Recenzija: Hajde da se volimo 2

22.05.2012 ob 11:27

HAJDE DA SE VOLIMO 2

Hajde da se volimo 2, v originalu, Hajde da se volimo još jednom, se začne tam, kjer se je končal prvi del, se pravi v Londonu, kjer Brena Hajde da se volimo prepeva v angleščini. Nato se začne zmešnjava od filma, ali še bolje, film, ki izgleda tako, kot da bi ga sestavili iz odvečnih prizorov originala. To sploh ni film, to je nizanje nepovezanih sekvenc, kjer tudi glasbene točke frčijo po svoje in so v bistvu le videospoti, ki jih je režiser pač vključil v film. Brena in pobje Slatkog greha se tokrat znajdejo na počitnicah, da se bliža razpad Jugoslavije, pa dokazujeta turista Bernard (Predrag Ejdus) in Slobodan (Josif Tatić), Hrvat in Srb, ki sedita za mizo in pokata zelo ostre politične in nacionalistične dialoge. Politična satira v filmu Lepe Brene? Točno tako, a žal dolgočasna, nepotrebna in prepogosta. Je pa zato Emir Hadžihafizbegović odličen v vlogi natakarja, ki sanja, da bo lahko nekoč nastopal skupaj z Breno. Bata Živojinović tokrat le statira v vlogi zdravnika, šofer Dragomir Bojanić ves čas leži v bolnici in se dela, da sovraži Breno, terapevt Čaki (Saša Petrović), ki se mu zasuče od Breninega poljuba, pa je dejansko hudo moteč in najbolj zoprn del celega filma, ki je res močno slabši od prvega dela in so ga očitno res posneli le zato, da so lahko gledalcem na velikih platnih zavrteli nekaj Breninih spotov, recimo Robinjo in Jugoslovenko. Je pa vse skupaj le slab podaljšek kultne Audicije, od koder so pobrali skoraj vse komike, pač skupek nepovezanih skečev, z željo po vnovčitvi popularnosti tega stand upa, ki je leta 1985 dobil tudi svoj film. Ideja, da Breno in ekipo Audicije zbašejo v skupen film, se je brez dvoma slišala odlično, zato je škoda, da je rezultat totalna zmešnjava brez repa, glave in zgodbe, ki je ne glede na preprostost vseeno dovolj dobro funkcionirala v prvem delu.

Ocena: 3/10

 

1 komentar na “Recenzija: Hajde da se volimo 2”

  1. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Arhiv Bloga » Recenzije: Čudnovate zgode šegrta Hlapića, Hajde da se volimo 3, The Lazarus Child pravi:

    [...] da se volimo 3, sicer dosti boljši od dvojke in še vedno precej slabši od enke, je vreden ogleda predvsem zaradi spremljevalne ekipe, kjer v [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !