40 tisoč ljudi, ki so pripeli več kot 500 lajkov na YouTubeu. To je bilo očitno dovolj za jezo nekaterih posameznikov, ki so dosegli, da mi je začel YouTube pošiljati neka opozorila glede sovražnega govora in mi že izbrisal posnetek Mariborčan o družinskem zakoniku, kjer naj bi po njihovem  žalil geje. Kot kaže podobna usoda čaka tudi posnetek o radarjih, kar je tak bullshit, da ne morem verjeti. Mar pri nas res ni več svobode govora? Mar res živimo v policijski državi? Mar stand up komedija res ni več dovoljena? Nimam pojma komu sem stopil na žulj. Morda komu od pomembnežev, morda kakemu ljubljanskemu stand uperju, morda komu, ki me ne mara in mu je šlo na kurac, da je moj novi posnetek taka velika uspešnica v tako kratkem času?

Posnetki prej niso motili nikogar celih pet let. Zdaj pa kar naenkrat motijo nekatere posameznike, ki me očitno želijo utišati. Ampak hej, kako lahko YouTube nek posnetek kar izbriše na osnovi neke prijave, ne da bi prej res preveril, če gre resnično za sovražni govor ali kaj podobnega. In hej še enkrat, kaj pa vsi tisti ameriški stand up posnetki, ki gredo čez rob še tisočkrat bolj kot Mariborčan in jim nihče ne teži? To je res bullshit.

Ta posnetek o radarjih enostavno mora ostati, saj je všeč preveč ljudem, da bi ga lahko kar zbrisali. Pa vsem, ki ga hvalijo na YouTubeu, se na tem mestu iskreno zahvaljujem za podporo in pozitivne komentarje. Res sem vesel, da je Mariborčan končno prišel do širšega kroga ljudi in da ga ne ocenjuje le peščica hejterjev, ki itak samo šinfajo nekaj na pamet in jih vsebina posnetka niti ne zanima.

In še povsem svež posnetek, kjer Mariborčan ne more verjeti, da ga hočejo izbrisati.

YouTube slika preogleda
 

33 komentarjev na “Mariborčan je očitno postal trn v peti”

 1. LilVoss pravi:

  Upam, da ti res ne odstranijo videa, saj zadnje čase doživljaš pravo renesanso. Raay te je omenil na Facebooku, dobil si preko 500 všečkov …

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Don’t call it a comeback I’ve been here for years :)
  Šalo na stran, res sem vesel za tale uspeh, saj se mi ideja ni zdela slaba, ampak ni do zdaj prišla do širšega kroga ljudi, ki ocenijo komedijo iskreno in neobremenjeno s tem kdo je avtor. Prepričan sem, da bi jim bili stari Mariborčani tudi kul, saj jih je nekaj dobro ratalo, ampak jih ni videlo dovolj ljudi, 5000 je bil maksimum, pa še to so se nabrali hejterji pod komentarji, da sem se na koncu res spraševal, če nisem morda pihnil mimo :)
  No, zdaj vem, da je fora dobra in da ideja ni slaba, kaj vem, morda pa vsse skupaj kdaj spravim celo na oder :)
  Da se je prav zdaj začelo teženje YouTubea pa je res bedno, saj so mi nekateri očitno fovš. Ma ko jih jebe, bomo pa drug način našli, da zadeva pride do folka.

 3. STELA pravi:

  Navijam zate….korajža velja:) mariborčan o radarjih je fenomenalen!

 4. Nah pravi:

  Evo jst priznam, da so mi tvoje recenzije in vse pisanje nasploh grozljivo bedne.. ampak Mariborčan je kul. Če je nekaj kul, je kul. Jebiga, ne maram tvojega pisanja, tole pa ti dobro uspeva. Respect.

 5. Zelda pravi:

  Očitno gre naša država po poti Putinove Rusije, kjer ni več demokracije, ker se narod ne sme več pohecati na račun politikov, države, sistema. To je grozljivo. Za primerjavo.

  Na sejah državnega zbora lahko vidimo veliko sovražnih govorov poslancev ene stranke zoper poslance druge stranke,pa tudi osebne žaljivke, pa ne bo zoper nobenega podana kazenska ovadba. Svetujem ti, da jim ti lepo poveš, da jih boš ti tožil, ker ti grozijo in ti hočejo tvojo satiro prikazati kot sovražni govor.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Bedno mi je edino to, da pred tem uspehom niso videi nikogar motili, zdaj pa kar naenkrat nekoga motijo. Ravno to je dokaz, da je obtožba sovražnega govora navaden bullshit. V posnetku, ki so mi ga odstranili, sovražnega govora ni bilo. Če pa je sovražni govor že to, da se malo pohecaš na istospolne teme, potem pa nam bog pomagaj.

 7. Podpornik pravi:

  Ne smemo ostati samo pri radarjih…pejmo še naprej, se upret celotni slovenski vladi…Janši, Hildi, Zidarju, Kordežu, ter usem nesposobnim politikom…nared še video da nej se slovenski narod upre današnji vladi. moremo se upret priseljevanju iz balkana, ker čez 20 let bo slovenski narod izumru in se bodo šiptarji pa uni kurci razpasl tuki gor !!! pubermo tajkunom dnar podprimo firme, odpustmo use čefurje in zaposlimo slovenski narod, izženmo cigane in balkance !!! ko bo 99.9% slovenskega naroda zaposlenga šele poj nej hodjo sm gor !

 8. Zelda pravi:

  Mi pa je pri šlo na misel,kako čudno se zgodovina ponavlja. V stari Jugoslaviji v času komunizma se je znani humorist Fran Miličinski Ježek pošalil na račun Titove ladje Galeba in takrat komunistična oblast ni imela prav nič smisla za humor in satiro in so v kali zatrli takšno satiro.Danšanja oblast – desna ima polna usta demokracije , svobode in ima veliko za povedati o takozvanem komunističnem totalitarnem režimu, se pa isto obnašajo kot takratna oblast, ker očitno ne prenesejo satire in zbadljivke na svoj račun. :) Če nisi z njimi , si proti njim.

 9. ajda pravi:

  Očitno je nekomu pozno prišlo, da je prijavil kot sovražen govor Mariborčana v temi o družinskem zakoniku. Morda to le “opomin”, da ti lahko zj*** tudi ostale prispevke oz. da imajo moč. Kaj vem, meni se Mariborčan ni zdel nič sporen, ko je govoril o družinskem zakoniku in kot rečeno, takrat bi morali ukrepati, če se jim je zdelo, da je v govorjenju sovražen govor. Ja, nekateri imajo pač moč, je pa smešno in kar sili na plan vic o “dolgi lajtngi”:)))))). Bolje, da ne pišem o tem, ker bo preveč očitno kam pes taco moli. Menim pa, da Mariborčan in njegovi radarji ni v ničemer sporen, da je aktualen in učinkovit.

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Okej, bil je direkten in sočen z besedami, ampak ni bil sovražni govor, jebemti no. Niti ni mogel biti, saj je stand up točka in ne neko resno mnenje, kjer nekdo resnično širi nestrpnost do istospolnih. Poleg tega pa sem jih celo hvalil in se zezal, da je skrajni čas, da imata dva geja otroka, saj so otroci iz hetero družin zjebani. In kot sem rekel, na račun gejev je na youtubeu na milijone stand up točk, pa še nobene niso izbrisali. Tole je res privlečeno za lase.

 11. Zelda pravi:

  Iztok, če pa potegnem črto, imaš pa samo to smolo, da je tvoj šaljivi prispevek glede radarjev bil viden tudi na drugih družabnih omrežjih in je večini ljudem bil všeč. To mi malo smrdi na nevoščljivost. :)

  Očitno osebe, ki ti očitajo sovražni govor glede družinskega zakonika, smatrajo, da to tvoje zločinsko dejanje ne more zastarati, kot ne zastarajo najhujši zločini po naši kazenski zakonodaji. :)

 12. Pepi Pepi pravi:

  Hja, nekdo, ki te ne mara, je video pač prijavil kot neprimerno vsebino. Če je bil ta nekdo vztrajen, te je lahko prijavil večkrat. Tisti “tam zgoraj”, vprašanje, če so video sploh gledali. Najbrž si jim trn v peti prej ti, kot pa Mariborčan. :D

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jebat ga, ko ujameš 45 tisoč ogledov in skoraj 600 lajkov v dveh dneh, greš določenemu folku pač na kurac :)
  Še posebej tistim, ki te imajo za debila, ki nima pojma o ničemer in se zdaj žrejo od jeze, da ti je nekaj ratalo ravno s posnetkom, ki jim je kao beda od bede.

  Ampak resno ej, ko je človek predolgo časa pod vplivom te peščice hejterjev, ki se oglašajo samo zato, da te krititzirajo, dejansko pozabi, da je v resnici kul, saj ne dobi potrditve normalnih in iskrenih ljudi. Prav zato je tale uspeh Mariborčana vrhunski, saj vendarle vidim, da ko zadeva pride do velike količine ljudi, da pa je večini smešna in zelo dobra. In zdaj folku ratujejo kul tudi stari Mariborčani, ki jih pred tem razturjem niso uspeli videti, saj zanje niti niso vedeli.

  Morda se sliši patetično glede na to, da sem že 15 let tako ali drugače v medijih in sem dal skozi že marsikaj, pa tudi doživel veliko podobnih razturjev prepoznavnih svojčas, ampak za tale lik Mariborčana sem res vesel, ker sem že začel razmišljati, da sem morda kiksnil in da ga nihče ne šteka. Zdaj vidim, da nisem in da je bila zadeva dobro zastavljena, le do večje količine folka je morala priti. Folk še ima smisel za humor, kar me zelo veseli.

  Sem že mislil ta lik upokojiti, saj se mu zadnje mesece nisem posvečal, ker sem izgubil voljo, ampak tile radarji so me prijeli in sem pač prižgal kamerco in iz glave začel čvekati nekaj bedarij, pa niti nisem pričakoval, da bo tako dober odziv. Ker fora tega Mariborčana je, da je čista improvizacija, kjer nimam pojma kaj bom govoril, ko se začne snemanje in me pač zanima kam me bo odneslo, kar pomeni, da ko potem poslušam, dobro vem, da bi lahko bilo še bolje, da bi lahko rekel še kako boljšo foro, da je bila kaj povsem mimo, a vseeno pustim celo verzijo, saj me to zabava.

 14. Zelda pravi:

  Predlog za novo opredelitev kaznivega dejanja javnega spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti v kazenskem zakoniku

  Po predlogu zakona o spremembah in dopolnitvah kazenskega zakonika (KZ-1B), ki ga je ministrstvo za pravosodje poslalo v javno razpravo v začetku leta 2011, je inkriminacija kaznivega dejanja javnega spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti iz 297. člena omejena le na tista dejanja, ki lahko privedejo do ogrožanja ali motenj javnega reda in miru. S tem se to kaznivo dejanje po mnenju predlagatelja natančneje opredeljuje in razmejuje od prekrškov, ki so storjeni z namenom vzbujanja nestrpnosti po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Iz obrazložitve tega predloga izhaja, da se izrečene besede kot kaznive lahko konkretizirajo le tako, da sprožijo dejansko možnost nastanka oziroma konkretno povzročeno nevarnost za mir, strpnost in sožitje med ljudmi kot varovano dobrino. Takšna rešitev naj bi bila tudi v skladu z zakonodajo EU na tem področju, in sicer Okvirnim sklepom Sveta EU (z dne 6. 12. 2008) o boju proti nekaterim oblikam in izrazom rasizma in ksenofobije s kazenskopravnimi sredstvi. Ta v predlaganem drugem odstavku 1. člena dopušča kaznovanje le tistih dejanj, ki so izvršena na način, ki moti javni red in mir oziroma predstavlja grožnje, zmerjanje in žaljenje.

  Pomembna je tudi predlagana sprememba v tretjem odstavku 297. člena, ki strožje kaznovanje, poleg dejanj, ki so bila storjena v »sredstvih javnega obveščanja«, širi tudi na spodbujanje sovraštva nasilja ali nestrpnosti prek spletnih strani.

  Če bodo predlagane spremembe KZ-1 uveljavljene, to praktično pomeni, da bodo pogoji za obsodbo dejanj, ki imajo znake javnega spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti, še strožji, saj bodo morali biti izrazi sovraštva povezani z realno nevarnostjo ogrožanja javnega reda in miru. Obsodb bo zato verjetno še manj, to pa bo še razširilo sivo cono spornih izjav – med dejanji, ki so kazniva, in dejanji, ki so sprejemljiva v javnem nastopanju in sporočanju.
  Spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti prek spleta in medijev kot prekršek?

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  “Iz obrazložitve tega predloga izhaja, da se izrečene besede kot kaznive lahko konkretizirajo le tako, da sprožijo dejansko možnost nastanka oziroma konkretno povzročeno nevarnost za mir, strpnost in sožitje med ljudmi kot varovano dobrino.”

  No, tega moj izbrisani posnetek ni sprožil :)

 16. spookymulder spookymulder pravi:

  Hmmm … nekateri očitno pozabljate, da gre pri konkretnem primeru za interna pravila YouTuba, ki nima veze z našo zakonodajo o sovražnem govoru in še manj veze z našo domnevno policijsko državo ali s pomanjkanjem humorja naše vlade. YouTube ima svoja pravila in svoje postopke delovanja, ki veljajo povsod enako in če se je nekdo odločil izrabiti ta pravila zaradi zavisti, se to ne more neposredno navezovati na omejitve svobode govora v naši državi, kvečjemu gre za omejitve svobode govora celotne (zahodne) družbe, oziroma vsaj tistega dela, ki objavlja in gleda videe na YouTubu in s tem sprejme njihova pravila (in omejitve).

  Toliko glede tega, kar se tiče konkretnega primera pa po mojem Mariborčan niti približno ne spada v kategorijo sovražnega govora, razen mogoče za tiste mentalne nedonošence, ki ne razumejo, da gre za parodijo, oziroma za tiste zavistneže, ki drugim ljudem ne privoščijo uspeha in so zato pripravljeni zlorabiti institucijo sovražnega govora.

  Je pa po svoje tudi res, da smo Slovenci zaradi konstantne levičarske in desničarske politične indoktrinacije postali tako paranoični in zamorjeni, da ne razumemo nobene šale več in v vsem vidimo samo še osebni napad ali žalitev. In ravno v tem sam vidim največjo nevarnost (samo)omejevanja svobode govora.

 17. Dixi pravi:

  Ta termin “sovražni govor” je navadno sranje. Slovenci znamo biti hudo pametni pri takih zadevah, to vzamemo tako resno, kot da med nami živijo sami novi Hitlerji. Gre za zlorabo svobode govora in kdo ve kakšni interesi se skrivajo za tem. Ne poznam podrobnosti, kdo, čemu in zakaj so ti umaknili posnetek, ampak te zadeve glede prijav sovražnega govora so postale že bedno patetične. Ti pa čestitam za posnetek in za število ogledov, ki si jih dobil.

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nimam pojma kdo je podal prijavo, vem pa da sem dobil obvestilo, da gre za sovražni govor in so mi zaradi tega skenslali posnetek.

 19. 007 pravi:

  V sloveniji je svoboda govora, problem je, da vas velika večina ne ve, kaj pomeni svoboda govora; svoje mnenje lahko izraziš na spoštljiv način! Glede na tvoj besedni zaklad je pa edina čudna stvar, da ti ta blog ne ukinejo, ker z svojimi besedami kršiš zelo veliko zakonov! Tako nestrpnih in žaljivih komentarjev do tistih, ki se s tabo ne strinjajo še nisem nikjer videl in ti bi moral žaljive komentarje odstranjevat, ne pa da jih še sam prispevaš! Če ti je pa kakšen komentar res neprijeten, ga pa odstraniš in namesto da bi napisal: neprimeren komentar odstranjen, napišeš b***** komentar odstranjen, s čimer ponovno kršiš zakon, saj žališ sogovornika!

 20. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Da ne boš samo jezika pavšalno otresal, daj mi najdi eno debato, kjer sem do koga žaljiv in nestrpen kar tako ne da bi bil on pred tem stokrat bolj žaljiv in nestrpen do mene? Pa najdi mi debato, kjer sem do koga, ki nestrinjanje izrazi na kul način brez preserancije in pokroviteljstva in provokacije, nestrpen in žaljiv tako zelo, da ti tega še nikjer drugje nisi videl? Bo šlo?

  Glede komentarjev pa imam ob strani bloga zapisano tole pravilo, zato spet ne vem kaj sploh bluziš o tem kaj naj bi moral z njimi početi:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/nujno-obvestilo/

 21. nepoznas me pravi:

  GARTET-daj,kaj tle neku fuliras aa? nimas pojma,sam hoces bit nekaj vec in ti ne uspeva aa? mal si prefuknjejn ker se ti vidi po obrazo in imaš tako obnašanje.
  Raj pejt spat,in ne tle neki bluzit o takih stvareh…nimas pojma…komi si še začel živeti,ni se tle imas za nekaj več kokr si pa!!!
  Raj se ukvarjaj z nekimi drugimi stvarmi,in bos mugoce bol cool ven izpadel..cepec!!!!!!!!! PREKMURJE UNDERGROUND <333333

 22. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Fak no :)

 23. 007 pravi:

  Če želiš ti bom napisal primer iz članka o šovu Gostilna išče šefa, ker ti ta oddaja ni všeč in si se res zelo primerno izražal. Naj ti citaram nekaj tvojih besed: jebemti no; kdo bo tako nor, da ga bo res zanimalo; zato si svoj priceless zabij v rit, ker je butast,… To so dokaj žaljive, arogantne in nestrpne besede, ki nikakor ne sodijo v javnost, kar bi se kot nekdo, ki je zaposlen na televiziji moral zavedat, četudi delaš za četrtorazredno televizijo morajo bit neki osnovni človeški standardi in spoštovanje zakonodaje! Praviš da nisi žaljiv do nekoga, ki ni prej bil do tebe bolj žaljiv? V komentarju ti je napisal samo priceless, da gledaš en šov, pri drugemu si pa proti in je oslarija pa mu nazaj napišeš, da si ga naj zabije v rit in da je butast! Brez zamere, ampak strpnosti do drugače mislečih ti zelo primanjkuje in tvoj besedni zaklad je resnično poglavje zase! Problem je, da takšen izpad ni osamljen primer, ampak so kar stalnica tvojega bloga…

 24. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Model, eno je osnovni tekst, drugo so komentarji. Ne mešaj tega. In hej, a se ti je zdel komentar tipa, ki je napisal priceless, res povsem navaden in prijazen, ali je šlo za drkanje in norčevanje na polno? Ne bodimo tako enostranski in pozorni le na izbiro besed. Ne delaj se neumnega, lepo te prosim. Tudi ti pišeš kao lepo in brez kletvic, v resnici pa si poln jebanja, drkarjenja, pokroviteljskega sranja, provociranja in bullshit pametovanja, ki je še stokrat hujše in bolj pokvarjeno od tega, če koga brez olepšav pošlješ v kurac.

  Te bom pa vseeno izzval še za kak primer mojega nesramnega obnašanja do komentatorjev, ki so bili do mene povsem okej, saj me res zanima kaj boš še našel, če že bluziš, da je to stalnica. Glede na to, da te tako dolgo ni bilo, sem vendarle mislil, da jih boš nalepil cel kup in to takih, ki jih na tako grozen način ni nikjer drugje kot si pribil zgoraj. Malo si razočaral le s tem zabijanjem pricelessa v rit. Tu me namreč gladko posekajo že sicer povsem običajni blogerski kolegi, kaj šele da mi ne bi bili kos.

  No, zdaj boš lahko citiral tudi tale moj komentar tebi, saj si ti kao prijazen in kul komentator, jaz pa primitiven nesramnež, ki te žali četudi si ti povsem okej in samo mnenje izražaš. Moj kurac je tako model, ne delaj se večjega kretena kot si, jebemti no.

 25. 007 pravi:

  Kolikor vem veljajo tako za koemntarje kot za osnovni tekst enaka pravila, in takšni koemntarji morajo bit odstranjeni. Napiši komentar z takšnimi besedami na rtv ali 24ur pa boš videl, tvoj komentar bo izbrisan, moj pa ne bo, saj ne kršim pravil. Seveda je komentar tipa priceless norčevanje na polno, vendar bistvo je ravno v tem, da se norčuješ na polno, ne da bi kršil zakonodajo v izbiranju besed, medtem ko si ti kršil zakonodajo z repliko. Tudi jaz sem poln jebanja, provociranja, pametovanja,… vendar z izbiro mojih besed sam nisem kršil nobenega zakona, medtem ko ti si ga, ravno to ti dopovedujem že od 1. komentarja in tudi tebi ne bi škodilo, da bi uporabljal prefinjen jezik in ne besednega zaklada nižjega sloja! Da je nekdo k***** se da povedati brez omembe te besede, se ti ne zdi?! Ne vem kako te ostali komentatorji prekašajo, ne berem blogov in na tvojega sem slučajno naletel, videl sem že tudi blog Had-a, pa ima neprimerno boljši besedni zaklad in je svetlobna leta pred tvojim blogom, poglej si njegove zapise in komentarje! Res sem rabil dolgo, da sem odpisal, ker ne spremljam tvojega bloga in sem se slučajno spomnil, pa sem pogledal tvojo repliko, moj namen sploh ni bil se spuščati v debato s tabo, mi je pod nivojem, takšne ljudi preziram, želel sem te samo opozoriti na spoštovanje zakonodaje! Iz moje strani je debata končana, se ne spuščam v debate z nekom, ki me ni sposoben na kulturen in posreden način zabit; neposredno zabijanje je pa značilno za neizobražence oz. delavski razred!

 26. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zakonodaja in pravila o preklinjanju? Pa kaj si ti res na kreku ali kaj za hudiča no :)
  24ur.com kot lepo komentiranje? Fak ej, model, ti si res usekan.
  Delavski razred kot nekaj slabšalnega? Upam, da te kdo ne najde in ne prefuka ko pičko.
  Lahko je tebi drkati kurac, ko si anonimna pizda. Če si tak car se podpiši s polnim imenom in priimkom, potem pa bova lepo debatirala. Do takrat pa spidzi s tem pokroviteljstvom na čajanko v dom upokojencev in mi ne utrujaj več.
  Zadnja stvar, ki me gane je to, kaj si nek anonimni drekač misli o meni in mojem pisanju.

 27. Jaka pravi:

  Odlično, ni kaj dodati!
  Vidim, da tudi “izobraženci” in ljudje iz “višjega” sloja z zadovoljstvom pogledajo tvoje prispevke in preberejo tvoje pisanje, torej ni nič narobe, če se jim tudi sam, kot neizobraženec iz delavskega razreda, od srca nasmejem.

  Še tako naprej, da se tem “izobražencem” in predstavnikom “višjega” sloja pokaže, da jih z lahkoto nabijemo na qrac!

 28. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Točno tako :)

 29. Lazo pravi:

  uh v MARIBORU JE VROČE !!!!

  http://www.vecer.com/clanekslo2012111205849250

 30. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Res se ne čudim. Me pa resnično zanima, kaj je imel v glavi Kangler, ko je to podpisal. Je res mislil, da se folku ne bo zrolalo od jeze in da bodo veseli, ker kao skrbi za njihovo varnost. Ej, to je res eden najhujših političnih samomorov vseh časov.

 31. bobi30 pravi:

  vse kar lahko recem i si car:)Pa vse kar si povedal o radarjih si prav povedal upam da je franci videl to in se zamislil malo:)

 32. Rado pravi:

  Prav nič sovražnega ni v tem filmčku, da bi ga bilo potrebno odstranjevati! (je pa res, da je v glavnem neukusen in neduhovit)

 33. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Bobi30, tudi mene zanima, če ga je Kangler videl in kaj je rekel :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !