Ekskluzivno: Rok Cvetkov intervju (prvi del)

24.07.2012 ob 21:23

Leta 1964 rojeni Rok Cvetkov, ki že od nekdaj živi v Kopru, zadnje čase pa se zadržuje tudi v Brezovici pri Ljubljani, kjer postavlja svoj filmski studio, je eden največjih frajerjev in carjev, kar sem jih spoznal v življenju. Od konca sedemdesetih let pa vse do danes je tako ali drugače sodeloval s številnimi prestižnimi imeni akcijskega žanra in svoje kaskadersko znanje več kot uspešno pokazal tudi pri neštetih znanih filmih izven tipičnega žanra akcije, kjer je bil tako imenovani stunt coordinator, kar pomeni, da je imel priložnost spoznati ogromno število hollywoodskih zvezd in izvesti nešteto zares nevarnih in spektakularnih filmskih prizorov.

Na snemanju filma The Expendables 2 v Bolgariji, kjer na desni stoji Sylvester Stallone

Cvetkov, ki kljub temu ostaja povsem preprost možakar, je tako ali drugače delal za filme The First Time, Lone Wolf McQuade, Arthur The King, Missing in Action 2, Out of Control, Heart of Dragon, Invasion USA, No retreat No Surrender, Armour of God, Born to Ride, The Pope Must Die, The Sands of Time, The Adventures of Pinocchio, Heidi, The Sorcerer’s Apprentice, Cat Run, The Peacemaker, Death Train, Schindler’s List, The Patriot in The Expendables 2, kar pomeni, da je v živo srečal Mela Gibsona, Heatha Ledgerja, Georgea Clooneyja, Nicole Kidman, Nicolasa Cagea, Martina Landaua, Johna Stamosa, Alfreda Molino, Paz Vego, Janet McTeer, Michaela Nourija, Amando Plummer, Deborah Raffin, Robbiea Coltranea, Johna Stockwella, Jackieja Chana, Samma Hunga, Chucka Norrisa, Dolpha Lundgrena, Davida Carradinea, Barbaro Carrero, Malcolma McDowella, Candice Bergen, Uda Kierja, Jeana Claudea Van Dammea, Brucea Willisa, Arnolda Schwarzeneggerja, Jasona Stathama, Monico Bellucci, Stellana Skarsgarda, Liama Neesona, Bena Kingsleyja, Piercea Brosnana, Clinta Eastwooda, Maxa Von Sydowa, Simona Callowa, Diano Rigg, Geraldine Chaplin in Sylvestra Stallonea.

V družbi Dolpha Lundgrena

In to še ni vse, Cvetkov je namreč delal tudi za televizijo in za številne slovenske in jugoslovanske filme, zato moramo k njegovem rezimeju prišteti še Mork & Mindy in The Winds of War, kjer je spoznal Robina Williamsa, Roberta Mitchuma, Ali MacGraw, Jana Michaela Vincenta, Petra Gravesa, Topola in Ralpha Bellamyja, pa Hajde da se volimo 3, Zadah tela, Igmanski marš, Žikina dinastija in No Man’s Land, kjer je stisnil roko mnogim zvezdam jugo filma, pa recimo še Rdeči Boogie, Deseti brat, Halgato, Dediščina, Leta odločitve, Moj ata socialistični kulak, Ko zaprem oči, Barabe, Slepa pega, Nepopisan list, Slovenka, Pokrajina št. 2, Prehod in recimo Piran Pirano, kjer je ravno tako pustil svoj pečat.

Najprej je padla ideja, da intervju narediva po mailu, potem pa je Cvetkov izrazil željo, da bi me rad spoznal v živo, saj je bil izjemno zadovoljen s člankom, ki sem ga o njem nekaj časa nazaj zapisal na svojem blogu. Sprva sem mislil, da se zeza in da si ne bo vzel časa, ker je bil na polno zaposlen s snemanjem filma o Princesi Diani, ki jo igra Naomi Watts, potem pa sva se vendarle dobila pri njemu v Brezovici, kjer si, kot sem že povedal, ureja svoj filmski studio, v katerem bo lahko delal kvalitetne postprodukcijske zadeve za številne filme, v katerih sodeluje.

Prijateljski objem z Radetom Šerbedžijo

Na začetku sem imel nekaj treme, saj sem se rokoval s človekom, ki se je še letos rokoval s Stallonejem, Lundgrenom in Stathamom, potem pa je pogovor stekel kot namazan, saj sva se ujela kot stara prijatelja in oboževalca filmov. Cvetkov je res faca, Cvetkov je legenda, Cvetkov je totalni car, Cvetkov je slovenski Hollywood, Cvetkov je vse tisto, o čemer filmofili le sanjamo.

In tule je prvi del video intervjuja, kjer je beseda tekla o žurki ob rojstvu Van Dammeovega sina, o igralki, za katero bi preskočil goreče avtomobile, legendarnemu kaskaderju Evelu Knievelu, o njegovih začetkih in o tem, zakaj je edina prava slovenska kaskaderska zvezda, o prevračanju z džipom, znameniti seriji Vojne vihre in srečanju z Robertom Mitchumom, o norijah z Jackiejem Chanom in ščitnikih Clinta Eastwooda, o borilnih veščinah, o fejsbuku Monice Bellucci, delu stunt coordinatorja, igranju košarke z Georgeom Clooneyjem, o ženini želji, da se slika z Naomi Watts, in o tem, kakšni so vsi ti veliki akcijski zvezdniki tudi zasebno.

YouTube slika preogleda
 

14 komentarjev na “Ekskluzivno: Rok Cvetkov intervju (prvi del)”

 1. Bojan pravi:

  Res je car,svaka čast,,,,

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tole počekiri
  http://www.youtube.com/watch?v=ZhpRdYRT2X0
  http://www.youtube.com/watch?v=6pXqSiHGixI&feature=relmfu
  http://www.youtube.com/watch?v=0pAoYsyN0wE&feature=relmfu
  http://www.youtube.com/watch?v=Q6xTySKv00w
  Vauuu faking vauuu.

 3. Vanja1 pravi:

  Daj še ostale dele tega intervjuja, nujno.. ;)

 4. simon pravi:

  iztok ne vem ce si opazil on tebe vika…ti pa njega tikas…stvar dogovora?
  človeka vikas ce ga spostujes…

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kljub temu, da sem ga vikal, mi je nenehno govoril, da naj ga tikam. Preden sva začela pogovor, pa se je ustvarilo tako zelo domače vzdušje kot da bi bila frenda. In še najmanj dvakrat me je opozoril, da naj bova na ti. Zakaj je on potem mene vikal med intervjujem, nimam pojma, ker me med pogovorom ni, je pa res, da sem to opazil potem šele doma :)

 6. simon pravi:

  mogoce naredi kamera to da je vljuden :)
  drugace pa zelo zanimiv človek…

 7. Bojan pravi:

  IZTOK,svaka ti čest za ta intervju,res je dober,tip je zelo zanimiv,jast vem tudi veliko od nega,ga spremljam že 30 let,,ni mi uspelo ga še srečat,razen po tv…naj ostane tako skromen še naprej,,,

 8. IZTOK faking GARTNER » Ekskluzivno: Rok Cvetkov intervju (drugi del) pravi:

  [...] ekskluzivno-rok-cvetkov-intervju-prvi-del/ [...]

 9. IZTOK faking GARTNER » Ekskluzivno: Rok Cvetkov intervju (tretji del) pravi:

  [...] ekskluzivno-rok-cvetkov-intervju-prvi-del/ ekskluzivno-rok-cvetkov-intervju-drugi-del/ [...]

 10. IZTOK faking GARTNER » Ekskluzivno: Rok Cvetkov intervju (četrti del) pravi:

  [...] ekskluzivno-rok-cvetkov-intervju-prvi-del/ ekskluzivno-rok-cvetkov-intervju-drugi-del/ ekskluzivno-rok-cvetkov-intervju-tretji-del/ [...]

 11. Janez pravi:

  Iztok čestitke za ta odličen inervju,
  Janez

 12. IZTOK faking GARTNER » Ekskluzivno: Rok Cvetkov pri filmu Move On pravi:

  [...] ekskluzivno-rok-cvetkov-intervju-prvi-del/ [...]

 13. IZTOK faking GARTNER » Recenzija: The Expendables 2 pravi:

  [...] je pa škoda, da Jet Li po uvodni akciji (če se ne motim, je ravno tu sodeloval naš kaskader Rok Cvetkov), ki je itak za anale žanra, zapusti dogajanje, saj sem ga močno pogrešal. In pozor, tu je [...]

 14. Dea pravi:

  Roka poznam, že kar nekaj časa, moram reči, da je po srcu zelo dober človek. Naprednega duha, pripravljen pomagati, skratka oseba vredna vsega SPOŠTOVANJA……..

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !