Recenzija: That’s My Boy

10.09.2012 ob 03:15

THAT’S MY BOY

Dovolite mi, da začnem s komentarjem enega izmed uporabnikov portala IMDB, ki pravi takole: “First off, did anyone expect this to be a oscar nominated movie? I went into the movie knowing it was a comedy, and would have crude humor. I laughed a lot. Sure there was lame parts, but dang I have never seen so much griping about a flick. Loosen up people, you dont live forever. This movie proves to me how uptight people are.” Postavite se na glavo, delajte se norca, ampak jaz se s tem modelom več kot strinjam, kar pomeni, da sem se režal in sproščal od začetka do konca. That’s My Boy je guilty pleasure, butast, otročji in poceni film, ki pa vseeno zabava in v gledalcu, ki v riti nima kola, sproži prvinsko uživancijo. Drži, Adam Sandler, ki mu sicer ne bi bilo treba znova uporabljati tistega značilnega retardiranega glasu, je zadnji hollywoodski Peter Pan, poslednji otročaj, ki noče odrasti in se požvižga na kritike, da snema čedalje bolj stupidne filme. Jebat ga, Sandler pač ni za kvazi intelektualce in težake, marveč za folk, ki prdi, riga in se glasno reži sredi restavracije ne da bi mu bilo nerodno pred ostalimi gosti. In kar je še bolj pomembno, Sandlerju uspeva v bedake spremeniti tudi velike hollywoodske zvezde, ki bi zanj očitno naredile vse. Le spomnite se Ala Pacina iz filma Jack and Jill, pa poglejte sedaj Jamesa Caana in Susan Sarandon. Sandler je zdaj to, kar je bil v tretji Goli pištoli Leslie Nielsen, ki je Raquel Welch v usta zabil mikrofon. In pazi to, v eno izmed glavnih vlog je tokrat dobil tudi Vanillo Icea, kar je odličen štos in vrhunec filma, ki zadaj pusti tudi cameo Johnnyja Deppa iz Jack and Jill. Okej, Sandler je, kot sem že povedal, spet po nepotrebnem tečen s svojim glasom, toda That’s My Boy je dosti boljši od Jack and Jilla, pa tudi veliko bolj kul od kakega Zohana. Je v špuri Billyja Madisona in Happy Gilmorea. Je povsem okej komedija za zabijanje prostega časa. Je solidna mešanica straniščnega humorja, nesramnih šal, otročarij, bedarij, tipičnih norih likov in dejansko sploh ne tako slabe zgodbe o očetu in sinu, ki kanita popraviti svoj skrhan odnos. Drži, Sandler je oče, Andy Samberg pa sin, ki je tik pred poroko s svojo srčno izbranko Leighton Meester. Sandler gre na kurac tistim gledalcem, ki se držijo nazaj. Ki ne upajo v sebi spet poiskati odštekanca, ali še bolje, ki tega odštekanca sploh nikoli niso imeli. Večkrat resda posname slab film, toda ko ujame prave štose, je zabaven, je atentat na zategnjence, ki nimajo jajc, da bi bili vsaj za eno uro junaki kakega njegovega filma. Itak, če hvališ film Adama Sandlerja, si totalni debil. Tudi prav, bolje to kot biti zateženi nedojebanec, ki orgazmira samo takrat, ko kak Sandlerjev film finančno pogori. Plus Sean Anders, tudi režiser zelo zabavne komedije Sex Drive in scenarist presenetljivo dobre komedije She’s Out of My Leaugue in solidnega filmčka Mr. Popper’s Penguins.

Ocena: 6/10

null

 

19 komentarjev na “Recenzija: That’s My Boy”

 1. filmoljub pravi:

  A jaaaa, to je to. Ti se z jajci “držiš naprej”. Sori, cenjeni kolega recenzist, jaz sem namreč mislil, da si samo glup ko točak, da so ti zato všeč Sandlerjevi idiotizmi. Vzamem nazaj na znanje. :)

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zanimivo, da po novem zaradi mojih komentarjev, ki te opozorijo na kikse, popravljaš vsebino svojih recenzij in potem moje komentarje seveda pobrišeš :)

 3. pika pravi:

  OMG. I think we’re done here.

 4. spookymulder spookymulder pravi:

  Najbolj pomembno vprašanje, ki se mi postavlja ob tem filmu je: kakšno pogodbo s hudičem je podpisala Susan Sarandon, da je pristala v tej komediji(?)?!? Glede na število vlog, ki jo v kratkim čakajo, ji očitno še ne gre tako zelo slabo, da bi to storila iz kakšne eksistencialne volge. Morda pa je hotela samo poiskati “odštekanca” v sebi?

  Najbolj pomembno (samo)priznanje ob ogledu tega filma: tudi sam sem se smejal nekaterim šalam(?) v tem filmu, vendar me je bilo že naslednjo sekundo pošteno sram. Ker sem se zavedel, da se smejim popolnim neumnostim, ki sploh niso smešne, če človek za trenutek odklopi “odštekanca” v sebi in vsaj z enim nevronom pomisli, kaj pravzaprav gleda in čemu se smeji.

  Najbolj pomembno spoznanje o tem filmu: Adam Sandler nas želi prepričati, da smo vsi butci in da to sploh ni nič slabega, še več – bolje, da si sploh ne želimo biti kaj boljšega, kot butci, temveč je najbolje, da se sprijaznimo s svojo bebavostjo in preprosto ostanemo butci za vse večne čase.

  V tem filmu namreč ni prostora za inteligenčno rast, temveč nasprotno vseskozi spremljamo zgolj inteligenčno degradacijo. Ne zgolj Sandlerjevega lika, temveč vseh likov v filmu, ki postajajo iz kadra v kader bolj nori in bebasti.

  Preveč analiziram? Bi res moral zgolj poiskati odštekanca v sebi, odklopiti (bolj verjetno umoriti) svoje možgane in se prepustiti smehu? Kako le, če pa je vsa komedija na nivoju ogabnih, sandlerjanskih, fekalnih, spolnih, urinerskih, incestoidnih izpadih?!? In to ne na pomilovalno simpatičnen način, kot npr. v Butec in butec, temveč na oduren, odbijajoč in nagnusen način, kjer bi si moral tudi največji odštekanec v nas pokriti glavo s papirnato vrečko, da nihče ne bi videl njegove sramote in obupa.

  Ne vem, morda sem res brezjajčni zategnjenec, toda če bi moral biti samo pet minut eden od likov v tem filmu, bi verjetno znorel od neumnosti. Ali pa bi preprosto Sandlerju primazal eno okrog kepe in mu povedal, da če želi biti, naj pač bo bebo v svojem neumnem svetu, ni pa potrebno, da ima za norce tudi tiste, ki si tega ne želijo – gledalce tega filma namreč!

  Osebno sicer nimam čisto nič proti Adamu Sandlerju in marsikateri njegov film mi je bil že všeč, tako glede humorja, kot tudi zgodbe, toda to kar je prikazal v tem filmu je preprosto samo najbolj trapasta bebavost, ki jo želi prodati kot neko univerzalno dobrino človeštva. Kot da bi hotel reči: Bodi ponosen, da si neumen! Ali pa: Neumnost ni stvar narave, temveč stvar izbire.

  In ne, res ne vem, kaj je lahko smešnega na tem, da v eni noči 100× masturbiraš na sliko babice sinove zaročenke?!? Oziroma, prav zanima me, kako velik mora biti “odštekanec” v meni, da bi razumel zabavo v tem, da se sin povsod namaže z očetovo spermo? In kako je to bolj ogabno od incesta, nad katerm se Sandler tako zgraža v tem filmu? Kot da ni on sam incesotidno zlorabil komičnost tega filma?

  Ocena: 2/10 (tisti dve točki sta tam zgolj zato, ker me je film občasno tudi nasmejal, dokler se nisem zavedel, da se smejem lastni neumnosti).

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Taka imena so dokaz, kak car je dejansko Sandler, pa če mu kdo to prizna ali ne. Le spomni se, v kaj vse je prepričal Pacina v Jack and Jill.

  Če si se smejal šalam, ki večkrat sploh niso slabe, le zakaj potem slaba vest in avtocenzura. Pač smejal si se, so faking what. In le zakaj bi se morali vedno smejati nekim sofisticiranim šalam, če se lahko tudi popolnim blesarijam.

  Nop, Sandler nas želi prepričati, da je včasih dobro biti butec ne pa zatežen snob. In da je skrajni čas, da se nehamo držati nazaj samo zato, ker se kao moramo zaradi družbe. Torej da je čas, da odvežemo kravato in se odklopimo kadar nam paše.

  Eh, pretiravaš, pač še en film s surovim in nesramnim humorjem, nič novega in posebnega, le da tokrat tudi zabavno, ne samo straniščno. Že zaradi Vanilla Icea jebemti no. Veliko bolj od takega filma mi grejo na kurac pocukrane romantične komedije in emo patetike, pa pretenciozne kvazi kvalitetne drame, ki nas skušajo nasrati, da so nekaj več od Sandlerja, v resnici pa so drek od dreka. Če mene vprašaš, je veliko bolj straniščen, ogaben in poceni Diktator od Baron Cohena, pa sem prepričan, da se nad njim nisi tako zelo zgražal kot nad temle Sandlerjem.

  In hej, kje si videl prizor, da se je namazal z očetovo spermo? Jaz sem videl prizor, kjer so se mu robčki gabili in je prekleto pazil, da se jih ne bo dotaknil. Očitno si začel videti nekaj, kar sploh ni bilo, da bi se lahko še bolj zgražal.

  Sicer pa, mar niso najbolj iskreni prav smehi na račun lastne neumnosti. Če to zmoreš, si car.

 6. spookymulder spookymulder pravi:

  Ne, tega preprosto ne morem verjeti, da bi se igralski kalibri tipa Sarandon in Pacino pustili smešiti in poniževati Sandlerju samo zato, ker je tak “car”. Kot sem že napisal, očitno so podpisali kakšno pogodbo s sumljivo rogatim človečkom in morajo sedaj s krvjo (in spermo) odplačati svoj dolg. ;-)

  Šale so slabe, brez dvoma, smejal sem se jim lahko samo zato, ker so tako zelo butaste, da so mi bile zabavne iz lastne neumnosti, vendar kot rečeno, še vedno so skrajno trapaste, zato je “samocenzura” več kot potrebna, da se vsaj zaveš, kako neumno je, da se smeješ takim neumnostim. In sploh ne gre za to, da bi morale biti šale sofisticirane, temveč so na žalost povsem brez poante in v večino primerih potegnjene na horuk iz rokava … mah, kaj rokava, iz DANKE!!! (nekajkrat tudi dobesedno).

  Ne, Sandler nas niti približno ne želi prepričati zgolj tega, da je včasih dobro biti butec (to mu je uspelo v nekaterih prejšnjih filmih), temveč nas prepričuje, da je cel svet butast. Skrajno butast! In da je potrebno biti na to tudi maksimalno ponosen. Da je treba narediti napis “Ponosen, da sem butast!”, se usesti sredi najbolj prometne ceste in začeti promovirati svojo butast. Še več, tudi lastnega sina, ki je s skrajnimi napori uspel uiti začaranemu krogu neumnosti, je potrebno znova konventirati in spremeniti v butca. Ampak to seveda ni težko, če so vsi v filmu taki butci, da se jim Sandler kot kralj vseh butcev zdi največji car na svetu.

  Diktator je svetlobna leta pred tem filmom, čeprav so tudi tam številne komične situacije zelo poceni in na horuk, imajo vsaj neko rdečo nit, vsaj nek droben kanček smisla in vsaj nek mišji lasek dostojnosti. Na žalost nič od tega ne moremo najti v tem filmu. In še nekaj je: Sandler v tem filmu ne izgleda niti minimalno simpatičen. Človeka prav razjezi s tem kar dela, tako da pogrne na najbolj osnovni ravni pomilovalne komičnosti.

  Lahko pa si še enkrat pogledaš prizor, kjer se sin namaže z očetovo spermo in boš videl, da se mu prav fino paca po rokah in obrazu in ko mi boš lahko razložil, kako je to lahko zabavno in ne zgolj ogabno nagnusno, da ne rečem incestoidno izprijeno, bom mogoče lažje razumel, kako se lahko ob taki komiki sprostiš.

  Smeh na račun lastne neumnosti pa verjetno res ni nič napačnega, če nas Sandler seveda ne bi ob tem prepričeval, da naša neumnost ni zgolj nekaj smešnega, temveč je tudi nekaj dobrega in nekaj, na kar moramo biti ponosni!?!

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Še enkrat, sin ob spermi ne uživa, ampak se mu gabi in dela vse, da bi robčke pospravil tako, da se ne bi zapacal. In še to dela samo zato, ker mu je nerodno pred babico. Sicer pa, od kje ideja, da mi je ta prizor zabaven, da sploh toliko govoriva o njem. Ni mi nič posebnega, ob njem se nisem smejal, le toliko.

  Nop, Sandler v tem film ni butast, ampak odklopljen infantilen žurer in nekdanji kultni otroški zvezdnik, ki ga boli kurac in ki iz ljudi potegne točno to, kar jima manjka in kar ne upajo dati iz sebe. Le poglej prizor v stripbaru, kjer se divje sprostijo vsi zategnjenci, ki se pred tem mečejo ven v sofisticiranem masažnem salonu. In sina ne potegne nazaj v to, da bi bil spet butast, ampak v to, da je spet sproščen in iskren do samega sebe in da neha igrati nekaj kar ni in kar ga dela nesrečnega četudi si tega noče priznati. Predvsem pa ga potegne stran od pokvarjene zaročenke, kar je bistvo. Sandler je torej tisti znani kliše japija, ki ga odpne razposajena mladenka.

 8. JanG pravi:

  Glede na budget teh dveh filmov (tudi če odštejem cca. 40 milijonov za plačo največjega zvezdnika sveta filma) nekako razumem zakaj takšna imena zaigrajo v teh patetičnih filmih.

  P.S.: Zanimiva recenzija, verjetno sem prvič v življenju prebral uporabo pridevnika ’stupiden’ v pozitivnem smislu. Vedno znova presenečaš.

 9. spookymulder spookymulder pravi:

  Saj ni nihče rekel, da sin ob tem uživa, ampak vseeno je v tem, da se sin posvinja z očetovo spermo, nek zametek incestoidnosti, ki ni niti najmanj zabavna, čeprav je zelo očitno, da naj bi se ob tem smejali, glede na to, koliko časa so namenili temu kadru in koliko ponesnaženih robčkov mora sin pomečkati po rokah in po obrazu, preden se film končno lahko premakne naprej.

  Da naj bi bil Sandler v tem filmu zgolj žurer in ne butasta zguba? Očitno si ti v tem filmu videl nekaj več, kot so dejansko pokazali, saj sem jaz videl zgolj kralja butcev (Sandler), ki vse druge ljudi in tudi svojega sina prepričuje, da so butci in da je to čisto OK, iz nekega nenavadnega razloga pa mu vsi po vrsti celo verjamejo in se kot po tekočem traku spreminjajo v bedake, ki se derejo WAZAAAAAAAAP!!!!

  In ne, to da ti ga v striptiz klubu “potegne” prostitutka z glavo v opornici, ali da te z oprsjem nategne morbidno debela striptizeta … to ni sproščenost, to je zgolj bedastoča prvega kova.

  Za Sandlerjevega sina pa bi bilo zagotovo bolje, če bi ostal zategnjen japi, ki ga v incestoidnem razmerju vara žena, kot pa da sledi očetu in je ponosen na to, da je kralj bedakov. To kar počne Sandler namreč ni zgolj infantilno žurerstvo, temveč življenjski stil bedaka, ki niza eno neumnost za drugo in to prodaja kot najbolj kul življenjski stil, čeprav je očitno, da je prav on tisti, ki je sinu uničil mladost in življenje (ker dejansko sin verjetno sploh ne bi končal v slabem ljubezenskem razmerju, če ne bi imel toliko travm in slabe vzgoje v otroštvu).

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Od kje ideja o zametkih incesta, če se to zgodi po nesreči? A zdaj je po tvoje recimo oče, ki bi našel sinove pospermane gate in jih nesel v pranje, tudi v zametku incesta s sinom, ker se je teh gat pač dotaknil. Joj no, ne pretiravaj. Pač tipična straniščna fora, znana tudi iz Ameriških pit in komedij bratov Farrelly. Nič posebnega in novega.

  Kaj je Sandler v tem filmu, se očitno ne bova strinjala, jebat ga. Zate je butec, zame je infantilni žurer, ki se noče zresniti in vkalupiti v suženjski sistem moderne družbe, ki te ujame z vseh strani, potepta, vzame karakter, spremeni v robota in izpljune. Takih modelov je med hollywoodskimi zvezdniki malo morje. In Sandler je to špuro pravzaprav ujel zelo dobro.

  Kontekst stripa ni ta, ki ga omenjaš, ampak ta, da je kul pravi odklop ne pa neko snobovsko preseravanje, kjer ne moreš drugega kot zehati. Si pozabil, da gre za komedijo in ne za socialno dramo, jebemti no. In za poanto, da se je treba sprostiti. Saj menda ne misliš, da se folk tudi v resnici sprošča na tak način kot ti gospodje in da boš v stripklubu tudi v resnici srečal babo z oprrnico in stirperko, ki med nastopom na štangi žre večerjo. Daj no, ne ga srat in razumi ponato, če že iz Sandlerja delava tako filozofijo.

  In ne, vsi se ne spreminjajo v bedake, vsi končno vsaj za trenutek odpnejo krvato in se sproščeno zaderejo wazaaap. Bolje to kot da se jim nekega dne od stresa zasuče in storijo samomor ali pa pobijejo svojo familijo. Če bi se tudi pri nas več ljudi drlo wazaaap, bi bila Slovenija veliko bolj dobre volje. Kaj nam pa preostane v tem zajebanem in uničenem svetu kot bito nori do konca in se dreti wazaaap, jebemti no. Bolje to kot da se fuknemo pod vlak ali zganjamo depro.

  In ne, sin ni kralj bedakov, sin je končno to, kar je v resnici. Preprost poba, ki ne rabi kravate in snobovskega dreka, da je kul.

 11. og pravi:

  Retardiran film, 3/10

  Upam, da bodo sprejeli zakon, kjer bodo Sandlerju prepovedali snemati filme

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Le zakaj bi, ko pa so njegovi filmi do zdaj prislužili več kot 3 milijarde dolarjev po vsem svetu, kar pomeni, da gre za enega izmed najbolj bankabilnih igralcev zadnjih petnajstih let.

 13. JanG pravi:

  Bankabilnih? :D

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kaj ni jasno?

 15. Peter pravi:

  “kak car je dejansko Sandler, pa če mu kdo to prizna ali ne”

  Iztok, ali se hecaš ali misliš resno?

  “Upam, da bodo sprejeli zakon, kjer bodo Sandlerju prepovedali snemati filme”

  og, se podpišem. Tako slabega igralca pa še ne…. Tudi njegovi filmi so obupni… Edini film, ki mi je dober od Sandlarja je Anger management pa še to ne zaradi njega ampak zaradi največje face v Hollywoodu-Jacka Nicholsona.

  Joj, joj, Iztok…. Tudi pri Adamu Sandlerju si verjetno osamljen primer….

 16. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Povsem resno. Zame je car že zato, ker je Pacina nasral za nastop v filmu Jack and Jill in se iz njega delal norca. To ni uspelo še nikomur.

  Če bi bil osamljen primer, ne bi njegovi filmi v blagajne vrgli več kot 3 milijarde dolarjev.

  Da se razumemo, tudi meni so mnogi totalno zanič, a nekaj pa jih je povsem kul in z njimi nimam težav. Da je tip slab igralec, pa je seveda jasno.

 17. spookymulder spookymulder pravi:

  Mislim, da se bankable čisto lepo prevede v dobičkonosen. :-)

  Če bi se tudi pri nas več ljudi drlo wazaaap, pa dvomim, da bi bili ravno dobre volje, saj je že tistih nekaj minut v filmu skrajno nadležnih in motečih. ;-)

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Meni je bolj nadležno in moteče to, da vse več folka gleda kot da so jim ubili mamo in kot da bodo tudi oni zdaj zdaj ubili nekoga.

  Vem v kaj se prevede, ampak tudi ta izraz ni nekaj novega, zato mi ni jasno, da ga pametnjakovič kot je JanG sliši prvič.

 19. filmar pravi:

  V tem primeru se pa popolnoma strinjam z Iztokovo recenzijo, film sploh ni slab znotraj svojega žanra, nekateri se očitno res ne znajo odklopit

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !