London 2012: Greda

7.08.2012 ob 16:52

Napet finale, zelo napet finale, še posebej v boju za tretje mesto, ki so ga po pritožbi vzeli Romunki Catalini Ponor in dali Američanki Alexandri Raisman. Zajebano to s pritožbami, kjer sodniki v rednem delu očitno zgrešijo kako malenkost, ki potem lahko odloča celo o medalji. Četudi se ne spoznam na gimnastiko, lahko rečem, da je to sila trapasto in zelo stresno za tekmovalko, ki je sprva preprična, da je medaljo osvojila, saj tako objavijo na računalniku v dvorani in na tv ekranu za gledalce. Je bilo pa vseeno čudno, da Ponorjeva, trikratna zmagovalka iz Aten, ki se je letos hotela zmagoslavno vrniti nazaj na sceno, ni bila ne vem kako vesela nad tretjim mestom, kar lahko pomeni tudi to, da je vedela, da nekaj očitno ne bo štimalo.

Gabby Douglas, ki je imela tukaj dosti več šans za dobro uvrstitev kot včeraj pri preskoku, je med vajo žal padla, prvo in drugo mesto pa sta si razdelili Kitajki Linlin Deng in Lu Sui. In ko smo že pri Dengovi, ki je bila zlata že v Pekingu, res je bila najboljša, res je bila taka, da človek ne more verjeti, kaj vse se da početi na leseni deski, ki je široka vsega 10 centimetrov. Victoria Komova je spet zajebala, namesto nje pa je danes na polno jokala Lu Sui, ki ji drugo mesto očitno ni bilo dovolj.

 

2 komentarjev na “London 2012: Greda”

 1. pikica pravi:

  Lu Sui je aktualna svetovna prvakinja na gredi in je verjetno jokala, ker je mislila, da bo še olimpijska. Nikoli pa ne veš, kaj vse je zadaj (sponzorji, situacija v družini ipd.).

  Komova je pa danes že obupala in ni potem nič jokala. :)

  Je pa res smotano, da se že veseliš medalje, potem pa sledi pritožba, ki ji ugodijo in si ob medaljo. Še dobro, da je potem na parterju dobila srebrno. :)

  Na gredi so vedno Kitajke nevarne (ponavadi potem v finalu napake delajo) in Romunke, večinoma je pa potem odvisno od mentalne pripravljenosti.

 2. IZTOK faking GARTNER » London 2012: Parter ženske pravi:

  [...] dvoboja Cataline Ponor in Alexandre Raisman, ki sta se za tretje mesto udarili kake pol ure nazaj na gredi. Tokrat je šlo za prvo mesto, kjer je v Atenah slavila Ponorjeva, ta superzveda romunske [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !