Tušmobil internet je totalna katastrofa

22.03.2012 ob 02:13

Pred podpisom pogodbe so seveda obljubljali dobro storitev. Okej, vedel sem, da zadeva ne bo šibala kot Siolova optika, ampak da bodo tako hudi problemi, pa res nisem niti pomislil. Najprej opozorilo vsem, ki se boste odločali za to Tušmobil pizdarijo. Neomejen dostop za 19 evrov ne pomeni neomejenega dostopa, pomeni le 20GB lufta, potem pa znižanje hitrosti na minimum. O tem prodajalci seveda nimajo pojma, to moraš potuhtati sam in poklicati na tisoč koncev, da zveš resnico in dobiš vpogled v drobni tisk.

In potem ta njihov ključek priklopim v laptop. Okej, signal štima, saj sem v središču mesta. Če ne bi bil, bi lahko na Tušmobil pozabil, saj jim še telefon ne vleče tako kot bi moral, kaj šele prenosni internet. A kaj nuca signal, če prenos niha kot podivjan. Pa ne samo da niha, tudi na nulo skoči in se popolnoma ustavi. Tudi za nekaj minut, morda še dlje. To seveda onemogoča normalno brskanje po netu, saj se stran nenadoma prekine, ker se povezava ustavi in pade na nulo. Pokličem Tušmobilove telefoniste, ki težavo posredujejo tehnični službi, ki najprej preverja mojo lokacijo, nato pa pojasni, da je to pač logično, ker ima telefonija prednost in se delovanje zabaše, kar pomeni, da se internet ustavi in počaka dokler se telefonija ne sprosti dovolj.

Aha, logično, da za internet plačujem 19 evrov, zadeva pa dejansko vsak dan skozi ves dan pada na nulo in prekinja povezavo. Ej, ne me jebat s takimi, resno. Zakaj niste tega povedali, ko sem podpisal pogodbo. Zakaj niste rekli, dragi gospod, naš pofukan internet nenehno prekinja, pada na nulo in onemogoča normalno brskanje po spletu, toda če vas to ne moti, lahko z nami sklenete pogodbo.

Odsvetujem to pičkarijo, na polno, saj boste izgubili živce in laptop zalučali v steno.

 

46 komentarjev na “Tušmobil internet je totalna katastrofa”

 1. Rado Rado pravi:

  “Zakaj niste tega povedali, ko sem podpisal pogodbo”

  Tudi pri telefoniji isto Iztok. Z drobnim tiskom te držijo za jajca.
  Pri vseh pogodbah, ki jih podpišem v bodoče bom striktno prečrtal drobni tisk!

 2. tetris igre pravi:

  Se popolnoma strinjam. Imam njihov Brezmejni internet 24 ur, kjer plačaš 1 EUR za 24 ur uporabe. Ob nakupu sem se zavedal, da je slabša pokritost, da stvar dela samo ob redkih priložnostih ob polnem signalu, pa pač ne. K sreči tukaj ni pogodbe, je pa vseeno šlo nekaj evrčkov čez okno.

 3. spookymulder spookymulder pravi:

  Na žalost ni nič drugače pri drugih ponudnikih brezžičnega interneta, vsaj za Mobitel lahko rečem, da je povsem enako, torej da hitrost prenosa podatkov niha in včasih pade povsem na nulo zaradi povečanega telefonskega prometa. Enako je tudi pri Vipu na Hrvaškem, kjer sedaj vleče da je veselje, med poletno sezono, ko je veliko turistov in posledično velika uporaba telefonov, pa je delovanje interneta strahotno počasno.

  Je pa seveda na nek način logično, da ima telefon prednost pred internetom, saj bi si težko predstavljal, da bi npr. hotel poklicati rešilca, pa bi bila linija zasedena zaradi internetne preobremenjenosti omrežja. ;-)

  Kar pa se tiče omejitve prenosa podatkov do 20GB je prav tako enako tudi pri drugih operaterjih (mogoče je višina limita sicer malce drugačna) in tudi dvomim, da bi to pisalo zgolj v drobnem tisku pogodbe, temveč verjetno samo nisi prebral navodil, ki jih dobiš zraven modema. Sem prepričan, da tam piše, da po presegu limita hitrost prenosa podatkov pade na minimum. Poleg tega je to zelo lepo opisano tudi na spletni strani TušMobila pri ponudbi njihove internetne telefonije, tako da res ne vem, kako to, da si to spregledal. Se res nisi čisto nič pozanimal o ponudbi, preden si se odločil za nakup in podpis pogodbe? V današnjem času pač preprosto ne smeš nasesti čisto vsaki reklmi in takoj skočiti na (na prvi videz) najbolj ugodno ponudbo, temveč se je potrebno dobro informirati in prepričati, kaj dejansko kupuješ. Informacije so na voljo, potrebno jih je samo uporabiti. Je pa seveda tudi od trgovca odvisno, kako pošteno bo predstavil svojo ponudbo, vendar pričakovati, da bo trgovec izpostavljal slabe strani svoje ponudbe, je povsem iluzorno in naivno.

  Sicer pa je mobilni internet nadvse uporabna zadeva za običajno uporabo (email, brskanje po internetu), kljub omenjenim omejitvam, seveda pa je daleč od tega, da bi že lahko povsem nadomestil kabelski internet, sploh za uporabnike z več prenosa podatkov (nalaganje filmov, glasbe itd.).

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rado, o telefoniji še molčim, ker blog ne bi zdržal jeze in pihanja, pa ker mi ne glede na pizdarije določen paket še vedno najbolj paše od vseh operaterjev, ki so na trgu :)

  Spooky, nisem vedel, da tudi Mobitel tega ni bolje rešil. So pa dražji, dosti dražji od Tušmobila.
  Ne, ni logično, saj bi morali urediti tako, da to dvoje ne bi bilo povezano, če se že grejo tako ponudbo. Pri Tušmobilu bojda delajo na tem na dolgi rok.
  Take reči so napisane le na njihovi spletni strani, pa še tam moraš res res iskati, da najdeš. Kar je grozno je pa to, da teh cak tudi prodajalci na prodajnih mestih ne poznajo. Torej naj grem v trgovino in tam gledam spletno stran ali kaj. Menda bom najprej vprašal prodajalce, ki so za pultom. Ker jim nisem verjel, sem pa klical operaterje in so mi povedali kako je s tem. Cela štala. Torej kupec o paketih uči prodajalca. Ker oglaševanje je v stilu, da je vse brezmejno. V tem je finta, dragi prijatelj. Ne gre za to, da bi trgovec izpostavljal slabe strane, gre za to, da zna odgovoriti, ko ga vprašaš kaj dejansko pomeni brezmejni internet in ali so morda kake omejitve. Filmi in muska niso problem, pač naloži se čez noč, ko ti je vseeno za hitrost, mene matra ravno to, kar praviš, da je nadvse uporabno, saj ni, ker nenehno meče na nulo.

 5. celjan123 pravi:

  Ocitno je treba prebrati vse kar piše.

 6. celjan123 pravi:

  Tuš mobil je kr neki:D

 7. ajda ajda pravi:

  Ni samo pri tušmobilu problem, tudi mobitel in verjetno tudi za druge ponudnike velja. Moj prijatelj je imel takšno ponudbo pri mobitelu in je zgubil živce, ker je čakal na povezavo tudi po več kot 15 minut in večkrat prekinilo, tako da pogodbe za podaljšanje ni obnovil.

 8. stanka pravi:

  Dragi Gartner,

  spet si dokazal, da nimaš osnovnega pojma o stvareh, poleg vsega pa to še povsem nonšalantno obelodaniš.

  Povprečnemu uporabniku internetov je jasno, da mobilni internet pač ni fiksni. Če ti tega še nisi usvojil, se glede na ta podatek iz prve roke lahko kar sam uvrstiš na lestvico internetne oziroma tehnološke osveščenosti.

  Težko si je predstavljati, da si prav tako nonšalantno razkril, da ne zmoreš na spletni strani svojega omiljenega ponudnika storitev prebrati niti čisto osnovne spletne strani, ki govori o paketu, ki si ga izbral. Kadarkoli se seveda lahko na lastne oči prepričaš, da ni potrebno nikakršno iskanje, da ugotoviš, da je v veljavi načelo primerne uporabe. Pa menda ni od tako zagretega uporabnika interneta pričakovati, da pred sklenitvijo pogodbe ne bo niti skočil na splet pogledat, kaj bo dobil za svoj denar?

  Prav tako pa bi si lahko, če nisi škrt, vklopil tudi dodatni paket za dodaten zakup podatkov po porabljenih 20GB, o katerem informacij prav tako ni treba kopati v globočinah interneta, ampak so ti na voljo takoj pred nosom, če poskrolaš malo nižje.

  Poleg tega načelo primerne uporabe ni neka raketna znanost, ki si jo je izmislil Tušmobil z namenom, da živcira zahtevne uporabnike, kot si sam, ampak ga imajo v veljavi, kolikor vem, prav vsi slovenski ponudniki mobilnega interneta. Veš, če tega pravila ne bi bilo, bi še težje prišel na internet, nobeno omrežje ni vsemogočno. In mi, tvoji zvesti bralci, bi bili prikrajšani za prispevke na tvojem blogu, česar pa si seveda ne želimo.

  Poleg tega si sam poudaril, da si (verjetno pri polni zavesti) podpisal naročniško pogodbo. Tudi jaz ti lahko prinesem kaj za podpisat, če nikoli ne prebereš, kaj podpisuješ. V primeru, da te zanima – podpisal si, da se strinjaš s splošnimi pogoji poslovanja in cenikom, in s podpisom si tudi potrdil, da si z vsem tem seznanjen. Ne razumem torej, odkod vse to začudenje nad delovanjem, ki ne dosega tvojih visokih pričakovanj, ko pa v pogojih vendar piše, da ti ponudnik ni dolžan nuditi 100% brezhibnega delovanja 24/7. In kot so že ostali napisali, tvojih standardov verjetno ne bi dosegal noben slovenski ponudnik.

  To, da ti nekdo nečesa ni povedal, pa je najbolj enostaven izgovor praznoglavcev, ko se odločijo, da bodo čez nekaj udrihali kljub temu, da sploh ne vejo, za kaj gre.

  Res me žalosti, da je vedno več takih ljudi, kot si sam. In s tem, ko prav vsak po internetu lahko razkazuje svojo mentalno enostavnost, ljudje z nizkim nivojem razmišljanja s svojo glavo dobijo občutek, da je to normalno. Pa ni, dragi Gartner. Biti butast ni in ne bi smelo biti normalno.

  LP, Stanka

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Joj, koliko nepotrebnega nakladanja in pokroviteljskega bullshita. In ne, nisem dolžan pred nakupom prebirati spletnih strani. Če pridem na prodajno mesto, me mora tam čakati strokovno usposobljena oseba, ki mora imeti v malem prstu odgovore na osnovna vprašanja kupca, kar pomeni da tudi zavajati ne sme kupca z nakladanjem in lažmi. Isto velja za zaposlene na telefonskih informacijah firme. Če to ni jasno, bog pomagaj. Ko se izkaže da so bile informacije napačne in lažne, je odgovor, da je kao vse na internetu, totalen drek izgovor in poniževanje kupca. In kar je še bolj sramotno je to, da mora kupec poučiti prodajalca kaj dejansko pomeni ponujeni paket, saj prodajalec nima pojma in bluzi v prazno stvari, ki dejansko ne držijo.

  In ne, nisem totalni debil, ki ne bi vedel, da prenosni internet deluje slabše od fiksnega, toda nisem pa vedel, da to pomeni, da skozi ves dan dejansko deluje zelo slabo, nenehno meče ven in skorajda onemogoča, da človek normalno odpira nujne strani. Tega pa faking nisem nisem vedel in tudi dvomim, da je vedel kdorkoli.

  Je pa zanimivo, da internetno brskanje po mobitelu, ki je prav tako prenosni in ne fiksni, deluje vedno super, kar pomeni, da je izgovor, da je prenosni internet že sam po sebi zanič, drekasto privlečen za lase.

 10. Miloš pravi:

  Še moj komentar.
  Mislim, da sem bil, pri mobitelu 19 let. V paketu imamo 6 vezav za katere, sem plačeval cca 200 eur. Pri tušu , plačujem, od septembra dalje sedaj 120 eur mesečno. Na letni ravni je to točno 960 eur manj,kot pri mobitelu. Signal ,pri tušu je problem ,po mojih opažanjih na avtocesti ,ko preklaplja med repetitorji ,če pa ni signala ,ti pa preklopi na mobitelov repetitor. Prenos podatkov je pa pri obeh tak,tak je ,pa ni. In, ko zaključim imam raje, da malo signal nagaja,vendar imam konec leta 960 eur v žepu.
  LP

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Sicer tule ne govorimo o telefonskem signalu, ampak o prenosnem internetu, ampak vseeno, štekam kaj praviš in se strinjam. Zato sem tudi jaz menjal operaterja in kljub napakam in norenju mi prav Tušmobil ponuja najcenejši in najugodnejši paket za moje potrebe in navade.
  Glede avtoceste, med Celjem in Ljubljano signala zmanjka petkrat, kar je res porazno.
  Je pa zanimivo, da tega ne prizna noben prodajalec in delavec na telefonskih informacijah :)

 12. stanka pravi:

  Gartner, tale kupec se že sam zadosti ponižuje. Če bi te kdo namenoma še dodatno, bi bilo že zlobno.

  FYI, mobilni signal je en in isti za prenos podatkov preko telefona ali modema. In nihče ti ni rekel, da ti nikjer ne more zmanjkati signala. Nehaj lagat, no. Tudi brez dramatičnih efektov bomo preživel.

 13. Miloš pravi:

  Stanka! Seveda se ponižujem,najverjetneje si javni sektor.
  LP

 14. Maks pravi:

  Jaz osebno imam s Tušmobilom izredno slabe izkušnje. Pri njih sem naročil paket brez naročnine z dodatkom 1GB prenos podatkov za moj iPad v višini 5€/mesec. Na mesec sem porabil cca.100MB prenosa podatkov, podatke sem preverjal na njihovi “Tuš kabini” in na internem števcu prenosa podatkov. Vse je bilo ok, le konec meseca sem dobival namesto 5€, račun za 7,29€ -9,80€, ker naj bi prekoračil porabo 1GB prenosa podatkov. Po predlogu zaposlenega v poslovni enoti Tušmobil, sem napisal pritožbo in po dveh tednih prejel generičen odgovor v smislu “Ne, mi imamo drugačen podatek o porabi kot vi in upoštevali bomo našega.” Naslednji mesec, sem tik pred koncem obračunskega obdobja odšel v Tušmobil (za Kolosejem), zaposlenemu povedal za problem in ga prosil, da skupaj preveriva porabo za tekoči mesec. Po njihovi “Tuš kabini” je bila poraba 110MB in prav tako po internem števcu v iPad-u. Naslednji dan je bilo zaključeno obračunsko obdobje, kasneje po prejemu računa, me je spet skoraj kap, ker je na računu pisalo 7,80€. Pa kdo me to zafrkava sem si rekel in odšel na isto poslovno enoto Tušmobil, ker nimam časa in se mi ne da ponovno pisati pritožb. Tipa, ki sem mu pred dobrim tednom vse razložil in s katerim sva skupaj ugotovila, da je poraba dejansko 110MB, seveda ni bilo in ponovno sem se trudil razložiti vse skupaj nekomu drugemu, ta pa me je povabil, da enostavno naročim t.i. razčlenjen račun in za 1 € doplačila ugotovim zakaj je moja poraba na računu večja od tiste na njihovi “Tuš kabini” in na mojem števcu v iPadu kar za 10x in več. Takrat sem se odločil in rekel, ne hvala. Ni mi niti za 1 €, niti za preplačila, ki so mi jih zaračunavali, ampak samo za to, da ne dovolim, da se en kolektiv kretenov dela norca iz mene zaradi svoje nestrokovnosti in mi predlaga, da resetiram svoj iPad češ, da je verjetno z iPad-om kaj narobe, ker mi oni pošiljajo večje račune za njihov internet.

  Ta problem sem rešil enostavno tako, da sem naročniško razmerje pri Tušmobilu za 5€ prekinil in sklenil novega na Si.mobil-u za 9€. Razlika v kakovosti je ogromna, podpora uporabnikom je pri Si.mobil-u neprimerljivo prijaznejša, zagotovo pa precej inteligentnejša, pokritost z dostopom do hitrega interneta je precejšnja, cena in poraba pa je realna in enaka števcu pretoka podatkov v mojem iPad-u. Jaz lahko rečem le bežite od Tušmobila, kamorkoli že…

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Števec na mobile partnerju ni zanesljiv, tuškabina pa zamuja, kar je jebeno in te lahko pošteno zmede. Pa štejeta se ti download in upload, kar tudi kar konkretno pobira vse skupaj.
  Kaj vse so meni pisali kot odgovore na pritožbo glede telefona, pa raje ne bom govoril, saj je tu mač.
  Jaz drugih operaterjev nisem probal, zato ne morem nič reči, sem pa skoraj prepričan, da slabše ne more biti kot tule, ko še vedno zgubljam živce na polno.

 16. Ando pravi:

  Skratka, TUŠMOBIL ne! hvala lepa in nasvidenje. Smo v letu 2012 in ne 2001, in internet preko UMTSa oziroma preko 3G bi lahko bil zanesljiv če bi imeli zanesljivo in kvalitetno opremo, tako pa imajo top šit jajca za v države 3jega sveta. Tudi v drobnem tisku piše marsikaj, ampak glede na to kaj ti potem vse želijo zaračunat ko jim jebeš mater za njihove tretjerazredne pakete in storitve je najmanj jajc če lepo prekineš pogodbo in greš enostavno drugam, ker slabše kot je na tušmobiliu ni pri nobenem operaterju.

 17. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ej, sam res, če tehnoligija prenosnega interneta še ni dovolj dodelana, da bi omogočala normalno uporabo ne da bi uporabnik doživel živčni zlom, je bolje, da tega ni v ponudbi in da se s tem pač počaka še deset let. Jebat ga.

 18. alck pravi:

  Živijo Iztok kar si napisal se popolnoma 100% strinjam stabo samo žal sem to prebral prekasno in sm tudi jaz kupil to sranje.

 19. alck pravi:

  Aja pa še to ej Stanka al karkoli si že ma ne ga srat prosim.

 20. Abby pravi:

  Mah se strinjam.Tušmobil je definitivno za en drek.Mam ta jebeni Tušmobil,ker sem se odločila kupit samsung tab.Sicer pa jutri začnem uporabljal mobitel internet ker si bom dala sim kartico zamenjal.Pa mobitel internet čist dober dela.Pr tuš gledaš2 minutni video 10minut minimalno(če maš sploh tok živcev)Tko da Tušmobil-bullshit

 21. Jusito pravi:

  Še dobro da so ti zapisi stari več kot eno leto in kot drugo se mi zdi malce neokusno pisati o takšnih stvareh na ta način, ker je veliko napisanega narobe in so stvari zavajujoče in lahko uporabnika zbegajo. Veliko stvari je neresničnih in tušmobilovemu internetu ne manjka prav nič, ko sem izbiral ponudnika sam sem imel možnost izbire in tako hitrega prenosa podatkov mi nobeden drugi ni ponudil. Sedaj ga imam že skoraj dve leti in vse super dela in štima, tako ga vsakemu ki si želi hiter internet toplo priporočam!

 22. IZTOK GARTNER pravi:

  Če vse to, kar si zapisal, drži, potem pa si res skrajno nezahtevna stranka. Tudi prav.

 23. Zas pravi:

  Pa da še jaz ‘pristavim lonček’ – za moje potrebe sem z njihovim netom zaenkrat zadovoljna. Tud v poslovalnici so bili okej, korektno predstavili info. Predvsem mi je pa dosti bolj praktičen kot klasičen net. Ampak vsak ve najboljše kakšne so njegove potrebe.

 24. Doroteja pravi:

  Stanka,
  sigurno delaš v kakšni javni upravi ali pa celo pri samem Tušmobilu! v tem primeru — moje sožalje !

  Kaj se grejo ti Tušmobilovci je prava katastrofa.
  Tudi sama sem se pustila nasrat totalno!!!! Moja zgodba je podobna kot Iztokova, zato se ne bom ponavljala.

  da ponovimo osnove vsakega potrošnika :
  … prodajalec je v trgovini zato, da kupcu svetuje in pomaga in vse razloži po svojih najboljših močeh, ne pa da laže in zavaja kupca ! In to vse kar piše zgoraj Iztok so osnove in če prodajalec ne pozna osnov tega, kar prodaja, kaj hudiča sploh počne kot “svetovalec” ???

  TOREJ : TUŠMOBIL JE KUXXX ! LAŽEJO IN NAPIXXXXX LJUDI !!!!

 25. stufix pravi:

  Pa vi ste res eni moteni ljudje ce si malo razgledan clovek malo beres se pozanimas vsaj malo glede interneta bos takoj poazo da nedeluje tako ko si mislite. Prodajalcu ni treba razlagat vsega on ti bo valda povedo dobre lastnosti slabe pa prikril drugac nebi noben vzel tega njim se gre za prodajo ne za razlago kake slabosti ma njihov internet preden kaj kupis ali narocis se pozanimaj vsaj malo sam. Ne pa da jocete pol ko je prepozno so pac vas nategnili sami ste si krivi za mene ste najbolsi kupci in najivni kupci taksne kot ste vi da kopujete kr nekaj na pamet so najbolsi in od njih se sluzi…

 26. Martin pravi:

  Jaz sen jih pa zjebo, ker jim še danes nisem plačal :)

 27. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Martin, da ne bodo oni tebe zajebali in se ti vsedli na račun z lepimi obrestmi :)

  Stufix, tvoj komentar je en velik bullshit. In ne seri, da prodajalcu ni treba razlagat. Treba mu, še posebej, če ga stranka natančno sprašuje kako pa kaj. In prodajalec se nima pravice lagat kupcu v faco. Saj nismo na tržnici, jebemti no, kaj nabijaš take bedarije.

 28. Mick pravi:

  Iztok (f’in) Gartner, hvala za ta zapis in komentarje. Skoraj sem kupil to zadevo, pa sem naredil to, česar ti nisi. Torej prebrskal net. In raje ne bom kupil.

  Pa ful mi je všeč tvoj “jezen sem kot stekel pes” slog pisanja. Upam da je samo slog in način za ventiliranje, ne pa resnična jeza (to bi bilo škodljivo).

  Pa en sredinski prst za stanko, ne glede na to, kje dela in kaj dela :-)

 29. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ventil, ventil, seveda tam, kjer je potrebno :)

 30. Dare pravi:

  Kupil,aktiviral v Kranjski Gori (Čičare), delovalo brezhibno in hitro (preko Wifi 3G modema ).
  lp

 31. IZTOK faking GARTNER » Tušmobil ga serje pravi:

  [...] ga serje 27.06.2013 Da sem imel hude težave z njihovim internetom, sem že tarnal. Da se bo nekaj podobnega začelo dogajati tudi s telefonijo, pa si res nisem [...]

 32. Marjan pravi:

  Imam Tušmobil internet štiri mesece. Hitrost res ni nek presežek, saj sem doma navajen na T2 20/2 oziroma pri starših optika 100/10. Testiral sem ga v Cerknici in na različnih koncih Ljubljane, oziroma njeni okolici (Brezovica, Vrhnika, Sostro). Deloval je povsod, ampak nikoli s polnim signalom (večinoma dve do tri črtice). Ja res, uporaben je bolj za osnovno rabo, vendar se mi ni nikoli tako sesuval, kot nekaterim tu gor.

 33. Joks pravi:

  Enako kot pravi Marjan, tušmobil internet/na dan imam sedaj že,ah več kot dve leti zagotovo, usb priključek je na podaljšku lepo pri oknu na kljuki,imam hspa signal ponavad okol 25%, čez celoten dan deluje odlično,pa tudi nisem niti blizu mesta doma (sv.jurij ob ščavnici). Prenos je super, serijo mi recimo vleče s tam okol 350 kbs ali manj,vendar s sejalci vedno okol 280 minimum. Tudi brskanje po spletu brez problema,dokler seveda ne zmanjka porabe za tisti dan in je hitrost omejena. Če hitrost ni omejena je superca. Z enim usbjem sva pa celo povezana oba z bratom, torej vsak svoj pc in sploh ni problema. Vsekakor ni tole top roba, ampak če druga ni (optike) potem je dobrodošlo in odkar je doma, je moje življenje dosti lažje ;)

 34. Miran pravi:

  Verjetno imate vsi po malem prav; malo pa nakladate.Jaz imam AMIS telefonski INTERNET že nekaj let.Glej hudiča: do lanskega leta so prenosi videa delovali TIP-TOP. Letos se pa zatika in ga kenja, da bi včasih najraje znorel. Mislim, da je problem v tem, da plačujem isti paket že od vsega začetnega priklopa. Seveda pa pri AMISU in TELEKOMU tega ne priznajo… No, morda imajo prav: 30€/mesec pa ja ni noben denar…

 35. Marko pravi:

  Pozdravljeni,

  ker tudi sam v prihodnje nameravam prestopiti k drugemu operaterju (trenutno sem na Simobilu), me zanima, kako pa je s pokritostjo signala. Pregledal sem se preglednice/razpredelnice/tabele/slike/atlase pokritosti. Tokrat sprašujem po vaših izkušnjah. Glede na to, da je Tušev paket Najbližji 1500 izredno ugoden + soliden telefon lahko izbereš, se mi zdi, da je pravi čas za prestop. :) Dejstvo je, da Simobil izredno počasi ‘updejta’ svojo zbirko telefonov. Na Mobitelu pa so paketi enostavno predragi, glede na to kaj vsebujejo.

  Hvala za vaše odgovore, Lp

 36. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Paket je menda res najbolj ugoden še vedno (ampak a nima Simobil zdaj neko hudo neomejeno ponudbo za soliden denar?), ampak od vseh operaterjev še vedno najbolj meče ven signal. Jaz sem imel Mobitel, Simobil in Tušmobil in največ težav imam glede signala prav z njimi. Ista lokacija, mobitel in simobil deluje super, Tušmobil meče ven in prekinja.

 37. Marko pravi:

  Pozdravljen,

  kateri paket pa imaš v mislih, ko si že omenil SiMobil? Načeloma je prav tukaj težava/dilema- slab signal Tuša, odlični telefoni(htc one mini) – dober signal simobila, “slabši aparati”. Trenutno sem na simobilu, še stari paket Orto 22€/mesec(neskončno sms/klici znotraj, 2300Mb podatkov).
  V primeru, da bi imeli ta aparat pri simobilu, sploh ne bi bilo težave. :) Bi takoj podaljšal. Sem povprašal in ga niti ne nameravajo uvrstiti v njihovo ponudbo.

  Nikakor pa ne bi rad, da bi imel cel čas težave z omrežjem, ker bi jih tako imel potem 2 leti. :) Razen če plačam penale in prekinem pogodbo.

  Težka odločitev.

  lep dan

 38. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ne vem točno, vem pa da je nek Simobil paket zdaj za okoli 30 ali nekaj takega, ki ima vse neomejeno. Mobitel ima za 21 nekaj podobnega. Tušmobil pa za 15 tisti, ko je vsega 1500.
  Jaz bi dal na tvojem mestu prednost signalu ne telefonu.

 39. jaka pravi:

  Tusmobil je se vedno za en drek! Zivim v Ljubljani in pokritost tukaj ziher ni problem. Problem je pa v tem, da internet vecinona casa deluje tako izredno pocaso, da je enostavno sramotno in popolnoma neuporabno. Neuporabno niti za email preveriti!
  Ko sem prvic prekloipil je celo deloval vredu, celo preseneteljivo dobro, sam kaj ko je bilo to samo enkrat. Od takrat naprej imam ob uporabi tega paketa glavobol.
  To, da prenosa podatkov ne vodijo tocno in nimas kje preveriti stanja je SRAMOTA! Sej uradno je mozno, sam NE DELUJE!

  Stanka ti si pa ocitno od Tusmobila, k drugace ne vem kako bi lahko pisala take gluposti. Trgovec je na vprasanja dolzan odgovoriti iskreno. Ce jih ne postavis je to tvoj problem. Lazi so nesprejemljive.

  Vsem iskreno priporocam, da se mobilenga interneta pri Tusmobilu izogibajo. NE vem ali je drugje boljse, slabse pa sigurno ne more biti!

  Nekaj plozate o drzavh tretjega sveta! Tm je net boljse deluje! Govorim seveda o glavnem mestu. Tusmobil je sramota, ki nas uvrsca za tretji svet!

  Da ne govorim o programski opremi. Jao, kak poden!

  BTW nisem pricakoval veliko. Da lahko preverim mail, da lahko obcasno uporabim chat in prebrskam nekaj spletnih strani. PA ocitno je bilo se to prevec.

 40. Iztok pravi:

  Res je ena navadna jeba TUŠ internet ne me jebat.Dokler dela dela ko pa ne pokličeš na 070 700 700 in ti jebeni telefonist reče,da imajo klici prednost pred prenosom podatkov.Od koga potem živijo od nas kretenov,ki smo jim verjeli,da bo internet delal.Ob 21 uri zvečer v nedeljo seveda imajo toliko klicev,da se pregrevajo bazne postaje ne me jebat moj pretok je Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
  izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 1.30Mb/s
  izvajam 10s download test (v smeri k vam) 52.98kb/s

  Pol naj pa še kdo reče vzemi TUŠ nikdar več pokvarjenci

 41. žigažaga pravi:

  drek od dreka polom drek sranje itd tus mobil

 42. David pravi:

  Lahko napišeš zakaj?

 43. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Saj ni neke posebne filozofije. Signal mu verjetno jebe na polno, 3G tudi, internet na ključek še bolj in še kaj se najde. Kot vedno.

 44. Deyo pravi:

  L.p
  V soboto 27.06.2015 sem kupil v trgovini Tus Brezmejni internet oz.(sim) 1$=24h..
  Sim sem vstavil v modem Huawei ter je bila sim blokirana nova (SIM)…Klicem vsak dan Center za pomoc narocnikom in mi recejo da bo urejeno..Se danes mi niso uredili.
  Tako da odsvetujem Tusmobile ker zavajajo narod oz. se delajo norca iz ljudi…

 45. obupani TUŠ uporabnik pravi:

  Tušov mobilni internet – fiksna katastrofa!!!!

  Super ponudba: en evro za en dan interneta. Vstaviš modem in … zadeva teče. No, včasih super, včasih ne. Tušev signal je pogosto bolehen.

  To še ni najhujše.

  Kartica, ki sem jo kupil v Tuševi trgovini, je potekla že pred nakupom.
  Reklamacija v TUŠ centru: po nekaj dnevih so mi dali novo kartico.
  Ups… ne dela… v eni minuti mi je požrla 5 predplačniških evrov. Kako?
  Tuš center. Ja, pač smo se zmotili in vam dali kartico za mobitel.
  Okej. Dobro. Kadj bo internet deloval, ta mesec ga nujno potrebujem.
  Počasi. Mi ne slišimo dobro. Naši svetovalci se lahko pogovarjajo in obljubljajo, vendar odločiti ne morejo,. Dopisi. V nekaj dneh bo odgovor… Ni ga. Kako ne? Še enkrat bodo poslali. Telefonski svetovalci. Pogovor. Učinek? Drugič še enkrat poskusi… En mesec mimo. Nihče nič ne more. Vozijo me od enega do drugega obupa. 150 km prevoženih zaradi obiskov TUŠ centrov.
  Nemoč. Obup. Kako je to mogoče? Saj že če dela, internet ne dela prav. Počutim se tako, kot da bi internet kupil na bazarju, od prevaranta, ki je gluh, slep in ne tipa, če storitev ne deluje.
  Dobro. Spšet še en poskus. Bo poslal pismo tistim, ki odločajo. Bo polkilal. Ne počliče.
  Ga pokličem nazaj. Ne ve, za kaj gre. Pojma nima. Nič ni poslal. Še enkrat. Tokrat bo res poslal…


  Ljudje, gflejte, to je sredina zgodbe. Ne da se mi vsega pisati.

  Bistvo: če lahko, se TuŠ internetui izognite na daleč.

 46. ModniMacek pravi:

  Pozdravljen obupan uporabnik. Ker priblizno razumem tvojo stisko ti bom dal nekaj nasvetov.

  Sam sem delal za Voljatel, ki ga je kasneje kupil TušTelekom (najprej trzil internet; ADSL in nekaj kabelskih uporabnikov EVJ elektroproma), kasneje sem bil prica nastanku Tus mobila(ki je kasneje nadomestil tudi Tus Telekom, pac birokratske fore) in mobilnih storitev, sam sicer nisem imel nikoli veze z mobilno telefonijo in mobilnimii uporabniki, ampak vem princip delovanja klicnega centra, oz. firme v celoti.

  Verjemi, na zacetku je bilo sele grozno, ko je bilo vse v povojih, kaksno je stanje sedaj (ze 5 let nisem vec tam) ne vem, ampak si predstavljam, da se vedno ni boljse.

  NASVET: Vse kar si tukaj napisal, za odtenek bolj artikulirano objavi na kaksnih bolj z mobilno telefonijo povezanih forumih, slo-tech ali kaj podobnega (tudi tu tezko svetujem, ker kot receno nisem vpet v mobilno telefonijo), ko bos to objavil na teh raznih forumih, poslji elektronsko sporocilo na info@tusmobil.si, in pripni vse povezave do objav, ki jih bos naredil na teh forumih. Tisti, ki pisno komunicirajo imajo (vsaj imeli so) navodila, da poleg spremljanja mailov na info@ spremljajo forume in tudi tam odgovarjajo nezadovoljnim uporabnikom in “amortizirajo” potencialno škodo. Slabe reklame ne zeli nihce, ni veliko ampak poskusis lahko, morda se podvizajo.

  Druga taktika pa je, da si preprosto “TEČEN”, klici vsak dan, veckrat na dan, ne bodi nesramen, samo prijazno sprasuj, ce se je kaj spremenilo, kje je zadeva, in verjemi, da ko boš šel vsem v klicnem centru že konkretno na zivce, se bo nekdo osebno zavzel, da se te čimprej “rešijo”, torej, da bo rešen problem, na zadovoljstvo obeh strani.

  Tuš mobil je precej na horuk zadeva, ki navzven izgleda veliko bolje kot dejansko je. Vazen jim je edinole denar, pa sej tudi ostali ponudniki ne odstopajo, so pa v vecini primerov dosti bolj profesionalni.

  Veliko srece.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !