Nekoč in danes: Sean Connery

6.10.2012 ob 03:00

Jp, od prvega Bonda je minilo že petdeset let. Pet filmskih desetletij, ki jih je tako ali drugače zaznamoval nepozabni Sean Connery, ki jih danes šteje že 82 in je vse od polomije The League of Extraordinary Gentlemen v zasluženem pokoju. Connery, ta esenca pravega moškega, je ultimativna filmska zvezda, tista prava legenda, ki jih danes ni več veliko. Četudi mu je šel Bond čez čas močno na živce, saj se je hotel dokazati kot resen igralec, ga je prav Bond zaznamoval, določil in spremenil v del pop kulture. Za Nedotakljive je končno dobil tudi oskarja, če sem iskren, pa lahko rečem, da je bil vedno bolj karizma in pojava kot nek zares neverjeten igralec. V filmu Entrapment je pretiraval v starostni razliki s Catherine Zeta Jones, v Maščevalcih je izgledal kot najslabši igralec vseh časov, v The Rocku in First Knightu in tretjem Indiana Jonesu je bil vrhunski, še boljši je bil v Lovu na Rdeči Oktober, Robin in Marian in v Imenu rože, zelo zanimiv, drugačen in poseben pa je bil seveda v Marnie, Meteorju, Women of Straw, Zardozu, Shalaku in recimo v Možu, ki je hotel biti kralj in The Wind and the Lion. Kljub temu, da je bil Bond, je dejansko odigral celo paleto različnih vlog, kar ga vsekakor loči od vseh ostalih igralcev, ki so upodobili Bonda. Je pa škoda, da je zavrnil Gandalfa, saj bi bil po moje odličen.

 

7 komentarjev na “Nekoč in danes: Sean Connery”

 1. Pepi Pepi pravi:

  Keep it šecret, keep it šafe.

 2. Andrej pravi:

  Legenda Sean se še vedno drži. Za 82 let super izgleda, mi je pa pravzaprav škoda, da je v pokoju. Če bi posnel film, bi takoj plačal zanj.

  Sicer pa mi je bil super tudi v Just Cause, ki bi si, vsaj jaz tako mislim, zaslužil več pozornosti.

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  V dobri formi je bil tudi v Outland, Highlander, The Presidio, Medicine Man, Russia House, Family Business in recimo Rising Sun. Just Cause ni slab, ni mi pa bil nek poseben presežek, ko sem ga leta 1995 videl v kinu.

 4. montebuba pravi:

  misliš?
  http://www.google.si/imgres?um=1&sa=N&biw=1280&bih=879&hl=sl&tbm=isch&tbnid=8wwwLKfRxCuh2M%3A&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.joblo.com%2Fmovie-news%2Fsean-connery-would-have-made-how-much-money-for-playing-gandalf&docid=PA8O6QchlSqh7M&imgurl=http%3A%2F%2Fwww.joblo.com%2Fnewsimages1%2Fsean-connery-gandalf.jpg&w=656&h=462&ei=x8frUoLpGqaeyQOx2oHgCQ&zoom=1&iact=rc&dur=1000&page=1&start=0&ndsp=20&ved=0CFkQrQMwAg

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Itak.
  Mater ej, pol milijarde dolarjev je zavrnil dejansko.
  Po moje mu je žal ej.

 6. montebuba pravi:

  Po moje pa ne preveč: denarja ma itak dovolj, z vlogo se mu ni dalo zafrkavati; Če se mu ni dalo vskočiti za Indiano Jonesa 4, kjer bi bilo veliko manj priprav in je samo en del…

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Takrat še ni bil v penziji.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !