Umrl Danijel Spasojević

19.09.2012 ob 11:14

“Sanjal sem golega človeka,” sem tri dni nazaj povedal svoji punci, ona pa je nemudoma zaskrbljeno rekla, da to vedno pomeni, da bo nekdo umrl. Že naslednji dan je v moji soseski visela črna zastava, zato sem se spraševal, kdo je umrl. Ker nisem hotel biti firbec, sem zadevo pustil pri miru in imel v glavi, da je odšel kak star gospod, ki jih je v naselju kar precej. No, potem sem zvedel, da je za vedno odšel Danijel Spasojević, prijatelj, umetnik, upornik, borec in pojava, ki se je vsem tistim, ki so ga poznali, za vedno vtisnil v spomin.

Danijela sem prvič spoznal leta 2006, ko sem zaigral v njegovem filmu To je on, nato sem vodil njegov dobrodelni koncert, kjer smo zbirali denar za nakup posebnega vozila, potem sem na blogu veliko pisal o krivicah, ki so se mu dogajale, skratka, ves čas sva bila na vezi tako ali drugače. Le zadnje zadnje čase je malce pretiraval in se spremenil v nergača, ki mu je šlo na živce vse, kar se je dogajalo okoli njega. V glavo je dobil, da se mu dogajajo hude krivice in da bo spremenil Slovenijo. Da bo razkril številne umazanije in se boril za svoj prav do konca in naprej. Večkrat sem mu rekel, da naj se umiri in da ga to ne bo pripeljalo nikamor. Da se bori z mlini na veter in da naj raje ustvarja ne pa da energijo ves čas zabija za neke dvoboje, prepire in nerganje.

Poznal sem ga kot prijetnega in zabavnega mladeniča, zato se mi je res zdelo čudno, da se je tako zelo spremenil in da je ves čas prihajal v konflikte z raznimi ljudmi. Vedno, ko sva se srečala, je začel govoriti o tem, kaj vse slabega se mu dogaja, jaz pa sem mu vedno znova polagal na srce, da naj neha težiti, da naj se sprosti, začne spet ustvarjati in da je škoda časa za vse te prepire in pizdarije, v katere se je zapletel zaradi svojega uporniškega duha in trme.

Zadnji mesec sva se srečala trikrat. Prvič je z mano naredil intervju in mi povedal, da pripravlja dokumentarec o svojem življenju in rečeh, ki se mu dogajajo, drugič sem ga ujel sila zmedenega, ko mi je razlagal, da ima vsega dovolj in da se bo sredi nogometne tekme zapeljal na igrišče in javnost na tak način opozoril na krivice, ki se mu dogajajo, tretjič pa sem ga ujel le nekaj dni pred smrtjo, ko mi je zaupal, da so ga hoteli prisilno odpeljati v bolnišnico Vojnik, a se je uspel izmuzniti. Spet sem rekel, da ga serje in da se vse skupaj na koncu ne bo dobro končalo, pa je pojasnil, da se ne bo pustil ujeti in da se bo skril nekje v Ljubljani, ko bodo naslednjič prišli.

Danes sem izvedel, da je umrl prav v bolnišnici Vojnik, kamor so ga očitno le uspeli pripeljati nekaj dni nazaj. Kaj za vraga se je zgodilo, da je nenadoma umrl, lahko samo ugibam. Se mi pa v glavi poraja tisoč vprašanj in čudnih mislih, katere bom zaenkrat obdržal zase, saj bi rad najprej izvedel uradni razlog za njegovo nenadno smrt.

Danijel Spasojević, ki je, če se ne motim, umrl že v ponedeljek, je bil star komaj 26 let. Za vedno si bom zapomnil najine projekte in čvek partije, pa za vedno se ga bom spominjal kot kul mladeniča, s katerim sva se velikokrat tudi pošteno nasmejala. Prav zato se mi zdi res škoda, da ga je zadnje čase odneslo v neko čudno smer, ki ga je na koncu kot kaže pahnila tudi v prerani grob.

Danijel, prijatelj moj, počivaj v miru in nad oblaki posnami še kak film in videospot.

 

111 komentarjev na “Umrl Danijel Spasojević”

 1. Plemenko pravi:

  tud jst se sprašujem kak je tole blo … in ja tud jaz mma nekaj čudnega v glavi.. naj fant počiva v miru

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Na uho mi je prišlo, da naj bi mu odpovedalo srce nekaj časa za tem, ko so mu dali pomirjevala. Lahko da je kleveta, lahko da informacija drži. Če je šlo za malomarnost in za prevelik odmerek glede na njegovo šibko telo, bo pizdarija.

 3. RHYME-G pravi:

  men je prejšn tedn reku da pripravlja revolucijo ozr pač nov napad na to ko je bla lani ta afera…drgač pa je biu umirjen pa normaln pa to pač zej nazadne…..sm biu kr presenečen ko sm tole slišu…vse skupi mi deluje kot neke vrste umor!—drgač ap R.I.P. škoda…..

 4. David pravi:

  To je pa zelo čudno, da je bil poslan v Vojnik proti svoji volji. To je zelo težko izvedljivo!! Kako jim je to uspelo?

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  David, mislim, da je bil razlog v tem, da je pretiraval s svojimi norijami in provokacijami in je bil to edini način, da ga spravijo v red. Če sem iskren, menim, da mu pogovori s psihiatrom ne bi škodili. Očitno pa so ga privedli na silo, saj prostovoljno ni hotel iti. Pa tudi zakon je bojda kršil večkrat, če sem slišal prav. Me je pa zelo šokiralo, da je umrl, to pa nekaj ne štima.

  Rhyme, vedno je govoril o tej revoluciji, ja. Bil je borec, vsekakor. Pa organiziral je številne akcije, a se niso prijele, ker ni imel prave medijske podpore. A lomil ga je ker se je kregal tudi s tistimi, ki so bili okej in si tega niso zaslužili. Šel je predaleč in to ga je na koncu očitno stalo življenja. Upam le, da je zdaj našel svoj mir. Ne glede na karkoli je bil kul dečko, ki sem ga imel rad.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mi je pa zdaj glupo in nepotrebno, da se je zečela neka kretenska ideja, da so ga umorili, ker je bil kao nevaren za politiko in ne vem koga še. Siol je na prvi strani izpostavil celo paranoičen blog, kjer nekdo bluzi, da so ga ubili zaradi tistega videa, kjer se je delal norca iz politikov. Pa saj on sploh ni bil avtor, le pod njegovo produkcijo je nastal. Pa tudi ni tako sporen, da bi lahko šel komu tako zelo na živce, da bi naročil umor. Lepo vas prosim no. Bedarija na celi črti. To je butasto vlačenje njegovega imena po spletu. In bojim se, da bodo mediji zdaj iz tega naredili še dodaten škandal. Po drugi strani pa je čudno, da o njegovi smrti ni pisal še nihče, pa tudi objave ni na nobenem važnem portalu, če se ne motim. Ker so veliko so pisali o vsem kar je počel, zdaj ko je umrl, pa ignorirajo. To pa mi vendarle malo smrdi.

  Se pa strinjam, da je treba raziskati zakaj je umrl. To pa vsekakor.

 7. Matjaz pravi:

  jaz se ga pa spomnim po tem, da me je neka dva tedna nazaj nategnil kot zadnjega idiota. Bil je na vznožju stopnic pred celjskim sodiščem in me je ustavil, ko sem hodil mimo ter rekel, da je pač invalid in da ne more po stopnicah, a da mora oddati kuverto na sodišče in če bi jo lahko nesel, on pa me bo počakal.

  Vzel kuverto, nesel gor in so mi na vložišču rekli, da gre za vročeno pošiljku, ki je bila temu gospodu prisilno vročena in da je niti slučajno ne more vrniti in da on to še predobro ve, ker je to že velikokrat poskusil narediti in da gospodiča ne bom več našel pri stopnicah.

  Valjda. Pritečem dol in njega več ni bilo. Jaz pa kot idiot obstal tam z kuverto v roki. Nategnjen od nekoga, ki je še predobro vedel kako izkoristiti status invalida. Sem po tistem prečekiral internet za tem dečkom in videl, da ima tudi on veliko masla na glavi.

  Mnjah….

  Kakorkoli, sedaj nisem več jezen, naj mu bo lahka zemlja.

 8. David pravi:

  Iztok, mislim, da precej mimo sekaš, again. Sicer ga nisem poznal, ampak na silo te NIHČE ne more strpat na psihiatrijo, razen, če si nevaren za okolico ali zase.

  Ti si ga poznal. Je bil nevaren za okolico??? Kako je lahko invalid na vozičku nevaren za okolico?

  Če se je boril proti krivicam, je pa to osnovna elementarna pravica vsakega človeka, ki ima kaj hrbtenice!!! In tvoji nasveti, ki si mu jih dajal sploj ne vzdržijo. Nikakor, sorry. Pišem na osnovi tega, kar je napisano, težko pa sodim, ker nimam dovolj podatkov.

 9. H pravi:

  R.I.P. Dani

 10. grega pravi:

  Ime mi je Grega. En mesec sem bil njegov osebni asistent. Imam bipolarno motnjo in sem dal skozi vsa mozna zdravila.

  1.NJEGOVA TEZA: RECIMO MED 35-45 KG. NORMALEN ZDRAVNIK BI PREDPISAL POL LORAMA, ALI 5 do 10 MG HALDOLA ALI celo MANJ.

  2.MENI SO PREDOZIRALI ZDRAVILA IN SEM SKORAJ UMRL- ZASTRUPITEV MOZGANOV.600 mg kemije. IN SE SEM ZIV!!

  3.LOGICNO RAZMISLJAM DA SO IMELI TOLKO PAMETI DA NE GREDO PREKO 10 20 MG ZDRAVILA. DELUJEJO ZELO POMIRJEVALNO- USPAVALNO. CE JE BIL HUDO MANIČEN PSIHOTICEN SE DA ZRAVEN 25 MG ANTIPSIHOTIKA.
  TO NAJ BI VODILO V PRESPANO NOC IN ZJUTRAJ POMIRJENOST.
  V LJUBLJANI SEM DAL VELIKO ZDRAVNIKOV CEZ IN VECINA SE JE DRZALA TEH NAVODIL(CE UPOSTEVAM DA SO SAMO LJUDJE IN DOSTIKRAT IZ KNJIGE PREBEREJO SIMPTOMATIKO IN KATERO ZDRAVILO.

  4. KO DOBIM V ROKE- CE SE DOKOPLJEM DO MEDICINSKIH DOKAZOV BO ORENK PIZDARIJA.VERJAMEM DA JE TO PRIKRITO ZA ZDAJ.

  5. SORRI TUT JS SUMIM DA JE SLO ZA UMOR, KER MAM OSEBNO IZKUSNJO IZ TESTIRANJA TEH ZDRAVIL.
  NA NAJVECJO MOZNO DOZO 600 MG NISEM UMRL AMPAK SEM DOBIL ZASTRUPITEV MOZGANOV IN POVECANA JETRA ZARADI TOXIFIKACIJE.

  KLIKNI NA YOUTUBE K0OMENTAR, DANIJU PESEM V SPOMIN POD:

  UMRL DANIJEL SPASOJEVIC

  Grega

 11. grega pravi:

  pa se to.

  Zakaj Vojnik?
  ce je bil v ljubljani, je na voljo 24 ur EKI, POLJE, urgenca v primeru zastrupitve.??

  razlozite mi prosim.
  Ima kdo kontakt svojcev?

 12. milka pravi:

  šokirana sem nad novicom da je Danijel umrl,ne morem verjeti da 26 letni fant nenadoma umre.Tu nekaj ne gre skupi,upam da bo resnica prišla na dan.Njegovi družini izrekam iskreno sožalje

 13. grega pravi:

  samo upanje o resnici ne bo dovolj. potrebno bo stopiti skupaj in kontaktirati svojce pa gremo skupaj pocakat rezultate obdukcije.
  in to cimprej predno kaj pometejo pod preprogo.

 14. Tina pravi:

  milka, da umre mlad fant, ni čudno, kajti distrofiki večinoma umrejo mladi.

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Matjaž, omenjal mi je, da vse pošiljke s sodišča pošilja nazaj :)

  David, ne poznaš primera in ozadja, jaz pa javno ne bom razglabljal o tem preveč natančno, saj vsega ne vem, pa tudi ni primerno, ker je poba umrl. Ti pa povem, da lahko invalid, četudi je na vozičku, naredi hudiča in pol sranja, če si to res želi. Pa povem ti, da če ne bi šel v Vojnik, da bi šel v arest, ker ga je res lomil preveč. Pa hospitalizacijo je odredilo sodišče.
  Glede mojih nasvetov, kot vidiš sem imel prav in se je vse skupaj slabo končalo. Pa tudi ustvarjal ni ničesar več, ker se je samo pizdil na vse možno. In začel je pretiravati, kar ga je koštalo hoje po robu zakona, ki velja za vse, tudi za invalide. In ni panike, da je opozarjal na krivice, panika je, da ni več ločil, kaj je krivica, kaj pa ne in se je tudi do okej ljudi obnašal tako kot se ne bi smel.
  Pa pozabljaš, da sem na svojem blogu zelo zagreto podpiral njegov boj in večkrat pisal o tem kaj se mu dogaja, toda potem sem videl, da imajo njegove zgodbe dve plati in da ni čisto tako kot pravi, zato sem se zadnje čase bolj kot ne distanciral od tega.

  Grega, ni bil več v Ljubljani, zadnje tedne je bil v Celju, najprej v naši bolnici, potem pa doma.
  Drugače pa to kar pišeš, ne bi bil umor, ampak zdravniška malomarnost, ki jo pa tudi jaz zelo obsojam, če je seveda do nje prišlo.

  Tina, drži, toda ne če so še dan pred tem popolnoma zdravi.

 16. grega pravi:

  jutri grem v akcijo. izdal bom knjigo posveceno njemu in roku, ki je tudi mlad umrl.
  vesel bi bil ce mi napisete kontakte svojcev, kdaj bo obdukcija in pogreb.

 17. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Datuma pogreba tudi jaz še ne vem.

 18. grega pravi:

  kdor je z mano naj poklice grega 041 384 617

 19. Marjan pravi:

  Obdukcije ne bo, ker želijo na ta način prikrit resničen vzrok smrti. Danijela bodo sežgali.

  Doktorji zdaj trdijo, da mu niso dali v psihiatrični bolnici nobenih pomirjeval, mati pa trdi, da je bil sin ob njenem obisku povsem umirjen, omotičen in vseskozi zelo žejen. Popolnoma umirjen in nemočen, za razliko od prejšnjih dni, ko je bil še ves v kondiciji in tudi precej zahteven.

  GROZLJIVA ZGODBA; KI NEBI SMELA DOBITI EPILOGA TAKO, DA SE DANIJELA PREPROSTO POKOPLJE IN SE ZADEVO POZABI.

  MATI JE NA PRIPOROČILO OSEBJA PRISTALA TUDI NA TO, DA SE NE NAREDI OBDUKCIJE, KER SE JI SMILI, DA BI GA REZALI. SO JI ŽE SUGERIRALI, DA SE ITAK NE DA NIČ SPREMENITI.

  Menda v zvezi s to smrtjo že poteka kriminalistična preiskava in je za ta čas ustavljena upepelitev. Pogreb pokojnega Danijela je bil sicer previden za ta petek.

 20. Marjan pravi:

  Oseba, ki je bila Danijelu zelo blizu, bo vse, kar je videla, povedala tudi kriminalistom in na sodišču. Danijel je bil umorjen. Da bi preprečili preiskavo, so najprej prepričali mamo, da naj ne izvedejo obdukcije. Potem pa so hoteli izvesti še čim prejšnjo upepelitev, ker je to bojda najcenejše za finančno slabo stoječo družino.

  Vse štima, poleg tega pa tudi aroganca, napuh in predrznost odgovornih v bolnici povedo veliko.

  “Tako pač je, neozdravljiva bolezen je hitro napredovala in tako se je zaključila, kot je ponavadi v drugih primerih. Moje sožalje in adijo.” Tako nekako so zvenele puhle besede odgovorne v bolnici. Kaj pa potem, če je en človek manj na svetu, saj jih umre vsak dan na milijone. Tako je razmišljanje nekaterih, ki se gredo zdravnike.

  Da umirajo ljudje, tudi premaladi, ampak ne velikokrat tako (razen očitno v Sloveniji), ko jih prisilno odvlečejo na psihiatrijo in jih tam ubijejo s preveliko dozo pomirjeval. Danijel nebi smel dobiti ničesar, kar se tega tiče. A vemo, kakšen je bil Danijel, ko se je uprl. Trden, odločen in neizproseen, ko je pogledal s tistimi sinje modrimi očmi človeka v oči, je ta zmrznil in se zbal za svoje življenje. Danijel je imel tako neizmerno življenjsko moč, da je bilo kaj.

  In seveda tak “zoprnež” je moteč. Tak nepohleven fant, ki se nikogar ni bal, kljub svojemu telesnemu hendikapu je nevreden življenja.

  In zelo dobro vemo, kako se v psihiatričnih ustanovah in drugje take “modele” umiri. No, njega so umorili. In zdaj bodo skušali tudi preko lažne obdukcije umor prikriti. Zapomnite si, kaj sem vam povedal.

 21. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zakaj za vraga se zdaj pojavlja ta teorija o umoru. Saj ga menda niso namerno ubili, jebemti no. Ne ga srat. Eno je naklepni umor, drugo pa zdravniška malomarnost in napaka. Dajmo to dvoje ločit.

  Sicer pa, a kdo ve, zakaj točno je bil prisilno hospitaliziran? Ker ko so ga poskušali odpeljati en dan prej, ga je rešil Ladislav Troha. Tako mi je vsaj povedal, ko sva se srečala.

  Očitno bodo zdaj ven prihajale razne verzije istega dogodka, kar je drek. Eni bodo rekli tako, drugi tako, kaj je bilo v resnici, pa morda ne bomo nikdar izvedeli.

  Se pa strinjam, da je čudno, da je nenadoma umrl, saj je bil še en dan pred Vojnikom povsem okej.

 22. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Je pa Troha zapisal tole:

  “UBILI SO GA V PSIHIATRIČNI BOLNIŠNICI V VOJNIKU. Pred nekaj dnevi so Danijela po odredbi celjskega sodišča prisilno odpeljali v prihiatrično bolnico v Vojniku. Kmalu zatem pa se mu je zdravstveno stanje močno poslabšalo in so ga zato priklopili na aprature. Danes zjutraj ob 4.00 uri so aparate odklopili.

  To je še ena smrt, ki so jo povzročili krimanilci kvazi zdravniške stroke.

  Zdaj trdijo, da mu niso dali v psihiatrični bolnici nobenh pomirjeval, mati pa trdi, da je bil sin ob nejenm obisku povsem umirjen, omotičen in vseskozi zelo žejen. Popolnoma umirjen in nemočen, za razliko od prejšnjih dni, ko je bil še ves v kondiciji in tudi precej zahteven.

  GROZLJIVA ZGODBA; KI NEBI SMELA DOBITI EPILOGA TAKO,DA SE DANIJELA PREPROSTO POKOPLJE IN SE ZADEVO POZABI.

  MATI JE NA PRIPOROČILO OSEBJA PRISTALA TUDI NA TO, DA SE NE NAREDI OBDUKCIJE, KER SE JI SMILI, DA BI GA REZALI. SO JI ŽE SUGERIRALI, DA SE ITAK NE DA NIČ SPREMENITI.

  RAZUMI KDOR MORE IN KAKŠEN PREDLOG, KAJ NAREDITI TUDI NE BO ODVEČ!”

 23. grega pravi:

  “”da je bil sin ob nejenm obisku povsem umirjen, omotičen in vseskozi zelo žejen. Popolnoma umirjen in nemočen, za razliko od prejšnjih dni, ko je bil še ves v kondiciji in tudi precej zahteven.”"

  - dali so mu verjetno precej močne antipsihotike. po Leponexu se pojavi žeja, mislim da celo pri dosti vrstah antipsihotikov se pojavi žeja. Pri vseh antipsihotikih pa omotica in umirjenost

  domnevam, samo domnevam, da če so kombinirali še z nečim drugim je lahko smrtno.

  meni so enkrat dali eglonyl, ki na skatlici pise da je v nekaterih primerih lahko povzroci celo smrt.

  ponavljam se enkrat tisti ki ima kontakte svojcev naj me poklice, bom sam magari stopil do matere, saj sem jo spoznal.

  prvo. sprozimo cimprej obdukcijo ker mogoce lahko tudi v telesu prikrijejo snovi.To sem prebral od te tanove razstave bodies revealed. v telo nasopajo ene snovi da gredo vse tekocine ven.
  in potem lahko v telo vstavijo stjevalkni gel. mogoce po tem postopku ne ostane nobena snov v telesu.
  cimprej.danes.takoj.zdaj.

  lp

 24. blankaBBB pravi:

  Ta fant je imel mišično spinalno atrofijo in ne Duchenovo, kdorkoli ga je nafilal s pomirjevali je odgovoren za smrt, ker je ob že tako plitkem dihanju takšno ravnanje dobesedno umor. Včeraj sem izvedela za to zelo žalostno novico. Namreč, da so problematičnega fanta Danijela Spasojevića, ki je buril duhove in trkal na vest socialne stroke in invalidske sfere s svojo neprilagodljivostjo, dobesedno ubili. Bil je namreč prisilno (saj se še premikati ni mogel) priveden na Psihiatrijo Vojnik, kjer so ga, čeprav ne bi smeli, našopali s pomirjevali, kar je za mišične bolnike zagotova smrt, ker nehajo ob plitkem dihanju dihati. Danijel se je kakorkoli gledam na stvar, rešil tega ponorelega sveta in trpljenja, ki ga je v svoji stiski preživljal http://iztokgartner.blog.siol.net/2012/09/19/umrl-danijel-spasojevic/. Vsa čast in spoštovanje Iztoku Gartnerju za blog. Naj počiva v miru.

 25. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nočem se postavljati na stran zdravnikov, ampak res me zanima kaj jim je preostalo kot opcija B, če je Danijel recimo norel, zmerjal, pljuval, žalil, se z vozičkom kam zaletaval? Bolje bi bilo, da bi ga polili z vodo, jebemti, ali pač zaprli v kako sobo in ga pustili, da se ohladi. Ker če so vedeli, da so pomirjevala lahko usodna, jih ne bi smeli uporabiti v nobenem primeru.

  Res škoda, da je prišlo tako daleč, da so ga morali zakonsko odpeljati v Vojnik. Le predstavljam si lahko, pod kakim stresom je bil, ko se je zavedal, kaj se mu je zgodilo. Točno tega sem se bal, točno to sem mu rekel, da se lahko zgodi, če ga ne bo nehal srati in se nenhno zapletati v konflikte, večkrat tudi nesmiselne in nepotrebne.

  Ker dajmo razčistit reči, sodišče ga ni poslalo v Vojnik, ker se je boril proti krivicam in krcal politiko ter invalidske funkcionarje, marveč zato, ker je izven tega počel pizdarije, ki so bile povsem odveč. To sem mu najbolj “zameril”, na to sem ga ves čas opozarjal, a me ni poslušal, saj je padel noter preveč zagnano in imel v glavi, da so vsi njegovi sovražniki in da mu vsi hočejo škoditi, zato se je tudi večkrat obnašal precej trapasto tudi tam, kjer res ni bilo potrebe.

 26. Diego Menendes pravi:

  Pozdravljeni vsi , tudi jaz sem osebno poznal Danijela, res je kazal znake nezaupanja marsikdaj, recimo ko je prišel v nov prostor za bivanje, še, ko se je boril za prostor v katerem bi živel, Tale novica me je po eni strani zelo presenetila, po drugi strani pa niti ne, spomnem se , da sem imel v glavi besede kolega Breclja iz Kopra, ko je rekel, da je Danijel tudi po 5, 6 dni se naokoli vozil in iskal ljudi za svoje projekte oziroma načrte kako bi lahko naredil kako spremembo, peljal sem ga do sindikatov, ko je hotel Maja izvest revolucijo tu v Ljubljani, šla sva od vrat do vrat, čeprav je varnostnik težil, ne rečem, v marsičem je pretiraval, in je dostikrat šel z glavo skozi zid, vendar sem dojel, da se mu ni šlo za neko medijsko prepoznavnost, kot so ga hoteli prikazati, mogoče malo, ampak je sigurno imel nekaj v sebi, za borbo in za pravico za ostale, čeprav je kdaj znal dvignit živec, je kot je napisal Gartner, bil v svojem filmu, kjer je hotel kaj tudi spremenit, in že par mesecev nazaj sem imel zle slutnje, da se ne bo dobro končalo, ker bi ga ta zagnanost lahko stala tudi zdravja, saj več dni ni spal, po drugi strani pa tale smrt vsekakor je sumljiva, kot veste se je Danijel marsikomu zameril med drugimi tudi Šuštaršiču, ki pa ima brez dvoma veliko moči, sem pa vsekakor vesel, da je družina zahtevala obdukcijo, ker take skope informacije , umrl je zaradi isčrpanosti
  moje sožalje, si lahko zataknejo nekam v rit, tudi jaz kot drugi, zahtevam JASNE informacije, obdukcija pa je tu brez dvoma nujna, tale smrt ne bi smela iti kar mimo nas, ne glede , če je anijel Spasohjevič kako mimo usekal, je imel v dosti primerih prav, predvsem pa je imel srce za borbo, ne glede na nejegov nepopustljiv, malce težek karakter, to je del velikega borca, jutri je pogreb ob 14:30, v Teherjah-Celje če gre kdo z Ljubljane

 27. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pozdravljen, Diego, lepo da si se oglasil na mojem blogu. Pošten komentar, s katerim se v celoti strinjam, le teorijo zarote, da so ga spravili stran po naročilu, bi izključil, saj je nerealna.

  In res je, da vse te pizdarije, ki so se mu dogajale zadnje leto, gotovo niso dobro vplivale na njegovo zdravje. Preveč stresa in paranja živcev, premalo počitka in preveč neprespanih noči, napetosti in pritiska.

 28. grega pravi:

  Klical sem na YHD drustvo distrofikov, vedo zelo malo, baje je neko dekle zadevo urgiralo naprej. Zal vec informacij nisem dobil… recimo ime mame , kontakta ipd…

  svojci bodo najvec vedeli.

  zadeva se hitro zakopava pod preprogo.

  danes sem videl enega ki je cisto pobesnel in je vozil z avtom in je imel velike zvocnike in govoril na glas kaj se godi o sloveniji.
  mende kandidira za predsednika.

 29. Martina Piskač pravi:

  PUBUDA VARUHU ČLOVEKOVIH PRAVIC REPUBLIKE SLOVENIJE
  …Vlagam pobudo, da se raziščejo okoliščine hospitalizacije v psihiatrični bolnišnici Vojnik za Danijela Spasojevića. Danijel je bil prisilno hospitaliziran in zadržan v bolnišnici, kjer je v sumljivih okoliščinah tudi umrl. Kdo je odredil prisilno hospitalizacijo, s kakšnim namenom in za koliko časa? Želim tudi, da se raziščejo okoliščine glede terapije in drugih postopkov, ki so bili na njemu izvajani. Danijel je imel napredujočo mišično distrfijo in popolnoma nepokreten, odvisen od tretje osebe pri vseh fizičnih opravilih. Njegova diagnoza postopoma vpliva na poslabšano dihanje, zato je za ljudi, ki imamo to diagnozo dajanje oziroma jemanje pomirjeval in uspaval življenjsko nevarno, če pa je to že potrebno jemati, moramo biti pod nadzorom. Zaradi slabega delovanja mišic lahko pri konzumiranju že prej omenjenih sredstev prenehamo dihati, zato ima večina od nas, ki imamo to diagnozo ponoči dihalne aparate, saj v fazi najglobjega spanja lahko oziroma prenehamo dihati.
  Želim, da se podrobno raziščejo postopki in okoliščine njegovega zdravljenja v psihiatrični bolnici Vojnik, kakor tudi raševanje življenja, ko je že bil v komi. Policijska postaja Celje je že začela z preiskavo, na vas pa se obračam predvsem z vidika kršenja človekovih pravic in upam, da boste mojo pobudo začeli obravnavati v čim krajšem času.
  Lep pozdrav,
  Martina Piskač

 30. Marjan pravi:

  Ladislav Troha
  Pred 3 urami/-a

  Spoštovani vi dobri ljudje, zahtevni dnevi so tole!

  Danijev pogreb bo jutri 21.09.2012 na pokopaliču v Celju na Mirni poti ob 14.30 uri.

  Še nekaj informacij za boljše razumevanje stvari. Novinarjev še vedno ni v tej grozljivi zgodbi. Zakaj že????

  Z našimi prijavami medijem in policiji, ko je gospa Elena Pečarič obvestila tudi NPU, so odredili sodno obdukcijo. Čeprav so mamo v bolnici nagovorili, da naj tega ne dela, ker da tako in tako to ni potrebno. Danijeva sestrična je bila kolikor toliko prisebna (zaradi šoka), da je zahtevala obdukcijo, po pregovarjanju in ignoriraju sogovornice na drugi strani, ko je vseskozi govorila mami, se je sestrična umaknila in mama je privolila, da obdukcije ne bo.

  No, obdukcija je narejena včeraj. Kot pooblaščenec družine sem se danes pojavil na sodni medicini v Ljubljani in sem vzpostavil stik z obducentom gospodom Zupancem. Lahko rečem, da gre za zelo neprijazno hladno osebo, ki je od mene že takoj na začetku pogovora zahtevala pooblastilo. Včeraj, ko sem na vrat na nos letal na pogovor h kriminalistu v Celje in se pozno ponoči dobil še z družino, so mi napisali pooblastilo. Notar pač ni delal tako pozno.

  Dr. Zupanc, ki očitno sodi po sebi, mi je dejal, da je to lahko tudi kar nekaj in takim pooblastilom on ne verjame in se tako ne moremo iti. Vprašal sem ga kakšne informacije bom dobil, ko pridem z overjenim pooblastilom. Dejal je, da se bova šele potem kaj pogovarjala, a seveda omejeno. Prositi sem hotel zapisnik, ki je nastal včeraj v teku obdukcije. Poznam namreč, kako to delajo. Ko obducent dela svoje delo, narekuje ugotovitve sodelavki, ki jih sproti zapisuje. In zapisnik obdukcije se pač konča in zaključi, ko je ta del obdukcije zaključen. Pravica vsakogar bi morala biti, da od pokojnika sproti dobijo, kar se je dogajalo v zvezi z njim. Pri nas pa potem končno obdukcijsko poročilo izdajo po enem mesecu.

  Če ima kdo koga v tujini, bi prosil za inforamcije kako je to urejeno zunaj. Saj tako, kot gospod Zupanc sme dvomiti v to, da sem jaz res pooblaščenec družine, smemo mi, ki smo imeli Danijela radi, da bodo končno poročilo priredili za potrebe prikrivanja rabot svojih stanovskih kolegov v bolnišnici Vojnik in bolnice Celje. Zato sem mu po kratkem pogovoru, kar sem že opisal povedal še, da naj zelo pazijo, kaj bodo napisali v končno poročilo, ker bomo dali posmrtne ostanke Danijela v neodvisno obdukcijo v drugo državo. In sem še dodal, da zelo dobro vem po čem so hruške v tej državi in vem kako delajo, da pokrivajo drug drugega.

  Ko sem to rekel, je obstal, prebledel, se razpotegnjeno kislo nasmehnil in mi odprl vrata.

  Neverjeto je tudi, da se je vsem tako mudilo upepeliti Danijela, ko so spet namigovali materi, naj ga upepelijo, ker je to najceneje. Seveda smo malo prej, upepelitev je bila odrejena za ob 10.30 uri, tik pred tem to preprečili. Pokopali ga bodo v krsti. To pa je olajšanje, saj bo ključen dokaz zavarovan, ker gre za popolnoma utemeljen sum, da so v njegovo telo vbrizgali v psihiatrični kliniki zanj usodna pomirjevala, ki so ga umorila.

  No, težko to razlagam, ampak, sprejel sem nase, da doplačam 1.300,00 evrov, da se izvede klasičen pogreb in upepelitve ne bo.
  Odtrgal bom ta denar od ust sebe in družine, saj sem to že večkrat naredil, ker mi je zelo pomembno, da smo to dejanje preprečili, ker bi se s tem uničili dokazi. Tudi na sodni medicini naj vedo, da če ne bo vse tako, kot mora biti, se bodo morali soočiti z drugačnimi izvidi, ker je vzorec krvi, drugih telesnih tekočin in tkiva že na varnem.

  Sicer je tukaj zelo zanimivo še nekaj. Včeraj je kriminalist precej razmišljal, ko sva imela uradni razgovor. Neverjetno pa je to, da svojce v tej silni preiskavi ni še nihče obiskal in pobral izjave. Morajo najprej dobiti izjave od odgovornih, da bodo vedeli kakšna vprašanja morajo potem zastaviti svojcem, da se bo dalo sum umora pomesti pod preprogo? Če hočeš nekaj res preiskati, ni kaj čakati, vse je treba zaslišati takoj, ker se vmes lahko zgodi marsikaj. In se očitno tudi dogaja.

  Grozljive inforamcije prihajajo na dan. V sredo 11.09.2012 sem kričal v telefon in preprečil, da bi ga nasilno odpeljali. V četrtek so uleteli spet, ga proti njegovo volji odvlekli od mame (niti niso mu pustili vzeti telefona, ker bi me sigurno poklical, ko tudi rablji kaste niso vprašali, katera zdravila mora jemati in koliko na dan).

  Zdaj je tudi jasno, da je bila prisilna hospitalizacija za do 2 meseca odrejena s strani Okrajnega sodišča v Celju, ki jo je izdelala gospa Irena Peer. Seveda s pravnim podukom, da pritožba ne zadrži izvršitve sklepa, podati pa jo je treba v 3 dneh.

  Če bi bila izdana sodba in bi bila pravnomočna, iz katere bi izhajalo, da je obsojencu zaradi nekakšnega kaznivega dejanja, namesto zaporne kazni, določeno psihiatrično zdravljenje, bi človek razumel, da te potem tudi na silo privedejo na prestajanje “kazni”.

  Da pa na predlog Zavoda za socialno delo, ki v najmanj enem letu niso zmogli najti ustrezne oskrbe za tako aktivnega človeka tam, kjer je predlagal, se odredi prisilna hospitalizacija in zdravljenje človeka, ki je v glavi popolnoma čil in zdrav, je pa višek vseh viškov.

  Namesto ustrezne pomoči v smislu nastanitve in asistence so človeka strpali v umobolnico in tam počeli z njim, kdo ve kaj??? To bomo ugotovili, kriminalistom to očitno ni v interesu. TEMU BOMO PRIŠLI DO DNA, KO BODO ŠE OB DRUGIH POTREBNIH DRUŽBENIH KORENITIH SPREMEMBAH NASTOPILI ČASI, KO BODO ZAPORE ZAČELI POLNITI S PRAVIMI KRIMINALCI.

  Danijelu so po uradni dolžnosti odredili odvetnika Marka Cuka iz Zreč (ZAKAJ IZ ZREČ???), ki pa na predlog Zavoda za socialno delo sodišču za prisilno hospitalizacijo ni podal pisne pritožbe, je še zapisano v tem NEBULOZNEM sklepu sodišča Pr49/2012. Kaj je ta človek počel??? Kaj se je šel, da ni branil nemočne osebe. Tudi on ga ima zdaj na vesti.

  In kaj se je v resnici dogajalo po tem, ko je bil prisilno odpeljan, čeprav nikoli ni prejel ali pa prevzel nobenega vabila, da bi tja morebiti odšel sam, saj je vse organe kaste striktno preziral in njihove pošte ni prevzemal.

  To mi je dejal vedno, ko sva govorila. “Oni nimajo meni kaj pošiljati, ker so vsi skorumpirani, če nebi bili, bi v zaporih in norišnicah ždeli pravi lopovi, ki so izropali Slovenijo in uničujejo ta narod”. Tako so zvenele besede upornika, ki je zaradi svoje telesne hendikepiranosti še bolj videl in čutil s trpečimi soljudmi. Neštetokrat me je poklical, ko se je odzival na škanale in govoril, kaj se ti ljudje gredo, kaj počnejo sočloveku, to niso normalni ljudje. Bil je zgrožen ob raznih dogodkih, ko je gledal delavce, ki v Vegradu niso dobili niti plačila, niti hrane.Organiziral je sestanek z njimi v dveh lokacijah v Ljubljani, da smo jih skušali prepričati, da je čas za organizrain UPOR. Oni so nasedali na obljube, da bodo že kako uredili njihove težave. Vsepovsod, kje je bilo kaj takega, je bil Dani zraven. Kmalu je spoznal tudi, da je Gibanje 15o politično motivirana skupina v vrhu plačanih ljudi in so ga zaradi resnice, ki jim jo je povedal v obraz, izobčili.

  Imel je bel kombi, ko nas je v Ljubljani naložil in smo se peljali v preprečitev ropa hiše družini Vaskršić. Delila sva letake in lepila plakate še z drugimi za javni shod 27. aprila letos. Hotel je, želel je, delal je, upiral se je, za to, da bi zbudil še ostale. Tudi njegovi video posnetki so nastajali iz uporništva.

  Danijel je bil upornik z razlogom. Uprl pa se je tudi v Psihiatrični bolnici Vojnik, ko jih je pošiljal vse nekam in zavrnil hrano.

  Mati je odšla na prvi obisk v petek 14.9., ko ga je tam našla vsega omotičnega in umirjenega. V sredo se je še z vozičkom, potem, ko ga niso uspeli nasilno odpeljati, vozil po celjskih ulicah, da se spomnite, da je bilo njegovo splošno zdravstveno stanje v redu. Tožil je, da je žejen in da si želi kave. Potem je zaspal in mati je odšla domov.

  Vrnila se je drugi dan, ampak ga tam ni več našla, ko je tudi ni nihče obvestil, da so ga premestili v celjsko kliniko. Uboga reva je šla na obisk tja, ko je tam sin ležal nemočen, očitno nezavesten in priključen na aparate. Povedali so ji, da se je njegovo stanje v bolnici Vojnik nenadoma poslabšalo in so ga prepeljali zato v intenzivno nego v njihovo ustanovo. Na obisk so sorodniki prišli tudi v nedeljo, ko so izvedeli, da je Danijel prišel k sebi, da so ga vrnili v Vojnik, ampak je tam spet padel v kolaps in je zdaj spet nazaj pri njih. To so besede njegovega strica.

  Potem pa so odredili menda 48-urno priključitev na aparate, ko jih bodo potem odključili, da bodo videli kako se bo odzval. To so poem naredili menda v torek 18. zjutraj pred 4.00 uro, a ga potem kljub oživljanju niso mogli več obuditi k življenju, ko so ugotovili dokončno smrt ob 03.55 uri. Svojce so obvestili šele nekaj čez 11. uro, da naj pridejo urediti formalnosti.

  No naj povem še to, da je eden izmed osebja na zadnjem obisku, ki je bil po mojem spominu v ponedeljek, dal vse Danijeve osebne stvari od oblačil do telefona s pripombo, da naj to kar vzame, ker njega tako in tako ne bo več domov. Si predstavljate, kako hitro eni določijo vnaprejšnjo smrt. Upanje svojcem ostane do konca in da ti naredijo to samo pomeni, da je človek brez vez in poznanstev nebodigatreba, ki je zato vsem njim tam v breme.

  Prepričan sem, da bi ves čas vseh postopkov, od takrat, ko se je Danijel začel boriti (ker ni hotel več obremenjevati) svoje bolne matere do krutega zaključka svoje življenjske poti, pristojni obnašali popolnoma drugače, če bi šlo za človeka iz vrst privilegirane oligarhije, pa recimo za na primer sina od nekega znanega politika ali pa strica iz ozadja, naprimer tovariša Zemljariča. Oni imajo na voljo vse, 100% oskrbo, tovariš Šuštaršič asistentov kolikor hoče, vse druge privilegije. Za navadnega smrtnika pa ni neke piškave sobe v Ljubljani in dveh usposobljenih asistentov.

  Danijel si je želel v dom mladih invalidov v Ljubljano. Med svoje vrstnike, a tam bojda ni bilo prostora. Je pa bila v tem domu nastanjena starejša gospa, ki pa je zagotovo sodila v dom za ostarele, kamor so na vsak način hoteli vtakniti Danijela.

  Prepričan sem tudi, da ni nihče si vzel toliko časa, da bi se z Danijelom korektno pogovoril in mu omogočil vsaj nekaj tega, kar je želel. Nihče ni niti skušal ugotavljati, kaj je vzrok, da se on upira na tak način, kot tudi to, da se ni nihče skušal vsaj malce postaviti v njegovo kožo. On je zaznaval ta preklet svet na povsem drugačen način. In ni se pustil pokoriti. Vse nebuloze, ki jih je sodišče navedlo, kaj vse je počel, da je ogrožal sebe in druge, so privlečene za lase. Danijel je hotel zbuditi ljudi in je s svojim zgledom, da je čas za upor. Za nameščence mafije pa je vsaka resnica, ki jo jim človek pove v obraz, žaljivka. In Danijel je bil do osebja žalljiv, ker jim je povedal na vsakem možnem koraku resnico.

  Je bil petelin, ki je prehitro zapel in ga je gospodar, ki je zavozil ta grunt, dal utišati, ko ga je hotel danes tudi speči v močno razbeljeni peči, a smo vsaj to preprečili.

  Širite, delite, povejte, da izvršimo pritisk na medije in organe kaste, ko jim s tem povemo, da se jim tokrat ne bo izšlo.

  ZAHTEVAMO ODGOVORNOST PRISTOJNIH, KI SE ŽE PREDOLGO IGRAJO Z NAŠIMI USODAMI!!!

  http://www.youtube.com/watch?v=5Rh9XyReO0Y

  Če želi kdo kaj pomagati morda s kakšnimi vsaj 5 evri naj to naredi na ta TRR:

  Volksbank: SI 56 3000 0000 5829 542

  Gre za moj račun, ko vam zagotavljam, da boste, če boste želeli, dobili vse izpiske na vpogled. Ves, od vas donatorjev nakazan denar, bom ločil in naredil posebno evidenco.

 31. grega pravi:

  Trenutno ne vem kako bi sploh lahko se pomagal. Lezim v postelji in molim, ker sem iz krscanske druzine in vem da tudi molitev poraja odgovore.
  smešna ideja se je utrnila …ustanovimo 24URic.COM neodvisno televizijo svobodni novinarji in bi posnetke kar v zivo z i Pada dajali takoj na licu mesta, brez zamika na cakanje do 19.00ih. pac necenzurirane in neobdelane.

  druga divja se bolj divja ideja pa je izsolati vsaj 100 bistrih vojaskih umov za nasilni vojaski prevzem vlade ob pravem trenutku.

  do kdaj vbomo cakali?
  bom tut jaz mogel umret, ker imam rad resnico, pa sem samo prodajalec, trenutno prodajam kralje ulice, imam 2.5 evra pa vse do 8 evrov na dan.

  sem kitarist in pianist , rad bi se sel solat, a ni sredstev. zapovrh, mi je t.i. dober prijatelj g. Matej Skubic pod pretvezo da bo revezu ponudil prenocisce, ukradel kitaro da ne morem zasluzit se za vsaj 5 evrov vec na dan.

  omenil bi se rad da sem se vpletel v kriminalno zdruzbo ki
  profesionalno krade najdrazje telefone po sloveniji, kriminalisti vedo, a nic. cca 1700 evrov se mi je zmuznilo v mesecu dni kar sem bil na ulici.na najfinejsi mozni nacin so se mi priblizali in rekli da bom zasluzil 1000 evrov takoj.lepo so ravnali z mano, smo meli sestanke kavice, kej pojedli..na njihove stroske..
  jaz nasedel, ker so poloznice vse vecje in pristal oni pa so lepo kupovali z moneto, klicali v 1 in 2 mednarodno cono in mi naredili cca 15 000 minut pogovorov.

  pa kaj ,znam zivet z 0 evri se prezivim, od tod je tudi sad mojih 10 let potovanj po svetu in dve knjigi ki bi jih rad izdal, pa nimam nekih konkretnih vez.

  rad bi sel jutri k Daniju, ce mi kdo lahko ponudi prevoz naj me poklice. Stevilka je med komentarji zgoraj.
  Grega

 32. milka pravi:

  Juter ob 14hin 38min je pogreb Danijela,in se ga bom udeležila ker njegovu družinu osebno poznam in upam da Vi njegovi prijatelji pridet,da se od njega poslovimo in izrazimo sožalje njegovi družini.

 33. grega pravi:

  http://www.youtube.com/watch?v=8ZVxs2JYooQ&feature=youtu.be

  tu sem nekaj malega napisal njemu v spomin.
  nekak bi ta posnetek namenil da mu oddamo zahvalo in čast za njegov trud, vsaj prizadevanje ce ze ni bilo rezultatov.

  je se enkrat napisan datum pogreba. upam da sem izbral primerno pesem. mene se je dotaknila do solz, vedno jo predvajam ko izgubim prijatelja/ico na tak ali drugačen način.

 34. Diego Menendes pravi:

  Jutri se dobimo tam, vsekakor bi se morali zmeniti kako bim mi , ki verjamemo, da se je marsikaj zgodilo kot se ne bi smelo, kot je podorbno navedel Troha, vem Gartner se strinjam, da so včasih teorije zarote smešne, vendar tu ne gre za to, ogomno nejasnosti je tukaj, med drugim zakaj bi tista njihova delavka prepričevala družino proti obdukciji, zakaj so ga na vsak način proti njegovi volji hospitalizirali, na te in druge stavri je treba dobiti konkretne odgovore, šele potem lahk zamahnemo z roko, morali bi snemati film o tem in osveščati ljudi, spomnimo se atentata Marjana Streharja, ki je bil pred kratkim prikazan kot nesreča, a kaj ko se v mediojih skoraj nič velč ne govori o tem, in da treba je paziti komu zaupati, malo nas je zarea pravih borcev, ne zaupam ne desnim, ne levim protestnikom, za katere se je dsotikrat slišalo, da imajo politčne reference, vsakega takega izobčiti, ne bom o imenih, za katere, sem slišal podrobne informacije, da so plačanci, predstavljajo, pa se kot protetniki-uporniki za svobodo

 35. grega pravi:

  če gre kdo iz ljubljane, bi bil vesel za prevoz. ce vse drzi 14.30. teherje celje je pogreb.
  041384617 grega

 36. grega pravi:

  Danijel Prejel Eglonyl?
  se ne ve, domnevamo ker ni rezultatov obdukcije.
  je antipsihotik ki je lahko nevaren.

  Pojavi se, citiram iz zdravila pika net ključni stavek
  hitrim utripanjem srca, znižanjem krvnega pritiska, krči in motnji zavesti do kome.
  (sam sem dobil eglonyl- dobil sem zastrupitev možganov in sem šel na detoxifikacijo.)

  ključno: indicirano je izpiranje želodca in adsorpcija na aktivno oglje.Specifičnega antidota ni.

  PRIPOROČAM PREBERITE SI VTIPKAJTE EGLONYL NA ZDRAVILA.NET

  PONAVLJAM, DOMNEVAMO, UGIBAMO. NISEM DOHTAR, AMPAK OČITNO LAHKO TUDI TO KOMO POVZROČI.

 37. grega pravi:

  najnovejše informacije, prosil bi za čimprejšnjo pomoč da po točkah izvemo čimveč informacij. Govorim tudi francosko (majo super zdravstvo), ampak tok se pa ne spoznam spet …

  1.Eglonyl lahko pripelje tudi v komo?
  http://www.zdravila.net/navodilo.php?navodilo=a-004463.pdf&dir=pdf
  2.Koliko časa rabijo v tujini rezultati obdukcije?
  http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080630055337AAsbQWO
  3.Kodeks obdukcije, nacionalne prakse v avstraliji (sem bil tam zelo dobro zdravstvo!!)
  Preberi- se razlikuje od našega!!
  http://www.health.gov.au/internet/main/publishing.nsf/Content/health-autopsy.htm/$FILE/code.pdf

  4.Koliko časa rabi obdukcija in koliko rezultati?
  http://www.querycat.com/question/c31320f79ddf92fb675077c3f6a1d14d
  5.Kje izvajajo najboljše obdukcije?
  a)Npr. kontakt ameriških forenzikov.
  http://usaforensics.com/faqs/
  b) še iščem mogoč kje boljše obdukcije izvajajo, če kdo ve naj napiše…

 38. Ladislav Troha pravi:

  Spoštovani gospod Gartner!

  Čas bi bil, da postanete Danijelu res tudi prijatelj, ne samo poslovni partner,ki vedno ščiti poniglavo oblast. Ne gre za nobene teorije zarote, ker to zarota je. Danijel je na svoj način malega, nemočnega človeka z svojim uporništvom kazal s svojim zgledom, da se je nujno vsem tem barabijam in barabonom, ki jih počnejo upreti. Je bil petelin, ki je prehitro pel, bodite prepričani. In gospodar petelina, ki poje ob dveh zjutraj odstrani, da ne moti mir drugih.

  Ko boste prebrali nebuloze in sklepa (ne sodbe), ki je bil podlaga za prisilno hospitalizacijo, boste težko relativizirali velik problem, ki se vseh nas še kako dotika. Namesto, da bi mu nudili prostor pod sonecm in strokovno asistenco, so ga raje v “prisilnem jopiču” odvlekli v bolnico.

  Torej ste se morali z njim videti v sredo 12, potem, ko so mu hoteli protiustavno odvzeti prostost in odvleči na psihiatrijo (to sem preprečil jaz, ko sem kričal v Danijev telefon, ki ga je dal na zvočnik) oziroma v četrtek zjutraj, ko so ga potem dejansko tudi ugrabili, mu vzeli telefon in vsako možnost komuniciranja z ostalim svetom. . To je pomembno in boste dali izjavo kriminalistom, ker eni že natolcujejo, da je bilo njegovo zdravstveno stanje že pred hospitalizacijo poslabšano. Halooo, če se je vozil naokoli z vozičkom in komuniciral z soljudmi, očitno tudi z vami.

  Pa ne se truditi kaj zbrisati, tudi ne vaše izjave o tem, da sta se dobila prejšnji teden, ker sem vse shranil v pdf obliko.

  Veliko tega je jasnega in še več bo, ker tokrat jim ne bo uspelo pomesti njihove svinjarije pod preprogo. Včeraj smo komaj preprečili, da bi ga upepelili. Zaden trenutek je mama to preprečila.

  Ker, kdor se zanaša na koretnost obdukcijskega poročila, ki bo nastal čez en mesec, je močno naiven. glede na situacijo v državi in na take ter drugačne krute primere imamo popolno pravico v ta dvom. Zato smo anredili vse potrebno v času, ko si sploh niso mislili, da smo dali vzorec Danijevih telesnih tekočin in tkiva na varno. Zdaj pa naj pišejo poročila, ko sem prepričan, da bodo zdaj korektna. To kar pravim tukaj sem jasno opozoril tudi obducenta gospoda Zupanca. Zapisnik obdukcije je narejene in ga ne moremo dobiti. Zakaj ne? Ostale preiskave razumem, da bodo malce trajale, a zapisnik kar se je do sedaj ugotovilo pač ne more biti skrivnost.

 39. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ladislav, poslovni partner ima finančno korist, nekdo, ki projekte dela brezplačno, pa je vse prej kot to, le toliko, da ne boste bluzili na pamet. In hej, kaj pa ste vi naredili zanj izven tega, da ste ga napumpali z vašim političnim mišljenjem, zaradi katerega je postal tečnoba, dobil v glavo, da so vsi njegovi sovražniki in se začel kregati tudi s prijatelji namesto da bi ustvarjal in živel okej lajf? Pometite pred svojim pragom preden napadate mene, lepo vas prosim in nehajte ga srat s temi političnimi norijami tudi sedaj, ko je ubožec mrtev, jebemti no.
  Ja, se strinjam, da je bil tudi upornik, ki se je boril za pravice, a ne gre pozabiti tudi na to, da je bil tudi problematičen posameznik, ki je počel reči, ki mu jih ne bi bilo treba in ki nimajo z uporništvom in borbo za pravice nobene zveze. To je tisti njegov kiks, ki sem mu ga “zameril”.
  Zakaj protiustavno, če pa so le izvrševali ukaz sodišča?
  Le zakaj bi karkoli brisal, kaj vam je, za vraga?
  In hej, eno je glupa teorija zarote, da so ga stran spravili namerno, ker je bil kao trn v peti, drugo pa je morebitna zdravniška malomarnost oz. napaka. Dajmo to dvoje ločit, jebemti no, saj nismo v hollywoodskem filmu.
  Upam pa trditi, da pred hospitalizacijo ni bil videti bolan, ampak v taki formi kot ponavadi. Resda je bil nekaj časa pred tem že v bolnici nekaj dni, a tudi po prihodu iz bolnice, se mi je zdel čisto okej. To lahko povem kadarkoli.
  In po nepotrebnem se pizdarite name, saj sem skorajda edini, ki je sploh pisal o tej zadevi in edini, kjer se je vnela taka zanimiva debata.

  Diego, vsega ne vem, ampak prepričan sem, da je prišlo do hospitalizacije zaradi številnih kršitev zakona in tudi zato, ker je vse pozive sodišča, kjer bi se dalo morda kaj normalno pomeniti, pošiljal nazaj in jih ignoriral dolgo časa.

 40. grega pravi:

  zdravil nevroleptikov po pravilih se ne daje!! cloveku z distrofijo.
  to se jaz vem pa sm samo mali poba, kaj pa sele solan dohatar.
  ne se kregat, smejat in skupaj drzat

 41. Elena Pečarič pravi:

  Iztok, hvala za ta blog v imenu vseh nas, ki smo Danijela poznali, mu pomagali…
  Sedaj moramo poskrbeti, da se raziščejo okoliščine njegove smrti in poišče odgovorne; to bi tudi sam hotel.

 42. Primož pravi:

  Z Danijel sem govoril trikrat v zadnjem mesecu dni. Nazadnje je imel iskal pomoč za blokado ceste med Celjem in Šmartinskim jezerom v soboto ponoči, v času nekega koncerta. Ko sem ga vprašal, kaj bo imel od tega, je rekel, da bo le tako lahko ljudi prepričal, da je treba izpeljati spremembe. Ko sem mu rekel, da bo ljudi začel kvečjemu jeziti in da se spremembe delajo na masi, ne pa s tem, da to maso obračaš proti sebi, je bil kar malo jezen. Kolikor vem iz tistega ni bilo nič, sem ga pa videl en dan pred načrtovano “akcijo”, ko se je vozil proti jezeru.

  Kaka dva tedna pred tem je iskal pomoč in kontakte za svoj protest pred državnim zborom. Dejal je, da mi bo sporočil detajle, a očitno je idejo opustil. Še pred tem je spomladi načrtoval mega-koncert “Zbudi se, Slovenija!”, že govoril z nekaj bendi in po Lj iskal ozvočenje.

  Skušam razumeti, kar piše Iztok, ker sem ga poznal, ko je bil še precej mlajši. Prelomna točka je bila, ko je lani sam postal novica. Uvidel je, da ima na drugi strani mline na veter. A če se je sprva še želel boriti znotraj sistema (“Kdaj boste razkrili invalidsko mafijo?”), je kasneje vedno bolj drsel na njegov rob. “Stari, sfukali so me,” je večkrat ponavljal, klicaril ljudi ob enih zjutraj.. Svojo pravico je iskal najprej skozi 15O, a je navdušenje nad Andrejem Kurnikom hitro splahnelo. Pred časom mi je navdušeno pripovedoval o g. Trohi, iz česar sem razbral, da je imel slednji nanj kar velik vpliv. Spomnim se zadnjega pogovora pred Mercatorjem v Ce, ko sploh ni več govoril o konkretnih ciljih in osebah, ampak le še o “sistemu”, ki je gnil in ki ga bi bilo treba uničiti.

  Spomnil se ga bom lucidnega in duhovitega fanta, ki bi se v neki drugi državi ukvarjal s tem, kar je najbolje znal – ustvarjanjem. Naj počiva v miru!

 43. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Elena, lepo da si se tukaj oglasila tudi ti.

  Primož, zelo dober komentar, ki iskreno oriše vse kar je treba.

 44. Janko pravi:

  Ja, tako to gre! Tudi Sam imam izkušnjo s sistemom, ko se le ta spravi nadte- “sistemsko”. Mene se npr. že leta 2002/03 strici ( in tetke) iz ozadja ožigosali kot osebo, ki jim moti “sistem”. Takrat sem v okviru društva AREAL začel s prvenstvenim programom na področju brezdomstva v povezavi z uživanjem drog, kateri je bil popolna noviteta v Sloveniji. Vse je teklo normalno, dokler se niso polakomnili sredstev našega ( mojega) projekta. Na vsak način, so me želeli odstranit. Na hitro so mi “uredili” finančne težave in vkljub mojemu dokazovanju, češ, da je AIDS FUNDACIJA ROBERT, kot partnerska organizacija dolžna plačat račune, je vkljub vsem načelom, zakonom ter zdravi pameti vse skupaj “padlo” na mene, saj sem bil predsednik društva, kateri je ustanovil Zavetišče.
  Doma sva imela s partnerico dva rubeža…pa kasneje sem “doživel” blokado mojega T.R., ki je trajala celih 6 let! Vmes so se vrstili pritiski vseh vrst, vse z namenom, da neham delat, to kar sem začel… Visoka državna uradnica je celo večkrat, brez zavor rekla, da mora odit in naj me že vržejo ven iz službe.
  Medtem so vsi veselo kradli, saj je po AFR prišla na vrsto društvo ALTRA. Ko sem leta 2008 dejal, da zdaj je pa dovolj ( v tistem letu je Zavetišču “izginilo” najmanj 35.000 EUR) so se spravili na mene kot volkovi. Najprej so me diskreditirali, zatem zaprli za 4 mesece in še medtem, ko sem bil na prestajanju kazni sem dobil 14.000 Eur poravnave, s sugestijo, naj se vendar zdaj umirim. Seveda se nisem umiril, saj kar je prav je prav in kar je krivica je potrebno popravit…
  Ker nisem odnehal, so tudi mene “prisilno” hospitalizirali, češ, da ogrožam sebe, pa nekdanje sodelavce, bla, la la. Ker sem socialni delavec in poznam zakonodajo, sem privezan na vozičku, v kletnih prostorih bolnice Polje, ko mi je sprejemna sestra hotela dat injekcijo Haldola jasno povedal: “Zavračam vsakršna zdravila in da sem tam prisilno”! Dojela je, da poznam zakone in očitno ni dobila jasnih navodil glede mene.
  V Polje so me namreč prepeljali Policisti že tretjič v tistem tednu, saj sem se vztrajno vračal v svojo pisarno, kjer sem želel nadaljevati z svojim delom, v svoji službi, na delovnem mestu, ki sem ga sam ustavaril! ALTRA je pač želela na vsak način prekriti porajajoči se škandal kraje denarja Zavetišča za brezdomce…zato so me tudi na hitro vrgli ven na cesto, seveda na nezakonit način.
  Skratka… sistem se z lahkoto spravi nad osebo, ki ga ogroža. Menim, da “jim” je Daniel stopil na žulj…in to večkrat! Ko stopiš nekomu na žulj, pa ta odreagira!
  Žal mi je za Danielovo prezgodnjo smrt- upam, da bodo “rablji” v belem, pa tudi tisti v togah plačali za njegovo smrt! Na obzorju žari…

 45. Bloglover pravi:

  @Grega; tvoj predlog za šolanje stotih specialcev za nasilen prevzem oblasti je privlačen. Ključnih je prvih šest ur po koncu spopadov, če parafraziram Kardelja. Ne vem pa, če je modro o tem govoriti na glas, ker bi to kdo utegnil razumeti kot spodbujanje k rušenju ustavne ureditve, kar je, če se ne motim, kaznivo, Recimo raje, da se zavzemamo za radikalne spremembe ustave z odpravo t.i. demokratičnih volitev, ker so volivci itak ovce in jim ne gre zaupati. Še en problem, ki ga vidim je nevarnost, da nam med teh 100 vojakov revolucije podtaknejo špijone in ovaduhe tzv. legalne oblasti. Major Troha najbž bolje ve kako se tem rečem streže in čeprav dobi človek včasih občutek, da njegov špil nima vseh 52 kart, bi ga predlagal za v.d. komandanta te naše civilne vojske.

  Glede Spasojeviča, o pokojnih le dobro. Ne spodobi se zdaj opisovati njegovega mentalnega stanja. Naj počiva v miru. Če pa res obstaja utemeljen sum, da so zdravniki ravnali nestrokovno ali malomarno, je gotovo družina tista, ki naj o tem obvesti javnost, naj novinarji in pristojni organi potem terjajo odgovore. V nasprotnem primeru se utegne hitro ponoviti zgodba, ko so nekateri Danijela veselo izkoriščali za svojo osebno promocijo in agendo, ko pa je izgubil pozornost in podporo medijev, so izginili tudi ti njegovi veliki prijatelji in na koncu je očitno podporo dobival samo od Trohe.

 46. grega pravi:

  čudno. Danija sem poznal komaj en mesec, nekateri pa mnogo več in le teh ni bilo na pogreb…hm…mnoogo vprašanj se mi poraja. pa pojdimo po vrsti.
  1. Po Zakonu, ko človeka, kot so Danija pripeljejo na psihiatrijo, bi ga mogli vprašati na zaprtem oddelku če potrebuje t.i. varuha. Varuha ga imenujem zato ker ne vem kako se kliče ta pravica pacienta na zaprtih oddelkih. In po Zakono če Dani podpiše bi on zanj urejal stvari, kar rabi in kako se počuti. Čudno.

 47. grega pravi:

  2.NOBENE OSEBE SE NE SME PRIPELJATI NA ZAPRTI ODDELEK psihiatrije, če ne privoli, podpiše. RAZEN- če ni življenjsko nevaren sebi in drugim. Samomorilnost in misli na fizično škodovanje drugim.

 48. grega pravi:

  3.Obdukcija. Izvedena je bila hitro in v roku ene ure so bili že rezultati. To je praxa po celem svetu, okvirna slika, sem preveril po svetovnem spletu. Po 3 tednih nekje MORAJO svojci prejeti KOMPLET PODATKE. Vzrok smrti, krvna slika, stanje organov, možne ciste, tvorbe….in ostalo (pač ja nisem dohtar)

 49. grega pravi:

  4. ČUDNO je to nikjer nisem videl NOBENEGA člana distrofikov, društva YHD kjer je bil včlanjen Dani. Imel je tudi ogromno prijateljev, znancev, kamermanov, novinarjev. nobenga nisem videl. Ampak dobro tudi to se jim lahko oprosti. Če je Dani v nebesih je to vse videl…

 50. grega pravi:

  5. Klicali so G. Ladislava Troho kot pooblaščenca družine Spasojevič IZ RTV ja če lahko pridejo posnet izjavo. Troha jim je dejal da bodo vse priredili , izrezali in po svoje naredili. Novinarka je rekla samo to še, da more govoriti z urednikom in ni bilo NOBENEGA klica od medijev več. Dobro, sej mamo youtube pa fejstbuk :) :)lol

 51. grega pravi:

  VZORCI TKIVA, KRVI IN TELESNIH TEKOČIN Danija, PAČ VSE POMEMBNO JE že NA VARNEM. Tako mi je zatrdil G. Troha.

 52. grega pravi:

  moja filozofija je preprosta, če si tiho si sokrivec, tko je. Paradox, zakon narave in življenja je tak, da vse ko tlačiš, skrivaš, čustva in podobno se obrnejo navznoter in povzročajo LAHKO tudi raka. ćitaj ući knjige.. lol

 53. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Grega, vem da nisi slab poba in da tudi tukaj nič slabega ne misliš, ampak daj naslednjič malo počakaj preden oddaš komentar in raje vse misli strni skupaj v en daljši komentar, saj tole deluje precej trapasto, da si ji naštepal deset zapored.

  Sicer pa sem bil tudi jaz danes na pogrebu presenečen, da ni prišlo več ljudi. Morda niso vedeli, morda se jim ni ljubilo. Je bil pa lep pogreb, en tak pozitive vajb se je vlekel skozi celotno zadevo. Resda skromno, a iskreno. Pa nasmejal sem se ob besedah prvega govornika, ko je rekel, da je Danijel svojim frendom v šali dejal, da si lahko sposodije njegove noge. Takega se bom spominjal, kot faco in pozitivca, s katerim sva se večkrat pošteno nasmejala.

  In dejansko je bil po zakonu nevaren drugim, če prav pomisliš, saj je baje počel razne pizdarije, o katerih lahko prebereš na raznih forumih. Od zaletavanja v javne objekte, do zmerjanja ljudi, do domnevnega klica za lažno bombo in tako dalje. To so kazniva dejanja, zaradi katerih človek odgovarja. Če zavrača vse pozive na sodišče, pa je jasno, da ga pridejo iskat in da mu odredijo ali zapor ali hospitalizacijo. Da je invalid, ne igra nobene vloge. In tu ga je Danijel močno polomil, kar je res škoda, saj bi se lahko tudi brez tega sranja boril za pravice in odkrival krivice.

  Me pa zanima, kaj mu je strgalo, da je ratal tak, saj sem ga jaz poznal kot veliko faco in pozitivca. Res škoda, saj je verjetno tudi veliko frendov izgubil zaradi takega vedenja.

 54. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če se ne motim, je tole prvi medij, ki je pisal o njegovi smrti:
  http://www.zurnal24.si/umrl-danijel-spasojevic-clanek-168295

  Res mi je čudno, da vsi ostalo molčijo, saj je zgodba že iz novinarskega vidika vrhunska za objavo in za vohanje, kaj se je v resnici zgodilo.

 55. grega pravi:

  ja sj vam pravm!!!! da ne bodo prikril bomo vse pisal na youtube facebuk. v celoti.

 56. grega pravi:

  dobro ne bom pisal na blog. predlagam da skupaj določimo stran ki bo namenjena samo temu. danijevi smrti, preiskavi, viziji…

  kaka ideja?
  bojda obstaja neka facebook grupa za danija ne vem imena

 57. Marjan pravi:

  Drugi medij je MMC RTVSLO. Dobri dve kasneje od Žurnala 24.

  http://www.rtvslo.si/crna-kronika/policija-preiskuje-okoliscine-smrti-danijela-spasojevica/291995

  Predavatelj Andrej Kurnik iz FDV in gibanje 15O sta Danijela izkoristila za svoje potrebe, potem pa sta ga pustila na cedilu.

  Ob izredni proračunski seji dne 10.5.2012 je Gibanje 15O pripravilo akcijo Blokada DZ. Ob njihovem prihodu pred stavbo parlamenta se je Danijel Spasojević z invalidskim vozičkom zapeljal na cesto in tako blokiral promet, medtem ko so se nekateri člani gibanja prerivali s policisti.

  Danijel Spasojević, ki ga javnost pozna predvsem po njegovih težavah pri nastanitvi v Ljubljani, pa se je v nekem trenutku z invalidskim vozičkom postavil na sredino ceste, pred prehod za pešce. Tako je vozilom onemogočil vožnjo po Šubičevi ulici. Posredovali so policisti, ki so Spasojevića premaknili na eno stran ceste, da je bil tako vsaj en pas prevozen.

  http://www.24ur.com/novice/slovenija/ob-blokadi-dz-blokirali-subicevo-ulico.html

 58. Marjan pravi:

  Tule na tem blogu se je o Danijelovih težavah pisalo že pred tremi leti.

  Nadaljevanja šokantne zgodbe invalida Danijela Spasojevića

  http://iztokgartner.blog.siol.net/2009/08/17/nadaljevanja-sokantne-zgodbe-invalida-danijela-spasojevica/

 59. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Grega, ti kar piši, ni panike, saj je dobra debata, pa še nabralo se nas je cel kup, ampak ni pa treba pisati deset komentarjev zaporedoma. Saj lahko v enega strneš več misli in pač počakaš preden pritisneš objavi.

  Marjan, aha, vidim, da se je začelo dogajati. Edino pravilno.
  Saj nisem pozabil svojih zapisov o Daniju, ne vem zakaj mi jih limaš :)
  Pa ni bil le ta, kar precej jih je bilo, tudi o zbiranju denarja za nakup avta, pa o dobrodelnem koncertu in o raznih krivicah. Še vedno so na blogu in tako bo tudi ostalo.

 60. milka pravi:

  Kot nekateri od vas sem bila na pogrebu,malo sem se pogovarjal sa Gregom,poslušala kaj se govori med ljudmi.Pogreb je bil lep in skroman,pričakovala sem več ljudi,vsaj več podpornikov in prijateljev od Danijela.Večina od vas piše da se je Danijel zelo spremenijo,mislim da je v veliki meri ne njegovo obnašanje volivalo kakšno je njegovo otroštvo bilo.Vi ki ga malo bolj poznate to sigurno znate.Jučeraj sam največ poslušala o tem zakaj na pogrebu ni bilo očeta,vem da ga je v zadnjem času iskao,nekaj ga je vleklo in kolikor vem tudi bio znjim.Po mojem mnenju je to veliko vplivalo na njegovo obnašanje.Opazila sam tudi da je okoli pokopališča bila na par mest policija kaj mi je dalo misliti da se nekaj čudnega zgodilo okrog Danijelove smrti.Počakimo na rezultat obdukcije pa bomo videli.Pohvale vsem ki so kakorkoli vplivali in ompgočili njegovoj družini da se je to izpeljalo.Pozdrav vsem Danijelovim podpornikom in prijateljem

 61. Darja pravi:

  Kot kaže, se vsi težko soočamo s smrtjo. Kljub vsemu pa moram tudi sama zapisati komentar, ki ga boste tako ali drugače sprejeli tudi ljudje, ki ste z Danijelom bili v tesnih stikih. Pred približno 3. meseci me je službeno poklical prav Danijel. Toliko brutalnosti, nestrpnosti, sovražnosti, negativnosti, nisem še nikoli slišala in občutila. Sem pač samo uradnik, ki se je znašel na drugi strani telefonske žice. Žal mi je bilo človeka, iz katerega je vrelo samo sovraštvo…po njegovem krivica(pa čeprav je bil za posledice sam kriv. Dragi njegovi prijatelji, upam da ga boste imeli v lepem spominu, kajti jaz ga ne morem. Njegovo sovraštvo, brutalnost…sem in smo občutili tudi z grožnjo po bombnem napadu. Upam, da je vsaj zdaj našel notranji mir.

 62. polonika polonika pravi:

  Več kot jasno je, da je bil vizionar, hotel je spremeniti svet. Če bi bila večina Slovencev taka, bi se skupaj združili in potem to ne bi bil več boj z mlini na veter. Vedno se ob takih stvareh spomnim žabjega tekmovanje, ko so vse žabice obupale, razen ta gluhe, ker ni slišala, kako ji govorijo, da naj odneha. Tak si bil ti in taka je večina ljudi, zato pa je Slovenija tam, kjer je in tudi zato Danija ni več.
  Takih Danijev je po Sloveniji nešteto, samo tiste ta najbolj glasne na nek način ubijejo, celo fizično ali onesposobijo (umobolnica), pri tem pač ne izbirajo sredstev.

 63. Katarina pravi:

  Tega fanta nisem poznala, ampak po branju sodelujočih sodeč, ni bil fant, ki bi te pustil ravnodušnega. Koliko je bil »revolucionar«, koliko samo bolnik, ki ga je bolezen silila v njegova neracionalna dejanja, tudi ne vem. Ali so hude obtožbe na račun bolnice v Vojniku upravičene ali mi ne pride na kraj pameti sodit.

  Me je pa v šok spravila trditev v enem od zapisov, citiram:

  »kar sem že opisal povedal še, da naj zelo pazijo, kaj bodo napisali v končno poročilo, ker bomo dali posmrtne ostanke Danijela v neodvisno obdukcijo v drugo državo«.

  Kolikor jaz poznam naš pravni red, lahko truplo odkopljejo in dajo v ponovni pregled tkiv le ob utemeljenem sumu kaznivega dejanja, se pravi s sodno odredbo, ne more pa o tem odločati kdorkoli iz ceste, pa magari Danijelov prijatelj. Lahko tožilstvu prijavite sum kaznivega dejanja, a je utemeljen ali ne pa odločata tožilstvo in sodišče. Odkod vam torej posmrtni ostanki Danijela? Zato menim, da bralce zavajate. Zakaj, ne vem. Upam da ne z namenom, da vam Danijelova smrt prinese nekaj želene popularnosti.

  Še drugi citat:

  »Tudi na sodni medicini naj vedo, da če ne bo vse tako, kot mora biti, se bodo morali soočiti z drugačnimi izvidi, ker je vzorec krvi, drugih telesnih tekočin in tkiva že na varnem.«

  Za krepat! A hočete povedati, da so vam na Inštitutu za sodno medicino kar dovolili, da si odrežete košček mrtvega Danijela, pa še dl krvi in drugih telesnih tekočin odnesete za povrh? So vam ta tkiva podarili? Kdo normalen tem bučkam verjame? In če imate ta tkiva »na varnem«, kako jih hranite, ste jih zamrznili v domačem zamrzovalniku, hranite v tekočem dušiku, imate na sobni temperaturi in kdo ima vse dostop do teh tkiv? Že zaradi integritete mrtvega prijatelja(?) bi se bilo dobro izognit takim jajcam, da vse skupi ne izpade psihiatrija in vas ne bodo imeli za verodostojne priče niti v stvareh, pri katerih bi kot taki lahko opravili svojo državljansko in prijateljsko dolžnost.

 64. PD pravi:

  Poznal sem Danija. Še iz davnih časov, ko je hodil v DDT v Izolo (skoraj 10 let nazaj), kjer sva se tudi prvič spoznala. Takrat je bil drugačen kot zadnje mesece, leta, še posebej odkar je postal “aktivist” ali “upornik”. Strinjam se z vsem kaj piše Iztok, ker sem skoraj enak odnos imel z Danijem (stalno opozarjanje naj ne počne neumnosti itd):
  “In hej, kaj pa ste vi naredili zanj izven tega, da ste ga napumpali z vašim političnim mišljenjem, zaradi katerega je postal tečnoba, dobil v glavo, da so vsi njegovi sovražniki in se začel kregati tudi s prijatelji namesto da bi ustvarjal in živel okej lajf? Pometite pred svojim pragom preden napadate mene, lepo vas prosim in nehajte ga srat s temi političnimi norijami tudi sedaj, ko je ubožec mrtev, jebemti no.
  Ja, se strinjam, da je bil tudi upornik, ki se je boril za pravice, a ne gre pozabiti tudi na to, da je bil tudi problematičen posameznik, ki je počel reči, ki mu jih ne bi bilo treba in ki nimajo z uporništvom in borbo za pravice nobene zveze. To je tisti njegov kiks, ki sem mu ga “zameril”.
  Zakaj protiustavno, če pa so le izvrševali ukaz sodišča?
  Le zakaj bi karkoli brisal, kaj vam je, za vraga?
  In hej, eno je glupa teorija zarote, da so ga stran spravili namerno, ker je bil kao trn v peti, drugo pa je morebitna zdravniška malomarnost oz. napaka. Dajmo to dvoje ločit, jebemti no, saj nismo v hollywoodskem filmu.
  Upam pa trditi, da pred hospitalizacijo ni bil videti bolan, ampak v taki formi kot ponavadi. Resda je bil nekaj časa pred tem že v bolnici nekaj dni, a tudi po prihodu iz bolnice, se mi je zdel čisto okej. To lahko povem kadarkoli.
  In po nepotrebnem se pizdarite name, saj sem skorajda edini, ki je sploh pisal o tej zadevi in edini, kjer se je vnela taka zanimiva debata.
  Diego, vsega ne vem, ampak prepričan sem, da je prišlo do hospitalizacije zaradi številnih kršitev zakona in tudi zato, ker je vse pozive sodišča, kjer bi se dalo morda kaj normalno pomeniti, pošiljal nazaj in jih ignoriral dolgo časa.”

  Žal se nisem prišel poslovit na pogreb, ker sva se poslovila že prej. RIP.

 65. Matjaz pravi:

  Fant je bil v zadnjem časovnem obdobju baraba. In če ne bi bil invalid, bi bil že zdavnaj za rešetkami. Pika.

  Verjamem pa, da je prej bil v redu.

  Teorije zarote in to? Kretenizem. Bil je prisilno priveden v Vojnik, ker ga zaradi bolezni pač niso mogli prisilno privesti v zapor kot bi vsakega, ki ni invalid. Priveden pa je bil zaradi pizdarij, ki jih je počel in zaradi katerih bi vsakega neinvalidnega človeka večina tukaj popljuvala! Tako pa pač dvojna merila….

  Seveda pa je možna zdravniška napaka, tako kot pri vsaki smrti v zdravstveni ustanovi. To se pač naj razišče. Da pa bi ga namenoma pospravili…Majko mila, tisti, ki tako mislijo, naj gredo nujno na kakšne specialistične preglede. Da se ne bodo kasneje morebiti samougrabljali….

  Evo toliko, zdaj pa me popljuvajte.

 66. željko pravi:

  No končno en normalen komentar, s katerim se v popolnosti strinjam.

 67. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nočem zganjati cenzure, a vseeno bi vas prosil, da se vzdžite besed kot je baraba in podobno. Četudi fanta niste marali, ohranite spoštljiv odnos.

 68. vita pravi:

  Katarina,kako prav napisano. Kot bi ga v resnici poznala.
  Izgleda da bi “prijatelji”,poleg popularitete radi tudi dobesedno zaslužili, saj že objavljajo trr. Najprej se hvali,da bo poravnal stroške pogreba,že v naslednji vrstici paprosjači za darove po vsaj 5 eur???
  Sicer pa je bil Dani talšen kot ga opisuje Matjaž. Poznam premnogo invalidnih oseb,ki so neizmerno hvaležni za ponujeno roko, Dani pa je ni želel sprejeti, a hkrati je že grozil,ne le nam posameznikom,temveč še huje – z umori naših otrok….Primitivno!!!Vedeli smo, da sam zaradi hendikepiranosti ni sposoben uresničitve teh groznih dejanj, vedno znova pa je omenjal te svoje zveste prijatelje,kako bodo oni to postorili namesto njega.
  Sploh ženske so bile zanj drugorazredna vrsta, razen mogoče tistih, ki so prihajale na njegove klice in mu izpolnjevale njegove perverzne spolne fantazije. V eni njegovih “srčnih stisk”v bolnišnici, je sredi noči od medicinske sestre zahteval,naj mu ga “potegne”???
  Le od kod mu tudi ves denar? Njegov telefon je bil aktiven praktično 24 ur na dan, kazni, prostitutke, droge…..
  O Dani, izgleda je moral imeti (poleg hude bolezni) še kup drugih nepremostljivih težav, ki jih ni mogel rešiti niti samooklicani major (predsedniški kandidat?????)

 69. robi pravi:

  jaz ga najbolš poznam je bil moj brat.

 70. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zadnje opozorilo pred cenzuro. Če res ne zmorete spisati dostojnega komentarja, boste ostali zunaj debate. Če ga niste marali, se vzdržite komentarja ali pa napišite kaj na bolj dostojen način. Njegova zasebnost je njegova zasebnost in nima nobene zveze z ničemer. Pa tudi hude obtožbe padajo, verjetno bazirane na rekla kazala sistemu, kar res ni pošteno do Danijela, saj se ne more več braniti. Čas je, da začnemo pisati tudi kaj lepega o njem za božjo voljo no.

 71. Matjaz pravi:

  Ne vem kaj bi rekel. Nisem ga poznal dovolj, da bi lahko rekel, ali ga maram ali ne. Tako da komentiram njegova dejanja, ne osebnosti.

  Berem malo kaj je počel v življenju, berem da je bil borec, pa neuklonljivega duha in podobne herojske zadeve, ampak jaz tega še vedno ne vidim. Kje se je on boril za kogarkoli razen zase? Kolikor berem, mu nič, kar mu je ta država nudila, ni odgovarjalo. Dohodek, neprofitno stanovanje, oskrba, vse je zavračal, češ da ni dovolj dobro in bi rad boljše. OK, organiziral je neke dobrodelne koncerte, a se mi zdi, da samo zanj. Za nov voziček, za nov avto… Si je vmes spremenil tudi ime in priimek? Nekje sem tudi to slišal, pa spet lahko da se motim.

  Mah.

  Sicer res velja, da o mrtvih vse dobro, vendar je to navadno sprenevadanje. Človek je bil, kar je bil in ne vidim razloga, da bi kogarkoli poveličevali po smrti.

  V bistvu je pri vsem skupaj Gartner kar glas razuma. Jaz sem samo dopisal dejstva, da ne bo kdo pomislil, da gre kar za angela na zemlji ali mučenika. Pač človek z dobrimi in slabimi lastnostmi.

  Tako kot vsak izmed nas.

 72. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jp, najprej je bil Danijel Dmitrašinović in se je tudi podpisoval kot Danijel D. Zakaj je spremenil priimek, nimam pojma.

  Glede borbe za pravice, to se težko vidi, saj dobro veš, da se v tej državi težko kaj spremeni. Danijel je poskušal in opozarjal, da mu ni uspelo pa je jasno, saj še nikomur ni.

  In kot sem rekel, ni panike, da pišeš kar pišeš, le raznih žaljivih pridevnikov iz prvega stavka komentarja 65 se vzdrži, pa bo vse okej.

 73. grega pravi:

  Čudno se mi zdi da veliko razpravljate to in ono bil ne bil, kaj je delal hudobije to in ono, slovenija nam tone lepo kot titanik. jaz grem v akcijo ni druge. od trohe se pa rad učim lej saj trudi se. trud je vazen ne glede na kritike.
  eni pa raje malo naredijo da so na sredini.
  jaz se umikam iz debate jutri spišem njegov življenjepis, bo na drugem forumu. sva se skupaj z troho odločila da bova probala njegovo vizijo nadaljevati. napovedujem dobrodelni koncert, sem pianist in kitarist. imenovala naj bi se danijev s(za)klad.
  tisti ki boste se svobodno odločite nadaljevati debato tu ali na ops gibanje. no pressure. v avstraliji so mi skos govorili no worries. ;)

  ps dani je meni sel na zivce skos me je klical od 8 do 11 zvecer sem bil njegov maid, butler, pa kaj klinc neki sva se pa le skp trudla kolker je ratal.

  podpiram dejanja dobrote v njemu, kritiziram pa svojih 100 prjatlov k so šli raj na šport pa per pa majo doktorate skor narjene.

  1 smešn mozicelj pa se trudi dobro, 100 drugih pa skrbi za želje dorbine sveta, zlato in ostala nora poželenja.

  1:100, vs E= m c 2 je enako rezultat slovenije.
  se pravi; m (mase) ljudi nimamo ) mamo pa c 2 (danijev pospešek na 3!!!). izkoristit je treba le zakon dolgega vzvoda in ročice in voila- jolie Slovenie! slovenija bo spet polna srecnih druzin prijatlov.

  zakoni fizike ući knjige ;) držte se se vidmo pred parlamentom!

 74. blankaBBB pravi:

  Da ni bila ena komentatorka med tistimi, ki mu je izpolnjevala posebne želje, ko to tako podrobno ve, pa tole o medinski sestri in še kaj, tudi on je bil človek kot vsak drugi, tudi s spolnimi potrebami kot vsi ljudje. Naj počiva v miru.

 75. Matjaz pravi:

  @ Iztok.

  Aha, vidim. Tam bi moral napisati:

  Fant je bil v zadnjem časovnem obdobju počel barabije.

  Se strinjam, to bi bilo bolje. A bistvo ostaja, tudi ti ga poznaš. Le da sem jaz bistvo napisal direktno, ti pa med vrsticami.

  BTW, nazaj na filme in podobne zadeve. Zadnjič sem gledal enega House-a iz 7. sezone in je bil notri otrok z mišično atrofijo in je House izjavil, da ljudje z to boleznijo živijo do 25. leta. Danijel jih je dočakal 26, je torej smrt res tako presenetljiva in šokantna? Naj pokomentira kdo, ki se bolj spozna….

 76. Matjaz pravi:

  atrofija = distrofija — Se opravičujem za pomoto zgoraj.

 77. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Presenetljiva in šokantna je zaradi tega, ker je bil pred hospitalizacijo videti čisto okej.

 78. Drago pravi:

  Danijel za vedno boš ostal med nami z svojimi deli in borbo za pravico in resnico. Nadaljevali bomo tvoje začeto delo, ker si bil dober in velik človek z velikim srcem in pogumom, ki se je uprl vsej tej anarhiji in birokraciji, ki je uničila našo prelepo domovino Slivenijo. Tvoja dela bodo za vedno ostala na internetu in v naših srcih, ki se kot ti borimo za pravičnejšo, pošteno, pravno in moralno domovino. Danijel premlad si zapustil ta svet in nisi dokončal svojih zamisli sanj in želja. Tvoj duh bo vedno živel z nami. Slava mu.

  Ste se morda že vprašali zakaj je moral Danijel Spasojevič tako mlad umreti. V TEJ ZGODBI JE VSE PREVEČ ZAJ NA KATERE NI JASNIH ODGOVOROV. J E BIL MORDA MOTEČI ELEMENT V DRUŽBI, KI GA JE BILO TREBA UTIŠATI, KER JE VSE POGOSTEJE OPZARJAL NA
  NEPRAVILNOSTI IN KRIVICE V TEJ DRUŽBI. SE GA JE MORDA KDO BAL, DA BO RAZKRIL RESNICO. ali je bil v napoto tistim, pri katerih je iskal pravico in ni zahteval nič več kot imajo drugi njemu podobni invalidi. Mar pri nas ne veljajo za vse enaka merila in mar smo ali nismo pravna država se je spraševal Danijel. Pospremili smo te na tvoji zadnji poti in naj ti bo lahka Slovenska zemljica. Nadaljevali bomo tvojo začrtano pot in uresničili tvoje ideje in zamisli. Borili se bomo za resnico in pravično družbo kjer bodo res vsi enaki pred zakoni. Tvoj duh bo živel v nas in širili ga bomo med dobre, poštene, pravične in moralne državljane, katerim ni vseeno kako naprej. Ker tako ne gre več naprej.
  KDO BO NJIHOVA NASLEDNJA ŽRTEV, MORDA JAZ, MORDA TI.

  • Zelo sem razočaran nad Elenino invalidsko organizacijo, ker se včeraj na Danijelovem pogrebu ni pojavil nihče iz te organizacije – sramota.
  Vsi ste enako pokvarjeni in si lepo delite denar, ki je namenjen za vse invalide in ne samo za povzpetneže in izbrance- sram vas bodi, a imate sploh kaj čiste vesti.
  Žalostno, da na vse to, kar je Danijel opozarjal, kar mirno gledamo in nič ne ukrenemo ali nam je res čisto vseeno kaj se dogaja, a nimamo nič več narodne zavesti in lastnega jaza. So nas res tako daleč ustrahovali , da samo nemo gledamo.
  Zelo neprepričljiv in lev izgovor gospodične Elene Pečarič je bil, da baje ni imela prevoza za na pogreb. Res malo čudno pri takšnem avto parku. Ali pa je vzrok slaba vest.
  A je muca popapala jezičke ste mar ostali brez komentarja, ali je v ozadju kaj hujšega, kar ni za javnost.

  Pa saj to ne more biti res, da se to lahko dogaja sredi civilizirane in demokratične Evrope. Ljudje, državljanke in državljani, če je to res kaj še čakamo stopimo skupaj in ukrepajmo. Konec leta bodo drastične spremembe, zato ne čakajmo in ne pustimo, da bodo našo usodo krojili drugi. Danijelova GANDI REVOLUCIJA VABI, RECIMO DOVOLJ JE TEGA.

 79. PD pravi:

  Najpogostejši komentar svojcev hospitaliziranih bolnikov: v bolnišnico smo ga pripeljali zdravega, zdaj pa gre bolan domov ali pa je celo umrl. Celo pacienti se čudijo: “Včeraj sem še bil zdrav, danes pa tko in tko, kako je to možno?!”.
  Iz prve roke, v bolnišnico ne vozijo, še manj pa sprejemajo zdravih ljudi.
  Vsak lahko malce pogoogla o mišični distrofiji. Kot tudi o ostalih zdravstvenih težavah, ki to bolezen spremljajo. In si bo mogoče lažje, če bo seveda hotel, razložil/sprejel za kaj sploh gre.
  Slivnika pustijo pri miru, pa je večje pizdarije počel kot Dani. Najmanj kaj zdaj rabi je da si kdo na njegov račun “nabira” politične točke ali pa zdravi svoje psihične frustracije za borbo proti sistemu.
  Iztok mogoče je čas, da zapreš možnost komentiranja.

 80. Matjaz pravi:

  Spet bom pikolovski: Drago, napisali ste, da se je Danijel boril za pravičnejšo, pošteno, pravno in moralno domovino.

  Mi lahko pokažete, kje kaj piše o tem, ker mnogi o njem ne vemo veliko po tej dobri plati. Kolikor jaz berem, se je boril samo zase, za boljše pogoje samo zase, ne tudi za druge invalide…

 81. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  PD, tako preprosto pa spet ni. Pozabljaš, da ga niso odpeljali v bolnico, ampak na psihiatrijo, kar pomeni, da ni bilo nič narobe s telesnim zdravjem. Pa da se je to zgodilo pod komando zaradi pizdarij, ki jih je počel, ne pa zaradi tega, ker bi ratal nenadoma telesno šibak.

 82. PD pravi:

  Iztok ti ni bila njegova prva letošnja prisilna hospitalizacija na psihiatriji kot tudi ne prva hospitalizaciji v bolnišnici. In ni bilo, potekalo vse rožnato, še posebej ne z njegove strani.
  26 letni “normalen” fant je skoraj bulletproof, nič mu ne more do živega. 26 letni mišični distrofik je ravno obratno, navaden prehlad je lahko zanj usoden. V štartu so že telesno šibki. Sigurno ti je Dani kdaj omenjal ostale fante/prijatelje, ki so “šli” pred njim in skoraj po identični poti.
  Fino in priporočljivo je gledat celo sliko. Njegovo bolezen, njegovo vedenje in potem še posledice. Vse gre skupaj. Žal mi je samo, da se ga zdaj tukaj secira in da bodo nekateri zlorabljali njegovo ime/smrt za takšne ali drugačne osebne namene. Kakršenkoli je že bil, zapustil je (prerano) ta svet in iz golega spoštovanja do umrlega prijatelja bi bilo pametno zaključit to debato. Upam da je našel svoj MIR.

 83. Drago pravi:

  Matjaž jaz pa ne bom pikolovski samo to bom dejal verjetno je tisti spot naridil samo zato, da bo opozoril nase ne pa na razmere v družbi. ŠKODA BESED IN ODGOVOROV PIKOLOVCEM.

 84. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Drago, dajmo razčistit okoli spota že enkrat, da ga ni naredil Danijel. Ne animacije, ne zgodbe, le pod njegovo produkcijsko hišo je podpisan, to je vse. Nimam pojma, od kje ideja, da je on avtor. Morda je predlagal kako foro, ne vem, ker nisem bil zraven, ampak spot je avtorsko delo Žige Razborška, kar piše tudi pod spotom na YouTubeu, a se očitno nikomur ne ljubi pogledati.

  PD, ni mi pravil o nobenem prijatelju nikoli, le enega je omenjal pa sem pozabil zakaj naj bi umrl. Vem da je bil malo nazaj v bolnici, razloga ne vem, kazal pa mi je tiste “zapestnice”, ki jih dobiš, ko si noter, saj jih je nosil na zapestju. Ampak ko sem ga srečeval zadnji mesec, mi ni omenjal, da se kaj slabo počuti ali pa da je kaj narobe. Bil je tak kot sem ga bil navajen zmeraj, zato sem bil res šokiran, da je nenadoma umrl. In to med prisilno hospitalizacijo. V tem je fora. Da če bi umrl med normalnim zdravljenjem v bolnici, ne bi bilo toliko dvomov, ker je umrl med prisilno zadevo, pa je jasno da čudno, še posebej, če so ga res filali s pomirjevali, ker je pač delal pizdarijo. In kot sem že dejal, dan pred hospitalizacijo mi je deloval povsem kul in daleč od tega, da bi bil na robu smrti. Kajti ni ga nenadna kap, ampak je shiral v parih dneh, kar pomeni, da ga je mama videla zelo bogega, mirnega in čudnega, ko ga je obiskala, zato pač sklepamo, da so ga umirili s pomirjevali, ki so bila lahko usodna. Če je v bolnici nenadoma staknil kak prehlad ali kaj podobnega, seveda ne vem, zato lahko le ugibam. Pa nisem divji kot Troha, brez skrbi, ampak zdrava kmečka logika pač poraja sume. Seveda ne v kretensko teorijo zarote, ampak v zdravniško nepazljivost, ali pač to, da je bil streh in napor med prisilo tako velik, da ga je izdalo telo, kar pa je nek način tudi odgovornost zdravnikov in tistih, ki so odredili hospitalizacijo.

 85. Bloglover pravi:

  Ko so mediji začeli pisati o njem so ga predstavili kot avtorja. Iz tega je potem nastala oznaka umetnik. Slovenske novice v članku o njegovi smrti pravijo “umetnik in distrofik”, kar je skrajna neumnost. Umetnik pač ni bil, vsaj ne v običajnem pomenu besede, distrofija pa ni tisto, kar človeka definira, še manj kak hobi.

  Da iz društva YHDH niso prišli na pogreb pove veliko.

 86. Matjaz pravi:

  No dejmo resno. Ugotovili smo, da je naredil en videospot, kar ga dela borca za pravičnejšo, pošteno, pravno in moralno domovino? Aja, pardon, evo je Iztok povedal, da niti tega videospota ni naredil.

  Torej se lahko strinjamo, da gre za ubogega fanta, ki je obolel za hudo boleznijo. To je vse.

  Sedaj je potrebno samo še ugotoviti, ali je umrl zaradi napačnega ravnanja zdravstvenega osebja.

 87. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Matjaž, sem ti že rekel, da se borba za pravice ne vidi, a to ne pomeni, da je ni. Četudi ni dobesedno pomagal nikomur (le kako naj bi, saj ni imel milijona evrov), je opozarjal na krivice v družbi z raznimi javnimi shodi in akcijami. V tem je poanta. Pa tudi to, če se nekdo ne pusti jebati birokraciji in oblasti, je dovolj, da mnogi v njem prepoznajo borca, ki ga je vredno posnemati. Četudi se boriš zase, se boriš za mnoge s podobnimi situacijami. Kaj tu ni jasno, nimam pojma.

  Bloglover, saj ni samo ta posnetek, saj je snemal tudi filme in spote za razne bende, torej ni narobe, da so mu rekli umetnik. Bolje bi bilo režiser, ampak ni zgrešeno.

 88. Matjaz pravi:

  Meni je komisija za stanovanja dodelila trosobno stanovanje za 5 člansko družino, neprofitno seveda, v izmeri 85 m2.

  Poznam pa nekatere, ki so dobii tudi po 100 m2.

  In kaj naj sedaj? Lahko sem hvaležen, ker so mi dali tole stanovanje,ki mi omogoča dostojno življenje..

  Lahko pa se pizdim, zaletavam v ljudi in objekte, grozim naokoli, telefonarim o podtaknjenih bombah…Bom v tem primeru borec za pravice ljudi, ki so v podobnem položaju? Ali bom kaj drugega?

  Po moje gre tukaj za dvojno moralo, ker invalide sodimo drugače, brez kritične komponente. Če že naredijo kaj narobe, se to takoj odpusti, ker so pač invalidi in niso sami krivi. Mar res? Sam menim, da so tudi med invalidi zelo slabi ljudje. In obratno.

  Pa to ni namenjeno Iztoku, ker po moje je on tukaj precej realen in pač malo še takten glede na smrt in prijateljstvo, nekateri pa se obnašate kot da je umrl sam Martin Luther King ali Mati Tereza.

  Mah….

 89. re:Matjaž pravi:

  Ja, mah…
  Smo štiričlanska družina in imam stanovanje v izmeri 62 m2 in… sem zadovoljen vozičkar. Širina klančine je 71 cm in ni šans, da kaj spremenim. Nobeno parkirno mesto v bližini ni rezervirano za invalida.

 90. Bloglover pravi:

  Ne mešaj zdaj Mati Tereze v to Matjaž. Po njeni smrti so našli $300 milijonov na raznih računih (njenih ali njenega reda) po svetu, v njeni hiralnici v Kalkuti (edina ustanova njenega reda, čeprav smo si mi predstavljali mrežo nekih šol in bolnic v revnih delih sveta) pa so morali večkrat uporabljati iste igle, ker kao ni bilo denarja.

  Rahel OT, ampak dokaz s kakšno lahkoto mediji, četudi nehote, ustvarijo lažno sliko o raznih borcih za to in ono.

  Imaš pa dobro poanto, invalide gledamo drugače kot druge ljudi. Ne vem zakaj, ampak tako pač je. Danijel je to očitno dobro vedel in znal izkoristiti.

  Iztok, tu si res glas razume, sploh glede na osebno znanstvo.

  @Grega, zdi se, da imaš dobre namene, ampak deluješ rahlo naivno. Odločil si se in boš danes napisal Danijelovo biografijo. Pa še Rokovo zraven. Smem vprašati koliko si star?

 91. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Matjaž, kaj pa če bi ti dali le garsonjero? Bi bil še vedno zadovoljen in tiho kot miška?

 92. Matjaz pravi:

  @ Iztok

  Če bi dobil garsonjero seveda ne bi bil tiho, ker 5 oseb v garsonjeri pa res ne more živeti. Gotovo bi napisal pritožbo, se prijavil na nov razpis, zanesljivo pa ne bi grozil ljudem in njihovim otrokom, oddajal to garsonjero drugim za lastni dobiček, povzročal materialno škodo ali celo grozil o podtaknjeni bombi.

  Ampak to je stvar kulture in vzgoje.

  Če pa bi počel zgoraj navedeno, in to Danijel je počel, pa bi me hitro zaprli ali pa bi me kdo zelo hitro namlatil, najverjetneje pa kar oboje.

  Ne bi pa obveljal za borca za pravice vseh, ki so v podobnem položaju. Ampak za nekoga, ki gleda samo na svojo rit. Normalno.

  In to je cela poanta. Zaradi invalidnosti spregledamo marsikaj. Pa ne bi bilo treba.

 93. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Preveč posplošuješ in pavšaliziraš. Spomni se recimo Veronike Juvan, tiste delavke iz Gorenja, ki se je uprla in začela stavko. Dejansko za svojo rit, ker se je šlo tudi za njeno plačo, a je postala junakinja vseh delavcev in delavk. Pa ni bila invalidka. Pa še je bilo takih primerov.

  Preveč ozko gledaš ko ocenjuješ Danija. Tisti, ki ga dvigajo v Gandija, seveda tudi pretiravajo, toda ti pretiravaš v obratno smer in nočeš pa nočeš razumeti, da se je poba udeleževal in organiziral tudi mnoge pravičniške akcije, ki niso imele nobene zveze z njegovimi problemi. In na teh akcijah je opozarjal na stanje v Sloveniji, na barabije v gospodarstvu, na nesrečne primere odpuščenih delavcev, na pokvarjence med politiki in na hude anomalije v invalidskih organizacijah. To ti trobim že tri dni, ti pa še vedno omenjaš le njegove osebne borbe, ki s tem nimajo prav nobene zveze. In tudi ta video o katerem vsi govorijo, je s ponosom reklamiral in podpiral, mnogi ga ne bi, saj bi se bali posledic.

  Pa tudi niso ga kaj dosti pardonirali na račun invalidnosti, saj so ga vrgli iz doma, ga večkrat menda aretirali, mu težili s sodiščem in ga na koncu kot vidiš tudi prisilno hospitalizirali. Dejansko so ga tretirali kot vsakega, ki bi zganjal revolucijo in pizdarije, zato res ne vem od kje tvoja zagnanost, da je imel ne vem kakšne privilegije, ker je bil invalid. Še za nakup kombija se je moral pošteno namatrati, da je zbral denar. Nič ni dobil na lepe oči. Kot tudi drugi ne dobijo. Če po tvoje ne bi imel posledic za svoje vedenje, bi bil danes še živ.

  Zdaj pa razumi ali pa ne, jaz sem obupal nad tabo :)

 94. blankaBBB pravi:

  Da vas ni sram, to kar navajate o oddajanju garosnjere je debela laž, kaj mu je pomagala garsonjera, če ni mogel dobiti osebne asistence, čez noč je moral k mami. Ljudje so marsikaj govorili, ko so bili našunatani od invalidov, ki ga niso marali. Imel je probleme osnovnega preživetje, kar tisti, ki imajo riti polne ne razumejo. Tudi o teh grožnjah ni nič dokazano, če je res kdo grozil, bi brez probleme ugotovili storilca. Kaj vse danes pišejo in natolcujejo časopisi. In ker očtno ni bil avtor tistega videa se tudi postavlja vprašanje kdo ga je navdušil nad tem? Ga je kdo zlorabljal za politično propagando? Lepo bi bilo, če bi vendarle lahko pokojnika pustili pri miru.

 95. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Eh, zakaj zlorabljal, pač kul ideja mu je bila pa je bil za stvar, saj je rad sodeloval pri raznih projektih. Saj video je zabaven, resda oster, a še vedno dobra satira. Pa imel je svojo produkcijsko znamko pod katero je nastal tudi ta video pač. Nobene teorije zarote, le ustvarjanje filmčka.

 96. Diego pravi:

  Iztok in ostali, ki ste popolnoma prepričani v nesrečo kot smrt Danijela Spasojevića, poglejte v prvo objavo na tem blogu o Danijelu poglejte komu je vse stopil na prste z mediji,klical jih je non stop v bolnice, pred društvom distrofikov, a oni so se vsi izogibali izjavam, se pravi, je Danijel bil velik problem… preberte si zadnje komentarje predvsem…Po eni strani si človek morda zakriva obraz pred tem, toda tu je veliko logike,da se je to zgodilo to kar se je..

 97. robi pravi:

  ostali so mu še stroški za mobitel 1200uerov žalostno da še to morajo nekako spasojevič družina poplačat ko nimajo od kot plus policija skos pošilja plačilne naloge ko je delal neke male prekrške tisti ko pa delajo velike jih pa pustijo pri miru!!!

 98. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če je imel simobil, ga bodo najebal, saj so neizprosni in gredo do konca za vsak cent. Glede policije, po moje ne bo panike, saj prekrška ni več, če storilec umre.

 99. Drago pravi:

  Še zadnji žalosten pogled na Danijelovo slovo, kjer ni bilo predvsem tistih iz invalidskih organizacij kjer je bil član in tudi iz gibanja 15o nisem zasledil.

  https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/375850_3894305232266_116398847_n.jpg

 100. Katarina pravi:

  Robi in Iztok, družina Spasojevič odgovarja za dolgove pokojnega sina le do višine njegove zapuščine. Če je imel kakšna sredstva na TRR, se dolgovi poplačajo do višine teh sredstev. Lahko pa se starši in sorodniki vnaprej odpovedo zapuščini in jih boli briga.

  Če pokojnik ni zapustil ničesar (razen osebnih predmetov, ki jih ne moreš vnovčiti), potem njegova družina ne odgovarja za dolgove. To so njegovi osebni dolgovi in starši ali drugi sorodniki ne odgovarjajo zanje. NIkakršnih računov plačevat. simobil. Naj simobil prijavi terjatev pri zapuščinski razpravi in tam izterja svoj dolg, če ga lahko. Upam, da jim bo to kdo povedal.

 101. Anamarija pravi:

  Saj ne morem verjet, da sem šele danes zvedela za njegovo smrt… Zadnje poletje,sva bila kar dosti v kontaktu. Videla sem ga avgusta,ko je bil v UKC Maribor,ko je imel probleme z izločanjem. Obiskala sem ga v bolnici,peljala na kosilo. Veliko sva se smejala, obujala spomine,kako smo ga skupaj žurali v Izoli,kregala sva se zaradi njegovega vedenja do bolniškega osebja itd. Bil je tako poln sovražne energije do sistema,da se mi je zdelo,da bi lahko premikal gore.

  Razumela sem ga, le kdo si želi pri njegovih letih živet v domu za ostarele? Ko pa bi bilo potrebno naredit tako malo,da bi živeli bolj kvalitetno ti mladi ljudje.Razmišljala sva o tem,kako bi z minimalno stroškov oblasti dom za ostarele preuredili v dom za mlade, samo ločili bi starejše in mlade. Poskušala sem mu sugerirat, da naj se drugače,s pozitivo loti revolucije, ne pa z nemogočim obnašanjem. Ampak tole njegovo nemogoče obnašanje vsekakor ni bilo za umobolnico!!! Bi pa rekla, da če je dobilo njegovo slabotno 40 kilsko telo kakšne močne tablete,so z lahkoto upočasnili njegovo srčece.

  Nazadnje pa sem ga slišala 1 teden pred smrtjo,ko je bil v Celju. Govoril je o revoluciji, da bom še ponosna na njega. Povedal mi je,da to dela za pravice vseh invalidov.

  Jaz ga ne bom nikoli pozabila. Ko sem prišla v dom 2 topola v dolgih hlačah in me je vprašal zakaj sem v njih,da je zunaj 32 stopinj. In sem mu razložila,da imam pobita kolena,ker sem padla z biciklom. In mi je rekel: Kakšne hlače pa naj imam jaz? In pogledal svoje tanke nožice. Oba sva se nasmejala. Takrat še ni bil obremenjen s tem,kje bo živel,kdo bo skrbel za njega. Ampak je bil samo fant,ki je bil neverjetno duhovit, inteligenten, nasmejan in zabaven.
  Ne morem verjet, da ga ni več. Zbogom Danijel.

 102. manca pravi:

  Ja, tudi jaz sem ga poznala iz ulice. Nisem ga nikoli osebno poznala in odkrito povedano, nisem imela niti želje.Slišala, da je veliko prekupčeval z drogo. Oskrboval lokalne narkomane. Seveda je bil lahka tarča za večje dilerje in predvsem nedotakljiv. Za njim so se lahko skrili ostali, večji dilerji. Baje pa, da je bil tudi do svoje lastne mame nesramen. Seveda pa vse dobro o mrtvih, verjetno je imel vzroke za takšna ravnanja in na sedaj se je tega rešil. Naj počiva v miru…
  Ali ni kdo morda pomislil, da bi se sam zadrogiral, ko je videl, da so ga na silo spravili v bolnico?

 103. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Manca, to so resne obtožbe. Na tvojem mestu bi bil z besedami bolj pazljiv, če nimaš uradnih dokazov, ampak le čveke. Ni fer do Danija.
  In seveda, kako bi se lahko zadrogiral sam, če pa ni mogel premkati niti rok.

 104. Drago pravi:

  MINILA STA ŽE DVA MESECA OD KAR DANIJELA SPASOJEVIČA NI VEČ MED NAMI PA NOBENE INFORMACIJE O OBDUKCIJI. tUDI NEODVISNI RAZISKOVALNI NOVINARJI NIČ NE POROČAJO O TEM KAJ SE JE DEJANSKO ZGODILO V PSIHIATRIČNI BOLNICI NA VOJNIKU. Še vedno čakamo na odgovore tudi krimanalistov, ki so vodili postopek. NEKDO MORA ODGOVARJATI, ČE JE ŠLO ZA MALOMARNOST IN PREMOČNO DOZO POMIRJEVAL, KI SO BILE VZROK SMRTI MLADEGA REVOLUCIONARJA IN BORCA ZA PRAVICE.

 105. manca pravi:

  Iztok, dajva to razčistit. To niso obtožbe, ampak javno razmišljanje. Sicer pa povprašaj še ostale ljudi iz ulice, ki so ga poznali. Tudi sam si napisal marsikaj in natanko veš kakšen je Danijel bil. Sicer pa povprašaj v bližnjem lokalčku, zagotovo vedo povedat veliko o njemu.Ne vem pa, zakaj se toliko ukvarjaš zdaj z njim, naj ti v dobrem ostane v spominu, sam pa se je marsičesa rešil. Pusti mu, da vsaj zdaj počiva v miru! Pa brez zamere.

 106. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kje za hudiča se ukvarjam z njim? What the fuck. Napisal sem mu tale spomin in to je vse. Dejansko ga ti po tolikem času ne pustiš pri miru in mu ne dovoliš, da bi počival v miru, saj blatiš njegov spomin. In ne, ni razmišljanje, to so obtožbe, ki so sila nesramne, če zanje nimaš dokazov in se ravnaš po nekih čvekah.

 107. milka pravi:

  manca manca moralo bi te biti sram da pišeš bedarije a nimaš kaj početi in odkod ti take informacije mislim da bi to morala razložiti kaj praviš

 108. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Že nekaj časa razmišljam, da je velika škoda, da je Dani odšel prehitro, saj je zamudil revolucijo, o kateri je tako močno sanjal zadnje mesece svojega življenja. Njegove ideje so takrat delovale utopično, zdaj pa so se uresničile. Res škoda, da tega ni doživel.

 109. Drago pravi:

  Danes bi Danijel Spasojevič praznoval svoj 27 rojstni dan, pa ga žal ne bo, ker so ga spravili zlobneži v prerani grob. Očitno je bil preglasen in preveč bojevit. Včasih tudi muhast , a vseeno je bil borec za pravico in enakost v družbi, kar pa nekaterim ni odgovarjalo in so se ga znebili na krut način. Danijel naj ti bo lahka SloveNSKA ZEMLJICA.

  KDO BO ZDAJ NA VRSTI, KI JE PREGLASEN IN SE BORI ZA RESNICO IN PRAVICO MORDA JAZ, MORDA TI, MORDA KDO DRUG. USTAVIMO TO, KAR POČNEJO DANAŠNJI OBLASTNIKI, PA ČE JE TREBA GREDO TUDI ČEZ TRUPLA SAMO DA OBDRŽIJO OBLAST.

 110. Anamarija pravi:

  Manca,grozno mi je,da pišeš take stvari o njem…Danijela sem več let poznala osebno,tudi skrbela nekaj časa zanj in ti povem,da je bil nekaj posebnega. In kot sem napisala,verjamem,da je vsa njegova sovražna energija izvirala,ker se je preveč zavedal,kako gnil je naš sistem. In bil je res na koncu z živci,ker so ga hoteli strpat v dom za ostarele. Res je,da bi užival,kako razpada zdaj naša gnila vlada. Kot,da je bil vedeževalec :) Rekel mi je 1 mesec pred smrtjo, Ana vse bo razpadlo in sem rekla,joj ne vem Dani,po mojem ne gre to tako hitro. Pa če danes gledamo poročila,je imel prav. Vse te vstaje in protesti…kot da jih je napovedal. Zbogom,Danijel

 111. Anamarija pravi:

  In da se je sam zadrogiral? To sam dokazuje,da si si neko lažno brezvezno predstavo naredila o njem, še popraskat se ni mogel po nosu.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !