Ko se zmeša oboževalcem

20.07.2012 ob 15:11

Gotovo se spomnite neuspelega atentata na ameriškega predsednika Ronalda Reagana, ki ga je zagrešil John Hinckley, velik fan Scorsesejevega Taksista in nor na Jodie Foster, ki je imel v glavi, da bo kot atentator končno dovolj slaven, da ga bo opazila in mu dala šanso za zmenek. Ali pa Sarah Edmonson in Benjamina Darrusa, ki sta dobila v glavo, da sta Mickey in Mallory, junaka zloglasnih Rojenih morilcev Oliverja Stonea, in ustrelila dva človeka, seveda na LSDju in po večkratnem gledanju filma, ki sta ga navedla za močno inspiracijo, kar je sprožilo val ogorčenja in napadov na Stonea. In ko smo že pri Rojenih morilcih, tej mojstrski študiji nasilja, tudi Nathan Martinez je ubil svojo mamo in sestro po ogledu tega filma. Isto kot Angus Wallan in Kara Winn, ki sta ubila svojega cimra. In recimo Eric Tavulares, ki je svojo žrtev ubil celo med ogledom. Prav Rojena morilca je film, ki je za krvava dejanja inspiriral največ norcev, morda cel več kot kultni roman Lovec v rži, ki je obsedel in uročil celo generacijo in ga razni psihoti prav tako navajajo za navdih pri svojih morilskih odisejah.

Zanimiv in strašljiv je tudi primer avstralskega morilca Martina Bryanta, ki je med svojim masakrom leta 1996 ubil kar 35 ljudi in potem medijem povedal, da je velik oboževalec filma Child’s Play ter da ga je kot Chuckyja obsedel demon. Je bil pa Chucky, ta nepozabna srhljiva lutka, v katero se naseli duh norca, inspiracija tudi raznih mulcem, ki so s kamenjanjem ubili dve leti starega otroka in povedali, da obožujejo Chuckyja. Kot najstniki, ki so se med brutalnim izživljanjem nad Suzanne Capper drli: “I’m Chucky. Chucky wants to play.” Nič manj nori niso bili fani Kubrickove Peklenske pomaranče, ki so najprej ubili brezdomca, nato pa še majhnega dečka. Po vzoru antijunakov filma, celo tako precizno, kot da bi delali svoj rimejk. Če ne verjamete, vam podam še podatek, da so neki drugi mulci serijsko posilili neko Nizozemko in zraven prepevali Singin’ in the Rain, kar je poosebitev Alexa, ki ga je kot veste igral Malcolm McDowell. Četudi vemo, da filmi ponavadi posnemajo resnično življenje in jih snemajo po resničnih morilcih in krvavih dogodkih, pa sem situacija žal večkrat tudi obrne in povzroči totalni kaos, kjer se fan in film zlijeta v eno.

Nič manj interesanten ni tudi vpliv filma The Basketball Diaries, kjer je Leonardo DiCaprio inspiriral Barryja Loukaitisa, ki si je nadel črn plašč, stopil v svoj razred, ustrelil tri sošolce in na koncu zmagoslavno zinil: “That sure beats algebra, doesn’t it?.” Jp, Barry je bil prepričan, da je bolj kul od DiCapria in da je zasenčil ter nadgradil njegovo sekvenco iz filma. Je pa nori Barry očitno pozabil, da je DiCapriov lik vse to le sanjal. Da je tudi Cravenov Krik odlična ispiracija zmedenih umov, seveda ne preseneča. Eden takšnih je bil tudi Belgijec Thierry Jaradin, ki je svojo sosedo zabodel kar tridesetkrat, jasno da oblečen v kultno masko iz filma. Podobno kot mulca Daniel Gill in Robert Fuller, ki sta med ogledom Krika dobila idejo, da bi ubila svojega prijatelja.

null

Na srečo posledice fanov Žage niso bile tako hude, saj sta se dva mulca le pohecala s telefonsko tajnico neke gospe in oponašala fore Jigsawa. Je pa nesrečnico zaradi tega vseeno zadela kap, a je hvala bogu preživela. Je bil pa zato RoboCop 2 dosti bolj brutalna inspiracija za serijskega morilca Nathaniela Whitea, ki je bil močno navdušen nad nasiljen v tem filmu inje po umoru nosečnice dejal: “The first girl I killed was from a ‘RoboCop’ movie. I seen him cut somebody’s throat then take the knife and slit down the chest to the stomach and left the body in a certain position. With the first person I killed I did exactly what I saw in the movie.” Če sem malo ironičen, lahko zapišem, da bi si lahko Nathaniel za navdih izbral vsaj prvi del, ki je stokrat boljši od drugega, ki si inspiracije niti ne zasluži.

Ma tega sranja je res ogromno. Tudi Lovec na jelene je med njimi. Seveda ne kot krivec za umore, marveč za samomore zavoljo zloglasne sekvence z rusko ruleto. Folk je imel očitno v glavi, da če že greš, pojdi v stilu enega najboljših filmov vseh časov. Nekaj podobnega je navdahnila tudi športna drama The Program, kjer se eden izmed junakov postavlja s tem, da upa ležati na izjemno prometni avtocesti. Dva modela sta šla še dlje in se na cesto sredi noči ulegla oblečena v črno, kar pomeni, da ju je povozil tovornjak in enega ubil, drugega pa hudo ranil. Lokalni šerif je takrat dejal: ““In the movies you jump out a window and walk away, but in real life we pick up the pieces.” Strašljiv je tudi primer Williama Andrewsa, ki je po vzoru Clinta Eastwooda iz filma Magnum Force svoje žrtve ubijal tako, da jih je silil piti strupen detergent. Ko to ni zaleglo, pa jih je še zverinsko zmasakriral. In še Matrica, joj ta ima šele nore zgodbe in priznanja raznih norcev, ki so imeli v glavi, da njihove žrtve niso resničnost, saj so jih ubili v virtualni realnosti. Švedski študent Vadim Mieseges je recimo razkosal svojo stanodajalko in policiji pojasnil, da ga je potegnilo v matrico. Podobno kot mladenko Lynn Ansley, ki je prav tako umorila stanodajalko in na koncu rekla, da je vse skupaj sanjala v matrici. Oba pa seveda prekaša najstnik Lee Boyd Malvo, ki je leta 2002 s puško pokosil Johna Allena Muhammada in nato izjavil, da je Matrico videl vsaj stokrat. Nimaš kaj, če Matrico vidiš stokrat se ti zmeša. Kot če preveč zares vzameš angleški mini kult The Collector iz šestdesetih, kjer so reči okoli Mirande, ki jo ugrabi glavni junak, navdahnile Leonarda Lakea in Charlesa Nga, ki sta potem tudi v resnici počela isto in svoje početje povzela v misijo z nazivom Operation Miranda.

In zdaj pridemo do novega Batmana, do Nolanovega tretjega poglavja franšize, ki nosi naslov The Dark Knight Rises in ki se bo v zgodovino žal zapisal kot film, kjer je nekdo med premiero v dvorani zverinsko postrelil 12 ljudi, jih ranil vsaj 50 in za tarče izbiral tudi otroke. Dogodek resda ni ravno tipičen fanovski zločin, se je pa vseeno zgodil med filmom, kjer nesrečni gledalci seveda niso imeli pojma, da je moški v dvorani resničen in da streljanje ni le del promocije filma. To ni bil 3D, to je bil reality show totalnega norca, ki je, kot sem že zapisal, streljal tudi na otroke. Če bi se našemil še v Banea ali Jokerja, bi ga lahko prišteli med večino zgornjih obsedencev, tako pa je očitno šlo le za navadnega psihopata, ki je pač izbral dogodek, kjer se je skupaj nabralo veliko ljudi. Me pa tole spominja na Johna Dillengerja, ki so ga ustrelili pred kinodvorano, takoj po ogledu filma Manhattan Melodrama, ali pa na Bugsyja Siegela, prav tako velikega fana filmov, ki so ga počili medtem, ko je doma gledal svoj screen test za nek film.

Drži, najbolj grozno je, ko fikcija in realnost postaneta eno. In ko folk nima pojma, kaj je film, kaj pa resnično življenje. Kot pri raperjih TuPacu in Biggyju, ki sta zamešala musko in resniči lajf.

DODATEK:

No, zdaj so prišli še podatki, da se je tip, ki mu je ime James Holmes in je bil vzoren študent medicine tik pred doktoratom, policiji predstavil kot Joker, kar ga vendarle uvršča med vse zgoraj opisane norce. Torej, v glavi je imel, da je Joker, svoje žrtve pa je začel pobijati v trenutku, ko se je na platnu pokazal Batman. V Jokerja se resda ni našemil, saj je nosil neprebojni jopič, pa tudi možnost, da se je pač zezal s tem nazivom obstaja, kar pomeni, da v resnici ni imel fiksne ideje, da je Joker. Je pa ironično, da se je zaradi Jokerja pred leti zmešalo tudi Heathu Ledgerju, ki si je na koncu vzel življenje.

null

 

33 komentarjev na “Ko se zmeša oboževalcem”

 1. Jan pravi:

  Varuh v rži, ne lovec. Lovec je občasen prevod na kakšnih straneh, predstavlja pa razširjeno a napačno interpretacijo naslova.

 2. STELA pravi:

  Grozljiv seznam……me pa zanima, ali kdaj kaj lepega, pozitivnega, prikazanega v filmih, tudi vpliva na ljudi? Al so res nekateri predstavniki človečnjakov (saj jim ne morem rečt “ljudje”) res že čist izrojeni….

 3. Andrej pravi:

  Noro! Ljudje so res čisto zmešani, a tale, tako se vsaj meni zdi, ustreza profilu popolnoge norca, kot Breivek ali pa kateri drugi terorist. Izobražen, z nekimi blodnjami, sicer pa še nisem zasledil kakšn bi lahko bil motiv. Se je pa menda med aretacijo klical Joker in vse tole pobijanje, norenje, neupiranje pri aretaciji , precej ustreza Jokerjevem profilu.

  Sicer pa si lahko le predtavljam kaj si misli Nolan. Leta 2008 mu umre glavni igralec, zdaj pa streljajo med predvajanjem njegovega novega filma.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jan, nikoli nisem bil pozoren, je pa res, da recimo Marcel Štefančič uporablja tega mojega, če se ne motim. Na slovenskem prevodu knjige pa je Varuh, kar pomeni, da imaš očitno prav.

  Stela, tudi tudi, a negativni primeri so bolj znani oz. edini pridejo v medije tako odmevno.

  Andrej, berem za Jokerja, ja. Torej dejansko paše med zgornje norce in patološke fane, je pa res, da se strinjam, da je bolj kot to tipičen teorist po vzoru Breivika oz. še en psiho, ki strelja po šolah. Se je pa vse skupaj zgodilo le nekaj km stran od zloglasnega Columbine masakra. Je pa zanimivo, da je bil visoko izobražen in kul študent, potem pa se mu je zgleda zasukalo, saj je tudi faks menda pustil. Je pa žalostno, da lahko v ZDA vsak kreten kot za šalo pride do celega arzenala orožja. Nolan pa res nima sreče, ja. Sem slišal, da je ekipa odpovedala tudi nekaj promocijskih premier. Me zanima ali bo to vplivalo na zaslužek filma. Marsikdaj so take reči dobre za reklamo in razvpitost kakega filma, tokrat pa bo po moje kontra učinek in bo tale Batman za vedno bolj kot po čemerkoli drugemu zaznamovan s tem zverinskim pokolom.

 5. Andrej pravi:

  Jebat ga, bo pa imel 2015 več sreče, ko po zrihtal novega (sicer bo le producent) ali pa drugo leto z novim Supermanom.
  Glede zaslužka, promocijske turneje po Finskem so odpovedane, prav tako premiera v Franciji.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Najbolj me zanima kaj bo s prvim vikendom v ZDA, saj so pričakovali še več štale kot pri Avengersih. Je pa tale James Holmes dejansko kopiral Scream 3, ko je psiho, če se ne motim, prav tako na začetku moril v kinu. Pa italijanski horor Demoni, ko so žrtve prav tako padale v dvorani. Odfukana pizdarija, res.

 7. GartnerjevNajvečjiFan pravi:

  Breivik – Dogville

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vem ja, še Von Trier je potem izjavil, da mu je žal, da je film posnel, če je res navdihnil takega norca kot je Breivik. Je pa res, da ne sodi najbolj v to špuro, saj je večina ostalih norih fanov morila skoraj enako kot so morili norci na filmu in se vanje celo maskirala.
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2011/07/23/norveska-na-kolenih/

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Dodajmo še Jareda Leeja Loughnerja, norca ki je streljal na kongresnico Giffordsovo in je bil velik fan romana in verjetno tudi filma Fahrenheit 451.
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2011/01/11/jared-lee-loughner/
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2010/01/12/kulti-in-klasike-fahrenheit-451/
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2012/06/06/rip-ray-bradbury-1920-2012/

 10. NejcH pravi:

  30,6 miljonov je film zaslužil na premiernih polnočnih terminih v 3825 različnih kinematografih. Rekord so prej držali Avengerji s 18,7 miljona. :P

  Tudi Nolan se je odzval na včerajšnji pokol:

  Speaking on behalf of the cast and crew of “The Dark Knight Rises”, I would like to express our profound sorrow at the senseless tragedy that has befallen the entire Aurora community. I would not presume to know anything about the victims of the shooting but that they were there last night to watch a movie. I believe movies are one of the great American art forms and the shared experience of watching a story unfold on screen is an important and joyful pastime. The movie theatre is my home, and the idea that someone would violate that innocent and hopeful place in such an unbearably savage way is devastating to me. Nothing any of us can say could ever adequately express our feelings for the innocent victims of this appalling crime, but our thoughts are with them and their families.

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nop, rekord je držal in ga ša vedno drži Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2, ki je ujel 43 milijonov. Ga je pa Dark Knight posekal v IMAXu za 300 tisoč dolarjev več.

  Me pa zanima kako bo služil zdaj, ko se je ta pokol zgodil, saj so cifre za projekcije pred tem.

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  So pa tile naslovi kar ostri:
  “Latest Dark Knight Rises Fallout: Movie Ads Yanked, Costumes Banned After Colorado Shooting”
  “Warner Bros. will not report The Dark Knight Rises box office results this weekend ‘out of respect for the victims”
  “NBC, Others Take ‘Dark Knight Rises’ Ads Off Air, Studio Revises Trailer”
  Resnično me zanima ali bo vse to na koncu škodilo ali na nek čuden način celo koristilo. Je pa vsekakor zelo slabo za spomin na ta film, ki je, kot sem že dejal, za vedno zaznamovan s tem norcem Jamesom Holmesom. Res moraš biti kretensko pasihopatski, da greš folk pobijat med ogledom filma.

 13. NejcH pravi:

  Ups, potem sem nekje pregledoval napačno statistiko. :) Dobro, da si me popravil. ;)
  Se pa strinjam, da je velika škoda za film, da bo vedno nekje zadaj ob ogledu ostala ta novica. Kratkomalo si tega ne zasluži, pa ne le takšen velik blockbuster, ampak dejansko noben film od zgoraj naštetih, nobena predstava. Žalostno res.

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jp, Harry rules :)
  Četudi me ni bilo zraven in nisem vpleten na noben način, je ta kreten dejansko stresel tudi vse nas ljubitelje filma, saj nam je zjebal tisto čarobno zavetje temne kinodvorane, kamor pobegnemo od podivjanega sveta in se prepustimo fikciji. James Holmes pa je zdaj tudi dvorano spremenil v kruto realnost in dejansko ubil tudi film kot tak.

  Se pa spomnim, da sem bentil zaradi Natural Born Killers, ki mi je eden top filmov ever. Zagovarjal sem ga, celo na faksu, in trdil, da filma nima nobene veze s temi norci, ki so pobijali in da so bili norci že od prej. Pa da ne poveličuje nasilja, ampak se te tematike loti na enkraten študijski način. Resda uživaško in z guštom, toda kvalitetno in prebrisano. Je pa res, da nore ume taka “frajerja” kot sta Mickey in Mallory hitro zagrabita. Navsezadnje ima tudi Charles Manson še vedno cel kup fanov, ki mu aplavdirajo zaradi pokola Sharon Tate. Nori svet, res.

 15. Pepi Pepi pravi:

  Hudiča, tale Holmes je za seboj bojda pustil še neke pasti (v stanovanju). Pomoje se je res hotel iti Jokerja, celo lase si je menda pobarval. Človek se kar zamisli, kako realni so nekateri superzlikovci. Slaba.

 16. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Očitno je realnost postala dosti bolj filmska od filmov. Le spomni se 11. septembra. Če bi to videl v kakem filmu Rolanda Emmericha, bi rekel, eh, bla bla. Ko se je zgodilo v resnici, pa smo itak mislili, da gre za film in da kaj takega ni mogoče. So pa ti filmski zlikovci res karizmatični in kot kaže enkraten vzor za razne norce, ki jim niti na pamet ne pride, da bi se poistovetili z good guyjem. A kaj, ko pri mnogih ne ostane le pri šali Woodyja Allena, ki je dejal, da je vedel, da bo z njim nekaj hudo narobe, ko je kot mulc v Sneguljčici navijal za čarovnico.

 17. Pepi Pepi pravi:

  Kje so časi, ko so bili “resnične zgodbe” predvsem družinske drame ali pa kakšne zgodbe o bitkah z boleznijo … ne pa akcije in malodane špektakli.
  Če se bo ta štala s krizo in z vsem tem sranjem stopnjevala, bo verjetno dopizdilo tudi “ta dobrim” in kar naenkrat bodo ulice polne raznih Defendorjev in Kick-Assov. Dejansko so pred nedavnim že bili neki poskusi tovrstnega vigilantizma (v Ameriki, se razume) … se mi zdi, da sem to enkrat prebral v nekem časopisu.

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Res je, bili so neki solisti, ki so kao pucali malo ulice našemljeni v superjunake, a ni trajalo dolgo, saj je šlo, če se ne motim, bolj za šalo kot za kaj resnega. Problem takega viđelanteja je v tem, da bi rabil dosti keša, če bi se hotel opremiti s fintami Batmana ali Iron Mana, za ostale pa ne bi imel supermoči, ker so žal le scifi.

  Bi bil pa že čas, da se pojavi kak Paul Kersey ali Harry Callahan, old school čistilec, ki bi mulariji pokazal kje ji je mesto.

  Ampak je pa panika, ker to niso neke tolpe, ampak samotarski posamezniki, ki sem jim do usodnega trenutka ne vidi, da je z njimi kaj narobe. Zato lahko tudi povsem v miru dizajnirajo vse potrebno za svojo divjo akcijo.
  Je pa zanimivo, da je mama Jamesa Holmesa ob aretaciji rekla: “Dobili ste pravo osebo.” Le kaj je to pomenilo jebemti? Morda to, da je vedela, da je psiho in da se mu rola odkar je na klin obesil doktorat?
  Nimaš kaj, zdaj ni več We Need to talk about Kevin, zdaj je We need to talk about James. Grozno, res.
  Ta model si je zagotovil večnost v svetu največjih norcev. Pa še ustrelili ga niso, kar pomeni, da bo zloglasnost užival v arestu. Kot Manson in še kdo.

 19. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  En zlo zanimiv člank na podobno temo
  http://www.siol.net/scena/film/fokus/2012/07/nasilje_v_kinodvoranah.aspx

 20. Mo pravi:

  Mene bolj skrbi komentiranje Slovencev na različnih forumih pod to novico…Večina jih piše tako, kot da v Sloveniji še nihče ni nikogar ubil…In se vsi pritožujejo kaj je 6 letni otrok delal v kinu opolnoči. 1. Ne bi rekla da bi ga zasačl ponoč na ulci samega, a ko ga starši peljejo v kino so pa zdej avtomatsko slabi starši. Ne morem rečt drugega, kot zaplankankani Slovenci, ki se delajo pametne tam ko ni treba. Za 3 letnega al mesečnega otroka ne rečem, ne zaveda se sploh verjetno še kaj je film. Če pa 6 letnik želi vidt premiero svojega filmskega junaka, ki je pač opolnoči pa to res ni nič kej tazga…Tak pokol se lahko zgodi tudi če imaš ali nimaš vojske v Afganistanu, legalizirano nošenje orožja al pa ne. Razlika med Ameriko in Slovenijo je samo v velikosti, če bo pa nek manijak mislil, da je Joker, pa lahko tud pri nas nekomu to precej zamrači um. Ker opažam, da nekateri ljudje ne vidijo več bistva problema v tem, da je nekdo pobil množico ljudi, ampak kaj so otroci delal na premieri. 2. Batman je pozitiven junak in ta del je presežek vseh filmov o njem. Motivacijski dialogi, pravljično-herojsko vzdušje, glasba odlična. Tolko od mene, lp:)

 21. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Eh, pusti naše komentatorje, ki so večino časa itak malo usekani in znajo pribiti še kaj bolj blesavega ob najbolj nepravem času. Recimo zdaj ob pogrebu Sagea Stalloneja, kjer so tudi fotke zlomljenega očeta Sylvestra, debatirajo o tem, da ne more imeti užaloščenega obraza, saj je cel na botoksu. Sramotni so ti naši komentatorji. Ubogi anonimni pizdeki, ki se mečejo ven po spletu, ker so v lajfu zagrenjeni dreki.
  Pri nas se dogaja marsikaj, tudi streljanja po diskotekah in še kje, je pa res, da kaj tako hudega pa se še ni, to pa več kot drži. Morda tudi zato, ker je pri nas velio težje priti do takega arzenala orožja kot ga je lahko dobil James Holmes.
  Če pa že gremo v debato o majhnih otrokih in kinu, pa lahko tudi jaz rečem, da Batman za 6 letnika nikakor ni povsem primeren, tudi zato, ker bi se začel dolgočasiti, saj traja predolgo. Seveda so izjeme, jaz sem bil recimo taka izjema, saj sem vsemogoče filme požiral že zelo zgodaj, ampak na splošno pa so ta leta primerna le za risanke in za tipične otroške filme, ne pa za nasilne spektakle kot je Batman. Glede ure, no ja, lahko bi izbrali tudi kaj sredi dneva in pač počakali na nov tajming.

 22. Mo pravi:

  No, sej se kar strinjam s tvojimi argumenti Iztok in vsem kar si napisal…:)Res ni najbolj primeren film za 6 letnika in res je, da na nekatere lahko taki filmi precej slabo vplivajo (kot pri zgoraj opisanih morilcih).
  James Holmes je izobražen. Njegovi znanci in vsi pravijo, da naj bi bil miren, tih in ne vem kaj še vse…Vsi se čudijo njegovim dejanjem…Še moja babica ob takih primerih, ko ljudje ravnajo v neskladju z moralo in etiko, velikokrat pravi “pa tako izobražen/a fant/dekle je bil/a”…Jaz se sprašujem, kje za vraga piše, da je izobraženost merilo za čustveno/psihično stabilnost? Na to se po mojem mnenju danes res ne gre zanašat.:)

  Mogoče še ena o filmu:

  Ravno sedaj poslušam tole: http://www.youtube.com/watch?v=Nll-V_bxy2M&feature=relmfu

  …in ugotavljam, da je Hans Zimmer res glasbena legenda.;)

 23. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Po moje kak tak načitan model še prej lahko izvede tako norijo, saj se znajde in vse skrbno pripravi. Holmes je vse skupaj recimo natančno pripravljal nekaj mesecev, če se ne motim. Če ne bi bil izobražen, se po moje ne bi znal domisliti takega peklenskega plana, ampak bi pač v kino uletel s krampom.

  Zimmer pa itak eden top filmskih skladateljev od nekdaj. Zame pa legenda že od leta 1988, ko je spisal musko za Rain Mana.

 24. alenka pravi:

  pa folk je re prizadet no in človek ostane brez besed! še kampirat in v kino ne morm več brez kakih skerišit scenarijev v glavi! in svinsko je tudi to da filmu narediš tak minus zaradi takih bedakov:( si sploh ne znam predstavlat. film ki ga njbolj težko čakaš v letu..pol pa tko…ajaj!

 25. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Cifer o zaslužku, ki pridejo ponavadi v nedeljo zvečer, še ni in jih menda nameravajo objaviti danes, se pa govori, da naj bi Batman navrgel okoli 160 milijonov dolarjev, kar je vrhunski razultat, ni pa rekord, ki so ga sneli Avengersi.

  Sem pa bral, da si je James Holmes tudi lase pobarval v stilu Jokerja. Psiho totalni res. Pa našli so nek njegov posnetek, ko je bil star 18 let in je povsem simpatičen poba, zelo nadarjen in pameten študent, ki razlaga neko tezo o fikciji in realnosti. Očitno se mu je potem prav na tem področju popolnoma zasukalo.

  Sem pa ziher, da bo vsak izmed nas, ki bo šel Batmana gledat v kino, malo čudno pogledoval sem in tja ter ne bo mogel mimo tega krvavega incidenta.

 26. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Holmes na sodišču res zgleda kot jebeni Joker
  KLIK

 27. IZTOK faking GARTNER » Mrš v kino pravi:

  [...] ne, ne kupim straha pred masakrom med ogledom novega Batmana. To je bilo samo enkrat, to se ne bo ponovilo nikoli več. Pa četudi je [...]

 28. IZTOK faking GARTNER » Recenzija: The Dark Knight Rises pravi:

  [...] recenzije-batman-prvih-pet-filmov/ recenzije-the-dark-knight/ nekoc-in-danes-batman/ novi-batman-dela-cudeze/ ko-se-zmesa-obozevalcem/ [...]

 29. Andrej pravi:

  Zdaj so prišle na dan novice o resnični Holmesovi zaroti.
  Ta kino ni bil nikoli nikoli nova tarča, niti kakšen plan B, pokola v tem kinu dejansko ni načrtoval. Za tarčo je imel dejansko premiero v New Yorku in je imel originalni namen pobiti vse tiste igralce, ki igrajo v filmu pozitivne like (Christian Bale, Gary Oldman, Morgan Freeman…), govori pa se (čeprav je nepotrjeno), da bi streljal tudi na ostalo ekipo, menda na Christopher Nolana, skladatelja Hans Zimmerja in druge, ki so imeli kaj v filmu opraviti s pozitivci. No, Tom Hardy bi bil varen.
  Zdaj vedo, da je dejansko mislil v New York, a je bil prepriča, da mu sledijo, kao neki paranoičen, ker so ga zavrnili v strelskem klubu, pa ni hotel tvegati in si je izbrl manjšo tarčo, se pravi ta mali kino med polnočnim predvajanjem. Noro, res.

 30. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Psiho, res. Si predstavljaš, da bi res to izvedel. Fak no.

 31. MacGyver pravi:

  Sedaj sem po naključju naletel na ta zapis. Izjemno zanimivo branje. Zgolj kot ideja, takšnih zapisov bi lahko napravil še več (ne le ob takšnih izrednih dogodkih :) ), da bi zraven svojih razmišljanj, ocen itd. napisal še kakšne zapise z zanimivimi dejstvi kot je tale. Nevem, razen tega se ne spomnim da bi kaj takega bral na tvojem blogu…

 32. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Se najde, se najde, a je bolj malo, ker se mi ne ljubi :)
  Tale recimo:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2010/07/13/shakespeare-na-filmu/
  Pa tale morda:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2010/09/08/gejevski-in-lezbicni-film-queer-cinema/
  Tudi tale:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2010/02/10/otrok-in-film-pomen-filma-in-filmske-vzgoje-za-otrokov-razvoj-prvi-del/
  Pa tale:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2010/02/11/otrok-in-film-pomen-filma-in-filmske-vzgoje-za-otrokov-razvoj-drugi-del/

 33. MacGyver pravi:

  No eto, tole sem mislil ja. No upam da se ti bo v prihodnje malo več ljubilo pisat kaj podobnega :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !