Grossmann 2012: Titanic II, 2012: Doomsday

13.07.2012 ob 15:26

Jp, na letošnjem Grossmannovem festivalu, ki štarta v ponedeljek, bodo v sekciji Torture Garden vrteli tudi filme The Asyluma, ki jih že nekaj časa občasno požiram tudi sam. Prav zato je škoda, da so se odločili za Titanic II in 2012: Doomsday, saj bi v kontekst po moje bolj pasale kake pizdarije z morskimi psi, kačami, krokodili in piranjami, recimo 2-Headed Shark Attack, Mega Python vs. Gatoroid, Mega Shark vs. Crockosaurus in recimo Mega Piranha. Ker finta The Asyluma, tega mockbuster tekočega traku, je v tem, da je kul takrat, ko se zajebava in pretirava. Ko je resen in se gre filme kot sta Titanic II in 2012: Doomsday, pa seveda deluje dolgočasno in kot vrtec verzija stokrat boljših in bolj zabavnih hollywoodskih filmov katastrofe kot je recimo The Day After Tomorrow Rolanda Emmericha.

Kakorkoli že, gremo najprej na TITANIC 2, na reciklažo Cameronovega Titanica, ki ga prav tako sesuje ledena gora. Slab film. Razvlečen, nezanimiv, butasto odigran, prazen in opremljen z izjemno poceni posebnini efekti, ki bi jih lahko naredili tudi v Sloveniji. Edina dobra stvar je naslov, zato je škoda, da gre potem za normalen film, ne pa za kako odpičeno pizdarijo, kjer bi originalni Titanic pač rešili pred potopom. So pa take video B robe odličen dom upokojencev za odcvetele igralce kot je Bruce Davison, ki potnike svari pred ledenim cunamijem in ima na ladji seveda svojo hčerko, kar je v takih filmih tipičen kliše. Plus surfer iz uvoda, ki vendarle obeta dosti bolj kul film in bi si zaslužil svoj film.

Ocena: 2/10

In še 2012: DOOMSDAY, film  o koncu sveta, ki gre do konca. Ki pokaže celo razčefuk Jeruzalema in se seveda začne v Mehiki, kjer ameriški pustolovci, med katerimi je tudi “naša” Ami Dolenz (njen ata Micky Dolenz je igral v zgoraj omenjenem Mega Python vs. Gatoriid), očitno prebudijo starodavne Majevske duhove, ki so za leto 2012 kot veste napovedali konec sveta. Posebni efekti so presenetljivo okej, prizor, ko kamen skozi šajbo avtomobila pade v prsi novinarja Alexa (Joshua Lee), je kul, Cliff De Young, še en upokojeni zvezdnik, pa svojo seveda hčerko opozarja na prihajajočo nevarnost. Četudi je vse skupaj še vedno na stopnji poceni B filma, lahko brez slabe vesti zapišem, da sem vseeno užival dosti bolj kot pri razkošni in srhljivo prazni ter butasti produkciji filma 2012, ki ga je lahko sram, da je z goro denarja ostal zadaj za takim filmom kot je 2012: Doomsday, kjer se v starodavni Majevski votlini na koncu rodi otrok.

Ocena: 5/10

 

3 komentarjev na “Grossmann 2012: Titanic II, 2012: Doomsday”

  1. AndrejM pravi:

    Za Mega Piranho in Titanic 2 lahko rečem samo takole: niti film, ki bi ga režiral Roman Končar in v katerem bi igrala glavni vlogi Zlatko Dobrič in La Toya, ne bi mogel biti slabši.

  2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

    Mega Piranha je kul, le na pravi način jo je treba gledati.

  3. AndrejM pravi:

    Ejga, sem poskušal, pa ne gre. Tudi s humornega vidika ne, ko one piranhe skačejo z reke in vse takoj mega eksplodira pa kako na hitro popapcajo ladjo pa podmornico. In kako je vse skupaj posnato, kot da bi se midva na mrtvo napila pa na hitro nekaj posnela…no, še Končar bi bolje posnel.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !