Kretenski starši in ostali kino kreteni

27.09.2012 ob 15:06

“Ej, Marek, danes imaš šesti rojstni dan in te bo mamica peljala gledat film Savages, kjer se streljajo, pobijajo in koljejo, brez dvoma boš užival,” pravi mamica. “Ne, mami, raje bi šel gledat štiri risanke, ki istočasno igrajo v kinu,” odvrne Marek. “Nop, sinko moj, to je brez veze, Savages je zate, saj si star že šest let in moraš videti kako se strelja, kolje in pobija, ne bo ti žal, verjemi,” zaključi mamica in svojega sina pelje v kino gledat film Savages.

Vem, da precej karikiram in da tudi najbolj tupi starši ne govorijo tega svojim majhnim otrokom, toda vseeno ne morem verjeti, da je lahko nek starš tako pribit, da pelje otroka gledat film kot je Savages. In to v času, ko je v kinih res na izbiro cel kup risank. Starši so glede filmov res zavozili, staršev ne zanima kak je film, ki ga bodo pokazali otrokom, starši pač otroka peljeo v kino in jim je vseeno kaj se dogaja na ekranu. Okej, ne rečem, da kiksneš po pomoti, toda Savages, v prevodu, Divjaki, te kot starša že s postrom ja mora stresti, da poštekaš, da to ni film za majhne otroke, pa četudi ga vrtijo ob štirih popoldan. Kaj vem, morda je prav to zavedlo, ta zgodnja ura, kjer so dobili starši v glavo, da gre očitno za mladinski film. Toda hej, zakaj za vraga ni prodajalka kart opozorila, da gre za odrasel film, kjer nimajo otroci kaj iskati in pač preprečila nakup karte. Itak da ne, važen je biznis, boli jih kurac, vse skupaj.

In še najstniki, natančneje najstnice, take, ki zapravljajo denar od staršev in v kino sredi filma pridejo z vrečkami cot in čevljev. Za karto dajo več kot pet evrov, da zamudijo pol ure dogajanja na platnu, jih seveda ne zanima, saj je poanta drugje. Pač v druženju sredi teme, kjer moraš kolegicam pokazati kaj si kupila, kako kul so novi čevlji, kak zakon je nova majčka. In pazi to, še vedno je čas za nakup kokic in kokakole, kar pomeni, da zamudiš še dodatnih pet minut filma, ki te itak ne zanima, saj na ekranu ni Roberta Pattinsona, marveč Woody Allen. Kaj je torej v glavi take kretenske punce, da kupi karto za film, ki je res ne zanima. Mar ni škoda denarja, časa in takega butastega početja. Fak no. In pazi to, dekleta so dvorano zapustila dvajset minut pred koncem filma. Pač ni jih več zanimal. Da je za karte šlo več kot dvajset evrov, seveda ni pomembno, bo že foter dal, a ne. Frocovje zmedeno.

 

8 komentarjev na “Kretenski starši in ostali kino kreteni”

 1. alenka pravi:

  jst pa mislm da prodajalci nimajo pravice opozarjat. sori ampak so trailerji, net in premiera kjer zveš za kake filme ne. da bo zdj prodajalec govoril kaj je primerno in kaj ne je mal hecno. lahko pa si misliš da so karte za koga drugega itd. če je kje problem so starši, ki jih resnično boli. in ja tudi sama ne štekam zakaj ljudje hodijo v kino če jih sploh ne zanima. prav stresno je hodit v kino:/
  kot sem že doživela, sem že marsikaj ‘pretrpela’ v kinu. 3 primeri ki mi najprej padejo na pamet:
  *mam z 2 frocema v kinu, eni še tako mali da je ravno hodil in je celo predstavo harryja potterja (se pravi več kot 2h) tam stal in se nekaj kobacal po naraču in mojega na vsake toliko butnil oz se od njega odrinil z nogama. pa kaki retardirani starši so to?!?!
  *potem babica in vnuček ki je že videl film (očitno) in je občasno na glas izrekel kaj se bo v prizoru zgodilo. aaaaaaaaa!!!
  *grupa južnih frajerjev na komediji pa en ni nič kapiral (oz kao ni kapiral, ne vem) in mu je en drugi prevajal in tolmačil podapise!?!

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ne strinjam se, prodajalec bi moral imeti vsaj toliko pameti, da bi zinil, da zadeva ni primerna za froca. Včasih je bilo tako. Otrok enostavno niso spustili v dvorano, če film ni bil pravi. Prepričan sem, da to v ZDA štima, saj imajo filmi oznake. In če je že PG, ni več primeren za male froce. Pri nas je očitno vse le biznis, jebat ga. Tisti, ki smo pač v filmskem štosu, gledamo trailerje, net in revije, mnogi o tem nimajo pojma in ne vedo kateri film je primeren, kateri ni. In tukaj bi moral nastopiti kino, če so že starši totalno zabiti.

  Da pelje starš gledat tako majhnega otroka tako dolgi film, je retardirano do konca, se strinjam. Za take otroke so petminutne risanke doma. Če pa ga že pelješ, ga moraš pa znati motivirati in se z njim ves film ukvarjati, da pade noter in mu ne rata dolgčas. Toda starši se zleknejo s kokicami v zic in jih boli kurac.

  Mladina pa itak pod vsako kritiko. Obisk kina zanje že dolgo ni več doživetje in čarovnija, ampak prilika za gluparije. Žal. Zavožena generacija tudi glede tega. Važno da poka gangnam style na ringtonu mobilca, vse ostalo ni pomembno.

 3. Andrej pravi:

  Na mojem zadnjem ogledu Dark Knight Risesa so spredaj neki najstniki žmrkali s telefoni. Sreča, da sem film gledal petič, saj bi verjetno znorel. Čudno, da jih nihče ne opozori in da grejo brskat po internetu prav sredi filma, ko bi nekateri radi imeli mir. Zakaj gredo to počet v kinodvorani? To lahko počnejo zunaj ali pa kje drugje, pizda.

  Ne vem, amapak do miru v kinu sem vedno imel rispekt. Tudi sam sem najstnik, a ne brskam po telefonu sredi kina, sicer pa mi gre še posebaj na živce, če kdo glasno komentira film. To se mi je naprimer zgodilo med Avengersi. Pusti ljudi, da gledajo film v miru, zanj so plači tistih 5 evrov in verjamem, da jih večina hoče koristno izkoristiti, ne pa poslušati nekega čveka.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mladost ni izgovor, se strinjam. Tudi moja generacija je imela rišpekt do kina in magije filma. Če je kdo noge stegnil čez stol ali bil kaj preglasen, pa ke prišel pobiralec kart in ga prijazno pospremil iz dvorane. Edino pravilno. Danes je žal drugače, danes se sme v dvorani početi praktično vse, pa ni nobenih posledic. Ampak resno, zakaj greš v kino, če potem počneš vse drugo kot gledaš film. Že zaradi tega, ker karta ni poceni, bi ja moral to početi zgolj zaradi filma, jebemti no.

 5. lily pravi:

  Po moje se to dogaja, ker ni več rešpekta do kina. Mnogi se ne zavedajo, da je tudi kino kulturna ustanova, tako kot gledališče. Delno po moje tudi zato, ker se je kino tako razpasel v velike kino centre, kjer se prodaja še vse možno in lahko neseš v dvorano še hrano in pijačo. Kino ni več “intimni” prostor.

 6. Wega pravi:

  Mah, včasih… Ok, nisem nek (jugo)nostalgik, ki bi jamral kako je bilo včasih super,ampak nekatere stvari pa kljub vsemu pogrešam. Na primer v lokalnem merkatorju nam frocom prodajalke enostavno nioso hotele prodati kakšne stvari, za kato so vedele, da starši ne odobravajo. Se prav spomnim ko smo imeli manijo z Gringotom, to je bila ena taka vrečka s prahom, ki si ga zmešal z vodo in dobil napitek. No otroci smo ga kupovali zato, da smo ga stresali na jezik in lizali (brez vode) da smo imeli čisto obarvane jezike. In nam niso prodale! Jok! Po drugi strani pa ni bil problem prodat dve flaši vina, ker so vedele, da te je foter poslal v štacuno, ker so prišli obiski. In še dalje: zase si tako ali tako nisi upal kupit alkota, ker bi prodajalke izčvekale ta starim, v oddaljenem merkatorju ti pa niso hotele prodat ker te niso poznale. Vse je špilalo brez zakonov in prohibicije in podobnega sranja!!

  Pa da se vrnem k temi. Podobno kot v merkatorjuso bili v kinih šefi biltirjerji in ni bilo šans, da bi prišel na večerno predstavo (brez spremstva staršev) ali na mladini odsvetovan film. Pri tem so recimo znali (znale) zamižati na eno oko, ko smo se švercali v Slogo gledat Emanuelle ali Grške smokvice, ni pa bilo nobene milosti, če si bil med predstavo razposajen ali glasen. Če ne drugače so te skorajda za ušesa izvlekli ven. Kaj pa danes? Bi bili prec Svet na kanalu A, Žurnal in Slovenske novice poleg da bi dobili izjavo pretresenih staršev.

  Skratka, Kolosej je razosebil film in kino predstavo nasploh. Multipleksi so stopili na lastrno mino: svoje palače želijo prikazati kot prostor za druženje, zabavo, dogajanje, mi si pa od kina želimo samo to, česar nam televizija ne more dati, zbrano, usmerjeno doživetje filma, brez reklam na pet minut, brez običajnega okolja, brez telefonov, obiskov, brez odvračanj pozornosti.

  Ja, platno je bilo do začetka projekcije skrito za zaveso in ko se je zavesa odgrnila se je začela predstava. Z bonbončki zavitimi v nešumeč papir…

 7. Filip pravi:

  http://www.youtube.com/watch?v=07koWDo7-P0

  ;)

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Wega, jp, kino je ratal žurka, kar je zelo slabo in žalostno.

  Filip, glede na streljanje na premieri Batmana, malo neokusna, a še kako kul, črnohumorna in vzgojna :)

  Lily, fora je, da mladina niti ne pomisli, da se obnaša debilno, saj se itak vsi tako obnašajo.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !