Michael Jackson: Live at Wembley, July 16, 1988

26.09.2012 ob 03:38

To je on, Michael faking Jackson, jebeni moonwalker, Fred Astaire popa, kralj popa, Gene Kelly popa. Mojstrska nadgradnja Sammyja Davisa Jr.ja in Jamesa Browna. Prebrisana mešanica nostalgije in modernih prijemov. Vrhunska sestavljanka plesa, vokala, interpretacije, stajlinga, imidža, etitjuda, šminkeraja, poziranja, koketiranja, šovmejkerstva, stika s publiko, powerja in filinga. Cel paket, esenca glasbene zvezde, ultimativna antologija odrskega nastopanja in karizma, ki se ji je približal le Elvis. Ostali niso imeli in ne bodo imeli šans. Perfekcija, ki se je ne da opisati z besedami. Glasbeni genij, ki se rodi samo enkrat na tisoč let.

null

In tole je legendarni koncert iz Wembleyja, zdaj prvič uradno izdan na deluxe editionu albuma Bad25, sicer pa eden najboljših Jacksonovih live nastopov vseh časov. To, kar Jackson počne na tem koncertu, je nezemeljsko, je tako zelo dober, dodelan, premišljen in briljanten nastop, da človek res ne more verjeti in da mu je jasno, zakaj je Jackson obnorel ves svet. Ali še bolje, zakaj mu je publika tako zelo jedla z roke in ga spremenila v največjo zvezdo vseh časov. Jackson na odru stadiona Wembley ni le pevec in plesalec, Jackson je res kralj glasbene industrije, igralec, performer, zabavljač in profesionalec. Na turneji, kjer se je končno znebil svojih bratov in zasijal kot še nikoli. Pesmi, ki so dober miks Off the Walla, Thrillerja in Bada, so itak del legende, momenti, kjer Jackson improvizra in pokaže, da je v srcu še vedno old school in ne le pop zvezda, pa so nad oblaki. Kot zaključek, kjer predstavi člane svojega benda in na oder med Man in the Mirror povabi še številne otroke. Krasen koncert, nepozabno glasbeno plesno doživetje, gledališka predstava in šov, o katerem lahko zaman sanjajo vsi ostali pevci. In pozor, Wembley je po šivih pokal tudi 15. julija, ko je Jackson odpel še The Way You Make Me Feel, za katerega mu je dan kasneje, ko ga je gledala tudi Lady Di, zmanjkalo časa.

In da ne pozabim, na dan, ko smo pri nas praznovali moj 14. rojstni dan in debatirali, če bo Jackson upal odpeti Dirty Diano, se je v Londonu dogajal verjetno najboljši koncert v človeški zgodovini.

 

6 komentarjev na “Michael Jackson: Live at Wembley, July 16, 1988”

 1. Thomas pravi:

  Kakšna se ti je zdela video kakovost? Jaz si ga še nisem pogledal, nekako čakam pravi trenutek.
  Velikokrat si pa zavrtim live CD in zvok je odličen!

  A tole glede Diane je resnično? Se je takrat v Sloveniji vnaprej vedelo, da bo Diana na koncertu in se je res ugibalo o tej pesmi? O tej pesmi, katera me je sicer v live izvedbi zelio presenetila, ker si nisem mislil, da me bo tako pritegnila, kot me je.

 2. Lazo pravi:

  Se popolnoma strinjam z vsem napisanim. Vsak, ki ne verjame si naj ogleda ta koncert in videl bo čarovnijo.

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ne boš verjel, tudi mene je nenormalno navdušila prav Diana. Celo na svojo lestvico sem jo dal, kot si opazil.
  Slika je okej, ni presežek, je pa okej, dosti boljša od tistega koncerta, ki ga je pred časom priložil Delo.

  Jp, govorilo se je, da je Jackson provociral Diano, saj je kljub temu, da je bila na koncertu, odpel to pesem :)
  Tudi mi smo potem dosti čvekali o tem, da zna provocirati, da ima jajca in tako dalje :)

 4. Thomas pravi:

  Obstaja govorica, da naj Michael ne bi hotel zapeti te pesmi na ravno tem koncertu, in sicer zaradi spoštovanja do Diane. Pa ga je, menda, prav ona prosila, da jo le naj zapoje.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jp, poznam ta trač. Bi mu morda celo verjel, saj sta se pred koncertom srečala in dosti menila tudi zasebno.

 6. Polona pravi:

  Podpisujem se pod vse napisano. Koncert sem gledala z “odprtimi usti”. Kar se kvalitete tiče – ne glejte na prevelikem televozorju.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !