Twitter Time

30.05.2012 ob 21:04
 1. Po moje ne bo nihče rekel, da sta Cynthia Nixon in njena novopečena žena lep parček: KLIK
 2. Christopher Lee je malo nazaj praznoval 90. rojstni dan, zato se spodobi, da spet osvežim spomin na njegov lanski obisk Grossmana: KLIK
 3. Pred celjskim Mercatorjem je nekdo parkiral tegale skuliranega oldtimerja: KLIK
 4. Iztok s Karibov: KLIK
 5. Sandi Medved in Aleš Rozman na Moto Boomu 2012: KLIK
 6. Karikaturist Milan Alaševič, prvi del intervjuja: KLIK
 7. Medvedek Pu je zakon: KLIK
 8. Našlo se je pismo, ki ga je Michael Jackson napisal Lisi Marie Presley. Vsebina danes seveda deluje preroško, saj se boji za svoje zdravje in pravi, da mora njuno zaspati, saj je močno utrujen: KLIK
   

  11 komentarjev na “Twitter Time”

  1. Pepi Pepi pravi:

   Ne samo, da je CL praznoval 90. rojstni dan … na taisti dan je izdal tudi heavy metal singel Let legend mark me as the king. Nisem še slišal, se pa veselim prilike. Majstor je car. Oziroma kralj.

  2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

   Tule nekaj o tem:
   http://www.youtube.com/watch?v=_Dnk6v6bmtw

  3. klemenix klemenix pravi:

   Takega oldtimerja se nikakor ne bi branil. A kaj, ko že svojo kripo, ki kuri okrog 7L/100km tako zelo težko hodim tankat :)

  4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

   Si počekiral sound system :)

  5. STELA pravi:

   Komentar na prvo pikco:)…… Pišuka, ta ženska pa je dedec:))

  6. NejcH pravi:

   Uf, Lee je pa res legenda. Komaj čakam, da ga zopet vidim kot Sarumana. Ti zavidam, da si ga srečal iz oči v oči. Ko je ravno aktualno, naj omenim zanimiv izgled bloga. Malo večja sprememba po dolgem času.

   Pa fino, da si se oglasil pri meni na blogu. Kot sem dejal, bo trenutno zaradi faksa malo manj aktualnih stvari, a vseeno, naj ti zalimam zadnjo recenzijo. Sicer ne vem, kakšen je tvoj pogled na izdelek in če si njegov oboževalec, meni je bil všeč.

   http://nejch.blogspot.com/2012/05/basic-instinct-1992.html

  7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

   Ma te izglede večkrat menjam, potem pa nisem zadovoljen, starih pa se naveličam :) Bomo videli kako se bo tale obnesel.

   Ej, ne vem kaj mi je, ampak Hobbita nekako ne čakam povsem zagreto. Imam občutek, da ne bo tako dober kot Lord of the Rings, ampak da so ga posneli na silo in zaradi zaslužka. Morda se motim, ampak tak filing imam zaenkrat. Pa tudi trailer me ni položil na tla.

   Me je kar malo sram, da še nisem recenziral Basic Instinca na svojem blogu, v spominu pa ga imam kot odličen erotični triler, ki so ga mnogi filmi potem posnemali, a se nobenemu ni uspelo niti približati. Je pa žalostno, da Sharon Stone dejansko ni zdržala kaj dosti po tej vlogi in je kmalu padla v drugo ligo, kjer je bila precej dolgo že pred tem filmom.

  8. NejcH pravi:

   Res imaš takšen občutek? No ja, zadnjič je doživel res mešane odzive, ko so pokazali sicer še nedokončano podlago, predvsem zaradi povsem drugačnega filinga, 48 sličic na sekundo in baje zelo očitnega digitalnega izgleda. Ampak sledi še post produkcija, kjer se lahk podobne stvari solidno zakrijejo in Weta je vedno premikala standarde posebnih učinkov. In kombinacija s 3D bi znala biti zanimiva. Sicer je bil pa predfilm (ki je v osnovi zgolj dolg teaser in ne trailer) v 24 sličicah, kakor ga boš verjetno videl tudi sam, če ne boš potoval na Dunaj, kjer je nam najbližja dvorana, ki je zmožna predvajati 48 fps.

   Je pa PJ šel čez ogromno težav, da je prišel do snemanja, celo sam je vložil določeno količino denarja iz svojega računa. Govorim predvsem o težavah pri scenariju (scenaristična stavka), odpovedi del Tora, pa stavki sindikatov na Novi Zelandiji, filmu je grozilo, da bi morali snemanje prestaviti v Avstralijo, pa lovbijem, ki so prepričevali igralce naj ne sprejemajo vlog. In PJ je bil edini pobudnik, ki je hotel, da gre projekt čez. Poleg tega se vidi, da hoče posneti nekaj posebnega in ima izjemen odnos do fenov, predvsem z produkcijskimi blogi, pa odgovarjanjem na njihova vprašanja. Film je bil v pred produkciji praktično od King Konga.

   Je pa res, da pričakovati novega LOTR-a je utopično. Že zgodba sama deluje na nižjem nivoji, nima takih žrtvovanj, prelomnih trenutkov (je praktično otroška pravljica) in večji del potovanja je skoraj identičen kot pri Bratovščini, le da je vse manj epsko. ZDaj ej vprašanje seveda, kako bodo pomembnost dogodkov ustvarjalci prilagajali (bitka na koncu ne sme biti prevelika, saj bodo s tem degradirali pomen LOTR-a, ki je bistveno bolj epski, to je dejstvo.)

   Zna biti pa še vseeno dobro posneta zadeva, ki bo če bo 48 fps zadeva prijela zopet dobil nominacije v vseh tehničnih kategorijah. Je pa res, da tudi sam bolj čakam na Prometeja, Djanga, Viteza teme in Skyfall.

  9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

   Da se je moral Jackson dejansko na vse pretege boriti za tale projekt je meni totalno nelogično in grdo od studijskih šefov. Kot da jim ni jasno, da je režiral Lord of the Rings. Kaj vem, morda so mu zamerili finančno razočaranje King Konga in so nehali verjeti vanj. Bedno v vsakem primeru. Je pa zanimivo, da je Hobbita večkrat izgubil, potem pa ga na koncu vendarle dobil.

   Meni sta letos najbolj zanimiva Rock of Ages in The Expendables 2, je pa res, da se mi zdi, da toliko velikih filmov in težko pričakovanih že dolgo ni bilo na kupu.

   Skyfall me pa zaenkrat pušča hladnega, saj bo Bond kot kaže spet resen, nedojeban in zatežen.

  10. NejcH pravi:

   No, moram priznati, da že dolgo časa vem, da sma vsaj kar se tiče akcije na različnih bregovih, kar pa ni nič slabega, pač zgolj percepcija pogleda. Tebi odgovarja old-school klasišna akcija (Expendables, ki se je recimo meni zdel več kot povprečen), medtem ko sam raje gledam filme, ki imajo kvazi realističen pristop do akcije (recimo Nolanov Batman je tak lik, pa tudi 007.), četudi v nobenem primeru ne podpiram prekomerne tresoče kamere in hitrih rezov, česar smo bili deležni recimo v Quantumu ali Safe Houseu.

   Čeprav se mi osebno zdi, da Bondu ta nov pristop več kot odgovarja. Lahko te debate trajajo v večnost, saj se razlikujejo naša dojemanja do njega kot karakterja. Sam sem Flemingov oboževalec in filma bolj gledam, ker so mi všeč knjige, resneje sem se začel poglabljati v filmskega Bonda dejansko šele s Craigom, ki je brez vsakršnega dvoma najboljši približek knjižnemu liku (mi je poleg Connerya najljubši, Moore mi je recimo najslabši). Itak je povsem legitimno vprašanje, kaj sploh je pravi Bond, lik, ki si ga je zamislil pisatelj torej zagrenjen, ciničen vladni morilec, ki ima težave z ženskami, alkoholom, a vedno reši domovino ali lik filmskega Bonda pred Craigom, torej šarmerja, ki je že skoraj trademark sam po svoje, se pravi tako šarmanten, da položi vsako žensko, s smislom za humor in hightech gadgeti, s katerimi uspešno reši svet. Sploh z zadnjimi filmi je postal nonšalanten kliše, tako da je bila po mojem mnenju sprejeta prava odločitev, da so se odločili za resnejši pristop, ki je mnogo bližje Fleminovemu liku in predlogi. Verjetno sem tu med redkimi, ampak zame je Bond prvi, knjižni opis, ne pa drugi filmski.

   Zato je jasno, da novega komaj čakam. Igralska zasedba je izvrstna, scenarij so dopolnjevali 4 leta, po vrhu pa ga režira Mendes, ki ima ob sebi še Rogerja Deakinsa, enega največjih mojstrov zadolženih za fotografijo (se vidi že po teaserju, da je tu storjen velik korak naprej.)

  11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

   No ja, ne vedno, saj mi je recimo Misija nemogoče 3 in 4 zakon film. Pa tudi Bond mi je bil kul, a ne zdaj, ko ga je Daniel Craig preveč zresnil. Casino Royale mi je še šel skozi, Quantum of Solace pa mi je bil zanič. Štekam kar pišeš za Bonda in se lahko tudi strinjam, a jebat ga, meni je Bond v prvi vrsti akcijska zabava in skuliran kič, ne pa resna in depresivna akcija, kjer junak žaluje za svojo ljubljeno osebo. Zato mi je recimo Die Another Day top shit bondiada, Roger Moore pa najboljši Bond ever. Okej, lahko da je res najdlje od romanov, toda romani so bili napisani pred davnimi leti, zdaj pa smo v modernem času, ko bi morali biti akcijski junaki face ne pa zateženi in nedojebani modeli, ki jim gre vse na kurac kot emo junakom Twilighta. Jaz vedno pravim, jebeš Bonda, ki zgleda kot kopija Jasona Bournea. To ne more biti dobro in pika.

   Expendables je druga zgodba, to ni le akcija, to je old school shit za prave dedce :)

   Mi pa tudi Nolanov Batman ni ne vem kaj, saj sem prisegal na Burtonovega. Dark Knight je okej, ni pa presežek, mi je bil pa Batman Begins zelo povprečen. Očitno ne maram, da mi stripovske junake tako zelo resnijo in iz njih delajo realizem. Zato mi tudi zadnji Terminator recimo ni potegnil niti malo.

  Komentiraj

  Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !