London 2012: 200 metrov moški

8.08.2012 ob 00:08

Jp, danes so na 200 metrov moški izvajali kvalifikacijske teke. Itak, da sem gledal z velikim zanimanjem, saj sta glavna favorita za zmago Usain Bolt in Yohan Blake. Če zmaga Bolt, bo seveda presegel Carla Lewisa, ki je bil na svoji drugi olimpijadi srebrn, kar pomeni, da bo imel Bolt v primeru zmage kot edini atlet v zgodovini štiri zlate medalje na dvojnih zaporednih olimpijskih igrah. Lewis je to dosegel na 100 metrov, na 200 pa mu kot sem že povedal ni uspelo. Se je pa Bolt danes spet le sprehodil po stezi, zmagal tako zelo prepričljivo kot v Pekingu in napovedal zmago tudi v velikem finalu, kjer pa mu bo za ovratnik seveda dihal kolega Blake.

Zelo zanimiv je tudi mladi Christophe Lemaitre, ki je zaradi teka na 200 metrov izpustil tek na 100 metrov, v katerem ravno tako blesti. Je pa Lemaitre prvi Evropejec, ki je tekel pod desetimi sekundami. Pri svojih dvajssetih je na evropskem prvenstvu leta 2010 zmagal na sto, na dvesto in v štafeti štirikrat 100 metrov, kar ni doslej uspelo še nobenemu atletu iz Evrope, zato je na dobri poti, da mu morda nekega dne vendarle uspe premagati temnopolte šampione.

Pa gremo še malo v zgodovino te atraktivne discipline, kjer so nekoč tako ali drugače zmagovali Carl Lewis, Michael Johnson, Ato Boldon, Darren Campbell, Frankie Fredericks in recimo Michael Marsh, za katere sem vedno znova navijal tudi sam in čakal, kdaj bo padel nov svetovni rekord. Lewis je osvojil zlato medaljo v Los Angelesu, Johnson v Atlanti, Marsh pa v Barceloni. Frederics je bil srebrn v Atlanti in v Barceloni, Campbell srbern v Sydneyju, Boldon pa bronast v Atlanti in Sydneyju. Hudi carji, resno.

 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !