Recenzije: The Five-Year Engagement, Ted

30.07.2012 ob 12:30

THE FIVE-YEAR ENGAGEMENT

Jp, tole je tipični Judd Apatow, še ena komična dramica, po domače, dramedija, močno predolga, a še vedno dovolj simpatična, zabavna in prekleto življenjska štorija, kjer v prvi vrsti stojita Jason Segel in Emily Blunt. Zaljubljenca Tom in Violet, ki se jima poroka zaradi njenega študija in selitve v drugo mesto zavleče v nedogled. Režiral je Nicholas Stoller, tudi avtor filmov Forgetting Sarah Marshall in Get Him to the Greek, ki mu taki filmi več kot ležijo, scenarij pa je pomagal napisati kar Jason Segel, ki je zadnje čase postal dežurni simpatiko in eden najbolj prikupnih igralcev svoje generacije. Bluntova, ki se je s Segelom srečala že v novem Gulliverju, katerega je ravno tako oscenaril Nicholas Stoller, mi je resda še vedno malo zoprna, toda Segel jo uspe potegniti v pravo smer in iz nje narediti povsem prebavljivo igralko. Če bi bil filmček malo krajši, bi bil še boljši, saj bi se znebil odvečnih in ne ravo dovolj smešnih prizorov, toda gledalec se kljub temu ne dolgočasi in uživa v ponujeni mešanici komedije in drame, kjer svojih pet ujameta tudi Kevin Hart in Rhys Ifans.

Ocena: 7/10

TED

Ideja o govorečem plišastem medvedku se v štartu verjetno ni slišala preveč pametno, toda Seth MacFarlane, igralec in scenarist, ki se je tokrat prvič preizkusil še kot režiser, jo fura zelo dobro, dovolj zabavno in kljub klišejskem obešenjaškem in straniščnem humorju dovolj izvirno in simpatično, da gledalec pade v dogajanje in uživa. Še posebej v štosih filmske trivie in cameo vlogicah znanih fac, kjer so tudi Norah Jones, Tom Skerritt in Sam J. Jones, kultni Flash Gordon, ki ga obožujeta plišasti medvedek Ted in njegov najboljši prijatelj John (Mark Wahlberg), ki ima zdaj punco Lori (Mila Kunis), kateri gre Ted seveda na živce, saj se John zaradi njega obnaša premalo odraslo. Ted namreč pri Johnu živi že od otroštva, obnaša pa se kot večni žurer in najstnik, kar je jasno, saj je nekoč kot edini govoreči medvedek gostoval pri Johnnyju Carsonu. Odštekana ideja, kjer me je zanimalo, če bo začetni skeč dovolj za celovečerni film. Ali še bolje, če bo fora z govorečim medvedom dovolj za uro in pol zabave ter zgodbe, ki bo vendarle imela nek smisel. Ne bom rekel, da vse domislice udarijo v polno, rekel pa bom, da celota štima in da gledalec dobi tudi presenetljivo toplo pravljico, ki je pač R rated. Zelo odveč je parodija Vročice sobotne noči, ki jo je stokrat bolje obdelal Ali je pilot v letalu, so pa filmske trivie in VIP camei zato toliko boljši in resnično prebrisani (izjema je Superman Returns Brandona Routha, ki je vsaj meni zelo dober film in ne potrebuje norčevanja). Ali kot se je proti koncu zadrl nek gledalec: “Ej, ubil bi tistega tipa, pička mu materna.” Drži, samo kul filmi so zmožni v človeku prebuditi tako pristno čustveno reakcijo.

Ocena: 7/10

 

5 komentarjev na “Recenzije: The Five-Year Engagement, Ted”

 1. simon pravi:

  Res mi je bil dober film Ted…sem pricakoval majn od tega filma..niti sekunde dolgcasa…
  Naj scena ko ga našeška z anteno po riti :D
  umiral sem od smeha…se je pa tudi meni na koncu zasmilil ko ga raztrga na pol…sem bil res zadovoljen da je na koncu se vrnil med zive…bi mi kr pokvarlo vecer ce bi res umr :)

 2. simon pravi:

  a paradise hotela na Planet TV pa ne spremljas? :P

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pogledal za minuto iz firbca, pa mi je bilo izjemno nezanimivo in dolgočasno.

 4. E pravi:

  Meni je bil Ted ful dober nisem pričakoval ,da bo tako smešno in zabavno.Jaz sem si ogledal podaljšano različico.Baje ,da bodo posneli še drugi del.

 5. IZTOK faking GARTNER » Recenzije: Cuban Fury, A Million Ways To Die in the West, The Grand Budapest Hotel pravi:

  [...] MacFarlane, režiser Teda, resda servira nekaj solidnih Blazing Saddles štosev, toda filmu v drugi polovici precej padeta [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !