London 2012: Preskok moški

6.08.2012 ob 18:09

Ko pride do gimnastike, najraje gledam preskok, ki je vsaj zame najbolj atraktivna, zanimiva in nevarna panoga. Morda tudi zato, ker sem ga v osnovni šoli tako zelo rad izvajal tudi sam. Seveda ne tega modernega, ki ga imajo na olimpijadi, ampak tisto starinsko kozo, ali kaj je že bila, ki smo jo najboljši v razredu preskakovali tudi s skrčenimi nogami. Danes so se pomerili fantje, zmagal pa je Korejec Yang Hak Seon, ki je po luftu skakal kot v kakem kung fu filmu. In ko smo že pri filmih, tisti slow motion, ko tekmovalca pokaže viskoko v zraku, je res neverjeten, je čisti John Woo balet, kjer gledalcu zastane dih.

In potem debata nanese na Slovenijo, ki za vadbo preskoka sploh nima prave dvorane. Ena je bojda prekratka za zalet, druga pa preniska za skoke, kar je sramotno glede na to, da smo imeli Slovenci vedno odlične gimnastičarje, resda ne na preskoku, a vseeno.

 

5 komentarjev na “London 2012: Preskok moški”

 1. simon pravi:

  Je bilo za pogledat ja…sicer se ne spoznam na te skoke cisto nic samo mi je malo zal onega Čilenca z brčicami :D

  Pa ne vem cesa se je American tak veselil :D kom je skocil drug skok.

 2. pikica pravi:

  Mene je tale Korejec presenetil s prvim skokom, saj je v kvalifikacijah izvajal lažjega. Je bil pa to res super finale, prava poslastica.

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Brkati model je bil tudi meni faca. Najprej je bil tretji, potem pa je zaradi Korejca padel na četrto, menda že drugič na teh igrah.

 4. pikica pravi:

  Ja, tudi na parterju je bil 4. Meni je po petih letih še vedno smešen. :)

 5. pikica pravi:

  Američan je bil pa vesel, da se je ”prilimal” in je upal, da bo dovolj za medaljo. Saj, če bi kak izmed ostalih padel, bi mogoče še kaj bilo, tako pa …

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !