Recenzije: The Lorax, The Mechanic

26.04.2012 ob 15:50

THE LORAX

Super risanka, zabavna, dinamična, simpatična in ekološko poučna. Pa dosti boljša od Hortona, ki si ga je prav tako zamislil Dr. Seuss, tudi avtor zgodbic za filma Cat in the Hat in How the Grinch Stole Christmas. Seuss, ki je Loraxa, to mačku podobno živalco, ki se bori za drevesa in ne prenese, če jih kdo seka in uničuje naravo, napisal že na začetku sedemdesetih, je očitno neusahljiva inspiracija za filmarje, pa tudi vedno znova je aktualen. Še posebej z Loraxom, ki nas opozarja, da moramo varovati svoje naravni habitat, če hočemo preživeti. Všeč so mi take risanke, ki nekaj povedo, kljub temu pa ne pozabijo na šov za otroke in na celo kopico enkratnih prizorčkov ter likov, ob katerih se gledalec res nasmeji in sprosti. Zelo kvalitetna risanka, ki jo kronajo še odlične glasbene točke in seveda perfektna glasovna karakterizacija Dannyja DeVita, Zaca Efrona, Eda Helmsa in recimo Betty White.

Ocena: 8/10

THE MECHANIC

Jp, tole je bežen rimejk istoimenskega filma, kjer je v sedemdesetih igral Charles Bronson. Zgodba o plačanem morilcu (Jason Statham), ki pod svoje okrilje vzame mladega vajenca (Ben Foster), s katerim se z delodajalci zapleteta v številne dvojne igre. Povsem soliden, gledljiv, napet in s strani Simona Westa dobro zrežiran akcijski triler, ki premore nekaj zares vrhunskih prizorov. Recimo tistega iz uvoda, ko Statham svojo žrtev ubije v bazeu, pa tistega z zajetnim gejem, na katerega se spravi Foster. Dejansko nimam kaj očitati, saj gre za prepričljivo narejen in zelo frajerski žanrski projekt, ki kljub znani zgodbi in klišejem ohrani potrebno suverenost in zadovolji gledalca.

Ocena: 7/10

 

1 komentar na “Recenzije: The Lorax, The Mechanic”

  1. lily pravi:

    Meni je Lorax bil tudi všeč. Sem si prav zaželela imeti enga plišastega Loraxa. :) Na Imdb-ju pa ima malo prenizko oceno.
    Sem pa opazila, da so osebe in živali podobne kot živali in Kdo-ji pri Hortonu in zdaj mi je jasno, da verjetno zato, ker sta obe zgodbi Seussovi. Imajo značilne gobčke. :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !