London 2012: Parter ženske

7.08.2012 ob 19:51

Ta panoga mi je kul tudi zaradi glasbene spremljave, ki spominja na drsanje, pa seveda zavoljo asociacije na borilne filme, še posebej, ko kamera tekmovalke pokaže v slow motion tehniki. Gledalec lahko samo gleda in se čudi, kaj vse zmorejo in kako z lahkoto se premetavajo po luftu. Kot da so na fedrah, jebemti. Pa kot da zanje ne veljajo zakoni težnosti. Vsak normalen človek bi se polomil, te mojstrice pa okoli skačejo kot kaskaderke pri najbolj nevarnih hollywoodskih akcijah. To, kar Jackie Chan dela na filmu, delajo na parterju tekmovalke v gimnastiki, seveda brez posebnih efektov in v živo. Neverjetno, res.

In današnji parter je bil ponovitev dvoboja Cataline Ponor in Alexandre Raisman, ki sta se za tretje mesto udarili kake pol ure nazaj na gredi. Tokrat je šlo za prvo mesto, kjer je v Atenah slavila Ponorjeva, ta superzveda romunske gimnastike, kjer je bila kot veste nekoč glavna legendarna Nadia Comăneci. Če bi odločal sam, bi na prvo mesto postavil Ponorjevo, ki je svojo vajo izvedla dosti bolj graciozno od Raismanove, ki pa je bila očitno boljša v zahtevnosti, o kateri seveda nimam pojma. Je pa čakanje na rezultate izjemno napet del tega športa, saj sodniki z oceno čakajo vsaj kako minuto in ob živce spravljajo tudi tekmovalke, ki so itak na robu živčnega zloma, ko gledajo vsako naslednjo tekmico, ki jih lahko premaga.

Kakorkoli že, Raismanova, ki je letos dopolnila vsega 17 let, je na letošnjih igrah osvojila kar tri medalje, kar jo uvršča med najbolj uspešne gimnastičarke iger. Je pa škoda za leta 1987 rojeno Ponorjevo, ki se je letos po dolgi pavzi, kot sem že pisal, vrnila na gimnastično sceno in verjetno upala na kaj boljšega kot le na srebrno medaljo na parterju.

 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !