Recenzije: Abraham Lincoln: Vampire Hunter, Hotel Transylvania

20.10.2012 ob 22:56

ABRAHAM LINCOLN: VAMPIRE HUNTER

Če se ne motim, tega filma v celjski kino ni bilo, kar je škoda, saj so posebni efekti, kjer po luftu letijo tudi konji, zares odlični in vizualno izjemno prepričljivi. Mali ekran vzame ta užitek, mali ekran ta film preveč stisne in ga močno poslabša. Resda ne usodno, saj gledalec še vedno dobi nekaj dobrih uživancij, toda hkrati je seveda bolj pozoren na slabe strani. Na slabo dramaturgijo, na preveč povprečne igralske kreacije in na površen scenarij, se pravi na reči, ki bi jih v kinu uspešno prekrila 3D očala. Je pa tole ekranizacija istoimenskega romana, ki je bojda dosti boljši od filma, in film, ki iz Abrahama Lincolna naredi akcijskega junaka, ki s sekiro preganja vampirje, ki jih vodi Rufus Sewell. Da je Lincoln zadnje čase vroča roba, dokazuje tudi B pizdarija Abraham Lincoln vs. Zombies, in seveda prihajajoči Spielbergov Lincoln z Danielom Day-Lewisom v glavni vlogi. Sicer mi še vedno ni jasno, od kje ideja, da je prav Lincoln material za take odštekane zadevščine, toda koncept štima, koncept je dovolj soliden žanrksi izdelek, ki dobi rišpekt prav zaradi Lincolna, s katerim seveda ni šale, saj ga je treba spoštovati že kot ameriškega predsednika kaj šele kot zagrizenega borca proti vampirjem. Je pa škoda, da ga igra Benjamin Walker, saj je tako zelo lesen, sterilen in povprečen, da se ne da opisati in da ga kot za šalo zasenčijo vsi soigralci, tudi Dominic Cooper in Anthony Mackie, da ne bo pomote. Plus režiser Timur Bekmambetov, ki me je navdušil tudi s filmom Wanted.

Ocena: 6/10

HOTEL TRANSYLVANIA

Izjemno zabavna, dinamična in simpatična animiranka, ki skupaj nabere vse najbolj znane filmske pošasti, ki jih v svoj novi hotel in na praznovanje rojstnega dne svoje hčerke Mavis (Selena Gomez) povabi grof Dracula (odlični Adam Sandler). Super zabava za vso družino in super zabava za vse kultne horor junake, ki jih zmoti prihod dečka Jonathana (Andy Samberg), ki seveda nima v hotelu za pošasti kaj iskati. Pošasti se ljudi namreč bojijo, saj imajo z njimi slabe izkušnje, ata Dracula pa gre celo tako daleč, da hčerki prikaže lažno vasico, da ja ne bi dobila želje po druženju z ljudmi. Poučna risanka pravzaprav, z idejo sprejemanja drugačnosti in rahlanja predsodkov. Opremljena z izjemno doživeto in enkratno glasovno karakterizacijo, kjer v prvi vrsti stojijo tudi Kevin James, Jon Lovitz, Fran Drescher, David Spade, Steve Buscemi, Molly Shannon in Cee Lo Green. Pestra druščina, ki bi se dobro znašla tudi v komediji Adama Sandlerja, ki je tokrat, ko sem že povedal, zares vrhunski kot grof Dracula. Prizori z netopirjem in letalom so poglavje zase, vse ostalo pa se prav tako z lahkoto spogleduje s presežkom in eno izmed bolj zabavnih risank zadnjega časa.

Ocena: 8/10

 

2 komentarjev na “Recenzije: Abraham Lincoln: Vampire Hunter, Hotel Transylvania”

 1. simon pravi:

  meni je bil fil izredno vsec, ocitno spadam med nezahtevne odrasle.

  http://www.siol.net/scena/film/recenzije/2012/10/ocena_filma_hotel_transilvanija.aspx

  bom pa pogledal se tega da vidim zakaj je toliko boljsi :D

  http://www.siol.net/scena/film/recenzije/2012/09/paranorman.aspx

 2. Recenzije: ParaNorman, Frankenweenie » IZTOK faking GARTNER pravi:

  [...] pravijo, da Hotel Transylvania nima kaj iskati proti ParaNormanu. Sam nisem med njimi, saj menim, da je ParaNorman dosti slabši [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !