X Factor Slovenija: X Kamp drugič

22.04.2012 ob 23:31

Danes pa gre zares, saj bodo izbirali finaliste, ki se bodo prebili v tri skupine, kjer bodo potem najboljši končno stopili na oder in bomo zanje glasovali tudi gledalci.

 • Evo ga, Toni Petrovič, ki bo pel za Amy Winehouse. Dober vokal, Amy bi bila ponosna, Toni pa ima dobre šanse, da prileze zelo daleč. In kul, da je žural do jutra, saj moraš biti za dobro Amy tudi sam malo Amy.
 • Gašper Mihelič je pel Kings of Leon, pel je zelo okej, pel je tako, da si zasluži finale.
 • Maja Šebenik me ni povsem prepričala, Eva Marolt je bila okej, Lovro Klanjšček je bil povprečen, Tjaša Žalik pa je spet razturala, res pa je, da smo jih slišali za za vzorec in težko rečem kaj bolj konkretnega. Ajda Kovačič je bila dobra, Bianca Črnjavič ni bila slaba, Diana Filipovič je pela lepo, a si je vendarle izbrala malce pretežek komad za svoj vokal, Tjaša Horvat pa tudi ni sekala mimo. A tudi njih je bilo le za ščepec, zato si človek ne more ustvariti pravega mnenja. Pa režiserju so očitno bolj važne debate o nogavicah kot malce večja sekundaža petja.
 • Amadeja Filipčič ni slaba pevka, vseeno pa bi rekel, da do konca ne bo prilezla. Bi ji pa vseeno privoščil nekaj slave in pevsko kariero, saj je ena taka preprosta in prijazna punca, ki rabi malce sreče v lajfu.
 • Tonja Senčar je po odru skakala kot frnikula in res uživala, pa tudi odpela je zelo dobro. Po moje bo letela zelo daleč na tem šovu. Respect ni lahek komad, še posebej za etitjud, toda Tonji je ratalo sto na uro.
 • Evo jo, Elizabeta Lebar, ki so ji dali še eno šanso, kar je prav, saj je na avdiciji pela vrhunsko in potem pač zajebala. No, sedaj je spet pela dobro, kar pomeni, da se Damjanovič ni zmotil. Na avdiciji je bila resda še boljša, toda vseeno je kul, da so ji dali še eno šanso, saj jo je na drugem nastopu očitno res zjebala trema. Vseeno pa upam reči, da ne bo ravno superfinalistka.
 • Duo Nija in Trio Bum sem res slišal premalo, da bi lahko rekel karkoli. Fak no, to je res bedna fora, da je Popu Voyo pomembnejši od tvja. Vox Arsana imajo dobre vokale, a so tečni in nezanimivi. Pa tečno postaja tudi to, da iščejo četrtega člana. Če ga ni, ga ni, jebat ga.
 • Klemen Bunderla je raztural in ga brez dvoma čaka finale. Upam le, da se ne bo pridružil Arsani in da bo ostal solo, saj bo letel dlje.
 • Alen Marošlič je vsaj po tem kaj sem slišal danes, razočaral, Primožu Vidoviču pa Kreslin prav tako ni ležal. Tim Kores je fušal kot strela, Anja Baš pa je Whitney ujela dovolj dobro. Aleš Očko je faca in tako tudi poje, Gaj Trček pa je odletel nad oblake z Orion Lady. Okej vokal ima ta simpatični poba, pa želim mu, da prileze daleč.
 • Matija Jahn je eden mojih favoritov. Je naš človek, kot radi rečemo. Fajn model. Večni sanjač in pozitivec. Pa tudi čustven, ko je treba. Solze so bile kul, solze v tem kontekstu podpiram in pozdravljam. Pa zelo lepo poje, zelo, zelo lepo. Po moje bo na koncu med glavnimi za zmago. Četudi mi komad, ki si ga je izbral, ni bil ravno top shit, lahko rečem, da je bil zelo dober.
 • Sara Romih, ki je fušala že na avdiciji, je zdaj fušala še bolj. Rap še gre, ko poje, pa boli glava. Pa še nastop je zaradi treme zajebala na polno. Premlada je za ta cirkus, nimaš kaj.
 • Nastja Vodenik ni bila bogve kaj, Petra Bajuk je bila grozna, Tanja Veselič bi si zaslužila tožbo Mariah Carey, Kaja Pavlič pa je bila ravno tako srednja žalost. Je bila pa zato Eva Klinc toliko boljša in prepričljiveša. Po moje bo v starejši skupini glavna favoritka.
 • Mitja Podlesnik je presenetljivo malce razočaral, je bil pa Andreas Videčnik zato boljši, četudi je na trenutke malce piskal. Jebat ga, fantje so preveč pili prejšnjo noč, kar je neodgovorno, če veš, da te naslednji dan čaka nastop življenja.
 • Evelin Rijavec ni bila slaba, Arni Likar Cindrič je malo zgrešil filing komada, Žan Hauptman pa mi je bil kul.
 • Alma Merklin, Demetra Malalan in Ana Soklič so pele At Last. Vse tri so bile fenomenalne. Vse tri so brez dvoma glavne favoritke za končno zmago. Sokličeva ima vokal, ki trga gate, Alma poje čisto in zelo lepo, Demetra pa fura nek unikaten glas. Damjanovič je jokal, le kdo bi mu zameril, saj je šlo za enega najboljših momentov cele oddaje. Vauuu faking vauuu, je vse kar lahko rečem.

Danes je bilo nekaj odličnih pevskih momentov, ki so popravili slab vtis iz prejšnje oddaje, ko so se favoriti kar nekako izgubili. Četudi se zdi, da ima žirija težko delo, mora biti odločitev, kdo bo šel v finalne skupine, dejansko lahka, saj je nekaj tekmovalcev res izvrstnih. Bomo videli kaj bodo rekli Uranjek, Jurasova in Damjanovič oz. če se bodo držali prave špure in ne bodo koga zajebali. Bo pa zajebano, ker bo šlo dalje le 18 tekmovalcev. Nimam pa pojma kaj bodo naredili s skupinami, ki jih grozno manjka. So mi pa te delitve vedno butaste, saj lahko iz neke skupine izpade nekdo, ki je boljši od nekoga iz druge skupine, ki je šel dalje, ker je bila konkurenca pač slabša.

Uf, Amadeji slabo kaže, saj žirantje menijo, da ni psihično dovoj stabilna. Tudi Bianci ne kaže dobro in na tem mestu se strinjam z Damjanovičem, ki ni povsem prepričan vanjo. Tudi v Ajdo dvomijo, kar nekako ni prav, saj njen etitjud ne pomeni, da ne zna peti. Da Jurasova šinfa Almo, je velika idiotija, ki se na takem šovu ne bi smela dogajati. Hm, morda bi morala imeti na glavi tak drek od frizure kot ga ima ona, da bi jo opazila. Fail na celi črti, jebemti. Damjanovič je razočaran nad svojo Elizabeto, Uranjek pa pretirava, ko pravi, da bi lahko bila slovenska Amy. Uranjek in Damjanovič šinfata Gašperjev ten obraza, kar je bedarija. Joj no, pa saj nismo na Talentih. Tukaj ima Jurasova prav. Gaju kaže zelo dobro, saj žirija meni, da obvlada flirtanje. Fajn poba, se strinjam.

V skupino od 21 let dalje gredo ANA SOKLIČ, ANDREAS VIDEČNIK, DIANA FILIPOVIČ, GAŠPER MIHELIČ, TJAŠA ŽALIK in MATIJA JAHN. Uf, kje sta Eva Klinc in Anja Baš, kje sta Toni Petrovič in Klemen Bunderla? Diana Filipovič je znatno slabša izbira od teh štirih, pa tudi Videčniku so pogledali skozi prste. Premalo je šest tekmovalcev, veliko premalo, saj je bila skupina res močna in so mnoge res osmodili po krivici.

V skupino do 21 let gredo EVA MAROLT, ŽAN HAUPTMAN, DEMETRA MALALAN, MITJA PODLESNIK, AJDA KOVAČIČ in ALMA MERKLIN. Uf, kje sta Tonja Senčar in Arni Likar Cindrič, pa kje je Gaj Trček, jebemti, pa kaj delata v finalu Eva Marolt in Mitja Podlesnik, ki sta slabša od teh treh? Spet premalo prostora, fatalno premalo prostora in izpad tekmovalcev, ki imajo veliko talenta.

In še skupine, ki so popolnoma odveč in bi jih morali nadomestiti s solisti, ki so bili stokrat boljši. To je ta krivca, ki mi ni všeč in je strel v temo. Naprej so šli VOX ARSANA in DUO NIA, pa itak so ostale samo štiri skupine.No, hvala bogu, da je zaradi manjka ostal prostor za soliste, ki nikakor ne smejo iti domov in jih bodo združili v preostale štiri skupine in tako mnogim, ki so kul, dali lepo možnost za naprej. In novo šanso so dobili Luka, Toni, Lovro in Tim, ki bodo tretja skupina. Pa Tonja, Gaj in Dajana, ki bodo četrta. Pa Bianca, Sara, Tjaša, Suzana in Maja, ki bodo peta. Lepo, dobra odločitev, če seveda pozabim na nekaj novih kiksov kot je recimo Sara. In še enkrat bom vprašal, kje za vraga so Arni, Eva, Anja in Klemen? Okej, še enkrat in brez zajebancije, kako za kurac je možno, da je izpadel Arni? Ne ga srat no.

Evo ga, Jurasova bo imela starejše, Uranjek skupine, Damjanovič pa mlade. Zakaj pa ne.

Dober šov se obeta, presenetljivo dober šov za slovenske razmere.

 

13 komentarjev na “X Factor Slovenija: X Kamp drugič”

 1. darja pravi:

  Če smo čisto odkriti – nihče ni perla!

  Saj so face – lepo prepevajo, nas spravijo do solz…

  Žal pa med njimi ni Xa.

 2. MATEj pravi:

  Še moj komentar: tale oddaje je bila za razliko od prejšnje mnogo boljša – številni so res dobro peli in je blo jasno, da bo kak dober izpadel. Pa vendarle: vse tele, ki jih omenjaš, da niso prišli naprej, se jih sploh ne spomnim; mogoče so okej odpel, niso pa mel nekega x faktorja, nekaj več, da bi si jih zapomnil. Kot si napisal pod zadnjo piko: Alma, Demetra in Ana so trenutno z veliko prednostjo favoritke za končno zmago, čeprav mi je Anin glas še vedno zelo odbijajoč in močno dvomim, da bo lahko dobila toliko glasov kot Demetra, ki ima likability (Alma ma tut lep glas, a je baje preveč bitchy za veliko glasov). Skratka: Demetra je tista, ki lahko samo sama izgubi zmago. Bo pa najbrž kar težko iz oddaje v oddajo boljša, ker je že zdaj skoraj top. So pa avtorji s skupinami res zgrešil: moral bi dat kategorije – nad recimo 25 let, fantje do 24 in punce do 24 (čeprav najbrž tut starejših od 25 let ni blo velik). To bi blo mnogo bolj pošteno.

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če si nisi zapomnil Arnija, rabiš očala in nova useša :)
  Meni pa Demetra ne potegne glede karakterja. Na take user friendly fore nisem nikoli padal. Če bi izbiral med omenjenimi tremi, bi brez dvoma glasoval za Almo in Ano. Pa nimam pojma od kje mnenje, da ima Ana odbijajoč glas? Od kdaj je vrhunski vokal odbijajoč? Joj no. Glede skupin pa je šlo po moje za Cowellove zahteve in niso mogli narediti nič po svoje. Ali pa so že v naprej vedeli, da bodo na ta način v nadaljevanje tekme potegnili še več solistov in jih dali v novo skupine.

 4. simm pravi:

  @Darja, kaj pa je X factor? Imaš morda definicijo, ki ni le sad tvojega “okusa”?

  Glede “všečnosti” pa samo tole: Slovenci pač prenesemo zelo malo, očitno je nedolžna in ljubka ptička bolj “obvladljiva” kot pa konkreten zalogaj, ki poje brez “prijetne preračunljivosti”!
  Ker pa sem sam tudi na nek način soudeležen v “primeru Ane”, naj le dodam, da všečnost ni bil nikoli niti namen niti primarna želja. Seveda si vsak izvajalec želi publicitete in konec koncev “svoje” publike, a ne za vsako ceno preživetja (če bi to bila želja, bi se je Ana že poslužila, a včasih je treba spoštovati tudi želje in ambicije, ki jih ima izvajalec sam, čeprav se marsikomu zdi, da gre vse skupaj v napačno smer) Problem tovrstnih showov je predvsem podrejanje producentom oz. “prilagajanje” zahtevam oddaje … Pri rosnih šestnajstih ta problem v večini odpade, ker udeleženci še niso okusili konkretnih dejstev, ki doletijo tiste, ki vztrajajo. Ana v teh letih, ko je delala pod imenom Diona Dimm, v tej deželi ni uspela dobiti niti enega plačanega špila!!!! Lažje je bilo dobiti podporo v tujini. In ne mi prosim rečt, kaj pa dela tukaj, naj gre ven! To je bil vedno odgovor vseh, ki so v tej deželi delali v glasbenem založništvu! Nihče nima pravice kogarkoli pošiljat VEN! Sploh pa ne tisti, ki so si doma lepo postlali ob koritu. V tej deželi so nekaj izvajalcev konkretno podpirali za preboj v tujino, pa jim danes nihče ne očita, da so popušili!

  In še moj skromen komentar na videno v oddaji. Mislim, da bo Ana iz oddaje v oddajo pridobivala “svojo” publiko, ki pa je verjetno ne bo v izobilju. Kako bi pa sicer tudi bila, živimo v deželi, kjer so najbolj “liked” in uspešni s polnimi dvoranami in veselicami … ah, če bi Ana v tej oddaji uspela zmagat, bi bilo verjetno nekaj hudo narobe. Ampak, tega se itak ni za bat. Dejstvo je, da se razmere tako doma kot v svetu hudičevo hitro spreminjajo, ne na dobro. Za Ano je bil nastop na X factorju velika dilema, kajti za nekoga, ki “resno” misli s svojo glasbo, je to menda bad image. Kaj pa recimo Laibach, so lahko zadovoljni, da se jih reklamira v POP in-u, v rubriki, ki je maximalno rumena? So omogočili POPu, da jih spremlja v London posnet in “priredit” poročilo, ki naj Slovencem pove, kako so dobri in uspešni? Prispevek pred nekaj dnevi, je bil tako reklamno naravnam in prozoren, da ne vem, kdo še lahko nasede, da gre za nek presežek oz. “kulturni” dogodek!!! Je to cena, ki jo je potrebno plačat za osveščanje ruralnih in provincialnih konzumentov?

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pošten komentar. Mnogi pevci so imeli tudi v ameriški različici take težave, da so jih producenti silili v neke kalupe, kjer se niso dobro znašli. Recimo Dexter Haygood, original soul man, ki je res raztural, pa se je potem moral ponižati in peti celo Britney Spears, kar je bilo sila butasto. In jasno, da je izpadel. A nimaš kaj, če greš na tak šov, moraš računati tudi na take finte. Pa ni bad imidž, saj je kul oddaja. Pa itak v Sloveniji je vse v kurcu, tako da se imidža niti ne splača furati in se nekaj iti. Dobro za Ano, da je šla na ta šov, saj bo super pormocija in nikoli ne veš kako zelo koristilo ji bo za naprej. Od muske pa se itak ne da živeti, če ne špilaš harmonike in nisi pri koritu kot si pravilno ugotovil. Pa splača se, če si avtor, saj dobiš okej keš od Sazasa, ampak seveda, če ti rata, da te rolajo na radiu na polno.

  Ana zmagala ne bo, bi bilo pa kul, da prileze čimdlje in si daljša promocijo, ki nikoli ni slaba. Pa itak ne bo pela narodnozabavne muske ali kakega podobnega dreka, tako da je nima kaj skrbeti za imidž.

 6. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Klemen Bunderla se je fino zaklal. To je bila najbolj poučna “basen” v oddaji. Odklonil ponudbo Vox …, češ, jaz bom uspel kot solist in potem so ga predvidljivo obglavili in poslali domov. Težko razumem, da človeku ni bilo jasno, da je šlo za edinstveno priložnost, da se “reši” in bo kaznovan, če je ne sprejme. Popolno pomanjkanje samokritike plus previsok ego za realno stanje stvari.

  Drga najbolj zanimiva je še vedno oseba, ki je ni. Tista študentka primerjalne književnosti, Štiglic se je pisala, ki je razturila na avdiciji, opletala z aroganco do žirije in izginila za vedno. Okej, vemo, da je prišla bojda zaradi stave, čeprav je jasno, da je prišla za to, da bi se javno pokakala na banalnost šova. Tudi prav. Ampak nikjer je niti ne omenijo. Nekatere, ki so prostovoljno šov zapustili, so omenili, z vsemi razlogi, jamranji in cviljenje, nje pa ne. Očitno samo zato, ker jih je pač odfukala. Patetično … od režije šova namreč.

  Sicer je v tej oddaji zablestel na odru predvsem Gašper Mihelič. Skupina mladih fantov bo s pametnim pristopom lahko favorit za zmago. Tudi skupina deklet, ki bo verjetno bolje izkoristila priložnost, se potrudila, čeprav je potencial za kričanje publike pri fantih večji.

  Demetra je odlična, a bo imela verjetno res problem, ki ga je omenil MATEj. Ne samo, da bo težko še kaj dodatnega pokazala, dvomim, da bo sploh hotela, ker ima že tako dodelan imidž. Ker je to šov, se lahko začne javnost dolgočasit in favoritinja za zmago ni več favoritinja.

  Zanima me, kako posnamejo te izlive osebnih izpovedi in solz. Se prej dogovorijo za akcijo ali dirkajo s kamerami za njimi, jih posadijo na stol in lej ga, zlomka, spontanost iskrenih čustvenih izlivov je tu. Priznam, da sem nestrpna do takšnega načina pridobivanja publike, ki gre preko prodajanja zasebnosti, seveda tudi z drugimi vpletenimi. Ampak okej … vsak po svoje in vsakomur svoje.

  Ana Soklič je prav tako že popolnoma izdelana, očitno vajena, da v vsakem komadu izbruhne v horor, in se najverjetneje ne bo nič premaknila v izvedbi komadov, zaradi česar pač ne bo prišla tako daleč, kot bi lahko. Zmagala na primer. Raje bo namesto tega bedakom, ki jim je najmanj na svetu mar za osebne stiske kandidatov, uprizorila resničnostni šov prodajanja intime. Enako Matija Jahn, s katerim sta se, kot izgleda, dobro ujela (in morda dogovorila, da bosta oba z enako zgodbico postopala pred kamerami?). Meni se zdi škoda.

  Tista mala reparka si pa zasluži odlikovanje za prizor leta na Slovenskem in navodilo, kako se pri nas uspe. Zjokaš se sredi odra, vse zajebeš in greš naprej, ker si pač simpatičen.

  Uranjek je tako pihnil, da glava boli. je pa to slovenski kliše, da se pri vsem, kar naj bi bilo slovensko, avtomatsko spusti kriterije za sto nadstropij. In tako je lahko tudi tista vojakinja pač slovenska Amy Winehouse, s čimer naj bi bili noro zadovoljni. Za zjokat. Še dorbo, da je v žiriji Damjanovič, ki zna celo priznat zavedenost v pravem trenutku.

  Jadranka je pa presenetljivo dobra izbira žirantke predvsem za plat šova. Veliko energije spusti v prostor. Vsaj to. Damjanovič je vedno boljši, kar se tiče vsebine in tistega, kar naj bi žirija predstavljala, Uranjek pa …. ne vem, Uranjek je pa sotekmovalec, ki je zgrešil vrata … hehe …

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Bunderla se je s tega vidika res zajebal, ampak kaj bi mu nucala Arsana, če bi bil v njej nesrečen, saj se ni videl v tem kontekstu. To ni nobena basen, to je le iskrena odločitev tipa, ki noče peti v tečni skupini.

 8. Pepi Pepi pravi:

  Simona, pomoje Štiglicevi pripisuješ preveč zaslug. Jaz mislim, da se je punca enostavno odločila, da je X Factor zanjo preveč main stream … in enostavno ni prišla. Kar se mene tiče, ne samo, da se je pokakala na šov — pokakala se je tudi v hlače. Pomoje ni edina taka, mogoče samo najbolj opazna, ampak okoli takih enostavno ne gre (in niti ni možno) zganjati pompa. “Jamranje in stokanje” pripada tistim, ki so se prišli vsaj odjavit.

 9. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @IG:

  Izbran je bil zelo preudarno in logično, saj je povsem enako “tečen”, kot ti to imenuješ z izjemnim smislom za glasbene dosežke.

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pepi, se strinjam, da dela Simona iz muhe slona. Nepotrebno.

 11. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Pepi:

  Nič, kar je dejstvo, pač ne igra v prid tvoji teoriji. Ženska je že na odru povedala, da je šla pač stavit in jasno izpovedala, da ji je vseeno za šov. Da se ni odjavila, o čemer si ti očitno obveščen, oziroma nakladaš, nima veze z ničimer.

  @IG:

  Ne gre niti za muho, niti za slona. Samo za dejstvo, da je ena izmed tistih, ki so zapustili šov, pa edina ni bila omenjena pri tem.

 12. Melanholični ptič osrečuje ljudi pravi:

  najbolj hecno pri Ani Štiglic se mi je zdelo, da sploh ni pokazala nobene arogance do žirije, vsaj kolikor je bilo pokazano, da je pač odpela in se z okolico ni pretirano obremenjevala – in Jadranka Juras, ki je po mojem izredno iritantna osebnost ji je pripisala to aroganco, tako kot v drugem primeru tisti blonde (kva je blo zdej to, a bomo pel al filozofiral; to mi je sicer vedno smešno, saj človek ponavadi vedno odpoje ali stori kaj drugega primarnega potrebnega, preden začne “filozofirat” in to ponavadi dobro).

  podobno bedast je bil tudi zapis na spletni strani x-factorja: “Zala Ana Štiglic je zagotovo samosvoje dekle, ki zelo rada filozofira in iz njenih odgovorov je zlahka razvidno, da želi pustiti vtis učenosti in razgledanosti. „Niti ne vem, če imam x faktor, ampak če ga imam, leži v nekem širšem okvirju celovitosti, zagotovo pa imam dva X-a, in sicer v genskem zapisu“, pravi samozavestna in malce vzvišena študentka primerjalne književnosti.”

  jah, pač, punca je študentka prvega letnika primerjalne književnosti, kaj pa pričakuješ od nje! kaj te sploh briga, kakšna je do tebe, saj ni tam, da bi bila prijazna oz. da bi se ti kazala kot izredno živčna oseba, po pasje željna tvoje pohvale. to je pač normalen del razvoja. koliko vzvišenosti (ki je ne enačim z aroganco), povezane z aroganco je šele v omenjeni r’n'b izvajalki. cjih.

 13. Pepi Pepi pravi:

  Seveda ima vezo … oziroma, če je nima, mi pa prosim pojasni, zakaj je patetično, če je niso omenili. In mimogrede … kaj, kar je dejstvo, pa igra v prid tvoji teoriji? Imam občutek, da samo to, da si se z njo nekoliko poistovetila … in da bi na nek način rada, da izpade vsaj malo žrtev.

  In še enkrat … si 100% prepričana, da je ona edina, ki ni bila omenjena? Prvič, vseh avdicij sploh nismo videli(na TV), drugič, dvomim, da si si vse zapomnila. Jaz si jih nisem.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !