Game Over is back

29.03.2012 ob 03:11

Ne da bluzim, lahko rečem, da so bili pobje iz skupine Game Over nekoč velike zvezde. Stokrat večje kot kaki Napoleoni, ki so pri nas začeli boybandovstvo. To so bili časi, ko so razturali tudi Sebastjan in Power Dancerke, torej časi, ko je bila Natka Geržina naša top menedžerka in promoterka, ki je nad oblake, če se ne motim, dvignila tudi BBT in Unique. In če so bile BBT in Unique hitro končana zgodba, so Sebastjan in Game Over ostali na vrhu dolgo časa, kot Bepop, če prav pomislim. To ni nalagnje, to so bile nabito polne dvorane in na tone kričečih oboževalk, to so bili naši Backstreet Boys, Caught in the Act, N’Sync, Boyzone in Take That. Skoraj vsaka najstnica, ki je dala kaj nase, je imela pred leti na steni vsaj en poster od Game Over, Steffanio, Mark in Dennis pa so seveda postali velikanske zvezde in ujeli nekaj tistega ameriškega glamurja in vipovstva. Dobro so plesali, dobro se peli, njihovi komadi pa niti niso bili tako slabi, če prav pomislim, saj so se konkretno dotikali r&bja in odleteli krepko čez pocukrane Bepope in Sebastjana. Pa še Panika, duet s Powerkami, mi je bil nekoč res kul, pa naj se vam vse skupaj sliši še tako smešno. Pa Vrni se, duet z BBT, mi tudi ni bil zanič, jebat ga, pa še kak Nihče ni popoln, Med dvema ognjema in seveda Naj vedo ter Zakaj Zakaj lahko dodam zraven, da vas res rukne kap od smeha. To zame ni bila muska Saške Lendero, to je bil slovenski r&b, ki ga takrat ni delal praktično nihče. In stokrat boljša muska kot jo danes delajo mnogi prodani ameriški r&b kurci, ki fafajo autotune.

Ko je skupina razpadla, je Mark začel kariero kot tv voditelj, Dennis je nastopil na EMI in skušal furati samostojno pot, Steffanio pa je šel najnižje in se je jebal v duetih z Domnom Kumrom in Mirno Reynolds ter fural glupo skupino Sexplosion. Očitno nobenemu ni šlo prav dobro, zato so se sedaj odločili za vrnitev na glasbeno sceno, kar pozdravljam, saj take skupine pri nas manjka, pa še face so mi bili na nek način, če sem iskren. Dober šov so naredili na odru vedno, ko sem jih imel priliko videti, pa še nastopali smo nekajkrat skupaj, ko sem imel skupino Dream Team. Kul fantje, lahko rečem.

Je pa škoda, da je nov komad Zdaj grem naprej posrano dance sranje s posranim besedilom za dojenčke. Vrnitev na tak način ne bo dobra. Za prvi komad po sto letih bi morali udariti kaj bolj kvalitetnega in skuliranega, kak frajerski r&b hip hopič z boljšim besedilom. Upam, da jih imajo na zalogi. Če jih nimajo, bo vrnitev kratka in boleča.

YouTube slika preogleda
 

17 komentarjev na “Game Over is back”

 1. Pepi Pepi pravi:

  Začenjam verjeti, da bo letos res konec sveta … kar poglej znamenja. Povratek Game Over, Bieber je dopolnil 18 … OK, mogoče boš rekel, da sta dva nepovezana si slučaja premalo za osnovo tej trditvi, ampak do decembra je še čas in bog nam pomagaj takrat!!!

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Eh, to je to bluzenje na pamet, pač ovčji efekt, kjer se je kul nekaj pavšalno delati norca, ker to pač počnejo drugi. Če pa človek realno pogleda recimo Bieberja, pa hitro ugotovi, da ima mulo cel kup okej komadov znotraj svojega žanra in še posebej v primerjavi s konkureco, ki dela stokrat večji drek, pa jih vsi pustijo na miru, ker pač trenutno niso tako zelo aktualni in popularni. Isto velja za Game Over. Če pogledaš večino današnje muske, bi si pobje zaslužili sto grammyjev. Ampak ker so pač Game Over, iz katerih se je norca bril tudi Zrnec, je seveda kul, da se norčujemo tudi mi. Bullshit, totalni.

 3. Pepi Pepi pravi:

  Tudi to je ovčji efekt, če se že gremo … samo, da si ti del drugega tropa. To ni muska, stari, to je stokanje ter pihanje na dušo mladim punčkam in če to formuliraš kot žanr, ja, potem so verjetno dobri v tem kar počnejo. Ampak glasba je ena sama, pravijo, in s tem v obziru si omenjeni patroni pač ne zaslužijo hvale. Grammyji pa, hvala bogu, sem pa tja še vedno najdejo prave roke. Sicer pa ipak nimam neke glasbene kredibilnosti — če sem jo kdaj imel, sem jo verjetno zakockal pred kratkim, ko sem na nekem blogu do onemoglosti zagovarjal Tanjo Žagar(no, ni bilo čisto tako) — tako, da je to pač moje subjektivno mnenje, osnovano na tem, kaj poslušam in kaj ne. Nič več.

 4. klemenix klemenix pravi:

  Meni so bili vedno patetično smešni, sedaj pa sploh. Ne vem no, fantje pri 30+ bi lahko delali kaj resnejšega. Kako se ne boš zajebaval iz njih, če pa izgleda, kot parodija samih sebe, parodija na boy bende. In ej, Steffanio je v nekem intervjuju izjavil, da on živi izključno od muske, saj je tudi avtor. Sem malce poslušal njegove komade in za moje pojme bi ga morali zaradi tako nekvalitetne glasbe zapreti oz. mu prepovedati še naprej onesnaževati zvok v SLO. In ja, če so ostali svetovni bendi že zdavnaj pozabili na imidž iz 90ih et ga Steffanio še naprej fura pri svojih 32 letih, če se ne motim. Poleg tega s tistimi čepicami in rutami prav patetično skuša prikriti vse večjo plešo na svoji betici.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pepi, po tvoji logiki r&b ni muska, ker pevci pač stokajo? Slab argument. In ne, ne gre za kontra ovce, gre za dejstva, ki jih je treba pravilno razumeti. In ne še enkrat, žanra ne formuliram kot pihanje na dušo mladim punčkam, marveč kot petje r&b muske in vsega, kar na odru sodi zraven. In prav to, da r&bja ne poslušaš, je glavni problem, saj skozi to potem bluziš o muski Justina Bieberja. Da ne bo pomote, ne trdim, da so bili Game Over najboljši glasbeniki na svetu, trdim pa, da so imeli par okej komadov in da so za tiste čase dobro delali svoje šove pa da je njihova stara muska v primerjavi z današnjim drekom, ki ga delajo tudi svetovne r&b zvezde, presenetljivo kul, saj nima jebenega autotunea in elektronike, ampak dobro špuro in okej produkcijo.

  Klemen, patetično smešni zato, ker so na odru plesali tako dobro kot Backstreet Boys, dejansko peli okej in obnoreli vsa mlada slovenska dekleta? Tudi prav.
  Mene osebno ne moti, da pri teh letih še vedno skušajo furati to špuro, zakaj pa ne, saj so Game Over, od katerih se to pričakuje, panika je, če bo vsa nova muska tako slaba kot klomad, ki sem ga pripel.
  Steffanio je za Game Over napisal nekaj okej pesmi, s tvojim komentarjem pa se strinjam glede Sexplosiona in Domna Kumra, ki mu je prav tako, če se ne motim, pisal tista glupa besedila. A vseeo ni tako hudo, so še vedno mnogi dosti slabši in še bolj posrani.
  Glede imidža, jebat ga, pač ga fura, so what. Glede pleše, malo nizka in nepotrebna četudi ti gre na kurac. Da se razumeva, ne pravim, da so bili fantje največji zakon na svetu, toda svoj žanr so furali odlično in bili so dosti bolj kvaliteteni od kakih podobnih skupinic in solistov, ki so poskušali v istem žanru. To je moja poanta.

 6. Vanja1 pravi:

  Joj, Joj… Kakšne grde eni pisejo, to pa je res Adijo ne.

  Pepi, Bieber daleč od tega, da je slab, ravno nasprotno. Nikol mi bilo jasno, da se določeni osebki vedno spravijo na tiste, ki so uspesni in so na medijih. Bieber ima recimo nekaj zelo dobrih komadov, recimo tale duet z Rascal Flatts, http://www.youtube.com/watch?v=p5Jw-T4dVss , če bi to izvajali U2, bi blo super, zdaj, ko pa pise recimo zraven Bieber, pa Hatersi vedno najdejo nekaj, da Glodajo! Čeprav Bieber, dela enako muziko v žanru Ushera, Madona, itd. Pa recimo daleč od tega, da bi bil slabši, ravno nasprotno, kar želim povedat, je to, da ko so ga vsi spoznavali preko youtuba, so rekli uhh dobro poje, zdaj pa ga naenkrat vsi ne marajo, češ, da je neki Mulo. itd!! Fant ko je uspel, je bil sila mlad, je tui bila glasba temu primerna, bolj odraščal, bolj odrasla bodo besedila in vse… nwm, v čem je blem res ne.

  Game Over, so vedno bili dobri, kot je zapisal Iztok, če bi bila to Amerika, bi zagotovo imeli v Rokah kakšno Mtv nagrado, o teh boybendih je spet samo neki Mit . Češ, da uspevajo, ko so v mlajših letih, ko najstnice za njimi skačejo itd.. vse to je larifari, če delaš dobro muziko in te ljudje poslušajo, pa res nima veze, al si solo pevec, boyband, rock skupina, nwm, v čem je blem glede starosti. Recimo komad Ob Tebi, http://www.youtube.com/watch?v=sGYnDbRqc94 . Vem, da se dopade moji babici, ati, mami, sestrični itd, tako, res nima veze kolko je kdo star. Imajo pa kar nekaj zelo dobrih komadov, Ob tebi, igra za 2, Naj Vedo, Nihče ni Popoln, Med Dvema ognjema, Zakaj..itd! Res nwm kaj bi mogo slovenskemu folku ponudit, če nekaj kopiras ni vredu, ce delas podoben stil kot nekdo ni vredu, nikoli nic ni vredu. A vsi poslusate ta Balkan stil, ki je včasih še večji drek.

  Kaj te vem, če poslušaš kakšen ang. komad, tile čist nič ne zaostajajo, tako, da res nwm, v čem je blem, samo zato ker se kao neki fantje v skupini in že pol takoj nekdo sodi, samo, zato ker kao ne mara Boybandov, čeprav mi gre ta izraz še kako nazivce.
  Steffanio je dober avtor, z Kumrom sta takrat naredila par komadov v tistem stilu, oz. on pač napisal besedilo, tako, kot mu je naročeno kaki stil naj bo, ki pa so se dobro prijeli, s Explosni, pa se je pač šel Parodijo. Klemen tvoja pripomba pa je nevmesna, Steffanio, je vedno nosil kape in Rute, ze od samega zacetka.. :) Tui, če bi bili stari 50 let, kaj je to spornega, če nekdo še dalje ustvarja glasbo, že ko je pisalo, da se vrnejo, so že eni pljuvali..heh! Žalostno.

  Nov komad, pa tui ni tako slab, pač to je zdaj In v svetu, pač Štanca, poglejmo J.Lo, Marc Anthony, LMFAO, I’m sexy and I know it, recimo nekaj primerov, podoben stil, pa taki Hiti, pa dejansko slabši komadi, od tega kaj so zdaj izdali Game over. Večkrat slišiš, pa ti je vedno boljši, skratka, kritike niso na mestu, res ne.

 7. klemenix klemenix pravi:

  @Vanja1: glede na tvoj link na Game Over komad Ob Tebi bi dejal le to, da večjega fušanja že dolgo nisem slišal. Kakorkoli, meni so Game Over daaaaleč od kakšrnekoli kakovosti.

 8. Vanja1 pravi:

  klemenix, ti si celi Fušar, malo si “naštelaj sluh” heh! Najlažja stvar je kritirati. Game over daleč od tega, da bi bili, fušarji in slabi performerji, pač, če jih ne maraš iz nwm kakšnih razlogov, še ne rabiš biti nesramen, če bi rad slišal kaj je fušanje, si raje poglej to. -> http://www.youtube.com/watch?v=kv4smzPSPGA ;)

 9. klemenix klemenix pravi:

  Zakaj ne bi pokritiziral, če je res slabo odpeto v živo? Ne sicer tako zelo kot tale drug tvoj link pa vendarle…prej slabo kot dobro.

 10. mina pravi:

  Jaaaaaa Vanja, na tole bejbo sem tudi jaz najprej pomislila pri omembi fušanj, pa se tudi slučajno nisem spomnila kje sem jo slišala, hvala za tale link. Tole bi morala Irena Sirena linkat za petkovo bizarko, he he.

 11. strojnik strojnik pravi:

  Kako smo le zdržali toliko let brez njih… :shock:

 12. strojnik strojnik pravi:

  @Vanja1: Zaradi tvoje predloge so mi stopile solze v oči…

  Dorbo, da je na isti strani predlagana Bilbi, da sem si vsaj malo popravil sluh, pa čeprav je daleč od tistega, kar najraje poslušam… :)

 13. Vanja1 pravi:

  strojnik, res je ja.. Večjega Fušanja pa se res nisem zasledila, kot tale Melita. Res Adijo, pela je v čist tatretjem Duru, kot je bil Ton komada, cel komad čist mimo. Niti 1 ton ni bil točen. :)

 14. Pepi Pepi pravi:

  Eh, Vanja, če je slabo malo boljše od najslabšega, še ne pomeni, da je dobro. Sicer pa jaz samo pravim, da so Game Over, Bieber, kak Sebastian ter ostali podobni v prvi vrsti tržna niša in šele potem glasba. To nima kapacitete, da bi trajalo, čas pa je nenazadnje tisti, ki dobro glasbo najbolj objektivno ločuje od slabe.

 15. Pepi Pepi pravi:

  Svojih trditev pa si seveda ne upam posplošiti na celo r&b sceno, kot bi mogoče rad prikazal Iztok, ker nimam širše slike in sem prepričan, da se, kot povsod drugje, tudi tu najde kvaliteta.

 16. AndrejM pravi:

  Hehe, pa smo ugotovili, kaj je kakovostna glasba :) . Iztok, zdaj pa resno. a kdaj zadnje čase med pisanjem bloga uživaš kakšne opojne substance? Game over in kakovost, LOL.

 17. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  AndrejM, zelo slabo me bereš, pa zelo slabo razumeš kontekst mojega hvaljenja. In ravno zaradi tega je tvoj komentar tak kot je.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !