London 2012: Ivan Ukhov

8.08.2012 ob 00:31

Moški skok v višino, če se ne motim, že dolgo časa nima pravega šampiona in sploh ni več neka atraktivna disciplina kot nekoč, ko je razturaval kubanski majstor Javier Sotomayor, zlat v Barceloni in srebrn v Sydneyju. Je pa škoda, da je Kuba leta 1984 in 1988 bojkotirala olimpijske igre, saj bi lahko Sotomayor osvojil rekordno število medalj. Ima pa ta legendarni skakalec še vedno nedosegljiv rekord na 2.45 metra.

Je bil pa prav on razlog, da sem hotel tudi sam začeti trenirati skoke, a mi žal ni šlo prav dobro. Škarjice še nekako, ko se je bilo treba vreči na hrbet, pa sem se vedno osmešil. Smo pa z mulci prirejali posebno tekmovanje v skokih z majhnim človečkom, ki smo ga metali čez slamico, naštimano tako, da je bila povsem dobra maketa real deala. Nora igra, res. Kot skoki v vodo, o kateri sem pisal tukaj.

Spomnim se tudi švedskega mojstra Patricka Sjoberga, ki ima, če se ne motim, še vedno drugi najboljši rezultat na svetu, pa recimo Sorina Mateia iz Romunije, Hollisa Conwayja iz ZDA, Troyja Kempa iz Bahamov in Arturja Partyke iz Poljske. Vsi po vrsti so bili hudi carji, ki mi zdajle povzročajo močno nostalgijo za otroškimi leti, ko sem prav skok v višino gledal zelo zagreto. In da ne pozabim Srba Dragutina Topića, ki je bil vrhunski šovmejker, kateremu sem se po uspešnih skokih vedno od srca nasmejal.

Danes je seveda slavil Ivan Ukhov iz Rusije, ki je preskočil zelo dobrih 2.38 metra, kar je zavidanja vreden rezultat tudi na splošno. Četudi Ukhov zaradi dolgih las deluje kot nekdo, ki se je na olimpijadi znašel po pomoti, njegova nikakor ni presenečenje, saj je razturaval že svetovnih in evropskih dvoranskih prvenstvih.

 

2 komentarjev na “London 2012: Ivan Ukhov”

  1. Jurij Zupan pravi:

    bolj kot po vseh medaljah in dosežkih, ki jih je dosegel, si ga bom zapomnil po:

    http://www.youtube.com/watch?v=ENR31p2gL9Q&feature=related

  2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

    Saj sem zapisal, da zgleda kot nekdo, ki je na igrah po pomoti :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !