Filmoljub je glup

24.05.2012 ob 14:28

Kolega Filmoljub se ima za velikega poznavalca filma. Tako velikega, da si vedno znova drzne norčevati iz mene in da vedno znova nastopa kot največji car filmske umetnosti, ki ima vedno znova vse prav in ki vedno znova ne dopušča drugačnega mnenja in pogleda na kak film. Prav zato je zanimivo, da ga med to svojo kvazi superiornostjo večkrat tako zelo polomi, da bi se mu smejale še krave v hlevu.

Pa naj naštejem le nekaj takih primerov, kjer sem se poscal od smeha in kjer ne morem verjeti, da je lahko nekdo, ki se ima za tako pametnega in vsemogočnega poznavalca filma, dejansko tako zelo butast in kretenski.

Filmoljub, ki ga bom od zdaj dalje imenoval kar Filmoglup, je na mnenje, da je Spielbergov vojak Ryan eden najboljših vojnih filmov, kot argument, da temu ni tako, navedel Mash, La Vita e Bella, Apokalipso zdaj in Lovca na jelene, ki so zanj isti žanr kot Ryan, torej argument, zakaj Ryan ni tako zelo dober. Čeprav je bilo jasno, da kolega Paucstadt v svoji recenziji Ryana omenja znotraj pravega vojnega žanra, je Filmoglup dobil idejo, da Ryan ni tako zelo dober zato, ker sta Mash in La Vita e Bella dosti boljša. Ej, brez zajebancije, a naj mi nekdo pove kako je mogoče, da nekdo, ki se vsaj malo spozna na film, nima pojma, da sta Mash in La Vita e Bella popolnoma drugačna filma od Ryana in da moraš biti res totalni debil, da ju vržeš v isti koš. Podobno kot Apokalipso in Lovca na jelene.

Okej, Filmoljub, pardon, Filmoglup, se pač ne spozna na vojne filme, ni panike, toda isto se je ponovilo še pri akcijskem žanru, kjer je padla debata o filmu The Rock Michaela Bayja. Filmoglupu ni všeč zato, ker so mu boljši Ransom, Mars Attack in Star Trek. Jp, prav ste prebrali, model ima v glavi, da so Mars Attack, Star Trek in Ransom v isti špuri kot The Rock, ker imajo na IMDBju pač zraven napisano, da je v njih tudi malo akcije. Pa saj človek ne ve ali naj se joče ali smeji.

In potem pridem do vrhunca, ki me bo zabaval do konca lajfa. Beseda je tekla o filmu Blood Sport in o tem, da gre za še vedno dober borilni filmi, kjer v glavni vlogi nastopa belopolti junak. Potem je padel izziv naj Filmoglup našteje nekaj boljših borilnih filmov, v katerih nastopa belopolti junak, pa je kot argument, da je Blood Sport slab film, naštel Punčko za milijon dolarjev, Rockyja in Raging Bulla. Fak no, pa kdo je tu nor, jebemti no. Jp, njemu so Blood Sport, Rocky, Punčka za milijon dolarjev in Raging Bull ista špura, argument, zakaj Blood Sport ni dober pa je pač ta, da je slabši od Punčke za milijon dolarjev. Da dol padeš, res.

Filmoglup se na filme torej velikokrat res ne spozna, pa jasno mi je, zakaj mu nekateri, ki bi mu mogli biti kul, pač niso. Le kako naj mu bodo, če pa Desperada očitno primerja z Casablanco, The Expendables pa z The Silence of the Lambs. Pa sto posto sem, da mu Petek trinajsti ne bi bil všeč zato, ker mu je ljubši Goodfellas, saj tudi tam nekoga zverinsko ubijejo in je pač bolj dovršen od Petka. Pa da mu The Lost Boys ni kul zato, ker mu je bolj kul Superman, saj tudi v Supermanu nekdo leti tako kot v The Lost Boys.

Ne pretiravam, brez skrbi da ne, saj je Filmoglup v isti koš vtaknil tudi Levjega kralja in Stand by Me ter Upornika brez razloga in Jaz pa tebi mamo.

Ni panike, če ga takole serje običajen filmski bloger, panika nastane, ko to počne nekdo, ki se ima za najboljšega in nezmotljivega. In ki se potem brani tako, da pač začne obračati zlajnano ploščo žaljivk in klišejskih izrazov, ki jih uporablja že sto let. Me pa zanima, če je po poklicu specialni pedagog, ker tako zelo rad operira z izrazom, da je nekaj primerno le za retardirane najstnike. Pa še vedno čakam na dan, ko mu bo Roger Ebert poslal prošnjo, da naj neha krasti delov njegovih recenzij.

Da se razumemo, ni problema, če mi pamet soli mojster, ki res obvlada, problem nastane, ko me napade šalabajzer, ki mu manjka ogromno, da bi se lahko proglasil za avtoriteto na področju filmske umetnosti.

Filmoglup nima rezimeja, da bi si lahko dovolil gartnerizme, no faking way. In prav zato gartnerizmi v njegovih pisarijah ne delujejo tako kul kot bi morali. Me pa zabava, da jih ima, saj se tako še vedno pogovarja z mano, čeprav jaz v pogovoru ne sodelujem. Faking hologram, jebemti.

 

33 komentarjev na “Filmoljub je glup”

 1. Jan pravi:

  Se strinjam.

 2. mATEJ pravi:

  Garti, če tole drži, je ta tip res pomilovanja vreden.

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Drži, drži, pa to je le kaplja v morje, še hujše cvetke so, pa se mi jih ne ljubi iskati. Recimo tista, da je sinhro kul, ker se s tem rešuje slovenski jezik ali nekaj takega. Da o totalno napačnem dojemanju mojih recenzij, ki so zanj očitno pretežke za razumet, niti ne govorim. Škoda, da je poročen (no ja, morda pa ni glede na to kako otročje se slini nad raznimi igralkami), s Simono Rebolj bi bila super par. Le pri Avatarju in Inceptionu bi se skregala :)

  Pusti pomilovanje, dajmo se raje zabavat.

 4. Anonimni pravi:

  Luknjegalvec, raje povej da ti je Desperado kul film, to se bomo še režali. Filmoljub ima vsaj okus, pa četudi ga večkrat res polomi.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jp, Desperado mi je jebeno kul film.
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2010/10/23/recenzija-desperado/

 6. M3njalnik pravi:

  Pusti ti našega Filmoljuba, on je poleg Pižame naš častni član.

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vem vem, le kdo bi pozabil njegovo perverzno onaniranje na teme, ki ste jih o meni pisali na M3njalniku :)

 8. MATEJ pravi:

  Ej, če ga rajca to, da je bolj kot po svojih pisarijah znan po tem, da se naslaja po blogih, kjer šinfajo tebe, tudi prav. Je pa strašljivo, da si te je moral na svojem blogu izmisliti, da lahko zmaguje v debatah s tabo.

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ko sem ga zaradi žaljenja in neštetih oftopikov na svojem blogu moderiral, je začel spreminjati vzdevke in ipje, da bi na vsak način lahko komentiral in smetil zapise, ko je videl, da ne gre, pa je začel večino prostora svojih recenzij namenjati citatom mojih in potem celo recenzijo obrniti v kontra argumente, saj brez mene preprosto ni zmogel živeti. Orgazem pa seveda doživi takrat, ko mu kak njegov ritoloznik reče kako čezme. Takrat pa je njegov dan popoln :)
  Me zanima, če je njegova žena kaj ljubosumna name :)

 10. Anonimni pravi:

  Tudi ti si pajac, ampak tole njegovo je pa res epic fail in epic facepalm.

 11. tetro pravi:

  Ma bedna sta s temi vajinimi fajti, majkemi da sta res. Iztok, tvoj problem je, da res prav rad obrneš in poenostaviš kakšno besedo po svoje in si tudi marsikaj rad razložiš po svoje – evo, npr. že samo tole, kar si v zgornjem komentarju napisal o slovenskem sinhru…tega filmoljub ni nikoli rekel. Se delaš norca ali si res malo neumen in ne dojameš njegove poante? Filmoljub pa tudi počasi ratuje rahlo tečen s tole svojo ironijo in cinizmom. Na začetku je bilo še zabavno, ampak mi zmerom bolj deluje kot en pametnjakovič. No, o tem kateri od vaju mi je ljubši in kateri je kvalitetnejši tukaj raje ne bom razpravljal, ampak objektivno gledano je situacija taka, kot sem opisal zgoraj. LP

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ej, ne sili me, da najdem to o sinhru, ker se mi res ne ljubi. Sem pa napisal, da nisem ziher, če je res točno tako, ampak da je pa gotovo nekaj v tem stilu. Bodi natančen, če že kritiziraš.
  Jaz se v 95 posto z njim ne grem fajtov, ko se po letu dni njegovega dreka malo nabere, pa tudi paše kak tak zapis. Najbolj pomembno pa je to, da je začel on, da je napade fural več kot dve leti samo zato, ker so mu šle na kurac moje recenzije in kljub predlogom in prošnjam, da naj odneha, saj si želim kul filmskih debat, tega ni storil in je ratal še bolj debilen. Najprej na mojem, potem na svojem, nato pa še na vseh ostalh blogih, kjer beseda teče o meni.
  Je pa bedno, da se oglasiš, da sva bedna samo zdaj, ko sem tudi jaz napisal nekaj o njem, nikoli pa takrat, ko je beden samo on.

 13. elmmeal pravi:

  pa koliko si star, da take objavljas? sramota

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Manj kot Filmoglup, ki objavlja še hujše :)

 15. Pepi Pepi pravi:

  Jaz krivim splet. Ker je premajhen, da bi se ognila drug drugemu. <_<

 16. Rok17 pravi:

  Če govoriš o vojnih filmih nasplošno lahko skupaj uvrščaš Ryana, Apokalipse, La Vita E Bella in ostale.
  Če govoriš o akcijskih filmih z določeno letnico nasplošno lahko skupaj uvrščaš The Rock, Mars Attacks, Ransom in ostale.
  Če govoriš o filmih o odraščanju nasplošno lahko skupaj uvrščaš Stand By Me, Levjega kralja in ostale.
  Glede Blood Sporta ne bom komentiral, ker sem pozabil kontekst. Iskal ne bom, tvoja interpretacija je pa zadnja stvar, ki ji bom verjel.
  Vsak, tudi ti in filmoljub, se zaveda razlik med temi filmi, ampak če govoriš v širšem kontekstu jih pač lahko povežeš. Je The Rock najboljša akcija leta 1996, ker so vse ostale akcije, ki so boljše, drugačne? A kako si ti to razlagaš?
  Posplošuješ tok da glava boli. Sicer pa moram rečt da filmoljub vsekakor pretirava z napadi nate praktično vedno ko komentiraš kakšno objavo katerega izmer drugih blogerjev. Gartnerizmi so pa fenomenalni.

 17. Tomaž Majer Tomaž Majer pravi:

  jaz bi o filmih v sloveniji itak dovolil pisati samo marcelu štefančiču jr. in slavoju žižku.

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rok17, zgrešil si poanto. Finta je v tem, da The Rock Filmoglupu ni kul zato, ker sta mu Mars Attacks in Star Trek boljša, Ryan pa zato, ker sta mu La vita e bella in Mash boljša. In prav zato, ker naj bi vsi vedeli da so to filmi, ki so med sabo res zelo različni v kontekstu in poantah, je butasto, da kot argument navedeš prav take primere. Z The Rockom lahko primerjaš Face Off, Broken Arrow, True Lies, Long Kiss Goodnight in Con Air, saj so v isti tipični akcijski raztur špuri, ne moreš pa Mars Attack in star Trek ter Ransom, ki so kljub akcijskim prizorom nekaj povsem drugačnega. Isto velja za Ryana, ki je tipično vojni film na bojišču in se ga v tem kontekstu nikakor ne da primerjati z Mashem in La vita e bela, ki niti pod točko razno nista vojna filma v pravem pomenu besede. Vojni filmi znotraj konteksta Ryana so Bitka na Neretvi, The Longest Day, Letters From Iwo Jima, Brata v vojni in recimo The Big Red One, kar pomeni, da sta Mash in La vita e bella totalni mimostrel. Po tej logiki so lahko vojni filmi skoraj vsi filmi, ne ga srat no. Po tej logiki je vojni film tudi parodija Top Secret. Ne seri s temo na splošno, saj dobro vemo, da je bil kontekst debate povsem drugačen in da je Filmoglup pač prižagl IMDB in ruknil gor vse, kar ima pač tam pripis, da je tudi akcija. In o The Rocku je bila debata, da je zame ena boljših akcij devetdesetih, on pa je rekel, da ni, ker so boljše tudi Ransom, Mars Attack in Star Trek. In to je butasto, ker dobro vemo na kake akcije sem mislil, jebemti. Tudi ti se močno sprenevedaš.

  O interpretacijah pa ne bi, saj je ravno to razlog, da me idiot vedno znova napada, ker ogromno reči razume popolnoma narobe in kot pet let star otrok, če mu jih ne narišeš. In Blood Sport je bil točno taka debata, saj je težil, da je za en kurac film, jaz pa sem mu rekel, da je eden najboljših, kjer se pretepa belepolti junak, torej je bilo menda jasno, da gre za filme z borilnimi veščinami. Ko sem ga pobaral, da naj našteje boljše filme od Blood Sporta v tem kontekstu, pa je začel z Rockyjem, Raging Bullom in Punčko za milijon dolarjev. Ja pizda no, pol pa ni čudno, da ti Blood Sport ni kul, če ga primerjaš s temi tremi.

  Je pa zanimivo, da ko sem jaz kdaj povezoval kake zadeve med določenimi filmi, je vedno pizdil in norel, kao da to pač že ni res, pa četudi je bilo totalno očitno kot recimo v primeru Benjamina Buttona in Forresta Gumpa. In prav on zdaj nafukava tako pavšalne in ohlapne primere, da glava boli.

  No, mi je pa vsekakor všeč, da si le pogruntal, da pretirava z napadi na drugih blogih, kjer kot stekel pes čaka kdaj se bo oglasil in zjebal lušno debato, ker mu pač ni jasno, da ne grem vsem tako zelo na kurac kot njemu. Pa kot sem povedal že stokrat, kretensko je sprenevedanje zakaj je prišlo do takega stanja med nama. Ko to berem in poslušam, pa mi gre res na bruhanje. Pa ta njegova pofukana lažna skromnost, ta je tudi vrhunska. Še bolj kot gartnerizmi, ki so večkrat itak najbolj zanimiv del njegove recenzije. Pa četudi jih namerno vzame iz konteksta in citira samo tisti del, ki mu pride prav, da lahko drka kurac.

  Tomaž, ne boš verjel, ampak Štefančič je za Filmoglupa totalni šalabajzer, ki nima pojma o filmu.

 19. Andrej pravi:

  Heh, Simona Rebolj je še vedno najbolj napadalna in mi gre osebno najbolj na živce, še posebno, ko se začne pizdarija okrog Izvora, Avatarja in Titanika, pa o karieri Leonardo DiCapria, pa če mu je Titanik uničil kariero, pa ali je še zmeraj pretty face in slab igralec, potem o omembah, da je Zimmerjeva glasba za Inception plagiat, pa o Nolanovi karieri … Vidiš, tam pa jaz bruham!

 20. Andrej pravi:

  Pa Simono bi lahko kdaj kdo prosil za krajše komentarje. Vsaj zdaj vem zakaj nič ne piše na Kolosejevi strani, ko pa je maksimum 4000 znakov. Pa včasih bi jo lahko opomnil, da ni na svojem blogu, čeprav me ta stvar, ko pri tebi odgovarja tvojim komentatorjem, izredno zabava.

 21. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Simone na mojem blogu ne boš videl nikoli več.

 22. Anže pravi:

  Vajine bitke me ne zanimajo, ker so mi otročje, ne morem pa verjeti, da je lahko nekdo tak debil, da tako različne filme meče v isti koš ter kot referenco navaja oznake na IMDBju. Za zjokat. Kot da nima lastnih možganov. Ali če uporabim njegov priljubljeni izraz, kot da je retardiran najstnik. Mars Attacks in The Rock isti žanr? Upam, da je šlo za šalo. Vojak Ryan in M.A.S.H. isti žanr? Upam, da je šlo za provokacijo. Če je mislil resno, pa bo bolje, da se skrije pod zemljo. Pa berem njegov blog in vidim, da res tripa na komentarje, ki tebe žalijo. In da je ves blažen, ko dobi priliko kaj reči čez tebe. Patetično do konca.

 23. Anže pravi:

  Pa malo sem brskal po tvojem blogovju za nazaj in res vidim, da si ga pustil na miru kot drekec na cesti, on pa je vedno znova lajal kot pes samo zato, ker mu ni bil všeč tvoj stil pisanja. O filmu niti debatiral ni, le pikolovsko in težaško se je zapikoval v tvoje stavke, misli in trivio. Kot da bi ti bil fovš, da ti ni kos glede ogledanih filmov in izvirnih pogruntavščin. Pa v svojih recenzijah je bil sprva zelo resen, potem pa je pogruntal, da tvoj večkrat zabaven stil bolj pali in je začel še sam se nekaj zezati, ampak je izpadel kot zelo ponesrečena verzija Rogerja Eberta, kot si pravilno namignil že sam. Pa stavil bi, da preden napiše svoj tekst, da preuči tudi Ebertovega. Najbolj na kurac pa mi gredo ti njegovi starinski izrazi, ki so tako zelo moteči in tečni, da ne znam opisat. Stokrat bolj kot tvoji slengovski, iz katerih se dela norca. Pa ponavlja in nabija to z recenzentom že sto let, dolgočasno, da dol padeš. Je bil pa večrat izjemno žaljiv tudi na drugih blogih, kjer ga ti nisi niti šmirglal in si samo komentiral zapis, on pa je skočil kot stekel pes in začel podlo žaliti tudi na osebnem nivoju, ki s filmom nima nobene zveze. Pametnjakovič, kot je povedal že nekdo zgoraj. Tudi ti si ga kdaj narcis, da ne bo pomote, toda on te preseže v vsakem pogledu in res nima obraza, da lahko pametuje.

 24. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Eh, meni je pri vsem skupaj najbolj žal le to, da so nastali neki tabori, kjer določen folk komentira samo pri določenem blogerju. Že tako nas je malo ljubiteljev filma, ki bi pisali o filmu, pa še mi se ne razumemo med sabo. Na drugem bregu reke je pač pet modelov, ki si komentirajo zapise, tukaj pa le redni bralci, ki film komentirajo le naključno. Meni ni nikoli važno kako je kdo napisal recenzijo, jaz stokrat raje debatiram o filmu, o katerem teče beseda v recenziji. Njemu pa je važno le to kako kdo kaj napiše in se vedno znova ukvarja le s tem, namesto da bi povedal kako pametno o dotičnem filmu in odprl kak nov pogled. Seveda ne na način, da grobo napade avtorjevega in ga označi za debila, ker se z njim ne strinja, ampak da pač pove kaj si misli na kul način četudi se ne strinja.

  Pogrešam filmske debate o filmu ne pa o recenziji filma. In tu sva si midva očitno grozno različna, zato pa je začel tako defektno pizdakanje. Jaz se mu pač nisem pustil, saj rad zagovarjam svoje mnenje, on pa je ponorel, ker je videl, da mu nekdo ne da vedno prav. Njegovi zvesti blog kolegi mu pač dajo, zato se z njimi ne krega. Ko mu ne bodo dali, pa bo nastala štala. Tu in tam se to že pokaže, a se model drži nazaj, ker mora ohraniti svojo zvesto publiko.

  In kot sem rekel, že stokrat sem mu predlagal, da zakopljeva bojno sekiro in začneva kul debate kot sva jih imela nekoč, ko je bil še normalen, pa ni sposoben, saj ga rajca, da je kreten, ker ga to polni in mu fila baterije. Zato pa doživlja multiple orgazme, ko najde kak zapis, kjer se mene kritizira. Takrat je vedno zraven in noro rad pristavi svoj gobček ter si da duška in napolni svoje prazne baterije. Kot vampir, ki rabi kri, da preživi. Če me ni, pa si me zmisli z gartnerizmi in je spet srečen.

  Najbolj trapasto pa je, da se ne zaveda koliko ljudem je to totalno bedno, saj se mu oglaša le tista peščica, ki jim je to kul, kar pomeni, da nikoli ne pomisli kako debilno izpade pred mnogimi, ki pač nikoli ne komentirajo blogov in jim jaz nisem tako napačen model.

  Sicer pa, le kako naj se štekam z modelom, ki mu je Desperado najslabši film vseh časov, Pižama naš najbolj kul komik, folk na Pljuvalniku M3njalnika zakon, Michael Jackson tretjerazredna plastična spaka in pedofil, Whitney Houston pa le pevka pesmi I Will Always Love You. No faking way, je že prav tako, da sva vsak na svojem bregu, mar ne.

  Toda, če že glumi frajerja naj potem vsaj ne strelja takih kozlov kot so tile zgoraj, pa bo vse kul.

 25. Sadako pravi:

  Sam sta res malo, [kako naj se izrazim?], “otročja”.

  Also: kjer se prepirata 2, Sadako dobiček ima :D

 26. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Za vedno si se zapisal v zgodovino, ko si naju pred časom uspel istočasno prepričati za sodelovanje v svojem zapisu :)
  Škoda je le, da njegova recenzija ni šla brez mene in da je bil njegov poit dejansko spet le drkanje name.

 27. army pravi:

  nevem,kaj mate,ampak obnasate se slabs k 3letn mularaj v vrtcu!
  in vsak ‘on je zacel’ bo to samo se potrdil. bohmatr!

 28. Sadako pravi:

  Iztok po moje mi je to ratalo, ker v bistvu nista vedela, da skupaj sodelujeta na mojem blogarskem projektu :D

 29. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jaz bi bil vseeno za, ker mi je tvoj blog zakon. On pa tudi, ker mu godi moja družba :)

 30. nostalgiokk pravi:

  Boljši od Bloodsporta je Never Back Down 2. Vsaj zame, čeprav jih večina pravi da je za en k…:D

 31. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nisem ga še videl, je pa res, da v času debate s Filmoglupom še ni obstajal, kar pomeni, da ne velja :)
  Vidim pa, da igra Michael Jai White, ki vedno igra tako zelo leseno in slabo, da ne morem verjeti.

 32. Sadako pravi:

  Boljšega filma od Bloodsporta v tej zvrsti ni. (pika)

 33. Rok17 pravi:

  Never Back Down 2 je še precej slabši od že tako patetičnega prvega dela. Sicer takšni in podobni filmi niso ravno po mojem okusu in se jih ponavadi na široko izogibam, zato je možno da kakšnega dobrega ne poznam, a med tistimi ki jih, je Bloodsport po mojem mnenju najboljši.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !