Recenzije: Supermen of Malegaon, Birdemic: Shock and Terror

10.07.2012 ob 00:58

SUPERMEN OF MELEGAON

Izjemno zabaven kvazi doku o ekipi filmskih zanesenjakov, ki na revnih ulicah Indije snemajo minibudžetni rimejk Supermana. Film v filmu, ki sprosti, nasmeji in pokaže, kako se dela filmska gverila, če nimaš budžeta. Četudi nisem na tekočem z bollywoodsko kinematografijo, sem prepričan, da takih svežih in zabavnih filmov nimajo prav veliko. Me je pa pritegnil poster, ki je skupaj s teglajni nekaj najbol izvirnega, kar sem videl v zadnjem času. Pa četudi glavni junak nima ravno prav, ko pravi, da se iz Supermana še nihče ni delal norca. Še Slovenci smo se, sredi devetdesetih s filmom Super Uroš: Legende in resnice, ki je bil posnet na enak način kot tale indijska skulirana pizdarija.

Ocena: 8/10

BIRDEMIC: SHOCK AND TERROR

Eni slabi filmi so dobri zato, ker so tako zelo slabi, drugi pa so res slabi in jim tudi izgovor, da je njihova poanta v tem, da so slabi, ne pomaga kaj dosti. Povedano drugače, nekateri low budget B filmi so v svoji slabosti prekleto kul in zabavni, nekaterim pa to ne rata in so pač le totalno zanič. Primer dobrega slabega filma, če ostanem pri grozljivkah, kjer ljudi napadajo živali, je recimo Rise of the Animals, primer slabega filma, ki je samo slab, pa je Birdemic: Shock and Terror, ta mešanica Hitchcockovih Ptičev in dokuja Neprijetna resnica. Jp, dragi moji ljubitelji krepa, tole je eko grozljivka, kjer majhno mestece napadejo krvoločni ptiči, ki s seboj prinašajo tudi smrtonosen virus. CGI je tak kot na starih Spektrumih, ekipa igra slabše kot igrajo slovenski igralci, prva polovica filma, kjer ptičev še ni, pa je tako zelo dolgočasna, da jo bodo zdržali samo sadomazohisti. In pozor, režiser James Nguyen je bil tako zelo besen, da ga niso sprejeli na Sundance, da je svoj kombi premazal s krvjo in prekril s ptiči ter začel agresivno promocijo.

Ocena: 2/10

 

2 komentarjev na “Recenzije: Supermen of Malegaon, Birdemic: Shock and Terror”

 1. Andrej pravi:

  Hja, si predstavljaš, da bi Birdemic dejansko sprejeli na Sundance?

  Sicer pa po mojem mnenju bes worst movie ever. Je pa režiser James Nguyen napisal o nastajanju filma tudi knjigo (z verjetno najboljšim naslovom ever) Birdemic: The making of a movie which became cult sensation hit. Ven pa je dal tudi Birdemic majice in obešalnike, gledalce pa poziva, da imajo Birdemic feast s tem filmom na televiziji in s pivom v roki (druščina je priporočena). Ne vem, a je nor, ali se trudi zagovarjati ta film saj nikoli ni rekel, da je posnel slab film.

  Se zdi pa izredno neinteligenten tip.

  Hehe, pa rad bi ga videl v pogovoru z James Cameronom o 3D-ju. Nguyen je rekel namreč, da je naredil izjemen 3D za nadaljevanje.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ne razumem, da ti je kul, saj še zabaven ni, za hudiča. Je samo porazno slab šit in nič drugega. Za razliko od kakega Rise of the Animals, ki je na isti ravni, a noro zabaven in odštekan. No, vsaj zame. Pa prva polovica, kjer se ne dogaja nič, fak je dolgočasna.

  Glede feasta, pri meni odpade, saj ne pijem piva :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !