The Dean Martin Celebrity Roast: Telly Savalas

22.07.2012 ob 01:30

Legendarni Dean Martin (1917-1995) je v sedemdesetih začel s serijo tako imenovanih roastov in postavil temelje za moderne komike, ki to danes seveda počnejo na dosti bolj nesramen, direkten in žaljivo uživaški način. Martinovi roasti resda niso tako zelo pogumni in zabavni kot novejši, ki jih fura The Comedy Central, kjer so si nazadnje privoščili Charlieja Sheena, toda zadeva je super zaradi nostalgije, ki jo pričarajo številni in po večini že pokojni zvezdniki, ki s svojimi hudomušnostmi napadajo glavno zvezdo večera, tako imenovanega man of hour gospoda, kjer je čast tokrat pripadla Tellyju Savalasu (1922-1994).

Savalas, ta poleg Yula Brynnerja najbolj znani obritoglavec v Hollywoodu, je bil leta 1974, ko so ga posadili na prestol roasta, seveda glavna faca zaradi nanizanke Kojak, ki ga je spremenila tudi v seks simbol, kar gre seveda najbolj v nos številnim roasterjem, ki si privoščijo tudi njegovo plešo in odnos do žensk. Je bil pa Savalas huda faca tudi meni, predvsem zavoljo filmov On Her Majesty’s Secret Service, kjer je igral Blofelda, The Dirty Dozen, kjer je bil Archer Maggott, in Kelly’s Heores, kjer je raztural kot Big Joe. In ko smo že pri The Dirty Dozen in Kelly’s Heores, pri prvem mu je družbo delal George Kennedy, pri drugem pa Don Rickles, zato je kul, da sta zdaj oba tudi roasterja.

Za mizo MGM Grand Hotela sedijo tudi malce nazaj preminuli Ernest Borgnine, Shelley Winters (1920-2006), Richard “Shaft” Roundtree, vedno divje zabavni Nipsey “The Wiz” Russell (1918-2005), Angie Dickinson in meni enkratni Dom DeLuise, ki je prav tako odšel prehitro in ki se tokrat zeza kot Savalasov psihiater.

Ker je bil Savalas v sedemdesetih dejansko bolj tv kot filmska zvezda, je jasno, da sta v prvi vrsti tudi Peter Graves (1926-2010) in Robert Stack (1919-2003), junaka Misije nemogoče in Nedotakljivih, kakor tudi finta inšpektorja Colomba, ki ga dobro oponaša Casey Kasem.

Nastopi posameznih roasterjev, med katerimi so tudi vedno odštekana Phyllis Diller, ki ji do stotke manjka le še pet let, Ritch Little, Dick Martin in Darren McGavin, so večkrat prekratki in premalo dodelani, a to danes dejansko ne moti, saj gre, kot sem že povedal, za močno nostalgijo po starih časih, kjer je Deanu Martinu, temu večnemu šarmerju in ratpackovcu, ki viski seveda žlampa tudi med šovom, resnično treba čestitati za idejo in projekt, ki ga je več kot uspešno fural kar nekaj časa.

 

1 komentar na “The Dean Martin Celebrity Roast: Telly Savalas”

  1. IZTOK faking GARTNER » Nekoč in danes: Angie Dickinson pravi:

    [...] že 81 let. Potem sem se hitro spomnil odličnega vesterna Rio Bravo iz leta 1959, pa nekaterih roastov, ki jih je fural Dean Martin, pa mi je bilo jasno, da drugače ne more biti in da čas teče [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !