Recenzija: Casa de mi Padre

10.07.2012 ob 21:01
YouTube slika preogleda

CASA DE MI PADRE

Will Ferrell ima jajca, vsaj tako velika kot Tarantino in Rodriguez, ko sta posnela Grindhouse. Casa de mi Padre je namreč čisti grindhouse, izvrsten poklon sedemdesetim, kjer se Ferrell dobro norčuje tudi iz patetike telenovel. Da je mera polna, cela ekipa, kjer v prvi vrsti stojita tudi Diego Luna in Gael Garcia Bernal, govori špansko, kar pomeni, da je šel Ferrell do konca in posnel za današnje čase hudičevo pogumen film. Četudi sem pogrešal še več smeha in odklopa, lahko rečem, da je prav ta manjko dejansko dober za delovanje filma kot celote, saj večkrat ne pada na prvo žogo, ampak se res trudi, da bi izven odštekane komedije ostal čimbolj avtentičen poklon grindhouse špuri. In Ferrell je Armando Alvarez, ne preveč bistri sin bogatega plantažnika Miguela Ernesta (Pedro Armendáriz Jr. v svoji zadnji vlogi pred smrtjo), ki se mu dolgočasen vsakdan obrne na glavo s prihodom brata Raula (Diego Luna), ki s seboj pripelje zaročenko Sonio (Genesis Rodriguez) in se zaplete z lokalnim narko kraljem Onzo (Gael Garcia Bernal). Uvodni song poje Christina Aguilera, ki jo kamera ujame v usta, po odjavni špici pa se boste zvijal od smeha zavoljo Dana Haggertyja, legendarnega Grizzlyja Adamsa, ki reklamira svoje cigarete. Tale film sem letos pričakoval zelo nestrpno, saj se mi je zdel trailer ubijalsko kul, da mu bodo gledalci popolnoma obrnili hrbet, pa je bilo seveda pričakovano tudi zato, ker sta ga Ferrell in režiser Matt Piedmont, tudi scenarist šova SNL, kjer je kot veste raztural prav Ferrell, naredila v španščini.

Ocena: 8/10

 

4 komentarjev na “Recenzija: Casa de mi Padre”

 1. MATEj pravi:

  Prvič slišim, da tale film. Sicer Ferrella lih ne prebavljam, a Luna in Bernal sta fantastična; predvsem pa se očitno tale film splača pogledat zaradi muske (tale komad je fantastičen).

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Muska je kul, a narejena za zabaven, celo parodičen način. Film pa prave kino distribucije ni imel in je mimo gledalcev švignil povsem neopazno. Ko sem prvič videl trailer, sem imel v glavi, da je kak skeč in zajebancija in da ne bo resničen film.

 3. MATEj pravi:

  Pogledal. Prav fajn je. Sej niti ni neka parodija. Razen mogoče tist z unim belim jaguarjem in uno “opombo” kamermana, kar je pa izpadlo vsaj meni zelo neumno. Same muske pa žal ni bilo velik.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ni tipična parodija, res je. Prav zato je tako zelo kul. Farrell te reči obvlada v nulo, kar je na podoben način dokazal že z mnogimi svojimi prejšnjimi filmi.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !