OF

26.04.2012 ob 23:42

Tudi zato, ker Janša, sram ga bodi, nima denarja za ta velik praznik slovenskega naroda, je prav, da se naših pogumnih partizanov spomnim vsaj s tole zimzeleno pesmijo.

YouTube slika preogleda
 

25 komentarjev na “OF”

 1. David pravi:

  Potem pa ne smeš pozabiti povedati, da je dal “Ich bin ein Mariborčan” denar za proslavo. Svojega, iz lastnega žepa, a ne? Ja?

 2. zzzz zzzz pravi:

  nič čudnega, da so partizani nabili mussolinija, hitlerja in njihove domobrančke, če so jim pa andrenalin dvigovali taki komadi.

 3. iztok pravi:

  Ja res je, da je sramotno, to kar se dogaja. Ta praznik je nekaj posebnega za slovenski narod, ko se je dvignil proti okupatorju in domačim izdajalcem, To si enostavno naša vlada ne bi smela dovoliti.
  In nikoli mi ne bo jasno, da se dela v trgovinah saj je to narodni praznik, prosti pa so nerkateri dnevi, ki nimajo veze z narodom.

 4. zelda pravi:

  Iztok, ne sekiraj se. Če bi pa imeli Frančki Domobrančki obletnico prisege Hitlerju na stadionu v Ljubljani, bi se sigurno našel denar za takšno proslavo. :)

  K sreči, da so se borci sami organizirali, tukaj pa je potrebno pohvaliti Zorana Jankoviča, ker jim je omogočil prostor za proslavo. Živijo OF!!!

 5. spookymulder spookymulder pravi:

  Zares svobodni bomo šele takrat, ko bomo mentalno prerasli ideološke boje iz 2. svetovne vojne in prenehali živeti v letu 1941. Velja enakovredno za levico in desnico.

 6. tomo pravi:

  Jaz pravim tako da če je za vlado nesmiselno dajat denar za proslavo boja proti okupatorju potem je tud nesmiselno imet državno in na dan samostojnosti ker se teh cerkvenih klerofašistov šer zmeraj nismo rešili pa še del EU imperija smo tako da nismo samostojni.

 7. darja pravi:

  Ves narod je bil zaveden (poudarek na zadnjem e) leta 1941 in tako je tudi danes!

  Danes, kjub vsej informiranosti in vsemu znanju navkljub – smo samo eni backi!

  Ga ni človeka (poštene avtoritete), ki bi sesul ta ’sekret’ na vrhu, jih zgonil na Ciper, Bahame…..kamorkoli iz SLO!!! Jim pobral privilegije! Zakuril vse njihove podzakonske akte… In potem v miru začel na novo.

  BANDA se ne umakne -v bistvu sika še bolj, kot kdajkoli!! Narod čaka in je vedno bolj sprt med sabo.
  Ko se bo začelo ..takrat ne bo hudo!

 8. darja pravi:

  Takrat BO HUDO – popravek!

 9. zelda pravi:

  Kot nas je učila zgodovina, so Nemci leta 1941 napadli še takratno kraljevino Jugoslavijo in ne razumem, kateri narod je bil zaveden in zakaj? in kdo ga je zavedel. Prosim, da se me razsvetli, ker spadam med reveže, ki so jim očitno napačno zgodovino vtepli v glavo, be be be. :)

 10. darja pravi:

  @zelda be be be – očitno ZELOOOOO slabo poznaš zgodovino.
  Očitno si zelo stara (tam čez 50 let), s spranimi možgani zaradi šolskih učbenikov, sistema v času tvojega odraščanja! No saj sama priznavaš, da so vam vtepali v glavo ‘zgodovino!

  Resnica je žal drugačna!

  Danes je toliko knjig na to temo….da ti svetujem obisk v knjižnici in poglobljeno branje.

 11. David pravi:

  Zelda.

  V boju proti okupatorju se niso borili samo partizani. In med partizani je bilo večina Slovencev, ki so se borili za Slovenijo, za svoje domovine, za svoje otroke in ne za Jugoslavijo, Tita, Beograd ali bratstvo i jedinstvo! Štekaš ta del?

  Primer: moja babica je sodelovala s partizani od leta 1941 (štajerska). Velikokrat so jo uporabili tudi za kurirko, ker je živel ob meji s Hrvaško. Vsi v našem sorodstvu so se borili proti okupatorju. Zato so jih Nemci temeljito udarili. Moji ožji sorodniku so umirali v Auschwitzu, babičin brat je bil od Nmecev ustreljen v starem piskru v Celju, eden od njenih bratov je pa preživel Dachau (bil je sicer duhovnik, znal je 10 jezikov) in se ga dobro spomnim (klicali smo ga stari stric), kako je večino svojega časa preživel samo v svoji sobici, v mesto sploh ni šel več desetletij in tako vegetiral do svoje smrti l. 1990.

  In ta moja rodbina (kar jo je še ostalo) je bila predvidena, da mora iti v Teharje (saj veš, tja, kjer so pobijali “izdajalce”), ker so jih imeli na muhi nekateri pravoverni komunisti (šlo se je za neke ljudi, ki so šli v partizane leta 1944, ko se je že vedelo, da bo Hitler izgubil vojno) o katerih je prav moja babica vedela malo preveč, poleg tega pa so moji bili še bogati in katoliki, ki niso hoteli biti član KPJ.

  Kakorkoli. Tistih nekaj procentov komunistov si je pripisalo vse zasluge za osvoboditev, prevzeli so oblast, Slovenijo “porinili” v Jugoslavijo (Slovenija bi že takrat lahko bila samostojna in svobodna, ni rabila iti v balkanski kotel) in ti ljudje so pognali v tišino ali beg veliko ljudi, ki niso hoteli biti jugoslavije, ampak Slovenijo. Itak so bili takoj vsi označeni za domobrance in izdajalce, pa temu ni bilo vedno tako. Takšna je zgodba moje babice. In jaz, ki ti pišem nimam nikogarv svojem sorodstvu, ki bi bil izdajalec, domobranec ali član KPJ, torej komunist. ŠTEKAŠ?

  In ja, napačno so ti vtepli zgodovino v glavo, be be be.

  In še nekaj. Obnašamo se kot naši okupatorji srbi pred dobrimi 20 leti. Samo mlatimo neko zgodovino za nazaj, naši politiki orgazmirajo na prireditvah in zganjajo ta EPP okoli partizanov, na njihovih že davnaj umrlih ramenih kujejo in manipulirajo z množicami, ampak mi moramo živeti za danes in za jutri. Popolnoma enak vzorec obnašanja kot srbski politiki, preden so skuhali vojno v jugoslaviji. In pri Prešernovem spomeniku se je 27.04. iz zvočnikov, ki so stali 50m stran od spomenika slišala veš katera glasba? Srbski trubaši (popoldne). ???!!!

 12. David pravi:

  27.04 LETOS (pozabil sem pripisati letnico). Na slovenski državni praznik ob simbolu slovenstva (Prešernovem spomeniku sredi Ljubljane na tromostovju) se je slišala srbska glasba. Hrupno je bilo!

 13. David pravi:

  Zelda,

  in naš predmet zgodovina, ki se je učil v bivši Jugoslaviji je bil napisan tako, da je zamolčal popolnoma vse packarije, ki so jih v vsesplošnem klanju naredili komunisti. Opravičljive in neopravičljive. En tak lep primer iz naše zgodovine, ki so jo nam otrokom zamolčali je to, da je bil zamolčan dogovor med Stalinom in Hitlerjem ob nemškem napadu na Poljsko. To je bilo takrat, ko se je II. svetovna vojna sploh začela.

  Sam sem kot mulc bil v šoli res kar precej brihten in sem hodil po raznih medregijskih tekmovanjih, me drugim tudi v zgodovini in se zelo dobro spomnim, da se tega detajla ne spomnim. Torej so nam ga zamolčali, kajne?

  Moram pa poudariti, res poudariti in še enkrat poudariti: hvala vsem padlim, da so dali življenja za to, da lahko mi danes živimo. Hvala vsem, tudi mojim sorodnikom, ki so dokazali, da so pokončni ljudje, da lahko danes jaz ponosno hodim po svetu in sem ponosen na to, kdo sem!

  To kar pa počnejo Jankovič, Tuerk in Stanovnik nima nobene zveze ali spomina tem ljudem, herojem, ki so umrli. Oni zagotovo v tistih govorih si pred svojimi očmi niso predstavljali ali imeli nekoga, ki je bil ubit v starem piskru, ki je gledal v puškine cevi nemcev in vedel, da nikoli več ne bo videl svojih otrok. Njim se gre samo za obračunavanje z Janšo. In za to še zdaj, po toliko letih zlorabljajo tudi moje prednike. Figo se jih spominjajo! Gnusijo se mi. Vsi se mi gnusijo.

 14. Lazo pravi:

  Ja, kdo pa se bi jih spomnil, če se jih ne bi oni .
  Vojna je prinesla marsikaj hudega in zmagovalci se ve kdo so bili, pa lahko mi pišemo, kaj hočemo. Kdo je vodil Ljudstvo tudi vemo in tako je bilo in nič drugače.
  Dan OF je državni praznik in vodstvo države se bi moralo primerno temu vesti in tu so naredili napako in to veliko.

 15. Thomas pravi:

  Z ozirom na vse, kar danes vemo, lahko trdimo, da je Komunistična partija do slovenskega naroda bila še bolj nemoralna in izdajalska od Hitlerjeve armade. Nemška vojska je napadala tuje narode (zanemarimo dejstvo, da so bili Judi Nemci), Komunistična partija pa se je spravila na lastni narod.

 16. zelda pravi:

  Darja:
  Še sedaj ne vem, kateri narod je bil leta 1941 zaveden.Ali so to bili Nemci, ki so tega leta napadi kraljevino Jugoslavijo ali so bili ljudje, ki so se tem napadalcem uprli . Ker pa še takrat nisem bila na svetu in imam po tvoji teoriji oprane možgane , ki so mi jih prali črmi, vijoličasti , beli, rdeči in bi verjetno po tvoji teoriji izgledalo takole: Nemci so prišli leta 1941 v Jugoslavijo kot turisti in je teh nekaj procentov komunistične zgage nahujskalo ljudstvo , da se začeli streljati nemške turiste in tiste zavedne ljudi, ki so hoteli pomagati nemškim turistom, so tudi streljali. In to je verjetno zaveden narod s strani komunističnih banditov . Očitno si ti še precej starejša od mene, ker si bila očitno očividka, ker tako zelo dobro poznaš zgodovinska dejstva. Glede prijaznega napotka, naj si v knjižnici sposodim kakšno zgodovinsko knjigo, da ne bom takšen zavedeni bacek, si verjetno imela v mislih knjigo zgodovinarja Dežmana, ki je po mnenju nekaterih drugih bacekov, ki so jim prali glave samo s črnim, vijoličastim in belim praškom, najbolj verodostojen za podajanje prave zgodovinske resnice. Knjigi, kot sta Ukana in po Sledovih črne roke, pa sta verjetno same izmišljotine in izkrivljanje prave svete zgodovinske resnice, kaj se je dogajalo na naših slovenskih tleh v času od leta 1941 do osvoboditve.

  Prosim še pojasnilo, če si tako prijazna, da mi poveš, katera banda še sedaj sika in se ne umakne.,
  Ali imaš v mislih desno vlado, se strinjam. :)

 17. zelda pravi:

  Iztok:
  dodaj k knjigam Svetine še Sv. Urh.

 18. Primorski Tiger pravi:

  Tomas:
  26. aprila 1941 je bila v Ljubljani ustanovljena
  Protiimperialistična Fronta«. Ta je imela namen skupnega boja nacistične Nemčije in komunistične Sovjetske zveze proti Britanskemu imperiju, Francoskemu imperiju(kolikor ga je še ostalo) in njihovim zaveznikom ZDA.

  Vse v smislu razdelitve sveta med prijateljskima državama – komunistično Sovjetsko Zvezo pod vodstvom Stalina in nacistično Nemčijo pod vodstvom Hitlerja!

  Z nemškim napadom na komunistično Sovjetsko Zvezo, se je Protiimperialistična Fronta preimenovala v Osvobodilno Fronto in tako postavila temelje za izvedbo komunistične revolucije, ki se je aktivno začela 1942 in se je imenovala Narodno Osvobodilni Boj (“osvoboditi slovensko ljudstvo spon preteklosti in priti v svetlo prihodnost komunizma” )

  Protiimperialistična Fronta je bila ustanovljena v hiši književnika Josipa Vidmarja, kjer so se sestali predstavniki nekaj političnih strank in kulturnih delavcev.

  To so bili: Boris Kidrič, Boris Ziherl, Aleš Bebler (3 za KP), Josip Rus (1 za Sokole), Tone Fajfar (1 za Krščanske socialiste), Ferdo Kozak, Franc Šturm in Josip Vidmar (3 za Slovenske kulturne delavce).

  Nastala je deset dni zatem, ko je jugoslovanska vojska v Beogradu podpisala vdajo, in dobrih 14 dni po okupaciji Slovenije.

  Na kak način je bila torej komunistična izdajalska do slovenskega naroda, saj se je skupaj z zavednimi Slovenci, med katerimi so bili tudi duhovniki, delavci, preprosti kmečke ljudje, uprli Nemcem.

 19. David pravi:

  Zelda, kaj ne znaš brati? Tebi nobeno branje zgodovine ne pomaga, ker se moraš najprej naučiti brati, da boš sploh razumela, kje je problem.

  Problem je ideologija, ki je prevzela oblast nad odločanjem celotnega slovenskega naroda in še več, dovolila si je GENOCID nad drugače mislečim. In to nasilje se izvaja na nek način še danes. Pri njem pa sodelujejo vsi vladajoči, eni bolj, drugi manj.

  In problem je zloraba ljudi (na teh prireditvah danes jih zlorabljajo v dnevno politične namene), ki so umrli za svobodo našega naroda, ne boš verjela, to niso bili komunisti, ampak predvsem Slovenci (pisano z veliko začetnico), ki se jim je JEBALO za Tita, SFRJ in komunizem, ter povojno jugoslavijo bratstva i jedinstva in podobne kozlarije, ki so pripeljale do Srebrenice in poklane Bosne, ter Vukovarja itd.

 20. David pravi:

  Primorski Tiger pravi: Na kak način je bila torej komunistična izdajalska do slovenskega naroda, saj se je skupaj z zavednimi Slovenci, med katerimi so bili tudi duhovniki, delavci, preprosti kmečke ljudje, uprli Nemcem.

  Odgovor: ker je KPS prisilila Slovenijo, da je šla v državo Jugoslavijo in se je odpovedal samostojnosti. Ker je KPS po vojni počistila z drugače mislečimi (ne mislim izdajalcev, domobrancev, itd), in ker je prišlo do osebnih obračunavanj ljudi, ki so v partizane odšli l.44 ter se takoj pridružili KPS in s tem dobili politično moč, ki jo kmetje in delavci, ki jih omenjaš niso imeli, čeprav so se borili na pravi strani, ko je bilo najbolj potrebno.

 21. Thomas pravi:

  Primorski:
  Je že David povedal!

 22. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pobje, nimam pojma kaj ima tole prepucavanje z OF in z dejstvom, da je sramota, da Janševa vlada letos ni dala denar za proslavo. Tako zelo ste obremenjeni z rečmi po vojni, da pozabljate kaj se je dogajalo med njo. Pa zanima me kdo bi bil na oblasti, če ne bi bili komunisti. Kralj Peter, ki je med voino spizdil v tujino? Četniki, ki so paktirali z Nemci, ker jim je šel Tito preveč na kurac? Nemci, ki bi podjarmili naš narod, če ne bi bilo partizanov? Domobranci, ki so lizali kurca Hitlerju, ker so mislili, da bo zmagal? Kdo za vraga? In res me zanima koliko partizanov bi po vojni končalo v jarkih in jamah, če bi zmagali domobranci. Ne me jebat no. Še huje bi bilo.

 23. darja pravi:

  Noooo, pač ni šel keš (davkoplačevalski) za proslavo. Pa je proslava vseeno bila!

  Pa kaj bomo proslavljali vse v nedogled? Veš koliko so (smo) prišparali, da se /trenutno) vodstvo ni privleklo na proslavo?
  (vse sl.avtomobile, sl.šoferje, zavarovanja, dnevnice….)

  Pa pustimo že 1 x za seboj ta leta vojne! Kosti prekopavajo, iščejo….vsi so že mrtvi – vsaj po zakonu narave bi morali biti …….
  Samo v SLO je še vedno par 1000 borcev in borčevskih penzij….

  ČUDO!

  In Iztok – huje kot je – huje so nas lastni slovenski managerji in politična elita olupili – ne se smešit nooo!
  In zdaj naj najebe naša generacija? Pa naslednja tudi (sigurno) , ker ni garanta, da bo uspel ta vladni račun.

  Nehajte srat – edino kar prosim – samo ne vojne!
  (nasilja)

 24. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Po zakonu narave bi morali biti vsi partizani mrtvi? Ej, kaj je s tabo, da pišeš tako butaste komentarje. Mar mora človek umreti, ko rata star 80 let? What the fuck.
  Ravno zato, ker niso mrtvi in ker so se borili za našo deželo, si zaslužijo proslavo in visoke časti. Kaj tu ni jasno, nimam pojma. Pa tudi ko bodo mrtvi, se jih moramo spominjati za vse večne čase, saj so dali življenje, da lahko ti zdaj mirno živiš v svobodni državi.
  Samo v Sloveniji? Mar so v drugih državah vse borce iz druge svetovne vojne pobili takoj poi vojni ali kaj?
  Ej, zberi se, bedarije pišeš.

 25. darja pravi:

  Zakaj pa ne slaviš še borcev iz 1. svetovne vojne?
  Pa iz kmečkih uporov v turških časih?

  Pa padlih borcev v VOJNI leta 1991? Čeprav je trajala 10 dni – zato zdaj ‘mirno’ živimo!

  Ojoj, prav čudim se, da tako razmišljaš…

  Kaj naj zdaj ves čas častimo in proslavljamo in podeljujemo medalje (to so končno nehali) in poslušamo te stare tovariše?
  ONI so zgodovina. Jutri je nov dan – naš dan, da preživimo. Med drugim tudi njihove napake!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !