Recenzije: The Woman in Black, One For The Money

30.03.2012 ob 04:33

THE WOMAN IN BLACK

Tale gotska grozljivka, ki na trenutke povoha Edgarja Allana Poea, sicer pa se ves čas sprehaja po klišejih neštetih filmov o zakletih hišah, zaradi Daniela Radcliffea zgleda kot novo nadaljevanje Harryja Potterja. Kot izjemno temačni director’s cut, ki ga v kinu niso zavrteli in ga je moč najti le na special edition dvdju. To seveda ni najbolj kul, to seveda kaže, da Radcliffe zaenkrat ni sposoben igrati nič drugega kot Potterja. Glede na to, da je film režiral James Watkins, ki me je nekaj let nazaj sesul z mojstrovino Eden Lake, sem pričakoval dosti boljšo srhljivko, ne pa le še eno stokrat videno pizdarijo o duhovih v zakleti hiši, kamor pride mladi odvetnik Arthur Kipps, ki ga Radcliffe, kot sem že povedal, igra kot da bi še enkrat igral Potterja. Ne bom rekel, da se nisem parkrat stresel in da me kurčeva baba v črnem ni malce prestrašila, toda celota ni dovoj prepričljiv izdelek. Celota je kljub neštetim šok efektom, ki si mestoma sledijo že nekoliko patetično, precej povprečen in stereotipen izdelek, ki bo pač prestrašil le oboževalce Harryja Potterja.

Ocena: 5/10

ONE FOR THE MONEY

Tole je tako predvidljiv, povprečen, nezanimiv, klišejski in dolgočasen film, da The Bounty Hunter, kjer ste iste reči počela Gerard Butler in Jennifer Aniston, izgleda kot mojstrovina. Katherine Heigl, ki mi tokrat resda ni bila tako strašno zoprna kot ponavadi, bo s takimi filmi počasi končala filmsko kariero in se bo morala vrniti na televizijo. To so tiste tipične navadne hollywoodske pičkarije, ki jih delajo za totalne budale. Kjer sploh nimajo želje, da bi naredili vsaj soliden film in se zadovoljijo s čistim povprečjem in rutino, ki gledalca sili na zehanje že med najavno špico. No ja, lahko bi bilo še slabše, če sem iskren, kar pomeni, da se tu in tam vendarle odvrti kak vsaj približno prebavljiv prizorček, kjer Hieglova igra izterjevalko varščin, ki se nalepi na bivšega policaja Jasona O’Maro, ki je prišel navzkriž z zakonom. Vem, da je film namenjen neobremenjeni sprostitvi, toda jebeš tako poceni sprostitev, po kateri te boli glava od slabega scenarija, kjer glavo dvigne le legendarna Debbie Reynolds, ki igra nora babico. Jp, One For The Money je film, ki ga boste pozabili že med ogledom. In film, kjer si že minuto po ogledu ne boste zapomnili niti enega samega prizora. Hm, vse skupaj bi morda kot romantična komedija šenkano še šlo skozi, saj Hieglova, kot sem že rekel, tokrat ni tako napačna, toda ko se začne kriminalka, je zadeva res na psu. Je res še en v vrsti poraznih filmov, ki jih sploh ne bi smeli snemati, špura idiotij kot so This Means War, Killers in Knight and Day.

Ocena: 3/10

 

1 komentar na “Recenzije: The Woman in Black, One For The Money”

  1. montebuba pravi:

    The Woman in black je izredno strašljiv film ki sem ga gledal z rokami pred očmi; Kot si pa dejal Daniel Radcliffe preveč spominja na Potterja in gledalca ne prepriča; Mislim da bi bolj pasal Johnny Depp, ki mu ležijo tej srednjeveški filmi (odlično je igral tudi Jacka Razparača).

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !