Recenzije: The Sitter, The Big Year, Megan is Missing

20.04.2012 ob 13:37

THE SITTER

Četudi je The Sitter, sicer delo režiserja Davida Gordona Greena, ki s filmoma Your Higness in Pineapple Express ni ravno najbolj obetavna roba, prevečkrat na stopnji osnovnošolskih štosev in klišejev neštetih podobnih filmov, lahko rečem, da dejansko ne gre za tako slabo komedijo in da sem se nekajkrat pošteno nasmehnil. Pa tudi Jonah Hill, ki igra mladeniča Noaha Griffitha, ki mora paziti na tri tečne mulce in se zaradi svoje tečne punce (Ari Graynor) zaplete z lokalnim dilerjem (Sam Rockwell), je tokrat dovolj karizmatičen in skuliran, da potegne preprost scenarij in stereotipne prizore. Všeč mi je tudi muska, tisti pravi old school hip hop, ki dobro paše v zgodbo in špuro črnskih komedij. Pa še Method Man ima mini vlogico, skratka, okej filmček, ki mu lahko zaradi simpatičnosti in dobrega filinga pogledam skozi prste.

Ocena: 6/10

THE BIG YEAR

Takih komedij pa ni veliko. Ne bom rekel, da gre za presežek in mojstrovino, rekel pa bom, da gre za zelo domiselno, očarljivo in elegantno zabavno štorijo o treh možakarjih, ki izvajajo tako imenovani big year, celoletno opazovanje ptic, kjer zmaga tisti, ki jih vidi največ. Jp, Steve Martin, Jack Black in Owen Wilson, ki jim družbo dela še zavidanja vredna ekipa stranskih igralcev, so bird watcherji, zagrizeni ljubitelji ptic, ki bi za novo opaženo vrsto dali vse. Martin, super uspešni poslovnež, zaradi big yearja na klin obesi celo svojo službo, Wilson, aktualni svetovni prvak, zanemarja ženo (Rosamund Pike) in zaradi snežne sove zamudi celo na umetno oploditev, Black pa se požvižga na svojega očeta (Brian Dennehy), ki ima v glavi, da so ptiči izguba časa. Lušten filmčič, resda počasen in umirjen, toda vseskozi zanimiv, poučen in zelo gledljiv, tudi zavoljo tega, ker gledalca zanima kdo bo na koncu zmagal in opazil največ ptic.

Ocena: 7/10

MEGAN IN MISSING

Pozabite na Trust, ki ga je leto pred tem filmom posnel David Schwimmer, tole je dosti bolj realen, boljši in šokantnejši film, resda še en lažni doku, a narejen dobro, prepričljivo, iskreno, direktno in tako, da gledalca na koncu popolnoma sesuje. To je zgodba o nevarnostih interneta, o spletnem predatorju, ki se spravi na dve nič hudega sluteči najstnici. Na Megan in Amy, ki ju Rachel Quinn in Amber Perkins igrata tako zelo doživeto in resnično, da sem komaj verjel. Malce poceni in nedodelani so le deli, kjer mediji poročajo o izginotju, vse ostalo je vrhunsko in narejeno tako, da doseže svoj namen in ostane v gledalčevem spominu še precej časa. In potem pride zadnjih 20 minut, tako zelo šokantnih, da sem komaj dihal in čakal, da bo vsega skupaj vendarle konec. In pozor, film dejansko ne pokaže kaj dosti in ta svoj “manj je več” dodela tako mojstrsko, da se mu lahko samo priklonim. Megan is Missing je brez dvoma eden najmočnejših filmov na temo spletnega nadlegovanja, pa tudi ena izmed najbolj prepričljivih srhljivk, kjer psihopat ugrabi in muči mlada dekleta. Grozljivo, res.

Ocena: 8/10

 

2 komentarjev na “Recenzije: The Sitter, The Big Year, Megan is Missing”

  1. Pepi Pepi pravi:

    The Big Year ima pomoje kake pol ure viška in se na momente mal vleče. Se mi je pa dopadel konec, ki je dokaj skuliran in res … tudi poučen, v smislu, da pove nek svoj nauk. :D

  2. Recenzije: Get the Gringo, The Perfect Family « IZTOK GARTNER pravi:

    [...] znajde v mehiškem zaporu in se spoprijatelji s prebrisanim dečkom (izvrstni Kevin Hernandez iz The Sitterja) in njegovo materjo. To namreč ni navaden zapor, to je tudi trgovina s človeškimi organi, [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !