Kulti in klasike: Teen Wolf (1985)

2.09.2012 ob 01:04

TEEN WOLF

Ko mulo sem imel prijatelja, ki je vse filme dobil prvi v bloku. Pa še videorekorder si je nabavil sto let pred nami. Frajer pač, filmski frik, s pomočjo katerega sem videl dosti filmov, ki jih ne bom nikoli pozabil. In imeli smo filmske večere, kjer nam je rolal svoje najljubše filme, med katerimi so bili tudi Rocky, Armed Response, Karate Kid, Remo Williams: The Adventure Begins, A Nightmare on Elm Street, Alien, Commando, Gremlins, Young Blood, Twins, 48 Hours, Trading Places, Weird Science, The Goonies, The Woman in Red, The Warriors, The Dirty Dozen, First Blood, Back to the Future, Terminator in seveda Teen Wolf, ki sem ga po moje videl vsaj petkrat. In Teen Wolf, ki ga je Michal J. Fox posnel le nekaj tednov za Back to the Future in v času serije Family Ties, je tudi danes zelo simpatična, zabavna, gledjiva in luštna komedija, ki bi jo z veseljem zavrtel tudi svojim otrokom. Pa nekaj dobrih fint ima, nekaj čisti antiklišejev filmov o volkodlakih, kjer ne bom nikoli pozabil prizora, ko oče (James Hampton) glavnega junaka Scotta Howarda, ki ga seveda igra Michael J. Fox, sina pred kopalnico, kjer se prvič spremeni v volkodlaka, ravno tako pričaka kot volkodlak, pa prizora sredi košarkarske tekme, kjer se Scott prvič javno spremeni v volkodlaka in po hudem šoku vseh, ki ga gledajo, žogo pač solo odbija po igrišču in zabije koš. To dvoje mi je bilo najbolj kul sredi osemdesetih, to dvoje mi je bilo kul tudi danes, ko sem si Teen Wolfa znova ogledal po mnogih letih. Kul filmček, ena taka brezčasna najstniška komedija, ki je  dobila znatno slabše nadaljevanje, kjer je bil glavni Jason Bateman, pa risano serijo in zdaj pred kratkim tudi igrano serijo, kjer Scotta igra Tyler Posey. Michael J. Fox, ki je bil v osemdesetih na vrhu sveta, je bil rojen za take filme, za take sproščene in gledljivo dinamične zgodbe, ki bi po moje navdušile tudi današnjo precej depresivno generacijo, ki takih kratkočasnih filmčkov sploh ne pozna več.

Ocena: 7/10

 

4 komentarjev na “Kulti in klasike: Teen Wolf (1985)”

 1. Andrej pravi:

  Menda gre Michael J. Fox nazaj v biznis. To mu res privoščim, saj ga je tista bolezen res kruto zdelala, čeprav ne vem kakšne vloge bi zdajle sprejel. Je pa zanimiva novica.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Parkinson ga je res zdelal in mu ustavil kariero, je pa tudi res, da je v devetdesetih svoje filmske projekte izbral zelo slabo in si je kariero enega največjih filmskih zvezdnikov osemdesetih pošteno uničil. Če ne bi dobil vloge v Spin Cityju, bi ga morda že pozabili. Je pa zanimivo, da so slabo izbrani projekti prišli v trenutku, ko so mu našli Parkinsona, zato je morda to dvoje tudi povezano, kdo bi vedel.

 3. nenad pravi:

  Ha,ha…podobno zgodbo s sosedom in videorekorderjem in celo priblizno enakimi filmi imam tudi sam.Najbrz nas je se veliko takih rojenih v 70 ih

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zgleda, da res :)
  Nepozabna dekada.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !