Petriček je sramota za Celje

1.09.2012 ob 18:50

Najprej je začela propadati tista trimček steza, ki smo jo Celjani kot mulci dali skozi neštetokrat in uživali v raznih telovadnih orodjih in pasteh, ki si jih moral uspešno dati skozi, če si hotel stezo osvojiti tako kot je treba. Na tej stezi sem pustil velik del svojega otroštva, pa nikoli ne bom pozabil, kako sva se z očetom kot dva Tarzana na vrvi zaguncala čez “prepad”. Pa številna kresovanja in igranje košarke, vse to je nudil nekoč lepo urejeni Petriček, kjer sem nekajkrat vodil tudi prireditev ob dnevu mladosti. Pa tudi smučarijo so imeli in smučarske skoke, skratka, popolna ponudba in legendarna izletniška točka, kjer je bila vedno dobro urejena tudi gostilna, kjer si dobil kaj za pojest in za popit.

Danes vsega tega ni več. Danes je Petriček zapuščena, zanemarjena in uničena klošarija, za katero je lahko Celjanom res nerodno. Nimam pojma, zakaj je občina to dovolila in ji je vseeno, da je tako, pa nimam pojma, zakaj se ni pojavil novi lastnik, ki bi vse skupaj spravil v stanje, ki si ga Petriček seveda zasluži.

 

20 komentarjev na “Petriček je sramota za Celje”

 1. Stric Marč pravi:

  Kolikor je meni znano, je bil Petriček predmet denacionalizacije. In ne pozabiti. Ni vsak zasebnik skrben lastnik, še posebno, če je vknjiženih več lastnikov. V španoviji še pes crkne, pravi ljudski rek.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če je temu res tako, zakaj za hudiča ga ni prevzela celjska občina.

 3. David pravi:

  Na petričku ga je žingala še moja generacija :)

 4. ajda pravi:

  http://www.celje.info/aktualno/celjski-petricek-gnezdo-ilegalnih-aktivnosti-foto/

  Očitno bodo pustili objekte propasti. Ni mi pa jasno, čigavo je zdaj ozemlje oz. objekti, sedaj ruševine.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Sem prebral že malo nazaj. Grozljivo, res. Me je kar malo pri srcu stisnilo, ko sem videl to podrtijo, saj nisem vedel kaj se dogaja, ker me dolgo časa ni bilo gor.

 6. ajda pravi:

  Še tole sem našla:
  http://moc.celje.si/uprava/documents/medijski_koticek/2012/marec/petricek.pdf

  Znani so lastniki kot je razbrati iz tega dokumenta in Petriček ne bo nikoli več to, kar je bil, žal.

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  A veš, da nisem vedel, da je bil Petriček tudi možakar in lastnik in da se zato reče Petriček :)

  Ja zdaj so lastniki kot kaže trije, nobenemu pa ni v interesu, da bi kaj rihtal očitno.

 8. ajda pravi:

  Ker so znani lastniki, oz. dediči, občina nima tu nobene besede, bi pa bilo morda smiselno, da bi bila kakšna tabla in napisano, da je to zasebna last, da se ne bi ljudje spraševali, nenazadnje zgražali nad propadlimi objekti in “krivili” občino Celje.

 9. ajda pravi:

  Ja, saj, tam piše, da so lastniki trije in to je španovija, ki ni nikoli dobra.

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Potem pa lahko rečem, da je te tri lastnike lahko res sram, da so dopustili tako grozo. Je pa res, da ne poznam ozadja in so lahko v roke že dobili klavrno stanje, pa niso imeli denarja, da bi uredili zadevo. Ampak zakaj potem ne prodajo zemljišča, da bi kdo drug kaj postoril.

  Vseeno menim, da se lastniki ne bi bunili, če bi občina kaj uredila zgoraj, že za ugled Celja, jebemti.
  Sem pa bral, da je bila neka čistilna akcija pred časom. Ampak se nič ne pozna, saj je spet vse zasvinjano.
  Očitno je to zdaj odpad, kamor ljudje nosijo reči, ki jih ne rabijo.

 11. ajda pravi:

  Verjetno se še med sabo niso zmenili, kaj je od koga in kako bodo delili, kaj šele, da bi prodajali. Verjetno je to procedura in bo kar nekaj časa ostalo tako. So pa tudi drugje po Slo takšni objekti, npr. v Radencih, pa mislim da tudi na Dobrni, ki propadajo, ker so v postopku denacionalizacije. Je verjetno tudi problem, dobiš lastništvo, pa podrtijo zraven in zgodba se šele začne, kaj boš sploh s tem zemljiščem.

 12. ajda pravi:

  Hja, zakaj bi pa bile čistilne akcije, če je ugotovljeno lastništvo? Potem naj ti lastniki tudi plačajo za odvoz in čiščenje, zato sem pa napisala, da bi morala biti tabla od koga je in da je privat lastnina, da bi jih bilo lahko sram.

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  http://www.mladismo.si/novice/3188/taborniki-skavti-in-klub-tudentov-ob-ine-celje-so-danes-o-istili-petri-ek

 14. David pravi:

  Torej, Petriček je bil mož, ki so mu vzeli Petriček. :(

 15. sdv pravi:

  Lahko pa kupiš in urediš…

  CELJE, GRIČEK 7.235 m2, zazidljiva, Še 57.401 m2 kmetijskega zemljišča in 10.604 m2 gozda. Kupec ne plača provizije, prodamo.
  Izračunajte kredit Cena: 550.000,00 EUR

  http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id_regije=5&nep=3&posr=1&detail=5498046

 16. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  No, zdaj je še bolj jasno zakaj zadeva propada. Lastniki se je očitno hočejo znebiti, saj jim je vložek v popravila in vzdrževanje očitno prevelik. Ampak če bi se zadeve lotili sproti in jo vzdrževali, ko stanje ni bilo kritično, ne bi prišlo tako daleč, da je zdaj treba vložiti ogromno, da se spravi v red. Ker finta je, da Petriček ni že 30 let podrtija, ampak se je to zgodilo par let nazaj. Je pa čudno, da je gostilna tako razsuta, v parih letih se to ne bi smelo zgoditi. Rezen seveda, če jo je kdo namerno razrušil in razjebal.

 17. Marjan pravi:

  Tudi mene je pri srcu stisnilo ko sem videl te slike. Res je skoda da to vse tako propada. Se spomnin Petricka nazaj v 1960 in okoli 1990. Sem hotel obiskati Petricek drugo leto z mojo zeno ampak, sedaj je prepozno. Res skoda… Pozdrav from Down Under…

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  No ja, obiščeš ga še vedno lahko, ampak od tistega, kar si videl nekoč, ni ostalo praktično ničesar.

 19. Boštjan pravi:

  Če bi jemu dnar bi ga direkt kupu. :D Dans k sm bil gor, me je kr mal imel, da bi šel čistit rastje, ki prodira skozi beton in asfalt. Še bolj mi je pa težko za skakalnicami. :( Lahko bi pariral Velenju in imel regijska tekmovanja v skokih. :/ Očitno bo šlo vse v ku**c. Oz. je že šlo.KJe naj dobim pol milijona evrov?! :( Sodišče ga je zelo posračkalo, da je dedičem vrnilo v naravi. Mar bi jim dal izplačilo v denarju, pa bi pustili gostišče gor kot je bilo, pa bi še danes obratovalo.Tako pa je zaradi denacionalizacijskega postopka vse šlo v maloro. Res pa je tudi, da prejšnji “lastnik” ni imel neke vizije o razvoju in tudi, kako pritegniti goste. Spomnim se, da je zadnja leta ko je še obratovalo gostišče bolj kot ne životarilo. Če bi bila kakšna akcija za oživitev Petrička, bi takoj prišel pomagat. Motike v roka pa veselo na delo! :D

 20. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Žalostno je to, da je Petriček propadel kot izletniška točka, kot rekreacijska zadeva in kot športno središče. Me pa zanima, ali je tam spodaj še vedno strelišče ali je tudi to šlo k vragu.

  Tistim, ki vodijo Celje, je očitno važno le to, da imamo vrhunska nakupovalna središča in razne sejme, vse ostalo je postranskega pomena.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !