Ekskluzivno: Rok Cvetkov intervju (drugi del)

25.07.2012 ob 23:11

ekskluzivno-rok-cvetkov-intervju-prvi-del/

Evo ga, drugi del video intervjuja, ki sem ga v torek popoldan naredil z Rokom Cvetkovom, našim najbolj znanim in svetovno priznanim kaskaderjem, stunt coordinatorjem in občasnim igralcem, ki se čez nekaj dni tako kot ponavadi odpravlja na snemanje novega filma, kjer bo igral tudi Michael Madsen. Cvetkov, ki se ga naši gledalci verjetno še vedno dobro spominjajo po oddaji Odklop, kjer ga je gostil Borut Veselko, se zasebno ukvarja tudi s karatejem, motokrosom, plavanjem, jet skijem in skakanjem v vodo, kar pomeni, da je adrenalinski odvisnik, ki v snemanju zelo nevarnih filmskih prizorov nadvse uživa.

Filmski studio v Brezovici pri Ljubljani

V Brezovici pri Ljubljani, kjer že dela filmsko postprodukcijo, si želi ustvariti čisto pravi filmski studio in tudi pri nas začeti snemati visokobudžetne akcijske spektakle, kamor želi zvabiti svoje zvezdniške prijatelje iz sveta filma. Njegov sin Alex je že kot majhen fantič začel stopati po njegovih stopinjah, zdaj pa se zadnja leta raje ukvarja z glasbo, je pa zato hčerka Tjaša še vedno velika navdušenka nad očetovimi vragolijami in se mu tu in tam pridruži na snemanju kakega filma.

V družbi Richarda Sammela, ki ste ga lahko ujeli v filmih Taxi, Casino Royale, Inglorious Basterds in La vita è bella

Preden sva začela pogovor, mi je razkazal prostore svojega studia, ponudil viski in se spomnil sredine osemdesetih, ko je Barbara Jerman z njim za nacionalko opravila njegov prvi intervju, kjer je imel precej treme, saj še ni bil navajen soja žarometov. Cvetkov je res faca, en tak pozitiven, nasmejan in skuliran možakar, s katerim sva se poštekala takoj po stisku roke in našla nešteto tem za pogovor. Pa pokazal mi je slike v svojem mobitelu, kjer je bila tudi Naomi Watts, s katero je delal pri prihajajočem filmu o Diani. Pa neka arabska produkcija, kjer je režiral razkošen akcijski prizor. Pa cel kul dih vzemajočih fotografij in spominov na filmske dogodivščine, ki se mu kar vrstijo.

V drugem delu sva čvekala o razliki med kaskaderjem in stunt coordinatorjem, po naše, režiserjem kaskaderskih prizorov, o tem, da bi bil lahko tudi jaz kaskader, o tem, da si Sylvester Stallone ne zapomni svojega teksta, o filmu, na katerega je najbolj ponosen, o tem, če mora biti človek malo nor, da sploh postane kaskader, o skoku na zračno blazino, kjer ga je odnesel veter, in o telefonskem klicu Naomi Watts.

YouTube slika preogleda
 

3 komentarjev na “Ekskluzivno: Rok Cvetkov intervju (drugi del)”

  1. Vanja1 pravi:

    Daj še ostale dele Gor.. ;) Me res zanima.

  2. Bojan pravi:

    Iztok če ga ne bi ti snemal na tvojo kamero ti ne bi verjel da si bil z nim, nega se zelo zelo teško dobi, faca si….

  3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

    Počakaj na naslednji del, Bojan, boš dobil še več dokazov, da sem bil pri njem :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !