Sovražim vročino

20.06.2012 ob 14:10

Vem, da vsako leto bluzim, da ne maram vročine in čvekam, da je tokrat pa res neznosno, ampak jebat ga, če je pa res.Vse kar je nad 25, je nehumano, ko pride nad 30, pa ni vredno komentarja, saj je čisto mučenje četudi si na morju. Nič ne bi imel proti, če bi bila temperatura vedno okoli 15 stopinj. To je ravno prav, da se oblečeš kot ti paše.

Sovražim vročino, sovražim poletje, sovražim sonce, ki pripeka kot podivjano.

In stanovanje poleti znori, saj temperatura ne pade pod 29 zaradi vročih zidov. Četudi sredi noči odpreš okna, ne pomaga nič. Če prižgeš ventilator, resda zbiješ za nekaj stopinj, a ko okna spet zapreš, že v minuti znova zraste na 29. Klima je resda kul, ampak te zjebe. Boli te grlo, boli te vrat, skratka, na koncu ti je žal, da si jo prižgal, četudi brez nje ne moreš živeti.

Pa jeben mrčeš, ki komaj čaka, da prileti v stanovanje. Že ekran laptopa jih zvabi noter, kaj šele, če bi prižgal luč. Se pravi, v sobi je 29, če je vse zaprto. Ko odpreš, moraš ugasniti vse naprave in ždeti v temi, če kaj prižgeš, pa pridejo komarji, muhe, vešče, mušice in ostalo sranje, ki ga ne prenesem.

Spati itak ne morem, ker je prevroče, nekaj stopinj pa pade šele ob petih zjutraj, pa še to le za vzorec, saj se ob osmih začne nov vročinski val, ki udari ravno v mojo spalnico, ki se ne shladi, pa da se ubijem.

Vroče je zunaj, vroče je noter, vroče je v službi, vroče je v avtu, vroče je celo ko se fukneš pod tuš, ki itak ne pomaga, saj si prepoten že čez pet sekund.

Sovražim vse kar je nad 25, vse kar je nad 25 je mučilna naprava.

 

22 komentarjev na “Sovražim vročino”

 1. g-force pravi:

  Agreed!
  Edino kar se tiče klime, sem hvaležna da jo imamo, ker sicer bi znorela….nimam pa težav z glavoboli itd…

 2. Pepi Pepi pravi:

  Kam se lahko podpišem? Še moj (sicer lanskoletni) prispevek k antivročinski propagandi.

 3. DjaDjeDje pravi:

  Jaoooo, pa kako lahko sovražite vročino. Mi že preseda da vsak dan poslušam kako je neznosno … ja ko je pa preveč mrzlo pa tudi ni prav. 1000x bolje od zime in tistih pojebanih mrzlih, sivih, depresivnih dni ko je svetlo vsega par urc. Tisto ni za nikamor, pa še tisoč enih neudobnih jaken, bund in ostale navlake je treba nafilat nase. Tako pa lepo nase vržeš kratke hlače in rokave, se vržeš v senco in te boli kurac za vse. +gledat nežnejši spol pozimi ni ravno prijetno, ko pa so vse tako skrite za svoje “rjuhe” ;) . Da ne govorim o tem da ti sonce daje prepotrebno energijo, kar za meglo in sneg ne morem trditi :) . Edini negativni učinek je potenje, ampak za to imamo prhanje. Pa ravno smo imeli ta mesec ko je vsak dan deževalo, no. To je šele šmorn :) . Ampak, vsakemu svoje, jst končno uživam v teh treh mescih k vidim sonce … Od oktobra do marca tega veselja pač ne morem imeti.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ampak, a ne bi vsega tega kar pišeš, dobil tudi pri 25 stopinjah?
  Pa kaj ti nuca prhanje, če si nekje zunaj, v službi ali v avtu dalj časa?
  Pa tudi cote niso nobena navlaka, saj se lahko čisto super oblečeš in še dobro zgledaš, za razliko od poleti, ko ti je še od kože vroče in se ne moreš sleči tako zelo, da ti ne bi bilo vroče. Da o tem, ko greš kam ven žurat niti ne govorim, saj ti rata vroče, že če enkrat pomigaš z ritjo, saj je povsod savna.
  In kako bo šel v senco, če moraš biti v službi, se kam peljati in kaj delati?
  In hej, a te ne more boleti kurac za vse tudi pri 20 stopinjah :)

 5. urko pravi:

  Proti komarjem in ostalem mrčesu obstaja enostavna in poceni rešitev – mreža za okna. Uporabljam že par let in je super, lansko leto pa sem namontiral še dodatna vrata z mrežo na obstoječa balkonska in jih ne snamem več!

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Očitno bo res čas, da tudi sam razmislim o čem takem. Ker potem pa te res boli kurac, če maš vse odprto in prižgano. Ampak, a ni potem tudi manj lufta noter zaradi tega v stanovanju?

 7. urko pravi:

  Nekaj % lufta se sigurno izgubi, ampak še vedno veliko manj, kot pri zaprtem oknu :)

 8. Igor pravi:

  Faking isto.

 9. army pravi:

  ce celo leto jamram,kok je safr,k zivim v kletnem stanovanju,je poleti to luxuz.. zuni savna,pr men pa prijetnih 20 stopinj… :)

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jebeš safr skozi leto, zdaj si največji car ever.

 11. klemenix klemenix pravi:

  Se podpišem. Sem v 8. nadstropju v bloku in brez klime bi verjetno dobesedno znorel. Malo pa pomaga, če imaš čez dan spuščene rulete…ter da čez noč pustiš odprta okna. Je pa seveda potem drug problem mrčes. Te vešče so letos še posebej ogabne.
  Kolega pa živi v pritličju bloka in ima sedaj v sobi prijetnih 20,5°C, brez klime seveda.

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ej, ta pritlična stanovanja so tak zakon poleti, da to ni res. Pizda jim materna pritličarska :)
  No, on ima 20, jaz pa še kar 29, pa je vse odprto in ventilator piha na polno :(

 13. ajda pravi:

  Iztok, moje stanovanje je v drugem nadstropju in na termometru se je skoraj ves teden pokazala temperatura 29 stopinj in vlaga 70. Problem je v oknih, če jih imaš čez celo steno in bližina ceste, nič ne pomagajo košata drevesa, popoldansko sonce je ubijalsko. Če ne bi imela klime, bi bilo neznosno, tako sem znižala temperaturo na 25 stopinj in vlago na 40, nisem pretiravala, ker potem bi bil prevelik šok za organizem, ko greš iz hlajenega prostora v vroče prostore.

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Za 25 bi jaz ubijal.
  Ampak hej, a potem ostane 25, ko ugasneš klimo ali je tako spet 29? Ker pri meni je ta problem, da resda vmes spravim na recimo 27, a takoj ko zaprem okno, spet skoči na 29, pa četudi je zunaj že 22 recimo.
  Me pa od ventilatorja in klim v službi ter avtu že pošteno boli glava, grlo in imam tudi zamašen nos.
  Ma kr neki tale vročina, človek nima več pojma kaj naj naredi.

 15. ajda pravi:

  Ko se prostor ohladi do želene temperature, potem se klima avtomatsko izklopi, seveda bi se vklopila takoj, če bi se odpirala vrata.Tako moraš imeti vklopljeno kar dlje časa, priporočeno je, da je bolje več kot po “obrokih” ugasnjeno, pa spet prižgano itd. Ne sme pa seveda pihati vate, pravilno nameščeno. Drugače je seveda v avtu, kjer prej stakneš prehlad.

 16. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nisva se razumela. Vprašal sem kako dolgo potem 25 zdrži ne da se klima spet vklopi? Ker če bi jo imel jaz pri sebi, bi se vklapljala vsakih pet minut, saj bi temperatura takoj po izklopu spet zrasla. Če bi prižigal po obrokih pa isti drek, saj bi zraslo nazaj na 29 v petih minutah in bi moral spet nabijati na polno jo.

 17. ajda pravi:

  Saj ti pravim, ko se prostor ohladi, ostane tak tako dolgo, dokler imaš pač klimo vklopljeno (kot rečeno, se sama izklopi in če bi se temperatura vmes zvišala, se avtomatsko vklopi, da se spet vzpostavi prvotno stanje, oz. želena temperatura.

 18. Ana pravi:

  iztok, kot ljubiteljica zime, mraza, dežja in megle v poletju trpim tudi jaz in te zelo razumem. imam identične probleme. čisto vse enako. sem vesela, da nisem edina :)
  v sobi imam klimo. ko jo ugasnem je rečmo v desetih minutah vsaj tako vroče, kot je bilo preden sem jo prižgala. termometra sicer nimam, ampak imam občutek, da je potem še bolj vroče :O zato poskušam zdržat čim dlje brez klime (pač standardno, rolete dol, zračenje od 5 h do 6 h, pol pa vse zapret).
  aja, zaradi klime preventivno jem lekadole+c :O ker bit bolan v tej vročini je pa ?!%$&”)!=!?!

 19. marija pravi:

  ta vikend bomo pa spet gagal…
  :( zdejle že čekiram ventilatorje po netu, me ima,da bi ga šla kupit..

 20. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  V skoraj vseh trgovinah so smešno poceni, pa dobro delajo.

 21. PPP pravi:

  Tole vreme je the best!!!

  Pomaga če je človek v dobri fizični kondiciji in če ob prvem soncu kot mehkužec ne prižgeš klimo, ampak telesu pustiš, da se privadi. Zadnje čase je težko zaradi večjih hitrih sprememb, ampak telo se aklimatizira v kakšnem tednu.

  Pa folk obrača roštilje in se nažira, ni čudno da potem telesna temperatua naraste še bolj.

  Jaz se v avtu pri 25 stopinjah celzija še vedno vozim brez klime, včasih tudi pri 30 na kratke relacije.

  Pač smo razvajeni.

 22. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Razvajeni, ker norimo, da vročina niti ob polnoči ne pade pod 30 v stanovanju? Ne ga srat.

  Se pa strinjam, da je bolj vrče tistim, ki nimajo dovolj kondicije, to pa vsekakor. Ampak čez zimo si jo naberejo redki, zato pa čez poletje potem tako zelo crkujemo.

  Telo pa se kurac navadi. Trpi vsak dan bolj. Kot vstajanja zjutraj. Nikoli se ga ne navadiš, pa četudi ga izvajaš celo življenje.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !