IZTOK faking GARTNER

« | | »

Dame in gospodje, Michel 1 Mill

9.08.2012

Evo ga, mladi slovenski raper Michel, zdaj Michel 1 Mill, poba, ki že nekaj časa razturava po Parizu, kjer zagreto predstavlja svoj novi album If Less Is More, Than Nothing Is Everything, na katerem lahko najdete osem pesmi. Michel izjemno dobro fura špuro Lil Waynea, T.I.ja, Drakea in recimo Wiza Khalife, kar pomeni, da dela trenutno popularen in aktualen hip hop, ki ga pri nas seveda ne zna delati nihče. Jp, Michel je slovenska inačica Waynea, Khalife in še posebej T.I.ja, ki se jim v svojih komadih precej približa in bi lahko z njimi brez sramu stal tudi na odru.

null

Michel, s pravim imenom, Michel Alan Ulimwengu Scott, je svoj novi album posnel v Laškem, v studiu Marka Jurkoška, finančno pa so mu pomagali pri tamkajšnjem ŠMOCLu. Ker se zaveda, da pri nas ni pravega posluha za tako musko, je odpotoval v Pariz, kjer svoj novi izdelek, kot sem že povedal, predstavlja v raznih skejtšopih in upa, da bo našel založbo.

http://michel1mill.tumblr.com

 

Avtor IZTOK GARTNER, zapisano 9.08.2012 ob 15:45 pod hip hop in r&b. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

8 odgovorov na “Dame in gospodje, Michel 1 Mill”
 1. spookymulder - 9.08.2012 ob 18:33
  spookymulder

  Poba je videti kar kul, samo ne razumem, kako je možno, da je že nekaj časa v Parizu, pa ni kar takoj dobil ponudbe za snemanje, producenti se še ne pulijo zanj, nima še koncertne turneje, temveč se še vedno predstavlja v SKEJTŠOPIH?!? … ker kolikor sem jaz razumem nekega modrega moža, je taka ignoranca možna samo v Sloveniji, med tem ko se v tujini kaj takega ne bi niti pod razno smelo zgoditi, ker v tujini uspeš v trenutku in so ti povsod na stežaj oprta vsa vrata ter vsi komaj čakajo, da ti vržejo nekaj šopov denarja … kako je potem s to zadevo, nekaj očitno ne štima? ;-)

  Drugače pa, lepo da predstavljaš mlade raperje, ker dejansko če poguglaš “Michel 1 Mill” dobiš poleg njegovega youtube kanala samo še tvoj članek o njem, kaj več je pa že težko izvedeti.

 2. IZTOK GARTNER - 9.08.2012 ob 18:38
  IZTOK GARTNER

  Tale sarkazem je malce trapast, prijatelj, saj dobro veš, da je v tujini konkurenca izjemno huda, še posebej na glasbenem področju. Za Slovenijo pa ima seveda problem, saj rapa v angleščini, kar pomeni, da si je izbral izjemno zahtevno pot do uspeha.

  Že to, da je sploh posnel album in videospot ter da se je zmenil za nastope v pariških malih placih, je velik uspeh, če mene vprašaš, še posebej, ker dela solo in ni član ljubljanske hip hop klike, ki te hitro spravi naprej ne glede na kvaliteto tvoje muske.

 3. spookymulder - 9.08.2012 ob 19:18
  spookymulder

  Drži, moj sarkazem je bil dokaj neumesten in precej trolovski, mi je pa zato toliko bolj všeč tvoj racionalni odgovor glede konkurence in mogoče ga boš vzel v obzir tudi naslednjič, ko boš pisal, kako slabo je vse v Sloveniji in kako lepo je vse v tujini.

  Michel pa naj kar pridno ustvarja naprej, saj je moje življenjsko prepričanje, da če nekaj delaš z vso predanostjo in srcem, tudi uspeh pride slej ali prej.

 4. IZTOK GARTNER - 9.08.2012 ob 19:53
  IZTOK GARTNER

  Preveč posplošuješ te moje izjave, prijatelj, pa zmišljuješ si kontekste kot ti paše, saj nisem nikoli bluzil, da se v tujini z lahkoto uspe. Še posebej pa ne v muski, kjer je še težje kot pri filmu.

 5. lily - 9.08.2012 ob 22:22

  Ali je napaka v imenu CD-ja namerna? Pravilno bi bilo “thEn”. “ThEn” pomeni “torej”, “potem”, “thAn” pa je beseda, s katero se kaj primerja.
  An elephant is bigger than an ant.
  We went to the store and then we went home.

 6. spookymulder - 9.08.2012 ob 23:29
  spookymulder

  Iztok, mislim, da nisem jaz tisti, ki bi posploševal, saj si ti brez konkretnih primerov pisal, kako je v Sloveniji vse slabše kot v tujini, sedaj pa malce bolj realistično ugotavljaš, da tudi v tujini ni vse tako zelo rožnato, ko se znajdemo pred konkretnim primerom in se ne gremo zgolj pavšaliziranja, če uporabim tvoj priljubljen izraz.

  Na katerem področju pa torej v tujini ni še hujše konkurence kot pri nas. V muziki smo ugotovili da je, v filmu praviš da prav tako … mogoče šport, kultura, gospodarstvo … ?!?

  Vem, povsem sem zašel iz teme zapisa, za kar se oproščam, ampak upam, da se boš vseeno spomnil na tole, ko boš naslednjič imel namen pisati o primerjavah med Slovenijo in tujino. Ampak brez skrbi, tudi če boš pozabil, te bom že jaz spomnil. ;-)

 7. IZTOK GARTNER - 9.08.2012 ob 23:48
  IZTOK GARTNER

  Prijatelj, res mi ni všeč, da smetiva zapis o mladem raperju, ki s tem nima nič, bom pa rekel, da se repenčiš povsem brez veze, saj sem v tistem zapisu, ki ti gre v nos, pisal le o kritiki Slovenije, ne pa o hvaljenju tujine.

  Bom pa vseeno rekel, da si padel na glavo, če imaš v glavi, da v Sloveniji ne živimo slabše kot v večini razvitih držav v Evropi in po svetu. Ali še bolje, da nimamo manj šans za poklic in za vse ostalo kot v razvitih državah.

  Je pa tudi Michel dokaz, da pri nas nekaj ne štima v šovbiznisu, če mora s takim talentom in tako kul albumom štalo iskati v tujini ne pa pri nas, kjer tudi v hip hopo zadnje čase vlada harmonika, če povem v prenesenem pomenu. Da ne omenjam še kakega Mitjo Okorna ali še koga, ki je moral ven, da je dokazal, kaki debili smo pri nas.

  Še Janša nam hoče pobegniti v Avstralijo, jebemti no, torej res nekaj ne štima a ne :)

 8. spookymulder - 10.08.2012 ob 00:42
  spookymulder

  Jp, izgleda, da sem torej res padel na glavo. In to z veseljem kadarkoli ponovim, če bo treba. :P

Na vrh

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !