X Factor US 2012: Tretja avdicija

5.10.2012 ob 04:00

Tole je bila brez dvoma najboljša avdicija kar se odličnih vokalov tiče do zdaj. Tole je bil pravi začetek X Factorja, kjer sem se ves čas spraševal, kako je mogoče, da med navadnimi smrtniki hodi tako veliko talentiranih pevcev, kjer mnogi povsem po nepotrebnem čakajo leta in leta, da se končno opogumijo in stopijo na oder. Neverjetno, res. Še posebej, ker je takih pevskih šans zadnja leta res veliko, kar pomeni, da bi se lahko javnosti pokazali že zdavnaj prej in začeli uspešno kariero, ki bi si jo glede na vrhunski vokal in karizmatičen performance seveda zaslužili.

Začnimo z mladim Rizzloejem Jonesom, ki je izgledal kot tipični country pobalin, zato je bilo res veliko presenečenje, da je potem rapal. In rapal je odlično, z vrhunskim freestyleom, ki ga je seveda odnesel v drugi krog.Kul poba, upam, da mu rata ujeti kariero.

Cece Frey je s prvo pesmijo malo zajebala, nato pa s Christino Aguilero pokazala, da obvlada in da si še kako zasluži four yeses. Njen etitjud je bil sila nastopaški in samozavesten, toda še vedno v mejah normale, solzice na koncu pa so seveda pokazale, da je dejansko povsem okej in normalna deklina.

Nimam pojma, zakaj Cowell & co niso bili bolj navdušeni nad Vinom Alanom, saj se je vsaj meni zdel odličen. Okej, saj so mu dali še eno šanso in mu priznali, da raztura, toda meni se je zdel še boljši od tega. Meni se je zdel za standing ovation. Skuliran model, tough in zajeban, pod kožo pa čustven in oče 15 letneg mulca.

Tate Stevens, faca in esenca country možakarja, ki je svoj komad odpel res vrhunsko. Po moje bo prilezel zelo daleč, saj zaenkrat v svojih starostni kategoriji nima prave konkurence.

Diamond White, izjemno simpatična in prikupna 13 letnica, kjer nisem mogel verjeti, da premore tako močan in suveren vokal. Tudi zato, ker je govorila kot tipična punčka in se potem spremenila v pravo glasbeno divo. Vrhunski nastop, dih vzemajoč vokal in eden izmed vrhuncev tretje avdicijske oddaje. Če sem iskren, lahko rečem, da je prav Diamond White ena izmed mojih favoritk za končno zmago.

Ally Brooke ga je vsaj po moje malce posrala, da je pela tudi po koncu glasbene spremljave, toda vseeno lahko rečem, da ima odličen in zelo čist vokal, ki jo zna pripeljati zelo daleč v tem tekmovanju.

Jessica Espinoza, vizualno zelo podobna mladi Roseanne Barr, je bila malenkost preveč čustvena in je padla v patetiko, toda njen nastop je bil zelo dober, vokal pa močan kot strela, kar pomeni, da bi ji tudi sam dal zelo iskren yes.

Če pozabimo Deangela Wallacea, temnopoltega modela, ki se je delal norca iz žirije in Justina Bieberja, zajebal svoj nastop, saj je imel manj posluha kot crknjena žaba, in na koncu staknil še aretacijo, saj je spidzil mikrofon, je bila vrhunec šova nedovmno matronasta Panda Ross, temnopolta babnica, ki je na odru pokazala kaj je to entertainment. To je bil eden tistih momentov, v katerega se gledalec zaljubi in ga ne pozabi nikoli več. Čisti rejting raztur in pizdarija, ki je mogoča samo v Ameriki. Panda, ki je, kot je rekel Cowell, pela kot legenda, je na koncu končala v bolnici, saj jo je matrala pljučnica, če ne prileze do finala, pa bom zelo presenečen, saj ima vse, kar mora imeti tekomvalka, ki za sabo potegne mase. Ali kot je rekel Cowell, ki ga je na prvih avdicijah tretje oddaje zaradi bolezni nadomestil vedno simpatčni Louis Walsh: “I love pandas.”

 

4 komentarjev na “X Factor US 2012: Tretja avdicija”

 1. lily pravi:

  Cece je zoprna ko sto mater.
  Meni je Vino tudi super, se mi zdi, da ga malo ocenjujejo tudi po izgledu, kar ni prav.
  Diamond White je tudi meni ena izmed najljubših.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Cece je na meji, da rata zoprna, kot kar nekaj sicer dobrih pevk. V plus ji, kot sem že povedal, štejem iskrene solze po koncu nastopa.

  Jp, ko je Vino snel kapo, so zavijali z očmi :)

 3. Vidmar pravi:

  Ženski del žirije je en velik ništa.

 4. Katarina pravi:

  A mora Britney nonstop imeti odprta usta kot ena retardiranka? Sej vemo, da ima lepe bele zobke, lahko jih občasno tudi zapre

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !