X Factor Slovenija: Prvi izbor finalistov

30.04.2012 ob 17:07

Evo ga, pa imamo tri grupe, kjer se bo za live oddaje borilo 17 tekmovalcev, no ja, dvanajst starejših in mlajših od 21 let ter pet skupin, kjer so tri sestavili s pomočjo izpadlih pevcev in pevk. Uranjek bo skrbel za skupine, Jurasova za starejše, Damjanovič pa za mlajše, kar pomeni, da so žirantje od zdaj dalje nasprotniki, ki bodo navijali le za svoje izbrance.

 • Glej ga, Primož Vidovič, ki se bo znova pridružil Vox Arsani. Zakaj pa ne, bolje to kot da bi končal tekmovanje. Je pa okej, da Uranjek vodi skupine, saj je tudi sam celo življenje nastopal v različnih skupinah. Je pa Vidovič zelo dober vokalist, ki bi si nadaljevanje tekme zaslužil tudi solo, kljub temu, da je malce za luno, če povem po domače.
 • Punci Dua Nia me doslej še nista prepričali, res pa je, da so ju vedno pokazali le za vzorec. Občutek imam, da sta za kakšno obmorsko teraso ne pa za šov kot je X Factor.
 • Evo ga, pa smo dobili imena za skupine, S.W.A.G., In & Out in 2ByOne. Vse tri so mi dosti bolj zanimive kot Arsana in Nia, pa kul je, da so jih sestavlili iz izpadlih tekmovalcev, ki bi morali drugače domov.
 • Uranjek ima dobre nasvete, že na sto kilometrov se mu vidi, da je profi. Kapo dol.
 • Uf, Gaja Trčka jebe zdravje. Upam, da bo vse okej, saj je res fajn poba, ki mu iz srca privoščim uspeh na glasbeni poti.
 • Jurasova bo imela zelo zajebano izbiro, saj bo morala v finale poklicati le tri tekmovalce. Že šest je bila težka naloga, kaj šele zdaj, ko lahko gredo dalje le trije.
 • Matija Jahn je super možakar in eden mojih favoritov za odrske nastope. Je edini, ki je res faca, pa še en tak emotiven moment fura s seboj, kar mu seveda še dodatno koristi. Za Diano Filipovič, ki bo podirala zidove, še vedno nimam pojma zakaj je šla dalje, zato se pustim presenetiti. Tjaša Žalik je vrhunska pevka, zato res ne vem zakaj deluje tako prestrašeno. Gašperju Miheliču je Jurasova že v naprej povedala, da je eden njenih glavnih favoritov, mi je pa trapasta debata okoli izbire potencialno napačnega komada. Zakaj za vraga bi mu dala komad, ki mu ne leži, mar ni jasno, da mu bo dala takega, pri katerem bo raztural. Andreas Videčnik, ki se je na tekmo pripeljal iz Švice, je fajn poba in okej pevec, ampak zdi se mi, da ne bo šel dalje. Hm, nisem čisto ziher, če se Jurasova zaveda, da ni psihiatrinja in menedžerka, ampak le trenutna mentorica, ki bo takoj po tem šovu prekinila stike s tekmovalci. Saj vendar nima svojega studia in založbe, da jim bo pomagala pri karieri. Ne ga srat no, saj še sama potrebuje pomoč pri svoji karieri, kaj šele, da bi pomagala drugim. In še Ana Soklič, ki jo jebejo čustveni izpadi, kar zna biti moteče. Ana je odlična pevka, jo pa očitno pošteno matra to, da ji doslej še ni povsem ratalo. Da se z Jurasovo egotripatsko ne bosta ujeli, je bilo jasno že na začetku. Ana se mora čimprej čustveno sestaviti, saj je drugače ne čaka nič dobrega na tem šovu. Je ena najboljših pevk daleč na okoli, zato bi bilo škoda, da bi zajebala zaradi karakterja.
 • Jurasovi bo pomagala Nina Vodopivec, bivša pevka Tabujev, ki jo je na vrhuncu kariere zjebal glas. Ne bom rekel, da Nina nima dovolj izkušenj, rekel pa bom, da ni ravno najboljša izbira za to nalogo in da je v Sloveniji dosti boljših pevk, ki bi znale bolje izbrati tri finaliste. X Factor namreč ni punk in rock festival, kar je pravilno ugotovil tudi Andreas.
 • Prvi je pel Andreas, pel je zelo solidno, če bi ga dali na oder, bi se po moje hitro vsedel v srca gledalcev, saj je en tak preprost in simpatičen poba. Jurasova in Vodopivčeva očitno ne vesta, da miren in luštkan nastopek ne pomeni, da ima pevec tremo, ampak pomeni pač to, da na koncu nastopa ne razbije kitare in se ne začne dreti.
 • Tjaša tokrat resda ni izvedla svojega top nastopa, vseeno pa pravim, da gre za zelo dobro vokalistko. Je pa smešno, da Vodopivčeva ne vztraja pri svojem mnenju, ampak dovoli, da jo potepta Jurasova oz. da mnenje spremeni samo zato, ker Jurasova misli drugače.
 • Diana ni bila slaba, pa dosti boljša je bila od Tjaše, a vseeno nisem spustil duše. Premirna je, pa manjka ji karizma za raztur. Jurasova pravi, da se dobro premika, jaz pa menim, da mora iz riti vzeti kol, da se bo sploh začela premikati tako kot je treba.
 • Matija, bravo, tako se poje in tako se nastopa. Kot sem rekel, matija je moj glavni favorit za finale, kaj vem, morda celo za zmago. Jaoo, Vodopivčeva je ustrelila mimo, ko je rekla, da ji s svojim nastopom ni povedal ničesar. Pa naj ga pokliče po mobitelu, če hoče pogovor, pizda no.
 • Gašper je bil dober, a Matija je bil boljši. Pa ni mi jasno zakaj vsi pojejo samo rock ‘n’ roll, mar ne obstaja nič drugega, jebemti. Ma saj je kul, samo pretiravati pa vseeno ne gre s stavki, da je “on muska”.
 • In še Ana, to pa je izvedba, na katero bi bila ponosna tudi Whitney. Ana je top shit te skupine, morda celo top shit celega šova. Če ne prileze do samega vrha, bo nekaj hudo narobe.
 • Če bi izbiral sam, bi med najboljše tri nemudoma uvrstil Ano in Matijo, domov bi poslal Tjašo in Diano, tretji pa bi bil morda Andreas, ki mi je bolj simpatičen od Gašperja.
 • Tjaša Žalik gre domov, GAŠPER MIHELIČ pa gre dalje. Prava odločitev.
 • Zakaj Jurasova Andreasu teži, da z njo ni iskren in da ji ne zaupa vsega. Pa naj mu sleče hlače in pogleda koliko ga je v hlačah, jebemti no. To je bullshit, če ji ni kul naj mu pač pove dikretno in pika. In Andreas Videčnik mora domov, kar je bilo logično že prej. Gresta pa zato dalje MATIJA JAHN in ANA SOKLIČ, kar je edino pravilno. Sem vedel, da je Sokličeva razumela narobe in da bo zelo vesela, še bolj presečen pa je bil Jahn, ki je ukradel šov.

Zelo dober šov, ravno prav čustven in napet, da gledalec pade v dogajanje in da grize nohte za svoje favorite. Jurasova je izbrala  prave tri, čeprav si upam reči, da je Diana pela bolje od Gašperja.

 

13 komentarjev na “X Factor Slovenija: Prvi izbor finalistov”

 1. lily pravi:

  Oddaja je bila preveč razvlečena. Zakaj je na začetku kazalo samo “predstavitev” skupin, potem pa se je oddaja osredotočila na +21? Zakaj je dobro, da skupine prikažejo v dveh različnih oddajah?
  Andreas je totalno bluzil, ko je izjavil, da se boji, da ne bo šel naprej zaradi Nine, ki je rockerica. Zame je izpadel kar neki. Če je količkaj pameten, bi vedel, da more žirant biti objektiven, neglede na to, kakšna glasba mu osebno paše.
  Malo smešno mi je, da je Jadranka tolikokrat ponovila, kako zaupa Nini, Nina reče, da ji je Diana favoritka, Jadranka jo pa vrže ven. :) Čeprav je po moje naredila prav.
  Drugače pa moj fant blazno trpi ob tej oddaji, ampak ko je pel Matija, je dvignil pogled in ga je zelo pohvalil in ga mirno poslušal. Meni je bil the best.
  Ana je dobra pevka, ampak vse to njeno jokanje in poudarjanje, da nima podpore doma je že too much. Preveč jokanja mene odvrne in verjetno nisem edina.

 2. Bomba pravi:

  tudi men je Matija Jahn najboljši

  ima vse, od odličnega vokala do svetovnega nastopa… jadranka je pomoje narobe zastavila, ker mu je rekla, da ne sme biti tako hiperaktiven na odru, ampak se naj zadržuje… potem pa mu očita, ko to naredi, češ, da je nastop zgledal tako, kot da bi hotel njej ugoditi… ja LOL ane, odloči se že enkrat, kaj hočeš

 3. Bojan pravi:

  Jokanja je res preveč, verjetno je tako namenoma v smislu rumenega manipuliranja z gledalci (ki to hočejo, se ve). Preveč kokodakanja, glasbe je bilo malo, a je bila za naše razmere vrhunska, akustični kitarist je blestel skupaj s pevci, ki so v bistvu vsi zelo dobro odpeli; še bolj je prišla do izraza po vsem tistem verbalnem mučenju pevcev in gledalcev. Res je kar težko tu koga odsloviti, žal gredo samo 3 lahko naprej. Vseeno, odlična oddaja.

 4. ajda pravi:

  Jadranka je imela kar težko delo izbrati med šestimi dobrimi tri. Mi je pa bilo žal, da ni šel naprej Videčnik, bi pa potem naredili krivico enemu izmed te trojice, ki so res dobri.

 5. Knox pravi:

  Diana je vokalno najmočnejša in intonacijsko edina popolna tekmovalka

  drugi problem je, da so očitno videli, da nima nobenega komercialnega potenciala in se je znebili

 6. army pravi:

  naceloma bi mogl it v tej oddaji 4 naprej.
  tjasa in andreas sta bla dalec zadi…
  a se se komu zdi drugac tale andreas mal zaostal oz. neumn? prvic mi je bil ful simpaticn,pol pa iz oddaje v oddajo manj. nevem,v nedeljo se mi je zdel,da gledam 13letnga froca.

 7. MATEj pravi:

  Nobenga od telih treh ne vidim kot končnega zmagovalca. Matija je daleč od dobrega pevca. Okej, ime x faktor, obvlada oder in nastop, poje iz srca (kar manjka večini slovenskih glasbenikov), ampak njegovo petje je lahko omejeno na zelo specifične pesmi oz. glasove (Mika, Scisor Sisters in podobno). Tisti komad, ki ga je pel v prejšnji oddaji, je bil tako razmesarjen, da že takrat ne bi smel naprej. Američani bi ga recimo izbral za “vote for the worst” (kot je bil un Sanjaya par let nazaj na Idolu, pa je prišel nekje do top 8, če se prav spomnim). Pri Ani imam še vedno isto mnenje: super vokalistka, a antipatična, napiflana, brez čustev, težko vidim, da bi kdo glasoval zanj (tako kot bodo za Matijo ali pa bi morda za Andreasa). Gašperjev nastop sem le slišal, ne pa tudi videl, a je zvenelo super. Andreas je bil na avdiciji super, nato pa je deloval nekam izgubljeno, kot da ni vedel, kaj počne zraven (pel je okej). Pri Tjaši in Diani manjka karizma. Za Diano mi je pravzaprav zelo žal. Res sem si želel, da bi šla naprej. Mislim, da je bila od vseh teh šestih najboljša pevka, je simpatična, poje malo drugače. Ampak je ravno tako kot Ana napiflana komade, ne poje iz srce in kot si rekel že ti Iztok: dejansko je delovala malo nesproščeno. Res škoda zanjo. Komaj čakam naslednjo oddajo, saj sem doslej le med pod 21 videl nekaj potencialnih zvezd oz. vsaj zmagovalcev tega šova.

 8. darja pravi:

  Diana? Se je sploh ne spmnim.

  Je pa res, da gledam to oddajo samo miimo grede. Da delam zraven še druge stvari in ….potem en šesti čut opozori na X faktor.

  SOKLIČEVA je in bo (po moje) zmagovalka. Ta bejba je LEPA, NEKAJ POSEBNEGA in res ima glas! Mogoče se je Jadranki (ki mimogrede ni imela težekega dela, ajda) preveč odprla…OK manjka ji samozavest.

  JAHN je tudi dober pevec, animator, zabavljač – manjka mu pa možatost, eleganca vsaj v zaodrju.
  Ni MOŠKI! Ne moreš bit 24 ur na dan tak – on je xy faktor, hehe!

  Vsi drugi imajo še čas..

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lily, meni je bila njegova izjava povsem razumljiva, strah pa upravičen.

  Bojan, jokanje je logično, to so čustva, ki jih mnogi gledalci ne štekajo. To so momenti, ki tekmovalcem pomenijo vse v lajfu. In to te zlomi, emotivno sesuje in spremeni tvoj lajf v minuti za vedno. Tu ni blefa, solze so iskrene.

  Knox, mene ni prepričala niti z vokalom, kaj šele s čim drugim.

  Matej, ne strinjam se s tem mišljenjem, da bi moral znati vsak pevec peti vse. Le zakaj. Enim leži nekaj, drugim nekaj drugega.

  Darja, Jadranka je mela izjemno težko delo, saj je bila Diana zelo močna tekmovalka in se je morala odločiti med njo in Gašperjem.
  Matija ni moški? Bi moral koga razfukati s pestmi, da bi bil?

 10. Knox pravi:

  @Iztok

  Govorim o čisti tehniki in nečemu kar se da v glasbeni teoriji izmerit. Levo jajce dam proč, da je intonacijsko bolj popolna kot tista Tabujevka, ki je bila v žiriji in vsaj 90% tekmovalcev šova.
  Sem za vsak slučaj še vprašal kolegico, ki študira v Gradcu in mi je isto rekla.

  ostalo pa je pač kot je, …. Žal nima karizme in potenciala, da bi vseskupaj zapakirala v eno meso, kaj šele korekten nastop. Zato pa se je nihče ne spomni, ker ni sposobna nastopat

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Aha, to pa že mogoče. A jebat ga, pevec ni samo dovršen vokal, kot ugotavljaš tudi sam. Večkrat je celo tako, da dosti slabši pevec raztura stokrat bolj.

 12. Klemen3000 pravi:

  To, da dosti slabši pevec raztura stokrat bolj, je še posebej značilnost naše glasbene scene. Čeprav nimam nobenega favorita, mislim, da je izpad Diane slaba odločitev. Kljub temu, da je bila Nini favoritka, Jadranki pa je bilo zelo všeč njeno gibanje ter prav tako petje. To pomeni, da Ninin glas ni imel nobene veljave in je bila tam brez veze, saj je kimala in prilagajala izjave Jurasovi, katera je pa tako čez noč postala psiholog in sociolog slovenskih mladih pevcev :D Za slovenska komercialna merila v redu šov, za svetovna merila niti omembe vreden.

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ne bo držalo, da je to slovenska posebnost. To je znano tudi na splošno, se pravi, da nek povprečen pevec, ki je drugače zelo karizmatičen in kul na odru, daleč zadaj pusti kakega drugega, ki je odličen vokalist, izven tega pa ne zna ponuditi nič.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !