Recenzija: Mortal Kombat

13.10.2012 ob 22:35

MORTAL KOMBAT

Četudi se mi Mortal Kombat, sicer ekranizacija mega popularne računalniške igre, ki se je na veliko tumbala tudi pri naši hiši, danes ne zdi več ravno najslabši film vseh časov, gre še vedno za sila ceneno, dramaturško ubogo, igralsko retardirano in otročjo pizdarjo, ki jo na trenutke rešijo le vizualno močni pretepaški prizori. Tako legendarna igra bi si brez dvoma zaslužila dosti boljši in bolj dodelan film, ne pa le prazne inačico Bruce Leejeve klasike Enter the Dragon, kjer samo otroci ne bodo našli na stotine usodnih pomanjkljivosti. Je pa zanimivo, da mi vse skupaj zdaj ne deluje več tako grozljivo slabo kot leta 1995, ko sem sedel v kinu in upal, da mi bodo dali joystick, da bom lahko prefukal vse moteče elemente in glupe dialoge, kjer zmaga strašljivo sterilni in leseni Linden Ashby, ki igra Johnnyja Cagea. In ko smo že pri glavnih junakih, poleg Cagea v prvi vrsti stojijo še Lord Ryden (Christopher Lambert), Liu Kang (Robin Shou), Kitana (Talisa Soto), Kano (Trevor Goddard), Scorpion (Chris Casamassa), Shang Tsung (Cary-Hiroyuki Tagawa), Sub-Zero (Francois Petit), Goro (Kevin Michael Richardson) in seveda Sonya Blade, ki sta jo hoteli namesto Bridgette Wilson igrati Sharon Stone in Cameron Diaz. Pestra druščina, ki jo med dvoboji spremlja naspidiran tehno soundtrack, z režijo Paula W.S. Andersona, takrat še Paula Andersona, ki se je potem kot veste specializiral za Resident Evil franšizo.

Ocena: 5/10

 

6 komentarjev na “Recenzija: Mortal Kombat”

 1. tomo pravi:

  Film drugače ni slab,ni ravno Zmajevo gnezdo,ni pa neka katastrofa kot je Street Fighter in razni Kickboxerji.Je pa katastrofalno nadaljevanje Mortal Kombat: Annihilation ki se lahko primerja samo z Bollovimi umetninami.Se strinjam da ima film zanič scenarij ampak ga nadomestijo mojstrske fajterske scene,kostumografija in nepozabna in ubijalska glasba.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Street Fighter je bil ravno tako sranje, ja. Bi ga pa morda še enkrat pogledal, kaj veš, morda pa spremenim mnenje. Ker Mortal Kombat mi je bil leta 1995, ko sem ga videl v kinu, eden najslabših filmov leta. Sem bil pa dve leti kasneje edini, ki mu je bil Mortal Kombat: Annihilation veliko boljši. Nimam pa pojma, kak bi mi dal danes po toliko letih.

 3. Pepi Pepi pravi:

  Ja, MK2 se je začuda tudi meni zdel nekoliko boljši. Predvsem zaradi večjega nabora različnih likov iz igre in dejstvu, da so bili vsi ti liki precej bolj isti svojim virtualnim jazom. Mi je pa v tem oziru še posebej zmagala serija, ki so jo včasih vrteli na Gajba TV.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Končno še nekdo, ki je navijal za dvojko :)
  Zaradi tega,ker sem pred leti trdil, da je dvojka boljša od enke, se me je hotel odpovedati sestrič iz Laškega :)
  Morda jo pogledam še enkrat, me res zanima kakšna mi bo.
  Serije pa nisem gledal. Je pa menda še trojka, če se ne motim.

 5. Amo pravi:

  hehe, good old dayz, ta film se je precej bolje postaral kot je zgledal na začetku, še vedno je pa zelo crapy – priznam da mi je tudi bla dvojka boljša ko sem jo gledal v kinu, danes pa mi je za par lig nižje od prvega dela, sem pogledal oboje nekaj časa nazaj spet, nostalgija kot ponavadi… =))
  obstaja pa še serija, katere pilot so tržli v videotekah kot mortal kombat 3, čeprav se dogaja 500 let pred filmi…bojda je bla trojka v predprodukciji in bi mogla prit ven predlani al pa lani, s popolnoma drugo zasedbo in z rebootom franšize, samo očitno je vse padlo v vodo… aja, je pa še ena web-serija, ki je prišla lani, mislim da je 10 delov…rebirth al nekaj, dosti dodelana zadeva kar se tiče vsebine in temačnejšega tona…to malo pobrskaj, če ti bo interesantno :D

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Torej le nisem bil edini, ki ga je dvojka takrat bolj navdušila :)
  Eh, ni cajta, čeprav se sliši zanimivo.
  Je pa lepo, da te sem po dolgem cajtu pripelje pretepačina :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !