Satchmo, Maribor, Tribute to Michael Jackson

22.04.2012 ob 04:05

Najprej kritika mariborskega kluba Satchmo, ki mi je sicer od nekdaj zelo kul plac. Danes so imeli neko debilno foro rezerviranih miz, kjer bi moral, če bi hotel sedeti, plačati 30 evrov in mizo rezervirati že prej. Da nas je natakarica prestavila za drugo mizo, ki naj bi bila prosta, pa se je potem izkazalo, da ni in da velja isto debilno pravilo, raje ne bom govoril, saj mi je skoraj pokvarilo večer. Če ne bi dal 7 evrov za vstopnino, bi jih steral v tri krasne in se pobral drugam. To res ni bilo kul, to je bilo jebanje v glavo, ki resnično ni potrebno, ko človek pride na večerno zabavo in se pripelje celo iz Celja, da bi ujel zanimiv glasbeni dogodek. Dvajset evrov za bencin, sedem za vstopnino, potem pa drkanje z mizami. Bullshit, ki se ga na tak način ne spomnim in huda kritika, ki si je tak lokal nikakor ne bi smel privoščiti.

Dovolj pizdenja, gremo na glasbo, na vrhunski tribute za Michaela Jacksona, ki ga je skupaj s svojim bendom odfural enkratni David Matiči, za prijatelje, CheeCha, sicer tudi tekmovalec na Misiji Evroviziji, ki ni prišel daleč, kar je čudno, saj je bil danes na odru zares odličen. Pred pričetkom koncerta sem imel v glavi, da bo šlo za dve možnosti, se pravi, da bom dobil drek ali nepozaben glasbeni večer. Dobil sem drugo možnost, dobil sem presenetljivo dober bend in presenetljivo dobrega pevca, ki je Jacksona skinil v nulo. Ki je bil za nekaj časa njegova reinkarnacija, če le malce pretiravam. Jacksona je zelo težko peti, Jacksona je lahko pel le Jackson. Prav zato sem bil prepričan, da Matičiju ne bo šlo najbolje in da si nekaterih najbolj zahtevnih Jacksonovih komadov niti ne bo upal peti. Pa sem se zmotil, na polno, saj je Matiči res raztural in se ni ustrašil niti Bada, Smooth Criminal, Thrillerja, Billie Jean in Man in the Mirror, ki ga je fenomenalno odpela spremljevalna vokalistka Karin Zemljič, ki je Matičiju za nekaj trenutkov ukradla šov. Matiči, ki so mu na odru družbo delali še Beno Soršak, Denis Horvat, Tomaž Gajšt, Matjaž Vertuš in Bruno Domiter, resnično perfektni glasbeniki, ki se jih ne bi branil niti Jackson, je zmagal zato, ker Jacksona ni oponašal, ampak se mu je poklonil. Z vokalom, ki me je vedno znova vrgel po tleh.

Če pozabim na slab začetek, ki sem ga omenil zgoraj, lahko zapišem, da sem doživel zares nepozaben glasbeni večer, ki mi bo še dolgo časa odzvanjal v ušesih in ostal spominu.

YouTube slika preogleda
 

26 komentarjev na “Satchmo, Maribor, Tribute to Michael Jackson”

 1. Iztok pravi:

  Ja Iztok se strinjam. No glede kluba. bi jaz rekel super, postrežba super. Jaz sem z družbo prišel ob kakšnih 21.30 zaskrbljen, da ne bo prostora in na presenečenje dobil mizo čisto v prvi vrsti brez rezervacije, no moral sem plačati konzumacijo 30 €, vendar pa mi ni žal niti centa, SPLAČALO SE JE !!!
  Tako, kot si dejal prvovrstna predstava, občinstvo se je vživelo in aktivno sodelovalo, pelo, plesalo, skratka niti v sanjah nisem pričakoval tako dobrega nastopa in vzdušja. Vse skupaj sem tudi posnel in ko zmontiram. bom prilepil link.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Najprej se ti moram zahvaliti, saj brez tebe ne bi vedel za ta dogodek.
  Zdaj pa k pijači. Ni panike, če bi imel name ostati dlje, se ga počiti in žurati z družbo. Če pa pridem na izi, pač na koncert in na kak hiter drinkec, ker pač ni časa in plana za kaj več, pa je pravilo te konzumacije in rezervacije miz butasto. No ja, na koncu sem vseeno dal malo manj kot 30 evrov za pijačo in bi bilo res vseeno, če bi plačal mizo. Ampak idiotska so mi bila ta prestavljanja in opozorila, katerih nisem pričakoval, ko pridem na izi v nek lokalčič. Se pa strinjam, da je osebje zelo prijazno in postrežba na nivoju, to pa. Je pa malce trapasto, da je bilo koncertu naslov unplugged, saj so pokali vse možno tudi na elektriko. Sem bil pa tudi jaz prijetno presenečen nad publiko, ki je odlično sodelovala in glasno žurala na Michaelove komade. Vesel sem, da naša mladina še ni zavila povsem s poti kar se muske tiče. Pohvalno.

  Komaj čakam, da vidim kaj si posnel, bom zalepil na blog.

 3. Teja pravi:

  Sej se mi je zdelo, da je v Mariboru znani Iztok Gartner.
  Mi je blo vedno všeč tvoje razmišljanje in pisanje bloga, ampak sem ga nekje zgubila med svojimi priljubljenimi. Zahvaljujoč včerajšnjemu koncertu sem blog ponovno našla in je že med zaznamki.

  Strinjam s kritiko koncerta. Pričakovala malo, dobila ogromno.

 4. Matjaž pravi:

  Res je blo noro včeraj.
  Meni se zdi konzumacija miz logična poteza gostinca.
  Že pri prejšnjem Tribute (oz Umpluged) koncertu so bile vse mize razgrabljene.

  Glede ne to da je Michaelova muzika zelo plesna, so mize le ovirale plesočo množico.

  Če pa nekdo hoče pičit luksuz sredi plesišča in sedeti na stolih, potam pa naj da teh 30EUR.

 5. JazzKlubSatchmo pravi:

  Glede na to, da je gostinska dejavnost tega lokala edino finančno sredstvo s katerega pokrivamo vse naše stroške in dogodke, drugače ni šlo in ob navadnih koncertih tega tudi ne delamo, ampak ob takšnih kot pa je bil ta in prejšni tribute to Amy Winehouse, kjer so bile mize razgrabljene, pa smo uvedli konzumacije na mizo. Morda se res za dva, ki prideta poslušat koncert in morda ob tem nekaj popiti zdi to pretirana cena, ampak za skupino 4-5 ljudi pa mislim, da to res ni panika.

  Upam, da te to sedaj ni preveč odbilo in se še kdaj pripelješ s Celja na kakšen dober koncert, morda prav v petek na obletnico s skupino Manouche. Vstopnina je 100% dobra volja + runda na hišo, če bomo le lahko malo popravili tvoje slabo mnenje glede pretklega dogodka.

  LP,Samo

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  No ja, ni le gostinska dejavnost, saj imate tudi vstopnino, pa menda ne boš rekel, da gostje drugače ne bi pili pijače za mizo, razumem pa zakaj taka poteza, ki je pač dober biznis kot slišim. Ni panike, le neprijetno je, če gost tega ne ve v naprej in se počuti kot zadnji drek, ko ga prestavljajo iz mize na mizo. In jasno, da za večjo družbo ni problema, če pa prideš s punco in nimaš plana ostati dlje časa, je pa butasto, da zaradi tega ne smeš sedeti in te naganjajo sem in tja ko neko budalo.

  Je pa kul, da si se oglasil in da vam ni vseeno. Pohvalno.

 7. JazzKlubSatchmo pravi:

  Vsak večji koncert prinese večje stroške in brez vstopnine se ne pokriješ nikoli in nikdar. Za nulo pa nevem če kdo dela, ker je preveč vloženega časa in truda.

  Nikakor nam ni vseeno, ker se trudimo da bi vse zadovoljili, ampak žal to tudi ne gre. Bomo pa imeli v mislih za naslednjič, da rešimo nekaj še za kak prijeten par če ne drugače s kakšno stoječo mizico ;)

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ko bo tribute za Whitney Houston, se vidimo :)
  Ali pa na večeru R. Kellyja in Mary J. Blige.
  Ajde, lep pozdrav.

 9. Thomas pravi:

  No, tudi meni bi se zdelo pošteno, da se konzumacijo napove v naprej, da ljudje vsaj vedo. Jaz sem razmišljal, ali bi šel, ali ne. Naposled se nisem odločil za. Če pa bi se, pa bi debelo gledal, ko bi mi omenili dodatnih 30 €

 10. Matjaž pravi:

  Miza + stoli zasedajo prostora za vsaj 5 oseb !

  Če hočeš pičit luksuz in sredi plesišča kampirat z mizo in stoli boš te že plačal 30€. Za teh 30€ pa potem pije cela miza.

  Miz je blo 10x manj kot povpraševanje po njih.

 11. Matjaž pravi:

  Tu je treba omenit tudi Gospoda Danila Ženka.
  nr1 tonski mojster v Sloveniji.

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Matjaž, mize so bile tudi daleč zadaj in ob strani, to pa ni luksuz sredi plesišča, mar ne.

 13. iztok pravi:

  Res so dobri, nadaljevanje sledi

  http://www.youtube.com/watch?v=bPoioYKg6xw

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Super odlomek. Komaj čakam na nadaljevanje.
  Ga bom prilimal na vrhu objave.

 15. iztok pravi:

  WANNA BE STARTIN SOMETHIN

  http://www.youtube.com/watch?v=UFko1sSEF5A&feature=BFa&list=HL1335348230

 16. iztok pravi:

  ROCK WITH YOU

  http://youtu.be/Ggs2Uqi9xCw

 17. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Čakam na boljše komade kot so Thriller, Bad, Smooth Criminal, Stranger in Moscow, Black or White in Man in The Mirror.

 18. Bloglover pravi:

  Za prave fane.Michael nima cene. Gremo, naj stane kar hoče. Škoda da dogodek ni bil bolje promoviran, upam da bo naslednjič napovedan vsaj pri Branetu Rončelu, on ima stalno rubriko in dovolj časa.

 19. iztok pravi:

  Beat it

  http://youtu.be/goAg0MBU7TU

 20. iztok pravi:

  dirty diana

  http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fyoutu.be%2F2uJY1xpfBH0&h=PAQEWUYa4AQE92C7T_l5oNjtuo2rzQ0arAi2effkeyxPLzA

 21. Iztok pravi:

  Še dve neverjetni izvedbi. Iztok najprej sem mislil narediti mix vseh pesmi, ker pa so tako dobri sem se odločil, da bom predstavil vsak komad posebej, da prikažem neverjetno vzdušje polno pozitivne energije, ki je krožila med bendom in občinstvom. Zato vse to traja, ker moram obdelati vsak posnetek in ga spremeniti v format, ki ga lahko uporabim na youtube. Na posnetku Black or white je vidno to posebno doživetje in za to pesem sem odstopil pevcu tudi mojo MJ rokavico, ki mu jo je dalo moje dekle. Za opombo moje rokavice se ne sme vsak dotikati he, he…
  Za bend pa sem zvedel, da delajo na promociji in reklami in iščejo klube, kjer bodo lahko predstavili svojo stvaritev, tako je zapisal, če se ne motim njihov menadžer na naš forum in iščejo pomoč pri tem. Mogoče je prilika, da se predstavijo tudi v Celju.

  BLACK OR WHITE
  http://www.youtube.com/watch?v=PJE5meZYrFc

  MAN IN THE MIRROR
  http://youtu.be/RuOV_p5letQ

 22. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kul, kul, dobro si to zrihtal.
  Jp, rokavica ni za vsakega :)

 23. iztok pravi:

  In še Billie Jean

  http://youtu.be/lS3M9zfTK6Y

 24. medsicated pravi:

  Wau, to je blo pa zdele presenečenje. Čist po naklučju sem naletela na tvoj blog! Iz srca mi je zal da se nisem mogla udelezit tega dogodka, namrec trenutno studiram v tujini (je pa tukaj MJ dost bolj popularen ;) ). Nism vedla da ma sploh tolk fanov v slo, zato pa nisem nikol tudi po nobenih slo straneh iskala. Se celo nek slo forum sem odkrila zdej, sm cist vesela da nisem edina ;)
  Sem si pogledala posnetke, res fajn!!
  Lp

 25. Lazo pravi:

  In še tretji TRIBUTE v Mariboru, tokrat v Štuku. In še enkrat so pokazali, da so neverjetni. Kot je dejal pevec so tudi snemali promocijski material, kar pomeni, da so zadevo vzeli resno in bodo začeli nastopati na veliko, kar je edino pravilno.
  Dodajam še filmček, da pokažem neverjeten nastop in vzdušje, ki je bilo.

  http://www.mojvideo.com/video-tribute-mj-stuk-maribor/14326f236a50b7e471ef

 26. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Dobri so, nimam kaj dodat. Pa vidim tudi, da je začel pevec tudi malo muvati kot Michael, kar ni slabo :)
  Dober štimung je bil, pa pohvalno, da ta muska tako zelo navdušuje naše ljudi, pohvalno res.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !