London 2012: Sinhroni skoki v vodo

31.07.2012 ob 11:18

Skoki v vodo so mi od nekdaj zelo kul. Še vedno se zelo dobro spomnim časov, ko sem navijal za Grega Louganisa in si celo doma v banji uredil svojo verzijo skokov s plastičnim človečkom, ki je skakal s pomočjo ravnila. Pa vedno sem na trnih, ko se skakalec odrine in začne izvajati razne vragolije preden prileti v vodo, saj razmišljam, če se bo morda udaril v glavo in če bo vse speljal tako kot si je zamislil. Kul šport, res. Spektakularen, napet, zanimiv. Od nekdaj.

Včeraj sem ujel moške skoke v paru, tako imenovane sinhrone skoke, kjer istočasno skačeta dva tekmovalca iz iste države, ki morata izvesti popolnoma enake vragolije, če hočeta dobiti dobre točke. Zajebana zadeva že za enega, kaj šele za dva hkrati, kjer živci verjetno delajo sto na uro, saj lahko eden pokvari nastop drugega. Na koncu sta zmagala Yuan Cao in Yanquan Zhang, fantiča iz Kitajske, drugo in tretje mesto pa sta si razdelili Mehika in ZDA.

 

6 komentarjev na “London 2012: Sinhroni skoki v vodo”

 1. spookymulder spookymulder pravi:

  Uf, zanimivo, kje so tvoje športne strasti, upam, da ne samo zaradi izpostavljenosti golih mišičastih moških teles. ;-)

  Šalo na stran, kolikor vem, so bili skoki v vodo pred in po vojni zelo priljubljeni tudi pri nas, če se ne motim, smo v tej disciplini nastopali tudi na OI, v 80. letih pa je (vsaj kar se športne panoge in tekmovanja tiče) to pri nas praktično povsem zamrlo, na bazenih pa so podrli skakalne stolpe. Dejansko velika škoda, saj gre za zelo zanimiv šport.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  No ja, Louganis je bil res kul dedec :)
  Šalo na stran, res je zakon šport. Tudi sam sem nakoč poskušal malo, pa ni ratalo najbolje :)
  Za naše konce nisem vedel, je pa škoda, da smo opustili, saj je dobro biti zraven.
  Se pa spomnim, da smo prirejali po bazenih razna tekmovanja, to pa, a nisem pa vedel, da smo tudi na OI nastopali. Je bilo pa tudi na bazenih super gledati te zadeve. Tudi šov program, kjer so se moški šemili v stare babnice in skakali z baloni :)

 3. STELA pravi:

  Jaz tud zlooo rada gledm skoke v vodo…vse možne….in žal sem kot kaže vse zamudila…..pa tko redko se pokaže prilika:(

 4. Seby pravi:

  G.Gartner, a je sploh kakšna stvar, ki ti ni kul? Same leve stvari potenciraš in hvališ.
  A mogoče veš, katero mesto je osvojil Colombo United FC v pokalu Sri Lanke v nogometu? :-) )

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Seby, mislim, da si prvi, ki mi očita, da samo hvalim. Vsi ostali mi očitajo, da samo kritiziram :)
  Zmage na olimpijskih igrah so leve stvari? Tudi prav :)

 6. IZTOK faking GARTNER » London 2012: Ivan Ukhov pravi:

  [...] Je bil pa prav on razlog, da sem hotel tudi sam začeti trenirati skoke, a mi žal ni šlo prav dobro. Škarjice še nekako, ko se je bilo treba vreči na hrbet, pa sem se vedno osmešil. Smo pa z mulci prirejali posebno tekmovanje v skokih z majhnim človečkom, ki smo ga metali čez slamico, naštimano tako, da je bila povsem dobra maketa real deala. Nora igra, res. Kot skoki v vodo, o kateri sem pisal tukaj. [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !