What the Fuck: parkirnina pred kliničnim v Mariboru in Šparova akcija za kosilo

22.03.2012 ob 01:53

Da je v večjih mestih nemogoče najti parkirni prostor, je znano. Da so prosta samo parkirna mesta, kjer je treba plačati hudičevo nesramne cene, prav tako. Okej, štekam pokvarjeno služenje, ne štekam pa, da so to uvedli tudi pred mariborskim kliničnim centrom. In to tako zelo drago, da zaboli glava. Veste kaj, parkirnina pred kliničnim, kamor človek pride res samo takrat, ko je nujno, je resnično grdobija prve klase. Tudi zato, ker ne odločaš kako dolgo boš parkiral, ampak je odvisno od tega kako dolgo čakaš na zdravnika in na vse ostale pizdarije, ki sledijo. In parkirnina za kaki dve uri stane skoraj pet evrov. Jasno, ko si minutko čez uro, ti že šteje celo naslednjo uro. Kdo se je spomnil te fore, bi si zaslužil konkretno brco v rit. In hej, parkirati kje drugje v bližini je skoraj nemogoče, saj ni prostora, bolan človek seveda ne more peš do kliničnega, če ga kdo pripelje, pa je jasno, da bo počakal z njim in mu nudil oporo tudi v čakalnici. Okej, naj bo parkirnina, če že mora biti, jebemti, toda da je tako zasoljeno draga, je pa res ogabno do konca.

Včasih grem na kosilo v Špar. Ponavadi ne gledam na cene in pač vzamem tisto, kar mi paše. Četudi me na koncu vedno skoraj kap, ko vidim, da sem zaradi solate ceno kosila, ki tega ni vredno, nabil do plafona. A jebat ga, tista majhna solata je vedno totalni kurac, pa še radič ima ponavadi zraven, kar je zame isto kot da bi jedel pasji drek. No in danes znova uletim v Šparovo restavracijo, tokrat v Maribor, in si privoščim piščanca ter pečen krompir. Prodajalka mi pove, da je zadeva v akciji in da me bo stala nekaj manj kot 4 evre, kar se mi ne sliši slabo, saj taka porcija ponavadi, če se ne motim, stane okoli 5 evrov. Na hitro opazim, da lahko zraven vzamem še solato, zato si jo nekaj naberem in jo mahnem na blagajno. Račun na koncu znese več kot 8 evrov. Plačam, saj se mi ne da prepirati, pa niti pozoren nisem na vse skupaj. Potem na pladnju opazim reklamo, da piščanec s krompirjem in solato res stane le nekaj manj kot 4 evre. Na koncu vendarle vprašam zakaj sem plačal enkrat več, potem pa me vrže na rit ob razlagi. Ker sem vzel solato, ki je presegla dovoljene grame, piščanec ni več stal manj kot 4 evre, ampak je imel nenadoma redno ceno, gratis solata pa se je izničila in se je zaračunala polna cena moje solate. Hej, pa kdo je tu nor. Zakaj niso tega povedali preden vsem vzel to kosilo? Zakaj niso pri solati zaračunalni le razlike med dovoljenimi in prekoračenimi grami? In seveda, zakaj so zaradi prekoračene solate tudi piščanca in krompir nabili na redno ceno? Pa saj se mi ni dalo prepirati. Le z roko sem zamahnil in si mislil, ma ko vas jebe, budale blesave. Najboljša pa je bila itak razalaga, da je čudno, da me ni na solato opozorila prodajalka, saj blagajničarka tega očitno ne sme. Fak no.

 

5 komentarjev na “What the Fuck: parkirnina pred kliničnim v Mariboru in Šparova akcija za kosilo”

 1. spookymulder spookymulder pravi:

  Glede parkirnine ti lahko rečem samo to, da ko boš naslednjič v Ljubljani, poskusi parkirati pod Kongresnim trgom in boš videl, kaj dejansko pomenijo visoke cene parkiranja. Tam lahko doživiš čisto pravo Zokijevo pljačko. ;-)

  Parkiranje pri Kliničnem centru pa tudi v Ljubljani ni ravno poceni, kar je po svoje logično, glede na to, da pustijo parkirne hiše graditi zasebnim podjetjem, ki potem seveda gledajo le na rentabilnost projekta. Če bi hotel imeti poceni parkiranje, bi parkirišče morala zgraditi ali odkupiti občina, ki bi potem lahko ponudila nižje cene, čeprav dvomim, da bi to dejansko naredili, temveč bi raje polnili proračunske luknje. Sicer pa bi bilo zanimivo, če boš morda lahko preveril, kdo upravlja parkirišče ob MB kliničnem centru … če ga zasebnik, potem je nekako še razumljivo (čeprav moralno sporno), da služi na račun bolnikov, če pa parkirišče upravlja občina (oziroma občinsko podjetje) potem visoke cene res niso poštene.

  Kar pa se tiče kosila v Sparu ne morem razumeti, kako to, da nisi že takoj na blagajni vprašal, zakaj ti zaračunavajo več, kot je bilo reklamirano. Če ti namreč jasno povejo, kakšna je akcija, potem pa ti na blagajni zaračunajo dvojno, bi se ti moral avtomatično v glavi oglasiti alarm in bi se moral takoj pozanimati, kaj je na stvari. Da pa plačaš, poješ in šele nato opozoriš, da je bilo nekaj narobe, je pač malce trapasto. Oprosti, ampak tako pač je, dokler ne plačaš si ti gospodar in je v bistvu vse odvisno od tebe, če boš sprejel ponudbo, če pa ti pogoji niso všeč, bi lahko hrano seveda tudi zavrnil. Ko pa si enkrat plačal si tudi sprejel pogoje prodaje in naknadno razburajanje je lahko zgolj lastno opravičilo, da si pristal na nekaj, kar nisi želel. In v bistvu smo tudi pri tem kosilu prišli do iste točke, kot pri mobilnem internetu, namreč da je pri raznih akcijah in ugodnih ponudbah vedno potrebno ohraniti trezno glavo in se natančno pozanimati, kaj dejansko dobiš in za kakšno ceno. Prodajalec pač prodaja svoje izdelke zato, da bi nekaj zaslužil, ne pa da bi te obvaroval pred lastno nepremišljenostjo in naivnostjo. Pred tem se lahko zavaruješ zgolj sam, tako da se primerno informiraš in sprejmeš samo tisto transakcijo, za katero veš, kaj plačaš in kaj dobiš.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kongresni trg štekam, ker je pač posameznikova odločitev, če bo tam parkiral. Pir kliničnem pa gre vendar za njune vožnje zaradi bolnika, ne za kaprico, pa še dolžine parkiranega časa ne določaš sam.

  Glede Špara, res se mi ni ljubilo nič tisti hip, ker sem bil zatopljen v druge zadeve, pa nisem bil sam, pa pač tak dan, da ni bilo časa za pizdenje. Še na koncu sem vprašal bolj za šalo. Tale zapis je pač zgolj zato, da sem povedal kake bedarije se grejo v Šparu, nič drugega. Ni bil konec sveta, je pa debilno.

 3. klemenix klemenix pravi:

  Ajej, glede Interspara in njihove menze se bi pa dalo govoriti ja. Še v nobeni od Intersparovih (sparovih) menz nisem bil zadovoljen, še najmanj pa s tisto, kjer največkrat jem (Interspar Vič). Tam namreč jem na bone recimo dvakrat tedensko, a zgolj zato, ker mi je blizu in zgolj takrat, ko nimam časa iti jesti kam drugam. Kot prvo bi rekel, da je hrana tam povsem istega okusa, pa lahko vzameš dunajski zrezek ali pa palačinke. Očitno se vse “cvre” na istem olju. Kot drugo sem opazil, da v večini pripravljajo stvari, ki jh lahko kupiš tudi v intersparovi trgovini v vrečkah, škatlah, ter nato neseš domov. Od krompirja do dunajskega zrezka. In hudirja, če pogledaš tako, je dosti ceneje, če zadeve kupiš v trgovini in si jih prirpviš doma. Okus pa isti. Kot tretje bi dejal, da so cene previsoke. Bon ali brez bona, ni važno. Glede na ponudbo previsoke.
  Sicer je pa hrana tam taka, da sem po dveh urah lahko spet pošteno lačen. To se mi ne zgodi, če grem jesti kam drugam. Vem, da gre za menzo, a dodal bi, da sem eno leto vsak dan jedel v Mercatorjevi menzi v Šiški in je bila hrana tam dosti boljša. Človek je celo dobil občutek, da kakšna stvar ni bila vržena iz vrečke v olje ampak dejansko tam pripravljena.
  No, nazaj k Sparu, njegovim menzam in k stvari, ki mi gre najbolj na živce. To je pa odnos do strank. Dostikrat se mi zgodi, da grem jest tik pred uro, ko se meza počasi zapira. Stojim tam v vrsti in si naročim nekaj, kar mi pač ustreza. Velikokrak kak dunajski zrezek. Kakorkoli, ura gre proti kocu, hrane pa še ogromno. A glej ga zlomka, vsaka prodajalka bo vedno, ampak res vedno pogledala, da ti da najmanjši možen kos. Nekoč mi je na krožnik usula kar lepo porcijo pečenega krompirja in ga nato začela stresati nazaj dol, ko je opazila, da je verjetno dala preveč. Ja hudirja, skoraj zadnja strank sem, oni pa škrtijo? Kolikor vem, gre vsa ta hrana, ki ostane v odpad. Oz. vsaj mogla bi iti. Kje je potem tukaj fora s šparanjem res ne vem.
  Da o solatiah seveda ne govorimo. Za malenkost prekoričačiš njihovo “mejo” in že plačaš dodatek k ceni. S tem, da vsaj za študenski bon potemtakem ne dobič praktično nič solate. Toliko, da malce umažeš krožnik, to je pa to. Ali pa dodaš kak € in mogoče lahko potem rečeš, da si zraven jedel tudi solato.

  Kakorkoli, Intersparova menza je največje sranje, kamor lahko gremo jesti. In veliko predraga glede na to, kaj ponuja. Kot sem rekel, če le ni res nujno grem raje jesti kam drugam. V dijaškem domu Vič npr. je hrana dosti cenejša in res dobra. Kiharji dejansko skuhajo, hrana je sveža, porcije odlične (+solate lahko vzameš kolikor hočeš).
  Dodal bi še, da sem prejšnji teden jedel v Atlantisu (kopališče). Kakorkoli, res sem bil lačen in niti nisem gledal na ceno. Naročil sem dnevno kosilo in se pustil presenetiti. Dobil sem veliko porcijo pečenega krompirja s piščancem, dobil navodilo, naj si vzamem še sladico (velik kos tortice) in da si lahko pripravim solato po želji. Torej vzel sem veliko porcijo pečenega krompirja s piščancem, si naložil veliko skledo solate,vzel kos tortice ter kozarec (brezplačne) vode. Za vse skupaj sem odštel 5€.
  Tam sem dokočno dobil potrdilo, da se bom Intersparove kuhinje skušal na široko izogibat.

 4. MATEj pravi:

  V Ljubljani je najdražji parking prav pri kliničnem centru. Da bi bil pa posebej drag ta novi na Kongresnem, pa ne bi rekel. Za uro ali dve parkinga je mnogo ceneje kot v zasebnih parking hišah, pa še na urbano je. Jaz sicer ponavadi v Lj. uporabljal onega v Tivoliju, ki je na urbano in je najcenejši.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Solate so nesramno drage, nimam pojma od kdaj se je to zgodilo, ampak se je.
  In strinjam se, da je doma ceneje. Daš 20 evrov in če si pameten lahko kuhaš cel teden povsem okej kosila.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !