IZTOK faking GARTNER

« | | »

What the Fuck: Radarji v Mariboru

22.10.2012

Itak, da jih folk demolira in uničuje, le kdo jih ne bi, jebemti no. To je taka posrana poteza mariborske občine, da človek res ne more verjeti. Še posebej, ker je radarjev na desetine in ker lovijo tudi tiste, ki dovoljeno hitrost prekoračijo le za pikico. Ob takih forah mi gre na bruhanje, saj je jasno, da ne gre za željo po varnosti ampak za jebanje ljudi, ki so itak na koncu z živci. Mimo vseh križišč je namreč praktično nemogoče vedno paziti na sto odstotno omejitev, saj se čisto po nesreči zgodi, da števec prekoračiš za kilometer ali dva. Res ne bi čudil, da bodo Mariborčani razfukali vse jebene radarje in dosegli nepreklicen odstop župana Kanglerja, ki si je s to potezo nedvomno zapečatil svojo kariero.

(c) delo.si

 

Avtor IZTOK GARTNER, zapisano 22.10.2012 ob 19:08 pod WTF?. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

19 odgovorov na “What the Fuck: Radarji v Mariboru”
 1. NoMercy - 22.10.2012 ob 19:28

  čudno, ko pa MB registracije dohitiš v (A) pa vozijo pod omejitvami :P
  aja … MB je pač Balkan :P

 2. Mirko - 22.10.2012 ob 20:59

  “za pikico” pikica je relativna kot “skočil sem samo za 5 minut”.

 3. IZTOK GARTNER - 22.10.2012 ob 21:57
  IZTOK GARTNER

  Pikica pomeni namesto 50 recimo 55, kar te, če se ne motim, udari že za 40 evrov.

 4. Lazo - 22.10.2012 ob 22:49

  Če plačaš v osmih dneh, drugače 80 €. Kazni so gromozanske za naše plače.
  Mislim, da si je Kangler zapečatil župansko kariero z temi radarji in ni šans, da bi bil še enkrat izvoljen.

 5. IZTOK GARTNER - 22.10.2012 ob 23:02
  IZTOK GARTNER

  Nimam pa pojma, zakaj je mislil, da bodo ljudje veseli, če jim bo prvič pogledal skozi prste in bodo dobili samo opozorilo. Ej resno, tole je Kanglerjev politični samomor.

 6. Mirko - 22.10.2012 ob 23:21

  Če je omejitev 50 se pri 56 se začne merjenje, kar je več kot 10% prekoračitev. Koliko misliš da bi morala biti meja da ne bi bila več pikica? 100% prekoračeno glede na znak?

  Pri izmerjenem rezultatu hitrosti se upoštevajo naslednje varnostne razlike:
  – 5 km/h pri merilnem rezultatu do vključno 100 km/h;
  – 7 km/h pri merilnem rezultatu od 100 km/h do vključno 200 km/h;
  – 11 km/h pri merilnem rezultatu nad 200 km/h;
  razen:
  – pri merjenju v ovinkih, kjer se upošteva varnostna razlika 11% izmerjene vrednosti;
  – pri merjenju s sledenjem, kjer se upoštevajo varnostne razlike iz tabele 1 v 10. členu tega pravilnika.«.

 7. IZTOK GARTNER - 22.10.2012 ob 23:28
  IZTOK GARTNER

  Nad 60 ni več pikica.

 8. NoMercy - 23.10.2012 ob 09:27

  @ Mirko:ali morda veš na koliko razdalje med vozili (v metrih, sekundah) pa se sproži radar – 10x :)

 9. AndrejM - 23.10.2012 ob 10:01

  Meni je zanimivo nekaj: ko Slovenci vozimo v Avstriji, se skuliramo in vozimo po predpisih, v Sloveniji pa še vedno divjamo kot kreteni. In če je Kangler namestil radarje, je velik džek, saj bo samo s kaznimi saniral svoj proračun, plačal pa tudi za univerzijado in za EPK. Predlagam, da naš ljubi Bojan isto naredi v Celju, s pobranim denarjem pa financira nove ceste in kolesarske poti, denar pa nameni tudi šolam in vrtcem.

 10. Lazo - 23.10.2012 ob 12:50

  No Andrej, če je za tebe divjanje, če je omejitev 50 km nekdo pa vozi 60 ali 70 km, ti ni pomoči.
  Osebno sem za radarje, vendar na mestih, kjer bi morali biti in to so šole,vrtci… in mesta, kjer divjajo ali so nesreče, ne pa na mestih, kjer je že tako umirjen promet in so celo semaforji in ni bilo nikakršnih žrtev in hudih nesreč. V teh primerih bi podpiral g. župana. To, kar pa se je zgodilo pa normalen človek ne more podpirati in g. Kangler je s temi ukrepi izgubil po mojem večino volivcev na naslednjih volitvah in je naredil, kot je dejal Iztok politični samomor. Lahko rečem škoda, ker ga je imel Maribor v večini rad saj ga drugače ne bi volili. Pozabil je, da so ga nastavili tam,kjer je ,mali ljudje in po njih je udaril.
  Kazni pa so enostavno zelo,zelo preterane in te lahko finančno uničijo sploh nas z mizernimi plačami.
  V glavnem ljudje, ki sprejemajo te neživljenske kazni nimajo občutka za ljudi, denar nimajo pojma, kaj se dogaja na terenu iz preprostega razloga, ker imajo polno rit vsega, imajo tako velike plače, da se jim zdijo te kazni male, plačamo pa jih mi. In ne bi se čudil, če bodo ti radarji povod v nekaj hujšega, saj se bližajo razni protesti. Spomnimo se samo, kaj je sprožilo rušitev sistemov v Egiptu, Libiji ,… mala iskra, ki je sprožila požar in to iz preprostega razloga, voditelji so pozabili na malega človeka.
  V glavnem vsaka nova ideja, ki sproži toliko nezadovoljstva in upora ni v redu in jo je potrebno prilagoditi razmeram.

 11. IZTOK GARTNER - 23.10.2012 ob 15:12
  IZTOK GARTNER

  Andrej, Kangler nikakor ni džek, saj se je zameril vsem Mariborčanom. Kaj bo imel od tega, ko se bo znova potegoval za župana, nimam pojma. In ne kliči hudiča, da to naredijo še Celju :)

  Lazo, morda pa je res čas, da se folku zasuče in gre na cesto delat revolucijo. Če se bo to začeli v Mariboru, pa naj se začne v Mariboru, saj so prav ti radarji zdej idealen povod in kaplja čez rob.

 12. AndrejM - 23.10.2012 ob 16:06

  Saj sta Bojan in Franca iz istega strankarskega gnezda, bosta že kaj potuhtala skupaj :) . Mi je pa čisto vseeno, kdo je mariborski župan, btw.

 13. IZTOK GARTNER - 23.10.2012 ob 16:50
  IZTOK GARTNER

  Naj Bojan raje poskrbi za dokončanje del sredi Celja, ki je že celo leto jebeno gradbišče.

 14. Vanja1 - 23.10.2012 ob 21:31

  Ma včeraj zvečer so zažgali že Tretji Radar. Ma saj ne čudno, saj se je folku v MB strgalo, tega Kanglerja že vsi pljuvajo… Največji bed pa je seveda za taxiste in razne dostavljalce, ko bodo morali vsako Križišče Bremzat, ker če slučajno 3x prleti na radar, da preveč zapelje, že mora plačat celotno plačo… kar je seveda sfinjarija.. Saj zdaj se to debatira, če je zadeva sploh zakonita.

 15. Wega - 23.10.2012 ob 22:21

  Še nekaj stvari je po mojem mnenju tu spornih. Vsaj po mojem mnenju so take vrste kaznovanj s fotko po pošti vedno dvomljive vrednosti. Najprej se mi ne zdi pošteno, da se vnaprej obtoži nekoga, ki se mora potem braniti. Gre za to, da slikajo tvoj avto, dejanje pa pripišejo tebi. Potem pa se brani kakor veš in znaš pa če si v resnici naredil prekršek ali ne.

  Malo kdo ve, da lahko v primeru, da lahko dokažeš da nikakor nisi mogel voziti avta in narediti prekrška, ki ti ga očitajo (na primer si bil tisti čas v službi, avto pa je vozila žena) podaš ugovor ali pritožbo, pri čemer pa ti NI POTREBNO navesti kdo je v resnici ta čas vozil avto in naredil prekršek. Dovolj je samo, da dokažeš da to ti nisi bil.

  Kar se mi zdi problematično je to, da če ne moreš dokazati da nisi bil ti, dejanski voznik pa niti pod razno ne bo hotel prevzeti krivde boš pač najebal. Pustimo te fore, da si sam kriv komu posojaš avto in take, gre za to, da so globe za prekrške namenjene preventivi in ozaveščanju, ne pa polnjenju proračuna, v takem primeru pa boš ozaveščen samo toliko, da imaš zajebanega frenda.

  Nadalje: če te ustavi policaj in ti napne nekaj krepkih o tem, kako si divjal mimo šole in kakšne posledice ima tvoje dejanje lahko, se te morda še kaj prime, tako pa… vse kar boš odnesel od takega časovno oddaljenega kaznovanja bo jeza in upor ne pa morebitni razmislek.

  Pa to, da bodo veliki frajerji še vedno vzvišeno švigali s polnim gasom mimo nas kretenov (kot to že itak počno po desnem odstavnem pasu ob zastojih na avtocesti) je tako ali tako jasno. Bodo že našli luknje in švingljanje mimo zakonov, eno možnost sem že omenil zgoraj, njihovi odvetniki jih bodo že našli še več.

  In končno, postali bomo kengurujčki, ki bomo skakali od radarja do ardarja 100 – 40 – 100 – 40 in nam ne bo več mar kaj je na cesti in na kaj je treba paziti ampak le, kje so tiste škatle.

 16. Lazo - 24.10.2012 ob 12:51

  Pa je zagorel peti radar. Jutri pa so vsi Mariborčani pozvani, ga prižgejo sveče pri radarjih in tako pokažejo nestrinjanje.

  http://www.vecer.com/clanekcrn2012102405842271

 17. Lazo - 24.10.2012 ob 12:55
 18. Lazo - 24.10.2012 ob 13:07

  Iz današnjega Večera: DOVOLJ!
  Dovolj!
  Mariborčani so zmožni razumeti in odpustiti marsikaj, na noge jih niso spravili ne sumi korupcije v mestu, ne številne ovadbe proti županu in njegovim sodelavcem, ne prazna občinska blagajna, ne kadrovski hurikan, ne samomora, ne srce parajoča revščina, ne razpadajoče šole in vrtci; kot Esmeralda so spregledali šele od strahu, da bodo v domačih nabiralnikih zagledali položnice, ker so v križišča pripeljali prehitro. Še prejšnji ponedeljek zvečer je Franc Kangler legel v posteljo kot ljudski, priljubljeni župan, ki mu nagajajo bodisi Ljubljana bodisi mračne (komunistične) sile, v torek zjutraj pa se je prebudil kot najbolj osovražena oseba v mestu, ki terorizira prebivalce, polni predvsem lastne žepe in pod svojim srcem za Maribor redi debelo hobotnico, ki odžira službe zmeraj daljšim vrstam brezposelnih, katerih največja pomanjkljivost je, da na vrhu MOM ne poznajo nikogar. Čez noč so županova jabolka postala kisla, girice grenke, voli pa neprijeten spomin na zadnje volitve. Maribor se je končno prebudil iz morečih sanj in odločno udaril po mizi. Dovolj!
  Kako je možno, da prekaljen politik, kot je Kangler, ni predvidel množičnega upora še do včeraj naklonjenega ljudstva, lahko zgolj ugibamo. Če sklepamo po načinu vodenja mesta, so mu v obraz eksplodirali aroganca, podcenjujoč odnos do medijev in izguba občutka za realnost. Upali si bomo trditi, da njegov program, iz katerega štrli pregrešno drag spomenik z imenom Maks, nima več širše podpore v mestu, kjer ljudem po eni strani zmanjkuje denarja, da bi svojim otrokom plačali pot v šolo in malico, po drugi pa se od njih pričakuje, da bodo ploskali javnemu metanju denarja skozi okno. Zato županu več ne verjamejo, ko se zateka k sladkim izgovorom, da mu je najbolj pomembna varnost v prometu. Če bi bilo to res, bi radarje postavili tja, kjer so resnično ogroženi človeško življenje ali otroci, pa tudi kakšen nevaren odsek, kot je v Trubarjevi ulici, bi že zdavnaj sanirali. Pa saj Mariborčani niso neumni, razen nekaterim divjakom je vsem kristalno jasno, da morajo voziti po predpisih, za to ne potrebujejo pridig politika, ki je osumljen mnogo hujših grehov. A boja proti izkoriščanju so se nekateri lotili na napačnem koncu, z zažiganjem radarjev. Saj se niso sami postavili tja. Pravi naslov za ogorčena sporočila je drugje. Dovolj!
  Ena izmed možnosti so seje mestnega sveta, ki so odprte za javnost. Tam ima župan v koaliciji tolikšno podporo, da so sicer spretni manever opozicijskih svetnikov, da bi razpravljali o problematiki radarjev, ki meščane resnično zanima, na zadnji seji gladko povozili. So s tem uresničili pričakovanja svojih volivcev? Treba se je zavedati, da je župan Kangler s svojo pokeraško politiko mesto pripeljal na rob bankrota, zato zdaj išče rešitve v javno-zasebnih partnerstvih. Naj Mariborčani za javni interes, kar delujoči semaforji so, pač plačajo dvakrat. Najprej iz dohodnine, nato še s položnicami. Dovolj!
  Aljoša Peršak, Večer, 24. 10. 2012

 19. IZTOK GARTNER - 24.10.2012 ob 13:34
  IZTOK GARTNER

  Počasi bodo zgoreli vsi radarji :)

Na vrh

Komentiraj