Photoshop obsesija

30.08.2012 ob 23:26

Da brez photoshopa danes na naslovkah prestižnih revij ne gre več, je jasno, toda vseeno sem šokiran, ko vidim tako hudo preobrazbo, kjer od originalnega fotošutinga in navsezadnje tudi stajlinga ne ostane praktično ničesar. Da o tanjšanju rok, obraza in telesa niti ne začnem govoriti.

Tokrat so popolnoma spremenili Lady Gaga, ki na naslovki seveda izgleda kot anoreksična najstnica. Je pa ironično in tudi precej idiotsko, da se naslov članka ponaša s taglineom: “Think you know Lady Gaga? Think Again.” Itak, da je ne poznamo, če pa ste jo popolnoma izmaličili in povsem spremenili originalno sliko na desni.

 

6 komentarjev na “Photoshop obsesija”

 1. spookymulder spookymulder pravi:

  Grozno, izprijeno, bolno … urednikom modnih revij se je očitno povsem zmešalo. Bralcem prodajajo neko utopijo, kot da bi živeli v Matrici, kjer je percepcija sveta okrog nas zgolj program, ki se lahko spreminja in preoblikuje v najbolj neživljenjske podobe.

  Čudno, da tudi sami zvezdniki ne protestirajo proti takim metamorfozam … ampak očitno jim je dovolj že to, da se pač pojavijo na naslovnicah najbolj branih revij.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rachel Leigh Cook se je konkretno oglasila malo nazaj in dejala: “I think it’s an absolute travesty that young women are seeing what the media is feeding them. It breaks my heart to be part of an industry and part of a machine that really pushes out these images and propagates these really terrible standards that are false.”

  Res je bila razpizdena v tem intervjuju in je rekla še:
  “Nothing that you see is real, even if you look at what looks like a candid photo of someone, anything can be done. It is false advertising and false advertising is a crime so why isn’t this a crime? I’m just up in arms about it. People need to know that there are actual lenses that are put on cameras that make people stretched out. If you saw these actors in person, you wouldn’t even recognize them as the people you see on TV. It’s just all a complete illusion and maybe it should be viewed as art, the way that art isn’t real. The way that a picture of a rose can be beautiful, but it’s not a real rose.”

  Okej, se strinjam, ampak res me zanima, če bi zvezde upale na naslovke v manj sfrizirani obliki, ki bi oboževalcem, ki jih kujejo v nebo, pokazala tudi napake. Tudi v tem je problem, saj tudi vse zvezde težijo k perfekciji vsa na slikah, ker jim to daje kruh.

 3. lily pravi:

  Nikoli si ne bi mislila, da so tudi obleko tako popravili. Sem mislila, da je pač tak kroj obleke, ki je balonast okrog bokov. Tako so pa popravili oprsni del, zožali pas, razširili boke in spet zožali kolena. Da o frizuri ne govorimo.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Sprašujem se v čem je smisel da zvezda sploh pride na slikanje, če itak potem vse drugače naredijo. Mar ni lažje, da pač od nekod poberejo njej obraz in vse ostalo zmontirajo in zvezdi pač nakažejo denar in jo prosijo za dovoljenje.

 5. lily pravi:

  Spomni se, kakšen halo je bil, ko so podobno naredili za Demi Moore, ko so ji namontirali telo manekenke: http://www.skinnyvscurvy.com/wp-content/uploads/2009/11/photoshop-job-gone-wild.jpg
  Ali pa te fotke, prav tako njene, druga oseba: http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2117110/Demi-Moore-face-photoshopped-Helena-Rubinstein-beauty-campaign.html

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Grozno, res.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !