Recenzija: Friends With Kids

29.06.2012 ob 07:36

FRIENDS WITH KIDS

Friends With Kids, režijski debi Jennifer Westfeld, verjetno najbolj znane po vlogi v filmu Kissing Jessica Stein, nas uči, da so otroci prekletstvo, ki zjebejo srečno zvezo in seks med moškim in žensko. Jp, otroci so v tem filmu sranje. Nekaj, kar ni dobro imeti doma. In nekaj, kar uniči srečo, poželenje, zabavo in privlačnost zveze. Otroci so v hollywoodskih filmih večinoma res samo za zgago. Ali so nesramna, zoprna in zlobna bitja, ki s svojim diktatorskih obnašanjem ob živce spravijo starše, ali pa so nekemu paru popolnoma odveč, saj mu vzamejo čisto vse, kar je imel pred njihovim prihodom. Drži, hollywoodski filmi so atentat na srečne družine, so opozorilo, da ni dobro imeti otrok, ki ne prinesejo čisto nič dobrega, saj so razvajeni in zlobni pamži, ki kot predator sfukajo srečno zvezo. Le poglejte Jona Hamma in Kristen Wiig. Do rojstva otroka sta seksala kot zajca in se ljubila do konca in napraj, odkar imata otroka, se sovražita, prepirata in zganjata depresijo. Pa poglejte tudi Mayo Rudolph Chrisa O’Dowda. Do otroka sta bila najbolj srečen in simpatičen par v mestu, zdaj sta le dolgočasna in tečna zakonca, ki se med rjuhe zakadita enkrat na mesec, pa še to takrat, ko se njun otrok slučajno ne joče. Ali kot pravi O’Dowd: “Pač navadiš se.” Prav imate, Friends With Kids je film, ki nam pove, da imajo starši dve možnosti. Prvič, da se jim zaradi otroka podre cel svet, in drugič, da zadevo shendlajo do te mere, da se pač navadijo in sprejmejo situacijo, ki jo prinese prihod dojenčka. In tu sta Jennifer Westfeld in Adam Scott, najboljša prijatelja, ki se zaradi otroka nočeta odpovedati romantiki, seksu in flirtanju, zato pač nista par, ampak imata le otroka. Eto, še ena poanta tega filma, torej, da je otrok kul samo v primeru, če ga nimaš kot par, kar pomeni, da ti vseeno omogoča zmenke (ona najde Edwarda Burnsa, on Megan Fox) in vse tisto, kar si imel pred otrokom. Pogumen film, pravzaprav. A narejen zelo klišejsko, premalo zabavno, preveč resno in odigrano tako zelo povprečno, da se gledalec večkrat drži za glavo in se mu znova zalušta ogled komedije Bridesmaids, ki ji je tale film pobral večino kastinga.

Ocena: 5/10

 

2 komentarjev na “Recenzija: Friends With Kids”

  1. lily pravi:

    Jaz bi dala filmu višjo oceno in ne strinjam se s sporočilom, ki si ga ti izsluščil. Jaz mislim, da je sporočilo, da se vse da prebroditi, če si res za skupaj. Tako sta Rudolphova in O’Dowd ostala skupaj in nimata nobene krize in delujeta v dobro otrok, Wiigova in Hamm sta se pa ločila. Je pa Hamm pri večerji odprl dobra vprašanja.
    Edino konec je pač klišejski in tak, ki se verjetno v resničnem življenju ne bi zgodil.
    Mi tale Adam Scott ni bil všeč in pogrešala sem več Wiigove.

  2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

    V dobro otrok, ja, saj to je glavni problem, se pravi, da živiš samo še za otroke in pozabiš nase ter se pač navadiš, kar je grozljiva poanta, ki človeka, kot sem že povedal, odvrne od otrok.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !