Rode ni oče

2.10.2012 ob 23:49

Dejansko sem ves čas verjel, da kardinal Rode res ni oče skrivnostnega Petra Stelzerja, saj je nastopal preveč samozavestno, da bi si lahko potem na koncu dovolil tak hud kiks. Ko je pristal na test očetovstva in ga dejansko celo zagreto zahteval, da si končno opere svoje ime, sem bil sto posto, da je Steltzer blefer in da so pri časopisu Delo res pihnili mimo in si nakopali sveto jezo ter hudo tožbo. Mi je bilo pa čudno, da se je Delo sploh lotilo take  tračarske pizdarije, ki je ponavadi domena tipičnih rumenih medijev, še posebej ker zares gotovih dokazov sploh ni bilo.

Kardinal je zdaj čist, Delo si po moje zasluži tožbo, raja bo morala za javni linč najti nekoga drugega, Rodetova izjava, da sta se s Tanjo Bredo razšla kot Črtomir in Bogomila, pa je seveda antologijska.

(c) mladina

 

21 komentarjev na “Rode ni oče”

 1. Zelda pravi:

  Ja, ja Iztok , Rode ni oče, ,no potem pa svizec zavije čokolado. :)

 2. NoMercy NoMercy pravi:

  ko si tudi ti nekaj medijca: kaj bi bila zadosti velika kazen za Delo in D.Kurbo, ko sta si dovolila svinjati, z drekom obkladati … slovenca, ki je v mednarodnih “organizacijah” priplezal najvišje?? (OK, imeli smo še enega kardinala v Kanadi) – Tuerek in Stanovnik (oba OZN) sta bila precej stopnic nižja :P

  Po adekvatni “rdečezvezdni” logiki je D.Kurba za na Goli otok, uredniki/ce Dela za v samice, Delo pa za prodati Družini, Reportu, … za 1 € :) -> “Ranković” vrača udarec press

 3. tomo pravi:

  Ni pomembno kaj je res in kaj ni ampak Rode mi bo vedno antipatičen inkvizitor in popolno nasprotje gospoda upokojenega škofa Urana ki je tudi mene birmal.Pač ljudje Rodeta še vedno ne marajo,kljub tej farsi.

 4. Aleph pravi:

  Pa misliš, da če bi Rode bil oče, da bi to javnost izvedela ali pa je vendarle v interesu vseh, da bi to ostalo med Rodetom in Petrom, Peter pa bi v tem primeru pokasiral kakšen milijonček in ostal tiho?

 5. STELA pravi:

  Ja, tud mene zanima, kolk je Peter pokasiral:)….sploh je pa k tekočim novicam v dnevnih medijih zanimivo istočasno brat mikstone blog…oboje zmiksat in si mislit svoje

 6. Katarina pravi:

  Testi gor ali dol, ampak nosova sta pa čisto ista :)

  Danes sem prebrala v Delu zanimiv podatek: Petru S. naj bi v Nemčiji pri izbiri odvetniške firme pomagala nemška cerkev.

  Kar se pa tožb tiče: če je res, kar pišejo na Delu, da so se pred objavo zgodbe pogovarjali s številnimi pričami in če te priče ne bodo čez noč izgubile spomina, se zna zgoditi prav zanimivo sojenje. Mogoče bomo izvedeli še kaj pikantnega iz življenja mladega rodeta.
  V glavnem pa, ne se troštat milijonskih odškodnin, tega pri nas ni. Tako visoko cenjena ni niti rodetova insomnia :)
  In ker imajo, če sem prav obveščena, tudi novinarji po zakonu obvezno zavarovano odgovornost, tudi ni pričakovat osebnega bankrota Dejana Karbe. V glavnem, pot do tja bo najbrž še dolga in nas bo vedno znova spominjala na (najmanj kar lahko napišemo) sporno intimno življenje rodeta v kristusovih letih. A si on tega res želi?

 7. leon pravi:

  všeč mi je besedilo ki ga je napisal tomo,tudi jaz sem takšnega mnenja kot on

 8. army87 pravi:

  mafija..

 9. Don Marko M pravi:

  “Kardinal je zdaj čist”…..haha Iztok, to pa je izjava leta…

 10. Peter pravi:

  Jaz tudi mislim, da je tukaj denar zadaj.

 11. Dixi pravi:

  Konkretno mene to ali je Rode oče ali ne, ne briga. V kolikor bi test pokazal da je, bi bila to za njega prvovrstna blamaža. Če smo pošteni,mu je v tem konkretnem primeru bila povzročena krivica in znani medijski linč, ki ga potem začinijo še vsevedni komentatorji na raznih forumih. Ampak tudi to ni važno. Grozno se mi zdi, da se tudi po objavi testa, najdejo vsevedi, ki se na vse spoznajo in zagotavljajo, da so se vse dogovorili in pospravili pod mizo. Gospoda, ali ima kdo kakršenkoli dokaz, ali je to spet naše pametovanje in obsojanje, brez vsake podlage. Ali še sploh obstaja kakšna odgovornost za javno izrečeno besedo ? Na vsaki temi, pa naj bo še tako bizarna, se Slovenci razcepimo in ena stran je bolj pametna od druge. Tudi kao zagovorniki Rodeta so izgubili kompas in pozivajo z enako ihto zdaj na linč novinarja in časopisa Delo. Pa dajmo malo umirit konje vsi. V Sloveniji se vsi spoznajo na vse, vsak zna kritizirat in pametovat o drugih kaj je in kaj bi moralo biti, najslabši pa smo pri tem, ko je treba poskrbeti za samega sebe in bližnje.

 12. Jože Cipros pravi:

  Rode ni nič čist. Kot duhovnik, ki je obljubil celibat, ne bi bil smel zapeljevati deklet! To je enako kot pedofilija: teh stvari se od duhovnika, ki je res duhovnik, ne pričakuje in ne sme biti. Naj vam bo vsem to jasno. Kdor pa zapeljuje, ni čist! Vam to ni jasno, blogerji?

 13. Rubin pravi:

  Se mi ves ta čas zdi, da je nekdo iz okolice Celja, Šentjošta, nastavil past Karbi.

 14. Rubin pravi:

  S tem bi Karbo še enkrat označili kot lažnivca.

 15. Podplat pravi:

  Nikoli ne bomo izvedeli resnice, farsa za javnost je bila odigrana, pozornost preusmerjena, nadaljevanje pa odmaknjeno od naših oči.

 16. NoMercy pravi:

  po vseh teh zafuranih “aferah” bosta PeterS in VasilikaS naj par SVN za leto 2012 :P

 17. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Dixi, več kot strinjam se s tvojim komentarjem. Ljudje so tako zelo podivjani in polni kvazi teorij zarot, da nihče niti za trenutek ne pomisli, da Rode morda res ni oče tega fanta. Prav želeli so, da bi bil, da bi ga lahko linčali in se delali norca, zato tudi ne kupijo, da ni, ker bi bilo treba obtožbe in debate v gostilnah vzeti nazaj. Bolje je reči, da je test lažen, da je cerkev plačala, bog ne daj le za pikico pomisliti, da mladenič res ni njegov sin.

 18. fuga pravi:

  Ja, na pravega so se spravili. Do sedaj so nekatere novinarske hiše res delale psihološki masaker svojim ideološkim nasprotnikom, da ne rečem tudi eminentnim strokovnjakom, zdravnikom, direktorjem itd., brez prave škode, sklicujoč se na svobodo, pravico in svoje poslanstvo. Če je to demokracija, je raje nimam, če je to medijska svoboda, je bolje, da zaradi tožb, kakršna sledi v primeru Rode, medijska hiša propade. Na takih temeljih pač ne more funkcionirati, in bolje je, da ne. Drugi problem so novinarske podgane, ki se jim reče Požar. In, kar sem želel povedati, da kardinal Rode ni iz ta zadnje moke in se bo zlahka izvlekel iz te forumaške godlje.

 19. Inox pravi:

  Ko sem prvič videl to novico mi je samo tole šlo po glavi.

  http://www.youtube.com/watch?v=vt2i0ts-uck

 20. AndrejM pravi:

  V bistvu s tem testom še vedno ni odgovori na vprašanje,zakaj za vraga bom moral jaz (skupaj z vsemi vami) plačati ves denar (okrog milijardo, milijonček gor ali dol), ki so ga predstavniki RKC preko nekaterih podjetij zaradi pohlepa in požrešnosti zagonili v svojih finančnih “naložbah”.
  Kar pa se Rodeta tiče: zanimivo mi je bilo razmišljanje, da je zdaj Rode postal eden od glavnih favoritov za prihodnjega papeža :) .
  Pa še to: celibat je sicer s stališča Cerkve razumljiv (keš, jasno), s stališča človekove narave pa je čista neumnost.

 21. David pravi:

  kar se cerkvenega dolga tiče, se mi zdi samo po sebi umevno, da jim bodo zaplenili gozdove in premoženje, ki se da prodati (vse kar nima zveze z delovanjem cerkve). Ravno tako tajkunom in politikom, ki so itak sodelovali pri vsaki še tako mali prihvatizaciji. Saj vem, da se mi sanja.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !