IZTOK faking GARTNER

« | | »

X Factor Slovenija: Četrta oddaja

9.04.2012
 • Ej, resno, komu so namenjeni totalno glupi uvodni skeči Petra Polesa in Vida Valiča.
 • Peter Podrumac, ki obožuje Elvisa in hodi v fitnes. Rekel je, da je v njem Elvisa za osem, jaz pa bom rekel, da ga je za minus osem. No ja, je mel pa hude čevlje, he, he. Pa vesel je lahko, da tale nastop ni izvedel v Gracelandu, saj bi ga Elvisovi fani po koncu pesmi prefukali s pestmi.
 • Jasmina Lozar, ki pravi, da bo, ko bo slavna, pomagala tudi živalim. Pa za sabo ima smrt najboljšega prijatelja, ki je odšel v prometni nesreči. Tenkočutno ozadje je obljubljalo dober vokal, s pesemijo, ki jo je odpela za svojega pokojnega prijatelja, pa me nekako ni prepričala do konca. Ne bom rekel, da je pela slabo, toda pričakoval sem več. Vokal je bil nekako piskajoč pa premalo simpatičen, punca pa je precej zadržana, kar mora popraviti, če hoče kaj narediti iz sebe. Je pa lepo, da je šla naprej, to pa lahko rečem.
 • Etien Huskič, ja poglej ga modela, moj prijatelj, za katerega nisem vedel, da se je prijavil na ta šov. Pravi šarmer pa faca. Ampak zakaj za vraga je izbral totalno napačen komad za svoj vokal in imidž. Zakaj za vraga ni odpel kake balade, ki mu leži odlično. Če bi bil tam, bi ga za ušesa. Škoda, da mu niso rekli naj odpoje še kaj drugega.
 • Beno, hm, ni bil tako slab, a vseeno bo bolje, da ostane v medicini.
 • Aleš, še en šarmer, sicer rudar, ki pa me z vokalom ni prepričal. Karizma je štimala, glas pa ne. Žirija je danes precej popustljiva, Jadranka Juras pa doma očitno ne dobi tega kar bi morala, saj se stopi, če kak tekmovalec zgleda dobro. Vokal, Jadranka, vokal se išče, ne pa izgled in poziranje.
 • Anja Kotar, pozitivna in nasmejana 14 letnica, ki pa je na meji, da rata zoprna, če jo dolgo poslušaš. Da bo izbrala Adele, se je videlo že z letala, saj tudi zgleda kot ena mala Adele, ko je začela peti, pa sem prikimal in si rekel, da je pela dobro. Pa za tako mlado dekle zelo doživeto. Po moje bo na koncu prilezla zelo daleč, pa tudi solzice so bile okej in so pasale v kontekst.
 • Eva Klinc, malo je odraslih žensk na tem šovu, zato me pri vsaki zanima kaj bo pokazala. Eva je pokazala zelo soliden vokal in si brez dvoma zasluži naslednji krog. Da sinhronizira risanke je seveda minus, pa rekel bom, da je pri visokih tonih malo cvilila.
 • Izabela, Poljakinja na obisku v Sloveniji, ki se je zaljubila v našega fanta, odštekana najstnica, ki jo je bilo premalo, da bi lahko rekel kaj konkretnega. Anamarija Klavžar, še ena mladenka, ki je povedala, da pada na nastalgijo, saj so bili to časi, ko pevci niso povedali vsega tako direktno. Tudi tu ne morem reči ničesar, saj je bilo njenega petja le za ščepec. Urška je imela v glavi, da je Rihanna, jaz pa ji bom rekel, da je le Urška. Awsome, duet dveh punc, ki sta bili resda nekaj posebnega, toda daleč od awsome, bolj bizarre kot kaj drugega.
 • Arni Likar Cindrič, 14 letni pobič, ki je zgledal kot slovenski Justin Bieber. Ko je rekel, da je njegov idol Frank Sinatra, pa me je skoraj vrglo po tleh. Samozavesten poba, na kul način. Pel je Eltona Johna, pel je odlično, pa pokazal je vrhunski smisel za poziranje in nastopaštvo. Mali bo zvezda, sto posto. Na koncu mi je zgledal kot mini verzija mladega Dennisa Quaidea.
 • Nives, frizerka, ki nas je nasmejala z zgodbo o omari, ki ji je padla na glavo in ji spremenila življenje. To je bil jeben stand up, kjer sem se iskreno nasmejal tudi sam. Izbrala je Queene, kar so ji seveda odsvetovali, a je vztrajala in seveda zajebala. Lahko bi ji dali še eno pesem, saj se je videlo, da je zavozila zaradi treme.
 • Robi, ki je stal na odru z Gibonnijem, ni pel tako slabo, Marko je pel Tošeta in ni ravno povzročil, da se Toše obrača v grobu, Borut pa je ruknil Parni valjak in ni bil ravno Aki. Tudi jaz bi vsem trem dal ne.
 • Demetra Malalan, spet Adele, kar že malo najeda. Je pa pela zelo okej, to pa lahko zapišem brez pomisleka.
 • Evo skupine, ki jih močno manjka, pa da vidimo. Blue Shine, fak no, pa saj to ni kmečka veselica, ne ga srat. Pa zakaj angleško ime, če pojejo goveje pizdarije. Joj no, folku res špila. Jagodni izbor so bili daleč od jagodnega izbora. Lorelaj so bile zoprne in bi jih poslal bose na travo. Družinski ansambel Sotošek pa niti ni bil tako grozen, če sem slišal prav. Morda le zato, ker so bile prve tri skupine tako povprečne. Sestrski duet Green Eyes ni bil tako zelo zanič, se pa strinjam z Jadranko, da sta bili preveč terasni pevki. Trio Bum je obetal še eno govedino, potem pa so pele Pussycat Dolls, ki pa so še vedno dišale po terasi nekje ob morju. Čudne tele skupine, prav nobena ni bila za X Factor, pa tudi nobene ne bi poslušal pod oknom nekje v Dalmaciji. Raje bi imel tišino. Premalo moderno in trendy, vse za časom in preživeto, za Talente ja, za X Factor nikakor ne.
 • Vox Arsana, ekipa Tomaža Kozlevčarja, ki očitno nima dovolj promocije, da je šla še na X Factor. Eh, ravno tako za Luno. Ma saj vokali štimajo, ampak to ni za X Factor, to je za koncerte Diners kluba. Damjanovič ima prav, ko pravi, da vse preveč spominja na New Swing Quartet. Jaz jih ne bi dal dalje, jebat ga.
 • Primož Vidovič, nekoč pri Vox Arsani, zdaj pa solo. Četudi ga je povozil čas, mu moram priznati lep vokal. Če bi ga malo updejtali, bi morda še šlo. Damjanovič ima spet prav, ko pravi, da zveni preveč akademsko. Dober komentar.
 • Žan Hauptman, preprost poba, že skoraj preveč preprost za tak šov. Vauu, super vokal, kapo dol. Pa presenetljivo skuliran nastop glede na zadržanost in tremo pred petjem. Rayja Charlesa je skinil v nulo, če povem direktno.

Eto, avdicije so končane, zdaj nas čaka X Kamp, kjer bodo žirantje, ki so svoje delo kljub kakemu kiksu opravili dobro in stokrat bolje od žirantov na Talentih in Misiji, mentorji tistim, ki so šli dalje. Vsak bo vzel svojo ekipo, vsak bo iz svoje ekipe pobral najbolje za finalne oddaje. Če prav pomislim, neke krivice ni bilo, le za Etiena mi je žal, da je izbral tako napačno pesem. Me pa res zanima kaj se bo dogajalo v naslednjih oddajah, saj smo videli precej dobrih pevcev. Gledal bom z velikim pričakovanjem in upal na presežke, ki sem jih dobil na ameriškem šovu. Zaenkrat konkretnih pripomb nimam, zaenkrat smo dobili presenetljivo okej glasbeni šov.

 

Avtor IZTOK GARTNER, zapisano 9.04.2012 ob 03:03 pod Slovenija ima talent, Misija Evrovizija, X Factor. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

34 odgovorov na “X Factor Slovenija: Četrta oddaja”
 1. lily - 9.04.2012 ob 09:16

  Meni je Demetra bila totalno waw. Edina, ki mi je bila blazno všeč.
  Jasmino Lozar pa na hitro poznam.
  Zadnji fant pa me ni navdušil. Čakala sem, da bo ne vem kaj, potem pa … Tisto zame ni bila skromnost, ampak skoraj plašnost.

 2. MATEj - 9.04.2012 ob 09:26

  Včeraj sicer nisem pogledat celotne oddaje, ampak Demetra me je res navdušla. Dober vokal, dober nastop na odru, pa še vidlo se je, da čuti, kaj poje (kar je pri slovenskih pevcih prej izjemna kot pravilo). Skratka ma X factor. Na splošno se mi zdi, da so pevke na avdicijah pometle z ostalimi. Bo kar kriza izbrat tisto pečico pevk za studijske oddaje, medtem ko bodo najbrž skupine poletele ven v prvih studijskih oddajah. Že v tujini je kriza s skupinami, a je vseen vsako leto par dobrih, tule na slovenskem pa sploh ne vem, če je bla kakšna solidna. Najprej sem celo mislil, da bodo mel pevke do 29, pevce do 29 in starejše nad 30, šele včeri sem dojel, da bo tretja kategorija skupine.

 3. Bomba - 9.04.2012 ob 10:39

  Damjanoviču se vidi, da vseeno bolj obvlada zadeve kot ostala nesrečna predstavnika komisije. Se pa strinjam, komisija je totalno boljše od komisije Misije ali Talentov. Brez debate.

 4. lily - 9.04.2012 ob 11:20

  Lahko, da pa nobena skupina ne bo šla skozi Boot camp in jih ne bo v live oddajah. Se mi zdi brezveze neke skupine forcirat kar tako. Edino, če je strogo pravilo, da morajo biti.

 5. David - 9.04.2012 ob 11:31

  V zadnji oddaji je bila žirija grozno preveč popustljiva. Ne vem, mislim, da bo kamp preveč nabit.

 6. IZTOK GARTNER - 9.04.2012 ob 13:31
  IZTOK GARTNER

  Po moje bodo nekaj skupin naredili tudi nakdadno, se pravi iz pevcev in pevk, ki bi jih sicer poslali domov.
  Pa verjetno vsi niti ne bodo šli v kamp, ampak bodo naredili še selekcijo in vsem zbranim sporočili kdo gre dejansko v kamp.

 7. AndrejM - 9.04.2012 ob 15:23

  Komisija je v primerjavi s Talenti in Misijo Evrovizijo prav svetska. Zdaj vidimo, kakšni škisi so sedeli v prejšnjih komisijah. Ljubi Bog, za Jonasa še razumem, da nima pojma o glasbi, ostali pa… Izjema je Darja, vse ostalo je bilo podn od podna in če bi kdo imel kanec samospoštovanja, bi se zaril tri metre pod zemlo zaradi sramu nad tem, kaj je govoričil.

 8. Mielee - 9.04.2012 ob 19:12

  Etien je odpel tudi eno hrvaško balado in to jo je res odlično zapel..seveda po televiziji tega niso pokazali. -.-

 9. IZTOK GARTNER - 9.04.2012 ob 19:22
  IZTOK GARTNER

  Mi je povedal, ja, da je zapel tudi Idi od Graša in da tega niso pokazali. Škoda, prepričan sem namreč, da je zapel zelo dobro.

 10. David - 9.04.2012 ob 20:14

  Bil sem na eni od avdicij v kinu Šiška in so vmes tudi taki, ki so dobro odpeli, dobili 3xda in sploh niso bili predvajani na tv niti s kakšnim minimalnim odlomkom.

 11. David - 9.04.2012 ob 20:17

  ….namesto tega so objavljali veliko takih, ki jim ni šlo in so se blamirali, zato da se lahko folk naslaja in reži pred ekrani. POP TV je tak podn od televizije z vsem njihovimi glavnimi novinarji vred, da bi jih najraje pobruhal.

  Mislim, kako da ne razumejo, da bi mogoče gledalci raje videli samo dobre nastope in izbirali samo med dobrimi, tisti, ki se jim je ponesrečilo pa ne bi bili objavljeni. Za to golazen je to višja matematika, seveda.

 12. IZTOK GARTNER - 9.04.2012 ob 22:30
  IZTOK GARTNER

  Očitno hočejo, da vsi uporabljamo Voyo in plačljive strani. Vse je biznis, nimaš kaj. No, zdaj bo šlo zares, zdaj bodo vsi dobili svojih pet minut. Če ne v x kampu, pa potem na odru, ko bo šlo na izpadanje.

 13. simon - 9.04.2012 ob 22:53

  A mi lahko kdo pove naslov pesmi ki jo je pela Eva Klinc?
  S

 14. etienne - 10.04.2012 ob 00:42

  ejla prijatelj, evo me še tukaj po dolgem času, da pokukam kako miga blog, pa vidim, da tudi xfactor komentiras, super :)
  ugl ja, sej veš, pa tut Mielee pravi, zapel sem tudi od Graša, pa niso pokazal, ampak ok, kot sm ti reku, js sm zadovoljen z nastopom, predvsem s komadom Idi, na podlagi te izvedbe so mi potem povedali, da s še malo vaje lahko dosti nardim. Tko da, practice practice in gremo dalje! :) )

 15. IZTOK GARTNER - 10.04.2012 ob 00:55
  IZTOK GARTNER

  Itak, da komentiram, kaj si pa mislil :)
  Ma ni konec sveta, da si izpadel, seveda ne, le škoda je, ker je dobra promocija, če bi ostal še kak krog in bi te kamera še kaj pokazala.

 16. etienne - 10.04.2012 ob 01:11

  ja vidiš, tudi to je res hehe :)

 17. Simona Rebolj - 10.04.2012 ob 01:20
  Simona Rebolj

  Demetra Malalan je bila odlična v vseh ozirih. Interpretacija, nastop, izvedba … super. Verjetno je kaj v sorodu z igralcem Danijelom Malalanom … poteze obraza se mi zdijo zelo podobne in Danijel Malalan je prav tako odličen pevec, kot sem imela priložnost opazit v enem izmed mjuziklov. In še s primorskega konca je, če me spomin ne vara. Če je pa zgolj naključje, je naključje res neverjetno.

  @simon:

  http://www.youtube.com/watch?v=LLs-JP5FGAg

 18. army - 10.04.2012 ob 08:24

  jz sm se pa zalubla.pa kaj pol ce je dete staro 14 let in zgleda k justin bieber.
  ze to,da 14letn malinouck sploh pozna eltona johna in mojo najljubso your song me je cist navduslo… da pa mojga najljubsega komada ni pokvaru in mi je spravu solzice na ucke..ja fak no! mal bo se mogu delat glasovno,ampak… ja!

 19. MATEj - 10.04.2012 ob 10:30

  @David: tudi na tujih Factorjih, Idolih … na avdicijah ne pokažejo vseh najboljših; pokažejo tiste, ki so zanimivi (z vidika zgodbe).

 20. David - 10.04.2012 ob 11:05

  @Matej, s tem ni nič narobe, ampak pri nas so kazali take, ki so samo fušali zaradi treme, brez zgodbe. In tiste, ki so precenili svoje sposobnosti, spet brez zgodbe. Razen, če je zgodba to, da se neka najstnica cmera, da jo bolijo noge. Ahahaha, kako smešno.

 21. Simona Rebolj - 10.04.2012 ob 18:20
  Simona Rebolj

  @Simon:

  Se opravičujem. Šele zdajle sem opazila, da sem se zmotila pri komadu od Skunk Anansie. Tale je bil izvajan:

  http://www.youtube.com/watch?v=Gm3z3i_xfaM

  Jebi ga. Dober bend z odlično pevko, ki pa fura na žalost vse komade na isto kopito.

 22. Niko - 10.04.2012 ob 23:14

  Simona:
  ja Demetra je bila dobra ampak preveč navadna ne vem no spet ena Adele uh samo,da tokrat pač ni Someone like you ups pardon Rolling in the Deep
  meni so odlični in rabimo več takih kot so Štiglic izdelan imidž super glas unikaten čudno plesanje tak,ki iztopa to hočem njosem si zapomnil izključno po imenu,če ne bi imela tako opaznega imena bi jo pozabil

 23. IZTOK GARTNER - 11.04.2012 ob 01:40
  IZTOK GARTNER

  Niko, točno tako, še ena punca, ki je pela do amena zlajnano Adele, nič posebnega, pač še ena od tisočih, ki jih gre Adele dobre od rok.

 24. Simona Rebolj - 11.04.2012 ob 19:54
  Simona Rebolj

  @Niko:

  Mislim, da ne znaš prepoznat osebe s talentom za petje in interpretacijo in da verjetno nisi ravno človek z izjemnim posluhom, sicer bi z lahkoto zaznal, da ima ta mlada punca izjemen smisel za izvedbo. Ne gre samo za nekaj dobro in pravilno zapet, ampak za izvedbo in prezenco ob tem. To, da je pela pesem od Adele, pri tem nima nobene zveze. Lahko bi pela kar koli. Skratka, če ti gre Adele na kurac, kar razumem, to nikakor ne opravičuje, da zaradi tega ne presojaš objektivno pevke.

  In ne zdi se mi navadna, ker “nenavadno” dobro in z občutkom poje in ker je nenavadno lepa pač.

  Štigliceva je nastopila v eni od prehodnih oddaj in če bi komentiral tam, bi videl, da sem jo zelo pohvalila in se strinjam, da je odlična. Ampak ona je pokazala nekaj za povsem drugačno ciljno publiko, zato je primerjava na tej osnovi zgrešena. Očitno si ti njena ciljna publika. Obe sta dobri na svoj in drugačen način.

  @IG:

  To bi se pa lahko že nehal smešit s svojimi otročjimi bedastočami. In kaj potem, če je pela do amena zlajnano Adele (jebi ga, mladina je trenutno nora na Adele). To ni komentar, ki bi kar koli povedal o kvaliteti njenega nastopa, o čemer prav gotovo tebe fena diletantskih reparjev ne bi nihče vprašal za mnenje.

  Nekdo, ki trdi, da je Žan snel Raya Charlesa v nulo, je gluh. Hvališ ga, ker ti je uspešno prodal takoimenovano “preprostost”. Najbolj predrago prodajan artikel v Sloveniji, poleg jebene skromnosti. Ah, saj res, tudi to je prodajal že za dober dan. Res tipično slovensko podjeten fant za Gartnerje vseh pokrajin. Klinc.

 25. Simona Rebolj - 11.04.2012 ob 19:59
  Simona Rebolj

  Od teh, ki so bili v tej oddaji predstavljeni, je samo še Likar Cindrič dober material za trženje, brez dvoma. Ampak vprašanje je, kaj bi naši znali ustvarit iz njega. Verjetno nič. Ostalim je pa nekaj radikalno manjkalo, če ne eno, pa drugo. Pogojno je še Maja Klinc vredna posebne pozornosti, ampak je že preveč sigurna, da vse obvlada in bi jo bilo verjetno težko prepričat, da prezenca ne štima.

 26. marija - 11.04.2012 ob 21:49

  “Najbolj predrago prodajan artikel v Sloveniji, poleg jebene skromnosti.” ne pozabimo še na pridnost in simpatičnost.

  pa k drugi temi. po štirih oddajah (pri čemer sem pri zadnji ujela le zadnih nekaj nastopov) sem razmišljala, kateri pevci so mi ostali v spominu (iz razlogov, ki jih niti ne bi znala definirati). ne spoznam se preveč na glasbo, trženje glasbe in tako, torej svojega seznama niti ne mislim predstavljati kot vzorčnega ali reprezentivnega za karkoli; recimo le, da želim nekam zapisati kandidate, ki sem si jih najbolj zapomnila (in ki, vsaj nekateri, bodisi imajo zame nek x-faktor bodisi psihološko kaj povejo o mojih vzorcih pomnjenja, hehe).
  ..tista mala, ki je pela janis joplin.
  ..tisti hipijevski primorec, ki je skakal po odru “why don’t you like me, why don’t you like me”.
  ..tista učiteljica petja, ki je s pesmijo iz nekega mjuzikla spravila jadranko v jok.
  ..tista vojakinja iz kliničnega centra, ki je lepo odpela adele in ganila jadranko, koliko je dobrih ljudi v sloveniji.
  ..tisti fant, ki je v nulo zadel elvisa.
  ..diona, ki je v nulo zadela tino.
  ..tista 45-letnica, ki je na oder na koncu pripeljala hčerko.
  ..fant, ki je odpel manco špik.
  ..prvi nastopajoči fant v prvi oddaji.
  ..tista 29-letna lepotica, ki je pela za moj okus srednje, na koncu pa zafilozofirala.
  ..tista brezbrižna, ki je super odpela in “vino not, voda ven”.
  ..tisti dve samozavestni prijateljici, od katerih so eno noge bolele, druga je jadranki obljubila strupene gobe.
  ..morda še kdo.
  pri naštetih se spomnim pojave, nastopa, in pri večini tudi pesmi. večina ostalih tekmovalcev je zabrisanih. nekaj obrazov se spomnim, ki so naredili vtis, a je spomin na njihovo petje zamegljen…

  še en oftopik…a ni uranjek hud? mislim tko, tatuji, naglas, oči – men je čist hud. pa mi prav zaradi stereotipov (roker, tatuji, badass) po mojih pravilih ne bi smel biti, ampak nekaj ima…

 27. frenki - 11.04.2012 ob 22:31

  Uvodni skeči so res tolk neumni, da pri gledanju nikoli ne pridem dlje. Ni mi jasn kako lahko Peter Poles dela take bedarije, če se samo spomnimo kako je raztural na evrovizijskih oddajah. Pop tv je resnično grobnica talentov. Televizijskih seveda. Še vse ki so prišli tja iz RTVja so uničili. Tolk v vednost tistim, ki to še nameravajo.

 28. Niko - 11.04.2012 ob 22:49

  Iztok super,da se končno eden pri Demetri strinja z mano res super o common Siomona beri še enkrat bila je zelo dobra prepoznal sem njen talent in prepoznal sem ta talent že na mnogih drugih ljudi in te kvazi štorije joh jaz pa sem prišel in se prijavil na x factor izklučno,da naredim ljudi srečne in oh in sploh se zaljubimo v to blesavo patetičnost sori še ena zlajdrana pridna punčka,ki nas bo delala srečne sorry take bullshita ne kupujem hvala lepa
  in ali sploh veš kaj je kotekst x factorja vem,da veš ampak si pozabila,da se tukaj zraven še dela ne samo pevec ali pevka tukaj se dela tudi zvezda tudi ozirma t nekako hočejo narediti večno zvezdo tako,da če bi tam prišla Demetra ne bi veliko odnesla samo poglej koga si je izbral v team Simon Cowell-Tiah Tolliver ter Simone Battle,ki sta bile izredno dobri performanki ter sta znali prodati sebe prodati so znale svoj glas in če boš gledala je bilo veliko pevcev ampak niso prišli zakaj,ker ni te iskrice,ker ni tega zvezdnika v njih pa imajo lahko glas za padit x factor in American Idol tam se to išče tukaj se delajo instan proizvodi,da prodajo okoli 5 milijonov plošč in hej,da te vprašam kdo je odnesel največ od angleškega x facotja ordinary Mat Cardle,ki jed bil fajni in super ampak ni čisto nič dosegel ali One Direction,ki so dane spo podatku prodali več kot milijon veliko več od tega plošč in tega se Simon Cowell zaveda v take je treba vlgata ne pa v take kot so Demetra zato se bo še bolj spremenila sezona 2 ameriškega x factorja no pa,da te še enkrat vprašam kdo je največ odnesel od letošnjega ameriškega to so :Astro,Drew ,Rachel Crow,Melanie Amaro,ter Krajchik vsi imajo neko zgodbo čisto vsi so nekaj special in pripravljeni na diktatorske velikane založbe,da postanejo zvezde in verjetno boš spet razumela kako zaničujem Demetro in kako grešim ni res tudi pri Adele ga je posrala sprašujem te kolikokrat smo že slišali Make you feel my love tudi ona je točno to pesem hotela pa nam je že vsem požral živce zato so se pa spet odločili Adele prvo napako je že posrala,preden se podaš na to pot vedi,da tam ne boš nekaj iztopal,če boš pel Adele to je verjetno jasno prav vsem no izgleda,da tebi ne mah Adele mi itak gre na kurac to je jasno in nič mi ni okej od kakrpnekoli velikasnke konglomeratske založbe

 29. IZTOK GARTNER - 11.04.2012 ob 23:13
  IZTOK GARTNER

  Simona, moj kurac je Adele tako zelo popularna med mladimi, Adele je pač najbolj ziher varjanta, s katero ne zgrešiš, če si vsaj približno okej pevka.

 30. Melanholični ptič osrečuje ljudi - 12.04.2012 ob 11:05

  kdor ne vidi v Demetri velikega talenta v širšem smislu, v neki celovitosti, ki ga dopolnjuje videz (punca je prava lepotica), je nekdo, ki je nekaj sigurno šlo mimo njega. kot je rekel damjanovič: x-factor in že izdelan človek ->performer. njen stil sicer stoji na drugem bregu kot adelin, ne gre samo za še en poskus kopiranja, niti po načinu vokalne izvedbe, in je tudi, logično z omenjeno celovitostjo, samosvoj.

 31. Melanholični ptič osrečuje ljudi - 12.04.2012 ob 11:31

  Niko, res bullshitiraš. kje si ti videl kakršnokoli besedičenje o osrečevanju ljudi z njene strani – punca je pač rekla, da ji petje pomeni vse. in ko govoriš o zvezdi, ima tamala tudi in ravno to, kar je potrebno. osebni stil, idiosinkratičen karakter (kolikor ga pač 15-letnica lahko ima) in suverenost v obojem. ja, deluje kot pridna punčka – pa kaj. ljudje smo različni. svojo karizmo gradimo v različnih tlorisih, čeprav morajo temelji vsebovati nekaj skupnega, “življenjsko iskro”, pamet, prodornost, samozavest, duhovitost. v stilu, ki ga izvaja, ji ni treba biti agresivna, nadstandardno eksibicionistična. in tudi te vrste prototipi pevk danes palijo v z indie paradigmo prežeti popkulturi. in – mislim, da je pomanjkanje dobrega okusa to, da o 15-letnici pišeš, da je zlajdrana, ker prvič nič ne veš o njenem osebnem življenju in jasno kažeš, da te veliko bolj zanima njeno osebno življenje kot nastop in kot drugo, ker je to na nivoju od punc prestrašenega srednješolca. daj malo dostojnosti pokaži, no.

 32. Simona Rebolj - 12.04.2012 ob 15:39
  Simona Rebolj

  @Niko:

  Ja, in s tabo se strinja ravno Gartner, ki je tvoj prijatelj in ki ne slovi ravno po izbranem okusu in izjemnih argumentih.

  Sicer pa:

  1. Jaz pa nisem prepoznala takšnega talenta pri marsikaterih ljudeh. Ogromno sem jih slišala, ki dobro odpojejo, ampak takšen smisel za detajle v izrazu in interpretaciji je pa res redek.

  Recimo … tukaj imaš čudežnega dečka na avstralskem talentu, ki poje Adele:

  http://www.youtube.com/watch?v=6UuolIZlEyg

  Definitivno ima fant polna pljuča kot redkokdo in vsi toni štimajo. Izjemen pevec, pa še svoje pesmi piše, ki so celo dobre. Ampak! Nečesa pa nima. On vse fraze poenostavi (namesto treh hitrih preskokov v tonu, pač potegne v enega dolgega), da lahko izkaže globoko grlo. Njegova interpretacija ne vsebuje “tresljajev”, detajlov v interpretaciji, ki jih ima Adele polno na zalogi. In to se čuti, tudi če ne veš, kaj je, ti je jasno, da je nekaj drugače, vendarle bolje, ko to izvede Adele. In Chasing pavements je ravno v tem ena težjih pesmi od Adele – kar se interpretacije tiče.

  In Demetra je ena redkih, ki se ji pozna, d aima za to močan občutek in nič, absolutno nič si ni poenostavila. Skratka, nadpovprečno tankočutna izvedba.

  2. Vsi ti šovi, iskanje talentov ali x faktor so pri ocenjevanju pevcev isto. Ne išče se različnih stvari. Da nastaja več šovov z različnimi naslovi in rahlimi modifikacijami v načinu izbora je pač le stvar marketinga. Zakaj ne bi tržili še enega šova več, če ga lahko. In pevci se pač najbolje prodajajo, bolj od plesnih in rugih talentov, zato je logično, da imajo svoj šov. In vedno gre za to, da spremljamo, kako bojda nastaja zvezda, ker je z vsakim nastopom imidž bolj izdelan, tudi nastop bojda bolj zrežiran itd.

  Prepričana sem, da bi Demtra na katerem koli od teh šovov v Ameriki ali VB odnesla ogromno, ker tako dobrih pevcev ne spustijo. Če še dobro izgledajo, toliko bolje, sicer jih pa skušajo prikazovat kot nekaj posebnega na drug način.

  Obstajajo pa tudi primerki, ki jih sprejmejo zgolj zaradi zvezdniškega, rumenega potenciala, da zabavajo ljudstvo. Ampak ti primerki praviloma pogrnejo in so del šova zato, da se folk zgraža in toliko bolj opazi razliko med dobrimi pevci in performerji.

  In ti mi tukaj pametuješ in daješ za zgled popoln fail!!! Simone Battle je bil namreč totalen kiks. Sprejeta je bila zaradi potenciala tipa Kim Kardashian. Ekstrovertirana, vse bi naredila za šov in da bi postala slavna, ampak so jo totalno sesuli. Bejba (celo črnka, ki ponavadi vodijo po teh šovih kot izjemni vokali), zaradi katere so Cowella verjetno najbolj kritizirali v njegovi karieri. Bejba, ki ima tako rdeč dislike bar povsod, da oči bolijo. Cowell je sicer razložil, da je hotel nekaj takega ustvarit, kot sta Britney Spears ali Katy Perry, ki sta vokalno prav tako porazni, a imata smisel za performans. Vendar je to drugače. Spearsova se je delala izza kulisja in uspela zaradi okoliščin – kot razuzdana najstnica, ki spodbuja pedofilske občutke pač. Napisali so ji temu primerne komade, spaskali temu primerne spote. Kasneje tak fail ne bi mogel več uspet. Perryjeva isto. Ona je uspela s svojo zgodbo klerikalke, ki se ji odfuka in hoče kot devica vse nategnit. To je bila prodana zgodba, za katero so paskali temu primerne komade (ojoj, zalizala sem se z bejbo in bilo je krasno, joj, kaj bo porekel moj fant in kaj neki nune, ki so me vzgajale). Taki primerki na teh šovih pa ne prepričajo, ker pač pojejo komade, ki so že zgodba drugih in ne ostane nič več od cenenega porno spakovanja, kar ljudje skritizirajo, saj imajo že dovolj tega sranja, ki je spropagiran na bolj učinkovit in prikrit način. Direktno zraven pa tekmujejo boljši in ti se prebijejo v finale. Zato ne gre. Je pa za šov vsekakor gledljiv eksperiment. Kot maščevanje raznim takovrstnim praznim popevkaricam.

  3. Večina teh, ki zmagajo ali so finalisti na teh šovih, se sicer prodajo na začetku dovolj dobro, da so lahko veseli priliva keša, ampak doseže pa večina na mainstreamu nič. Ni jih na lestvicah, ne pobirajo grammyjev, ne štepajo plošč. Končajo kot muhe enodnevnice ali pozabljene zvezde.

  Izjeme, ki jim je uspelo, so pa odlični pevci in performerji, predvsem pa odlični pevci. Rachel Hudson, ki ji je uspela stalna kariera, na primer sploh ni prišla daleč na tem šovu (ne vem, kateri je že bil), ampak se je celo skregala, ker so jo izločili kot nemogočo, predvsem zaradi obnašanja. Ampak to je tudi del reality showa, saj so ji omogočili projekte, s katerimi je zaslovela in se utrdila na sceni.

  Največ je potegnila na primer Carrie Underwood, ker je imela močno ciljno publiko kot country pevka in še danes kraljuje po lestvicah in pobira nagrade za dosežke na country področju. Izjemen uspeh in izpolnjen cilj. Je predvsem izvrstna pevka in interpretka, za kakršno so avše tipa Simone Battle (pa tudi Tuah Tolliver) popolni amaterki. In ni res, kar trdiš, da se dobro prodajata. Somone Battle se nič ne prodaja, čeprav so ji celo spot posneli.

  Dobro se je seveda prodajal Adam Lambert. Zasedel je drugo mesto (bojda so ga ljudje malo manj izglasovali, ker naj bi preveč razglašal svojo homoseksualnost) in jasno je bilo, da se bo tržil na polno. Nadizjemen vokal in performer, ki so ga hoteli Queeni takoj za frontmana. Bi pa lahko dosegel na sceni kasneje mnogo več po mojem mnenju, če se ne bi podal v tako štanc pop vode, ker je izgubil precej publike, ki so ga videli tudi v bolj hard core vodah, ki jih je po kabare teatrih zganjal prej.

  Potem je na primer Daughtry. Eden izmed najbolj poštenih tekmovalcev, ki je kasneje uspel točno s takšno muziko (pop rock s country nadihom v aranžmajih), kot je kazal potencial zanjo. Ljudje so kasneje dobili točno to, kar so pričakovali in ga tudi množično kupili. Tip se je lepo stabilno infiltriral v sceno, tudi na lestvice, utrdil svojo jasno ciljno publiko itd.

  In seved Leona Lewis. Spet izjemna vokalistka pač.

  Ostalo je pa čao bao. Pet minut slave in adijo. Susan Boyle ne šteje, ker prodaja solidarnost gospodinj, posluša pa tega nihče in ni mainstreamovske pozornosti pač.

  Skratka, na našem x faktorju bi v tujini fascinirale predvsem Ana Soklič (brez dvoma bolj kot pri nas, ker bi tam iz nje naredili bombo, pri nas pa ne bodo znali nič, zato ne razumem, zakaj se sploh spotika tukaj. Tukaj uspejo Turbo Angels, ki na tujem x faktorju pogorijo po logiki stvari že na avdiciji), tudi Štigliceva in Demetra brez dvoma – kot izjemno nadarjena pevka klasike (mišljeno klasičnega popa, balde itd.) in seveda tudi temu primerno lepa ter mlada, kar pomeni, da se da zastavit dolgoročni scenarij … blabla …

  4. Trapanje o Adele nima tu nobenega mesta. In očitki, zakaj si je izbrala komad, ki je bil prej slišan že stokrat (in ga zato Jurasova ni spustila skozi), je pa sploh bedast, ker punca ni mogla vedet, kolikokrat bo slišan, saj dajo prijave vnaprej, a ne. Fora je samo v tem, a si je večina izbrala Make you feel my love, ki ni tako popularen kot Rolling in the deep ali Someone … verjetno ravno zato, da bi presenetili z manjkrat slišanim komadom. Ker so vsi razmišljali enako, so se seveda zajebali. To je vse.

 33. Simona Rebolj - 12.04.2012 ob 15:51
  Simona Rebolj

  @IG:

  Najbolj ziher variante se rolajo po teh šovih že ves čas. Kraljici izvajanja kandidatov sta definitivno Whitney Houston in Aguilera (pogojno še Beyonce z baladami seveda). Za strel v glavo, ko vedno znova in znova slišiš ene in iste predloge. Zdaj se je pridružila pač še Adele. Gre za komade, ki so najbolj baladni in preko katerih naj bi najbolj dokazal, da si dober vokal. Gre pa tudi za tip pesmi, ob kakršnih izpadeš najmanj smotan na praznem odru. To je namreč hud problem pri teh šovih. Veliko komadov je privlačnih za publiko, ampak jih je težko izvajat brez kakršne koli opore pri bendu, koreografije itd. Izpadeš, kot da si se izgubil. Že Maja, ki je izvajala Skunk Anansie je morala kar nekaj prešprintat v leru po odru gor in dol. Kaj pa naj počne? Ker v tej vmesnih pavzocah in detajlih sicer v ospredje stopijo inštrumentalisti ali je izdelana kakšna koreografija, ki ni vezana le na pevca ali se luč s pevca umakne in gre na požirek vode itd. Tukaj je to nemogoče.

  Je pa seveda možno prodat kakšno okej priredbo, da prilagodiš zadevo neugodnim okoliščinam (prazen oder). Pa še to bolje izpade, če oder prazen ni.

  Najboljšo priredbo, kar sem jih slišala po posnetkih s teh šovov, je na primer zame Makedonec na Avstralskem talentu, ki je res zažgal. Prvič, da komad od bleferja Kanye Westa zveni omembe vredno. Tako lepe barve moškega vokala že dolgo ne, predvsem pa, podobno kot Demetra, močan filing za izvedbo v detajle, če se že gremo balade (ampak potem so mu slabe komade packali za prodajo):

  http://www.youtube.com/watch?v=L6JVEBa-DKU

 34. Simona Rebolj - 12.04.2012 ob 16:04
  Simona Rebolj

  Joj, no, zmotila sem se zgoraj. Jennifer Hudson seveda.

Na vrh

Komentiraj