Ekskluzivno: Intervju Alex Volasko

31.03.2012 ob 05:59

Ploščo bom izdal na sponzorskem USB ključku

Da je leta 1991 rojeni Alex Volasko totalna faca in en tak pozitiven ter odštekan model, sem začutil že pri šovu Slovenija ima talent, kjer ga je trapasta žirija zelo po krivici odslovila že v predtekmovanju. Ko sem videl, da se mu je nekaj podobnega zgodilo še na šovu Misija Evrovizija, pa se mi je zdelo res nepošteno, saj menim, da fant obeta. Da ima talent, da ima cel paket, kot radi rečemo. Cenim to, da je Alex tudi avtor, da igra klavir in kitaro, kar pomeni, da bi se ob pravi ekipi lahko razvil v zelo dobrega glasbenika, ki bo z nami še vrsto let. Je pa zanimivo, da poje šele zadnjih pet let, saj prej tega talenta kljub zagretemu poslušanju Adija Smolarja  ni razvijal, mu je pa oddaja Veseli Tobogan Radia Slovenija, kjer je nastopil prvič, očitno dala zagon, da je začel s pevsko kariero, ki jo zdaj enkratno nadgrajuje v novi oddaji Maria Galuniča in si pridobiva nujno potrebne izkušenje nastopanja pred kamero in pred občinstvom.


Ko sem te prvič slišal peti v šovu Slovenija ima talent, sem si rekel, tale poba pa ima talent in vokal, ki jih pri nas manjka. Kako je mogoče, da si potem tako hitro izpadel?

Hvala za mnenje, če pa sem popolnoma iskren, se mi niti sanja ne kakšen je njihov ključ izbiranja. Mogoče sem osebno Talente vzel preveč nepremišljeno in šel na prvo žogo, kar si verjetno ne bi smel dovoliti. Vzel sem prvo pesem, ki mi je padla na pamet, ampak žirije nisem prepričal. Zagotovo imajo svoje razloge in njihovo mnenje vseeno spoštujem.

Je bila žirija na kreku, ko so te nagnali domov?

Menda so imeli v flaškah ledeni čaj in vodo. Če pa so kaj skrivali, verjetno ne bomo nikoli izvedeli (smeh). Razočaran sem bil predvsem zato, ker mi niso dali razloga in si niti nisem znal predstavljati, kje sem ga kiksnil.

In hej, ista usoda potem tudi na oddaji Misija Evrovizija. Sem samo jaz nor, da imam v glavi, da si super pevec, ali pa bi bilo treba tudi žiriji na Misiji pošteno očistiti ušesa in stresti glavo, da bi prišla k sebi in v tebi prepoznala talentiranega pevca, ki ne bi smel izpasti?

Želim si, da bi imelo več ljudi tako dobro mnenje o meni, kot ga imaš ti. Res sem vesel pozitivnih komentarjev. Enostavno pa tudi od teh treh žirantov nisem dobil tehtnih razlogov. Vsak lahko išče napake, sam pa sem predvsem naklonjen temu, da v določenem človeku iščem tisto pozitivo, ki jo oddaja. Zato določenih komentarjev, ki so občasno delovali že skoraj kot osebni napad (Tina Marinšek), nisem razumel. Je pa res, da sva se z Raayjem poznala že prej, saj me je vabil v svojo produkcijsko ekipo, vendar sem ponudbo zavrnil.

Kaj si občutil v trenutku, ko si se zavedal, da si izpadel iz Talentov in potem še iz Misije, ki je bila kao tvoja vrnitev in maščevanje budalam iz POP Tvja?

Haha, ta pa je močna (smeh). Seveda sem bil razočaran, še bolj pa zmeden (sploh po tem, ko sem spremljal ostale nastopajoče na talentih, ki so prišli dlje kot jaz), saj mi pri določenih enostavno ni bilo jasno, kako in zakaj. Po naravi nisem ljubosumen in nevoščljiv, vendar nekaterih odločitev pač nisem razumel. Ni šlo za maščevanje, zgolj za mnenje, da bo nacionalka bolj nepristranska. Vseeno pa je to šov in zmagala je kvalitetna pevka. 3-krat JA za izbor in 3-krat X za vso galamo, ki so jo počeli z nekaterimi svojimi komentarji o mladih pevcih. Mislim, da je res arogantno, če kateremukoli mlademu izvajalcu na televiziji rečeš: »Nimaš pojma, kreten si, zakaj se sploh še trudiš?« Veliko slabih kritik, malo konstruktivnih, ki pa jih predvsem mladi potrebujemo!

Si pa vmes, če se ne motim, nastopal z Janom Plestenjakom, kar pa je itak stokrat boljša promocija kot vsi glasbeni šovi. Imam prav?

Jan Plestenjak je res super oseba in z njim se razumem naravnost odlično. Drug drugega ceniva in res sem vesel, da imam takšnega zaveznika. Ja, imel sem to nepozabno šanso, da nastopim z njim! Če pokliče Jan, je pač dober znak (smeh). Mislim, da je v meni zaznal to, da pač res živim za glasbo in da se je sam v mladosti prav tako spopadal z nenaklonjenostjo kritikov ter iskal pomoč pri izkušenih pevcih in glasbenikih. Promocija je bila nora, nastop in publika pa res nepozabna! Nastopati pred polnimi Križankami je občutek, ki ga ne bi odrekel nobenemu človeku na svetu. Ko sem občutil to energijo, žvižganje, ploskanje več tisoč rok, takrat sem si zasatavil cilj, da hočem to v življenju doseči in početi tudi jaz!

Saj res, zakaj si se sploh prijavil na to sranje? Res ni druge poti za mladega pevca v Sloveniji?

To je verjetno res vprašanje, ki se mu nihče ne more izogniti (smeh). Res, še sam ne vem. Če me vprašaš danes, bi si rekel: »Joj. stari, kaj si rinu na te zadeve?!”, ko pa pogledam nazaj,hm, čeprav izkušnje niso bile pozitivne, sem iz njih pobral veliko. Naučil sem se sprejeti kritiko. Sem mnenja, da se moraš z izzivi pač spopasti in ne obupati že pri prvem, ki te postavi pod mrzel tuš. Načinov za uspeh pa je seveda več, predvsem pa sta dva: tradicionalni način, s čim več nastopi (na tv, revijah, open-air koncertih, itd.) in pesmimi na radiih ter s talent šovi. Žal pa je Slovenija tako majhna, da se scena hitro obrne in če sem iskren sem šel na teh talent šovih že sam sebi rahlo na živce. Zagotovo pa, vztrajnost se obrestuje, samo trudit se je treba po svojih najboljših močeh (smeh).

Upaš povedati kako umazano pizdarijo iz zakulisja, ki te še vedno žre?

Najbolj smešno je to, da umazanih pizdarij v zakulisju sploh ni bilo. Vsi smo se razumeli odlično in to je še najbolj umazano pri vsem tem.

Dovolj o tem, povej mi raje kako ti je uspelo sodelovanje v novi Mariovi oddaji Moja Slovenija?

Zelo sem vesel, da me je Mario povabil k sodelovanju. Na njegovi oddaji Spet Doma sem že nastopil in z Mariem sva bila vedno v dobrih odnosih. Opazil sem, da je zelo pošten in dober človek! Ko ga malo bolje spoznaš vidiš, da svojemu delu res posveča dušo in telo. Najprej me je k snemanju uvodne pesmi povabil avtor Aleš Klinar, ko pa so pesem, ki sem jo odpel, za uvodno špico ‘požegnali’ tudi na Nizozemskem (od koder oddaja prihaja), je bila to zame ogromna potrditev. Želel sem si peti na taki oddaji, rad imam slovensko glasbo, saj sem ob njej odraščal, oddaja pa je super možnost tudi za predstavitev širši javnosti.

Ampak a ni čudno, da so te nagnali iz Misije Evrovizija, zdaj pa dali delo v isti hiši pri drugi oddaji?

Mogoče se to marsikomu zdi absurd in si misli: »Madona, ta pa ma zveze,« ampak ne pozabite, da je na Misiji že na začetku izpadla tudi moja sopevka Lea Sirk (sicer je pela v triu), ki poje res odlično in sem vesel, da lahko tudi z njo preživljam res razgibane urice na snemanjih oddaje. Konec koncev pa to niti ni tako čudno. Sam sem tudi moral dati skozi individualno avdicijo za oddajo, ki sem jo uspešno prestal. RTV med pevci v glavnem ne dela razlik in to je bistvo nacionalke, da podpira prav vse!

Si torej zdaj končno zadovoljen ali to še vedno ni to, kar si želel?

Z nastopom v oddaji sem zelo zadovoljen. Mogoče potrebujem še malo vaje, da se navadim na delo v takšnem okolju, saj sta moji sopevki veliko bolj izkušeni, vendar je to tudi zame odlična izkušnja, ki me bo naredila še bolj suverenega. Moja želja v prihodnosti pa je predvsem postati koncertni izvajalec s svojim bendom. Nastopati v živo je res ‘uvav’ in kjer je le mogoče, nastopam s svojo spremljevalno skupino.

Kaj pa X Factor, zakaj si ga spustil skozi, a ne veš, da gre v tretje rado?

V tretje gre rado, ali pa bi doživel še enkrat isto zgodbo. Škoda, včasih se mi zdi, da tudi ekipa X-Factorja rukne res odlične in perspektivne pevce (kljub temu, da oddaje v nedeljo ne morem spremljati, saj snemamo oddajo na RTVju, pa pogledam posnetke). Vendar ima o tem vsak svoje mnenje in svoj razlog. Poznam nekaj odličnih pevk in pevcev, ki so izpadli že čisto na začetku.

Si se res na prvi pogled zacopal v Majo Keuc, na drugega pa v Niko Zorjan?

Ma punci izgledata res super in zagotovo v kakšni drugačni situaciji ne bi imel nič proti, ampak sori, zatreskan sem v drugo (smeh).

Ko sva že pri puncah, po moje ti vsak dan trkajo na vrata in te hočejo za fanta. Se motim?

Haha, na vrata ravno ne trkajo, precej bolj pa je aktualen facebook. Tudi punce niso več, kar so bile (smeh).

Boš vztrajal v glasbi ali imaš kak back up plan, če ti ne uspe?

Uf, nimam pravega back up plana. Enostavno mislim, da je to nekaj, za kar živim! Želim se ukvarjati glasbo na takšen in drugačen način. Mislim, da bom edino v glasbo vložil vse in še več kot lahko. V primeru, da mi prav nič ne uspe, bom poizkušal do konca in bil vsaj sam s sabo zadovoljen, saj sem od sebe dal vse, kar sem lahko.

Ne zgodi se velikokrat, da se zvezdnik, o katerem teče beseda v blogerskem zapisu, osebno oglasi pod ta zapis. Kaj te je prijelo, da si to storil ravno pri meni?

Na internetu, ki je v tem trenutku najmočnejši mednarodnij medij, redno spremljam razne objave, slike, komentarje in seveda tudi bloge. Mnenje javnosti je navsezadnje za pop izvajalca zelo pomembno. Nimam se za zvezdnika, ker to tudi nisem, saj sem odprt in na voljo vsakemu, ki me potrebuje ter želi govoriti z mano. Tvoj blog pa mi je všeč predvsem zaradi tvoje odkritosti in direktnih komentarjev, ki so zabavni, zanimivi, izveš pa tudi marsikaj novega. Vesel sem, da taki ljudje obstajajo in se ne skrivajo pod izmišljenimi psevdonimi.

Pa drugače, si kaj bral kake kul reči sem doslej pisal o tebi (smeh)?

Haha, seveda sem tvoj blog opazil predvsem zaradi kometarjev o mojih nastopih in raznih tabu temah. Včasih pa od kakšnih komentatorjev slišim zanimive stvari o sebi. Za nekatere še sam nisem vedel in se kdaj kakšnem komentarju tudi iskreno nasmejim (smeh). Odkrit model si, ki pove, kar si misli in ga »boli k…« kaj si o tem mislijo drugi. »Všečkam« tvoj blog!

Kaj pa negativni komentarji, te zbodejo in prizadenejo ali znaš zamahniti z roko in si misliti, ko vas jebe, kreteni?

Sem taka oseba, da vsak komentar jemljem resno, pa naj bo dober ali slab. Nikoli ne moreš biti všeč vsem, še posebej, če se pojavljaš v medijih in o sebi vsak dan slišiš marsikaj. Seveda ne morem ljudem, ki o meni mislijo slabo, očitati nič, saj me niti ne poznajo. To pa mi po drugi strani predstavlja resen izziv, skeptike postaviti pred zid in jih s svojo glasbo prepričati, da navsezadnje nisi tak kreten kot so predvidevali. Žal pa bo vedno folk, ki se bo trudil, da bi te očrnil pred očmi ostalih. Dokler imam ob sebi prijatelje in dobre znance, ki me podpirajo in mi želijo uspehov, si ne bom žrl živcev zaradi takih in drugačnih mnenj. Enostavno se ne splača.

Kaj pa izven glasbe, kaj počne Alex Volasko, kaj ga zanima, kaj ga veseli, kaj ga pritegne, kaj mu gre na živce, kaj obožuje, kaj prezira, kaj ima rad, kaj sovraži?

Rad kuham, rad tečem, rad se smejim in rad tudi ljudem okoli sebe pomagam do iskrenih nasmehov. Rad pišem komade in rad imam humoristične nanizanke. Rad živim in rad grem v naravo. Po tej logiki sem torej skoraj tapravi hipi (smeh).

Si kaj zaljubljen, imaš dekle, bi jo rad imel pa ti ne rata, ali je glasba trenutno na prvem mestu?

Glasba je zame vedno na prvem mestu in katerakoli punca že bo, se bo s tem pač morala sprijazniti. Seveda pa to še ne pomeni, da bom imel svojo punco kaj manj rad (smeh). Mislim, da si obe zaslužita veliko pozornosti, vsaka na svoj način.

Glede na to, da si tudi pisec besedil, daj rukni kratek tekst o meni, da vidim kako ti bo ratalo, kaj veš, morda bo še hit, če ga uglasbiš (smeh).

Evo, že pišem (smeh). Dobiš v naslednjem blogu, ki ga bom kometiral! Mislim pa, da bo to že precej kmalu. Stari, si kar dober navdih, haha.

Pa tvoji top pevci in pevke pri nas in v tujini?

Top izvajalec pri nas je za moje pojme Plestenjak. Z mano se bo verjetno strinjal predvsem ženski del prebivalstva, ampak iskreno je model avtor vseh svojih pesmi. Glede na to, da je izdal že 170 singlov ter precej plošč je logičen izbor (smeh). Za tujino pa bi izpostavil Robbiea Williamsa, ki je sicer zadnje čase nekoliko v zatišju, vendar bodo njegove skladbe ostale večne. Sam pa je tudi avtor precej svojih hitov, hkrati pa drži rekord najhitreje razprodane turneje. Legenda!

Kaj pa plošča, jo pripravljaš, se sploh splača to početi pri nas, kdaj jo lahko pričakujemo na policah trgovin?

Če bo šlo tako naprej, bom ‘ploščo’ lahko izdal kar na sponzorskem USB ključku (smeh). Resno, izdaja plošče je pri nas zgolj še nek način, da se uveljaviš kot resen glasbenik, kar pa se tiče zaslužka, manj kot pričakuješ, bolje je. Ni pa rečeno, da se stvari kdaj ne bi obrnile. Stavek: »It can only get better,« v teh časih prav pride, kajne?

Uf, da ne pozabim, rad gledaš filme, kakšni so ti kul, pa kateri igralci in igralke te zvabijo v kino vedno znova?

Nor sem na odpuljene komedije. Bolj je ‘krneki’, bolj je zabavno (smeh). Nazadnje sem si v kinu ogledal film Hangover 2 in se seveda nasmejal do solz. Najljubšega igralca nimam, ker mislim, da nekaterim bolj pašejo ene, nekaterim bolj druge vloge. Če pa bi že moral izbirati, sta glavni faci kar Johnny Depp in Jim Carrey.

Alex Volasko ima zavarovanje kasko, Alex Volasko sname svojo masko, nadaljuj rime, če upaš (smeh).

Nazadnje sem bil ‘tabasko’, haha. Upam, da se to ne bo preveč prijelo.

Zupaj nam tri reči o sebi, ki jih nisi še nikomur upal povedati. Bo šlo?

Hmm, no, pa dajmo. Ko sem bil še majhen, je bila moja najljubša pesem narodno zabavna Vzela si bom štajerca (smeh). Vedno sem si želel naučiti igrati čelo, zaenkrat pa še brez uspeha. V osnovni šoli sem dobil ukor, ker sem skoraj zažgal omarico za čevlje. Še zdaj mi ni jasno, kako mi je to uspelo (smeh).

In seveda, kdaj boš zapustil to našo posrano Slovenijo in glasbeno srečo skušal ujeti čez lužo?

Vsi sanjamo o svetovni slavi, ampak rad imam našo malo deželico in upam, da me bo v glasbi dobro sprejela in podpirala na moji poti. Seveda si želim v svet, ampak stari pregovor še vseeno drži: »Povsod je lepo, a doma je najlepše!«

YouTube slika preogleda
 

9 komentarjev na “Ekskluzivno: Intervju Alex Volasko”

 1. Neža pravi:

  Zanimiv intervju človeka, ki ima dober glas in potencial. Toda, brez zamere, se ne da kako drugače – z nekoliko manj kletvicami postavljat vprašanj?! In zakaj “posrana Slovenija”?! Dobra reklama za našo deželo, ni kaj…

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kletvice so dober kontekst tega, kar sem hotel izpostaviti v določenih vprašanjih, zato po moje sodijo zraven.
  Če pa glede na dogajanje, ki se pri nas odvija zadnja leta, ne meniš, da je Slovenija res totalno posrana, pobruhana, pojebana, podrekana in zjebana dežela, za katero je bolje, da jo čimprej razfuka, pa nimam pojma kje živiš.

 3. Taras pravi:

  Slovenija je v redu. Ni idealna, ni odlična, ni dobra, je pa v redu. Marsikaj bi bilo mogoče popraviti in spremeniti, tudi veliko sranja imamo, a nič več kot v mnogih drugih državah.

  Upam, da je tudi slučajno ne razfuka!

  Spomnim se citata iz Balaševičeve knjige, kjer je lepo napisal: Če je nekdo res talent, je ni stvari, ki bi ga ustavila, da ne bi zasijal v polnem sijaju.

  Verjamem pa da nekdo, ki nima dela, ki nima partnerja, ki nima otrok, ki nima ničesar ustvarjenega v poznih tridesetih letih pa razmišlja drugače. Temu je pač država kriva vsega. Verjetno bi nekdo z enakim talentom več ustvaril v Nemčiji, Švici, Avstriji, po drugi strani pa bi ta isti osebek verjetno od lakote mrknil v Bolgariji, Romuniji, Srbiji, Rusiji, morda celo v ZDA, pač brez zdravstvenega zavarovanja….

  En mojster je pred časom tukaj nekje pisal, da je država kriva tudi za to, da ni dobrih bejb v Sloveniji ali v Celju ali kje že…..

  Mislim…..

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Dajmo se držat Alexa Volaska, ki je bistvo tega zapisa.

 5. AndrejM pravi:

  Imel to smolo, da sem (spet po službeni dolžnosti) moral malo gledati tole neumnost, ki se ji reče kako že Slovenija blabla z Mariom. O petju težko kaj rečem, se niso ravno slišali najbolje, je pa za pevca gotovo odskočna deska za naprej. Pa o oddaji: če je to spodobno razvedrilo, potem sem jaz bicikel. Zdaj imamo na nacionalki samo še nekakšne kvazi kuharje in kup voluharjev, ki se štulijo zraven, Na zdravje pa tale zmazek. Ker MORAM plačevati naročnino za tale šit, odločno protestiram, ker svojega denarja pač ne pobiram na cesti, da potem plačujem takšne idiotizme, primerne za debila z IQ na ravni prehlajenega polža slinarja. Otroci so izvzeti, naj še živijo v iluziji, da je svet lep in zabaven.

 6. m. pravi:

  Alexa sem spoznal, ko sma skupaj pred leti nastopila v oddaji Spet doma!!! Sicer mi je sprva deloval navadn “kekec”… Po treh letih, si oz. mislim da si še vedno kekec; Ampak kekec z neverjetnim talentom.
  Marsikdo na mojem mestu, se sploh nebi spuščal v debato in bi tipično slovensko gonil svojo favšijo in o pohvali sovrstnika niti pomislil nebi! Sploh pri teh letih. Ko bi nekoč bil uspešen (Jan Plestenjak 2), bi ga poklical za pir samo zato, da bi se lahko pohvalil pred ženo in otroki, da pozna tega tipa s TVja!
  uglavnem Alex je neverjetn talent, ravn prav “zmešan” … Zato mu želim vse kul na nadaljni poti in čim več takšnih kot je Iztok!:)
  lp

 7. tinč pravi:

  unikatnost avtorja in njegovega izražanja da pečat na iskrenost in domačnost! Načeloma sploh ni važno kdo kritizira, tako dolgo ko bo alex pisal hite, uspeš enega, naprej ni več meja! kar tako naprej! Upam da se še kdaj vidimo v živo. Vso srečo- na pravi poti si! u know who. ;)

 8. klemenix klemenix pravi:

  No, o njem sem se razpisal že, ko si a omenil med zapisi o oddaji Misija Evrovizija. Da sem mu vse prej kot naklonjen sem tudi že takrat omenil in mnenja ne spreminjam. Strinjam se, da ni ravno slab pevec, a baje nisi odličen pevec, če ne moreš določenih komadov interpretirati po svoje. Na Misija Evrovizija sto mu to očitali Švajgerjeva in Marinškova, ko je zapel komad Stop Omarja Naberja, češ da ni šlo za petje temveč imitacijo. Sedaj pri Moja Slovenija se gre isto štorijo. Že v prvi oddaji je grdo posilil M agnifica, v včerajšnji je skušal imitirati Aleša Klinarja. Zapoj po svoje jebemti. Kar sedaj dela ni niti kakovostno niti smešno.

 9. IZTOK faking GARTNER » Ena na Ena: Alex Volasko pravi:

  [...] na Ena: Alex Volasko 9.06.2013 Mladi Volasko, ki ga verjetno najbolj poznate iz oddaje Moja Slovenija, kjer je prepeval različne pesmi, je [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !