Slovenski poslušalci rapa so včasih res totalni idioti

16.03.2012 ob 16:44

Ej, tole kar se zdaj dogaja okoli novega komada Challeta Salleta, ki je na YouTubeu v petih dneh nabral že več kot 600 tisoč ogledov, kar je cifra, o kateri lahko večkrat sanjajo tudi svetovne zvezde, je nov dokaz kako zabit je folk, ki pri nas posluša rap. Salle v komadu namreč rapa o tem, da je najboljši, najbolj kul, da je gangsta, da je nad vsemi, da ima na tisoče punc, pač tipične kul fore takih komadov, v špuri Icea Cubea, Icea Tja in še koga, ki že sto leta dela tako musko in fura tak frajerski stil. Ampak slovenski folk tega noče pa noče štekati. Slovenski folk ima v glavi, da slovenski raper ne sme repati o rečeh, ki niso resnične, se pravi, da ne sme reči, da je boljši od Wu Tang Clanov, ker v resnici ni. Fak no, pa kaj je z mularijo, ki posluša rap. Pa kdaj bo jasno, da je to pač zajebancija, pač en tak komad, kjer se glasbenik pač prepucava, uživa in zeza in je naredil frajerski komad za v avto, da fukne šajbe v luft. Da poslušalec začuti power, da ga dvigne na noge, da zamiga z glavo in se pač počuti frajersko. Zakaj pri nas tega folk noče štekati, jebemti. Zakaj pri nas folk začne iz takega komada delati popolnoma zgrešeno pizdarijo, iz glasbenika, ki je komad naredil, pa totalno idiotsko razmišljanje in kritiko.

Od kje ideja, da lahko slovenski raper rapa samo o trenutnem socialnem stanju v Sloveniji? Od kje ideja, da se tudi slovenski raper ne sme zajebavati v svojih komadih? Od kje ideja, da slovenski raper ne sme delati power gangsta komadov, ampak le zatežene družbeno osveščene rimarije? Od kje vse te totalno debilne ideje, pizda no. Ko kak slovenski raper naredi gangsta komad, slovenski folk popidzi in se začne obnašati kot totalni idiot. Slovenski folk ne šteka kaj je gangsta rap. Slovenski folk ne šteka razlike med gangsta rap komadom in pravim kriminalcem. Slovenski folk ne šteka zajebancije in frajerizma v hip hopu. Slovenski folk je, kar se rapa tiče, včasih res totalno zabit. Slovenski folk od slovenskega raperja pričakuje, da je zatežen, da filozofira, da nas osvešča in tako dalje. Če tega slovenski raper ne počne, ga slovenski folk ne šteka in začne pribijati tako stupidne komentarje, da mi gre na bruhanje.

Jebat ga, slovenski folk tudi od raperjev pričakuje, da so zateženi. Če kdo slučajno naredi power komad za nabijanje v avtu, je pač tarča dreka debilov, ki ne štekajo rapa.

YouTube slika preogleda
 

89 komentarjev na “Slovenski poslušalci rapa so včasih res totalni idioti”

 1. Peter pravi:

  Nisem privrženec repa, tudi Challe se mi ne zdi nič posebnega. Mu pa čestitam za te številke.

 2. Toti pravi:

  haha what

 3. Fissico pravi:

  Se strinjam, totalni idiot je slovenski narod, če ne sprejme takega rapa kot osvežitve na sceni. Dejstvo je, da že skoraj 700 tisoč ogledov v zelo kratkem času pove vse o priljubljenosti tega komada in tisti, ki pravi, da Challe Salle ni v tem trenutku prava uspešnica v Sloveniji in širše je res totalni idiot.

 4. Hell six six six pravi:

  Se popolnoma strinjam Fissico. Do dandanes mi je bil rap beden, ampak s to pesmijo se zavihtel na vrh lestvic mojih najprijljublenejših pesmi. Že dneve si ga poženem vsaj enkrat na uro, da mi popestri lajf! Končno nekaj, ki ni zamorjeno in je dobesedno poživljajoče!

  Ćalle CAR!!! Kar tako naprej!!!

 5. zarafustra pravi:

  v slovenski filozofski stranki ocenjujemo, da je to najboljši slovenski komad vseh časov

 6. Jay pravi:

  Challe kralj vseh kraljev
  to je to

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  M3njalničarji, dovolj bo kvazi zajebancije. Tole ni vaša greznica, tole je resen zapis o temi, nad katero bi se bilo vredno zamisliti. Mi je pa logično, da se drugega kot zezati ne boste znali, saj vam sploh ni jasno kaj sem zapisal zgoraj.

 8. zarafustra pravi:

  ampak 600.000 ogledov priča o kvaliteti

  ljudje so vendar ponoreli za tem komadom

  v ameriki bi mu založniki že ponujali milijonske pogodbe

 9. Angel B pravi:

  Prebral sem resen zapis in se bom sedaj zamislil.

  Hvala Iztok.

 10. modelcek pravi:

  ma dej ne nabijaj
  ta komad je drek od dreka in ni r od rapa in kako lahko govori, da ma več talenta kot WTC, a dosedaj ga ni pokazal niti malo v vsej svoji karieri

  iztok nehi pisat take pa si pršpari mal bruk

  lep dan še naprej

 11. Frank pravi:

  Challe > Rap

 12. Angel B pravi:

  Zamišljo zamišljo zamišljo … zdaj me pa glava boli.

 13. toto pravi:

  http://www.youtube.com/watch?v=aPDqjIL9Pas&feature=player_embedded

 14. Yovan pravi:

  Gartner, od kdaj pa ‘ogledi’ pričajo o kvaliteti? To bi ti moral najbolj vedeti, da ni res, ko zagovarjaš ‘odličnost’ svojega brata, model pa ima mogoče 100 poslušalcev.

 15. bainit pravi:

  <<< M3njalničarji, dovolj bo kvazi zajebancije. Tole ni vaša greznica, tole je resen zapis o temi, nad katero bi se bilo vredno zamisliti. Mi je pa logično, da se drugega kot zezati ne boste znali, saj vam sploh ni jasno kaj sem zapisal zgoraj.

  heaters gonna heat

 16. Fissico pravi:

  Da, mn3njalničarji. Dovolj bo kvazi zajebancije. Verjetno vemo, da je ta rap resna stvar, kakor tudi resen blog, ki ga kolega Iztok Gartner vestno sestavlja že zelo lep čas. Sploh pa 700.000 ogledov ne more biti nikakor drugače pridobljenih kot le s strani oboževalcev in, seveda, tam kjer so oboževalci, morajo biti pač tudi tisti, ki jim gredo take stvari “na živce”. Ampak reklama je reklama in dejstvo je, da je Challe Salle zadnje dni največji hit balkana.

 17. Angel B pravi:

  [quote]Mi je pa logično, da se drugega kot zezati ne boste znali, [b]saj vam sploh ni jasno kaj sem zapisal zgoraj.[/b][/quote]

  Nam ni jasno? A je tebi jasno, kaj si sploh hotel povedat? IMO ne!

 18. Tierhi pravi:

  AK47 prva bojna linija, FUCK YEAH

 19. Pekel999 pravi:

  Strinjam se s kolgom Fissicom, dodal pa bi še to, da je video zelo popularen tudi izven Slovenije, predvsem na Nizozemskem, čeprav besedilo ni bilo prevedeno. To nesporno priča o njegovi glasbeni kvaliteti, brvo Challe Salle!

 20. ppp pravi:

  Še dobr, da nas Iztok razsvetljuje. Če sodimo po številu ogledov tisti Bolgarski Without You nima konkurence.

  Priznam pa da svaka čast, da nekomu uspe tak preboj iz take množice in dobi toliko ogledov, očitno ima tisto nekaj več od drugih. Kar tako naprej, še več takih rabimo.

 21. Anglist pravi:

  Ko že misliš da v poplavi obupne slovenske glasbe ne gre nižje, se najde ta osebek. Mislim, sploh omenit v istem stavku Ice Cube-a (iz 90-ih let domnevam dokler ni postal televizijska kurba) in tega Charlie Chaplina in potem še obtožit kogarkoli slabega okusa, je pa res ali priprava na 1.april ali pa bi ti moral razmislit o tem kaj je flow, kadenca, rapanje na beat in povrhu še popolnoma obupen tekst tipa, ki je malo preveč gledal Čorčipa, ki je vsaj nekaj nivojev nad tem, pa že on je slab da glava peče.

  Ni problema če ti je komad vredu, ampak bluziš. To je drek od začetka do konca. Rapperji ne rabijo bit “zateženi”, ampak nek higienski minimum pa mora bit. Ta tip je samo za v školjko…

 22. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Otroke zgoraj ne bom komentiral, tebi Anglist pa rečem, da je komad znotraj konteksta tega kar je hotel biti vrhunski. Kdor tega ne šteka pač ne šteka, jebat ga.

  Ice Cube ima tudi zadnja leta tako hude albume, da glava peče in je še vedno eden najboljših raperjev vseh časov. Kaj počne ko ne rapa, mi je vseeno.

  Je pa ta zapis tudi na splošno narejen in ne le o Salletu. Ista reakcija je na kateregakoli, ki se loti takega stila komada. Ker slovenski raper po mnenju slovenskih poslušalcev takih komadov pač ne sme delati, saj dobijo takoj idejo, da se preserava in ven meče in čveka o rečeh, ki niso resnične. To je tako omejeno in glupo, da res ne morem verjeti. In ker jim tak stil komada ni kul, začnejo pisati še, da je flow slab, da je muska slaba, da je tekst zanič, da je spot zanič, da je vse na mizerni stopnji, pa je že na sto kilometrov jasno, da vse štima, da je jebeno kul, da ima power, da ima dobre fore, ampak seveda je treba štekati kaj je sploh namen takega komada.

  Vsi tile zgornji pajaci pa moje mnenje samo še potrjujejo. M3njalnik pač, kaj pa je drugega od njih za pričakovati. Otroci kot vedno. Kot ovce prepričani v svoj prav in brez razmisleka o tem kako zelo bedasti so s temi forami.

  Sicer pa se Salle ne obremenjuje s tem drekom. On piči sto na uro, dela kul musko, snema kul spote, je všeč mnogim in raztura dalje. Vsi tile mulci spodaj pa so pač le člani nekega foruma, ki niso v lajfu naredili čisto nič. Jebat ga, eni delajo, drugi pa le šinfajo. Nič novega.

 23. spookymulder spookymulder pravi:

  Moram pošteno priznati, da o rapu ne vem prav dosti več od mainstreama, ker to preprosto ni moja glasba, ki bi jo z užitkom poslušal in zato sem sedaj tudi prvič izvedel za eksistenco Challeta Salleta (pa čeprav vidim, da je Iztok o njem nekoč že pisal, vendar mi zapisi o rapu očitno padejo na slepo pego ;-) ).

  Vseeno moram reči, da mi je omenjeni komad glasbeno gledano čisto OK, ker gre muzika dobro v uho, ima dober beat in tudi rime dobro padejo na podlago, pa tudi video je iz vizualnega aspekta dovolj zanimiv in razgiban. Zato se ne čudim, da ima video toliko ogledov.

  Druga plat pa je seveda vsebina, ki je vsaj meni (in očitno tudi mnogim drugim) skrajno odbijajoča. Ne pravim, da mora imeti vsak rap socialno ali družbeno kritično vsebino, vendar je tole točno tisto, kar me (vsebinsko) pri rapu najbolj odbija: pozerstvo, ki meji na nadutost, nerealno preseravanje z orožjem in poveličevanje nasilja, nastopaško kopiranje ameriške miselnosti in kulture, ki nima blage veze z življenjem pri nas … skratka, vse tisto, kar ta video poveličuje in oglašuje kot kul, se meni osebno zdi povsem trapasto, ponarejeno (fake) in nepomembno, zato mi vsebinsko gledano ta komad ne da čisto nič, kvečjemu me razjezi, kakšnim lažnim idealom sledi (sodobna) mladina.

  Tako da vsaj zase lahko rečem, da mi je glasba dobra, vsebina pa porazna. Vendar kot rečeno, to je zgolj mnenje nekoga, ki o rapu nima kaj dosti pojma.

 24. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ampak Spooky, namen tega komada je ravno v tem, da je pozerski, nadut, preserantski in egotripaški, saj je tipični gangsta rap stil, torej komad, ki ga daš v player, nabiješ do konca, razfukaš šajbe v avtu in se tudi sam počutiš kot največji preserant na svetu. To je Salletu uspelo vrhunsko in to je poanta.

 25. cheyenne pravi:

  sicer ne vem zakaj gre challe ostalim na kurac, ampak meni osebno gre v nos ta njegov attitude, ki je po pravici povedano bolj smešen kot nadležen! tudi jst sm z vrhnike (mislim da ji saša v intervjujih pravi “geto”), in mi je smešno po eni strani v spotih gledati naduvanca ki paradira z orožjem in imitira al pacina, po drugi strani pa smrkavca, ki živi pri mami in se krega z njo, ker mu ta noče posoditi avta! xD

 26. spookymulder spookymulder pravi:

  Točno tako in ravno to se meni zdi povsem neumno, infantilno in totalno ne-kul, kot tudi ne razumem ljudi, ki bi se radi počutili kot preseranti (KZH?!?). V čem je poanta tega, da bi se rad počutil kot bedak, ki ga nihče ne spoštuje? Morda strah, da si predstavljaš, kako se te ljudje bojijo, ali kaj? Zares ne štekam!?!

 27. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Spooky, enkrat si mi pravil, da so neki mulci proti tvojem avtu metali neka jajca ali kaj že :)
  No, če bi imel v avtu ta komad, bi dobil filing, da si jebeno kul in bi iz predala potegnil pištolo in mulce ustrelil v riti in kolena ter se odpeljal dalje :)
  Ali pa jim stisnil fakerja in enemu peljal čez nogo, za gušt in vzgojni ukrep, če ne druzga :)
  No, ta komad bi ti dal tak filing :)

  Cheyenne, so faking what, od kje ideja, da mora nekdo, ki naredi gangsta rap komad, imeti doma pištolo in matko ustrelit v nogo, če teži, fak no :)
  Tudi Ice Cube je gangsta raper, pa se v prostem času po travi podi z otroci. In kaj zdaj.
  Ice T pa snema family reality show Ice Loves Coco in se ima še vedno za najbolj zajebanega raperja ever.
  Dajmo že ločit musko od lajfa no, jebemti. Pa lajf od lika, ki ga glumiš v spotu.
  A mora tudi Pacino v privatnem lajfu streljati kot v Brazgotincu ali je lahko navaden možakar, ki objema mlado punco in se zahvaljuje, ko dobi kak zlati globus. Kaj tu ni jasno, jebemti no :)

 28. spookymulder spookymulder pravi:

  No, potem pa še srečen, da tega (in podobnih) komadov ne poslušam, ker se mi vse to, kar si naštel, zdi povsem idiotsko, od streljanja s pištolo, do stiskanja fakerja in peljanja čez nogo. Po eni strani zato, ker bi se s tem spustil na infantilni nivo kretenov, ki so mi težili, po drugi strani pa seveda zato, ker tega dejansko ne bi nikoli storil, tudi če bi milijonkrat poslušal ta komad in bi bil zato tudi tak občutek zgolj zaradi nekega komada povsem zlagan in trapast.

  Ne potrebujem nekih nerealnih občutkov, za katere vem, da jih ne bi nikoli udejanjil in ki jih dejansko ne bi storila večina kolikor toliko prisebnih ljudi.

  Je pa verjetno res, da take komade ljudje poslušajo, ko so jezni, morda na neumnosti drugih ljudi, morda sami nase ali na svoje življenje, kakorkoli že, dejansko je to tudi nek pokazatelj naše družbe, koliko frustracij in letentnega besa se skriva v ljudeh, vendar smo postali preveč apatični in pasivni, tako da se nam ne da, oziroma sploh ne znamo več konstruktivno ukrepati, da bi se nekaj spremenilo na bolje, temveč se zadovoljimo že z bežnim in lažnim občutkom egotripa in posledično tolažbo, da je bilo s tem pravici zadoščeno, čeprav dejansko nismo storili ničesar.

 29. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Spooky, ne filozofiraj in ga malo zabengaj na Salletov komad :)

 30. spookymulder spookymulder pravi:

  Na žalost ne morem, ker mi je Salletov AK-47 povzročil hud kompleks … sam premorem namreč samo pištolico na vodo, kar bi kakšen psiholog verjetno lahko interpretiral, da mi v hlačah manjka kakšen cm :D … čakaj, čakaj, ali pa je morda ravno obratno – večja in bolj nevarna pokalica v rokah, kot kompenzacija za slabo orožje tam spodaj … :-) … zdej bom pa raje tiho, da mi Salletova tolpa res ne naredi kakšnega “mimo-voza” (drive-by) in tokrat ne samo z vodnimi baloni, kot sem v (sicer od Zokija obljubljeno najlepši) Ljubljani že imel čast doživeti. :D

 31. TheAnnoying pravi:

  Tud gangsta komad mora bit na določenem nivoju, da je kul. Tale pač ni, in če ne najdeš drugega argumenta, da je dober, kot da je gangsta in so tisti, ki ga ne marajo otroci oz. bluzijo, potem je jasno.

 32. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ne samo, da ste pobje iz M3nalnika gluhi, očitno ste tudi slepi.
  Še enkrat, komad ni dober samo zato, ker je gangsta, komad je dober, ker je v kontekstu tega, kar je hotel biti, točno to kar je treba, se pravi, da ima vse prvine gangsta rapa in to dobro narejene. Moje mnenje, ni panike, če se ne strinjaš. Panika je, da je tebi/vam slab samo zato, ker je gangsta. V tem je keč cele zadeve. In če ne štekate for gangsta rapa, je to vaš problem. Le butasto je, da vam zaradi tega, ker tega ne štekate, ta komad ni dober ampak najslabši ever. To je cela zgodba dreka slovenskih poslušalcev rapa.

 33. TheAnnoying pravi:

  1. Nisem in nikoli nisem bil z M3njalnika.
  2. Že sam naslov pove, da očitno je panika, da meni in mnogim drugim ta komad ni všeč.
  3. Ni mi slab zato ker je gangsta. Sicer na splošno ne maram rapa, ampak kljub temu se najde kakšna pesem (lahko je gangsta, ali pa tudi ne) ki mi je všeč. Tale je pač podpovprečna.

 34. Bomba pravi:

  Nehi ves čas omenjat Mn3njalnik, ker nismo skupaj krav pasli, a ti je to jasno? Malo spoštovanja pokaži, potem pa te bo morda kdo resno vzel.

 35. Huckleberry Finn pravi:

  Torej, če razumem pravilno, se moraš z Iztokom strinjati, drugače si budala?

  Kar g. Gartner misli in pove je edino primerno in zveličavno! Tako je in drugače ne more biti!

  Ker štikelc je točno to, kar je želel biti. V okviru 7 spremenljivk je padel točno na vrednost limite. Odlično načrtovano in še veliko bolje izpeljano in predstavljeno. Deluje, kot bi avtor(ji) imeli že 30 let izkušenj in točno vedo, kako se stvarem streže. Torej lahko pričakujem še večje in še boljše stvari od mladega talentiranega rimopisca. Karkoli manj od tega ni niti pod razno mogoče. Nalednji štikelc bo garant presegel milijon ogledov!

  Ali pač?

  PS: Ne, štikelc ni najslabši ever. V tej kategoriji jih je še mnogo. Ampak Iztok točno ve, kaj ostali mislijo. Namesto njih celo pove, kar sami niso! Celo razloži, kaj si mislijo, ko napišejo ravno nasprotno, da ostali ne bi narobe razumeli.

 36. modelcek pravi:

  ma, če vprašaš 5 kredibilnih glasbenih kritikov niti en tega komada ne bo štel kot dobrega, to je dejstvo.

  lej, ta komad je všeč le trapastim najstnikom, ki itak poslušajo vse kar “se sveti” in tebi, iztok
  ostali večini, ki premore vsaj kanček kritike, je popolnoma zanič, kar se je odražalo tudi na procentu dislikeov v videu

  salleta je to očitno celo tako žrlo, da je like bar moral skriti
  pa čeprav v svojih tekstih pravi, da ga boli kurac za kritike

  kar se besedila tiče in njene resničnosti loh tole prilimam:

  “ce nam prodajas bucke sam’ga sebe pokopavas, ker pol
  vsak se nasmehne: ‘Posluste ga debila, a si res ustrelu dva modela k’ sta ti tezila?’ ”

  pa a si resen, da iščeš vzporednice med igralcem in glasbenikom?

 37. Anglist pravi:

  Mislim da je TheAnnoying kar zadel poanto. Ravno zato ker sem preposlušal gangsta rapa ogromno izpade vse skupaj x-krat slabše.

  Velenje rap scena je še vedno edina varianta slovenskega gangsta rapa, ki ga dejansko cenim – tako glede beatov, kredibilnosti in tudi flowa in besedil.

  Pa še enkrat – čista legitimna pravica da ti je komad kul, ampak zgolj argument “ker je gangsta rap in ga ne razumete” ne zdrži dovolj vode pri tistih, ki pač pričakujemo še kaj več v tem žanru glasbe.

 38. Mauteromont pravi:

  Poučuj nas še, Gartnar

 39. Nidurun pravi:

  Saletov komad ni slab. Mislim, da tip ima talent: ok flow, ki pa se ponavlja, določene besedne spretnosti in jajca, spodoben beat. Njegov problem je pač, da je vsebinsko polom. Vsak gangsta rap iz ZDA, četudi je zajebancija in je obenem resno vzet, ima dejansko geto ozadje. O getih v takšnem smislu v Slo. pač ne moremo govoriti. Obenem zgolj reproducira že znane klišeje, čeprav se je, ajde rečmo, nekoliko prilagodil slovenski terminologijo.

 40. CVK pravi:

  Ćale Sale slovenski 50 cent!!!

 41. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Modelček, kdo so kredibilni glasbeni kritiki za hip hop pri nas? Jp, poba, kaj pa je pevec v spotu, če ne igralec, ki glumi neko vlogo? In to me vprašaš danes, ko skoraj vsi spoti zgledajo bolje od povprečnega filma in so tudi narejeni kot zgodba z liki. Jaoo.

  Anglist, ni panike, da komad ni komu všeč, panika je, da je mnogim najslabši komad vseh časov samo zato, ker je gangsta. Kaj spet ni jasno no.

 42. Bomba pravi:

  relevantni kritiki hip hopa pri nas: jizah, pižama

 43. Vidmar pravi:

  http://img850.imageshack.us/img850/3716/mbta.jpg

 44. Vidmar pravi:

  Razlika med pravim gangsta raperjem in Ćalle Salletom je v tem, da slednji izpade smešen, nerealen, pajac. Ice Cube in Ice-T vsaj izgledata da bi lahko bila gangsterja, pri temu pa vse izgleda kot parodija. Ne more biti vsak pobčk gangsta raper.
  Kljub temu, da tudi tvoj brat ni ne vem kakšen gangsta raper naredi dobro žurko in ne izpade smešno.

 45. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pa kdo je rekel, da je Salle gangsta raper. Pač naredil je en tak komad. Za gušt. Zakaj pa ne, jebemti.

 46. CVK pravi:

  A preko Nizozemske je nabijal oglede a ahahahahahahahhhhaahhahahhaha hahahahahahhahahahahahahahahahahahah!!!

  Pravi gangstaR!

 47. bone pravi:

  ja, večino ogledov mu je nabil bot, ampak treba povedat tud, da so challetu tega bota podtaknili drugi… for the lulz!

 48. ninja pravi:

  http://www.dailymotion.com/video/x2pt1f_the-roots-what-they-do_music

 49. krenki pravi:

  ‘Slovenski folk je, kar se rapa tiče, včasih res totalno zabit. Slovenski folk od slovenskega raperja pričakuje, da je zatežen, da filozofira, da nas osvešča in tako dalje. Če tega slovenski raper ne počne, ga slovenski folk ne šteka in začne pribijati tako stupidne komentarje, da mi gre na bruhanje.’

  Ne nabijaj. Zakaj pa je Klemen Klemen totalno obnorel sceno? Je zatežen, filozofira? Ne, ampak dela svoje zadeve na nivoju. Kar pa je totalno pod nivojem se pač spljuva ane…

 50. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Bone, daj mi to malo razloži, ker še vedno ne štekam prav dobro :)
  Mar to pomeni, da so lahko ogledi pri komerkoli lažni al kako?

  Krneki, Klemen je bil na sceni sto let nazaj, ko je bilo kul vse, kar je kak raper naredu, saj smo komaj čakali, da bo kdo kaj naredu. Seveda je bil Klemen res car, prva plata njegova pa klasika, o kateri ni dileme, ampak danes vprašanje, če bi z istim komadom zažgal, saj folk od naših rapsov očitno res hoče le še teženje, da jih spoštuje.

 51. Bomba pravi:

  Haha, a ti sploh kaj spremljaš sceno? Ko je imel Klemn lani septembra koncert (in metaforično obuditev od mrtvih – res carsko je bilo, ko so ga v krsti prinesli na oder :D ) je takoj razprodal dvorano. In ne samo to, folk je pred koncertom čakal pred Šiško in ponujal po 50€ v zameno za karto. Notri je bilo vzdušje noro, vsi napaljeni, vsi smo repali, kot da smo eno s Klemnom, da ne rečem kak nor koncert je organiziral, vedno nove obleke, skeče, rekvizite,… kot da bi gledal predstavo, podkrepljeno s carskim repom.

  Skratka, motiš se. Klemna folk obožuje, Klemna folk spoštuje. Model repa večinoma samo o alkoholu in pičkah (+ kakšni trije mal bolj družbenokritični komadi na plato) pa ga ljudje častijo, ker to, kar dela, dela izjemno dobro. Challe Salle tega ne počne dobro, zato ga folk dissa in mu dislajka posnetke tako dolgo, da model odstrani dislike bar, ker ga je sram.

  Saj boš videl, aprila bo Klemen po parih letih izdal novo plato, samo glej, kaj bo folku naredilo.

  Iztok, brez zamere, ampak pomoje ti nisi relevanten, da bi ocenjeval stanje SLO rapa. Koliko pa ga sploh poslušaš? Koliko plat si preposlušal zadnja leta? Koliko novih izvajalcev poznaš? Slediš freesyle sceni? Slediš novim videospotom, novim ustvarjlcem? Močno dvomim, meni se zdi, da samo slučajno katerega pogledaš in potem nalepiš na blog.

  Skratka, dokler ne boš bolj na tekočem, je brezveze, da komentiraš rap, ker nisi relevanten.

  LP

 52. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Stari, pa kaj ti sploh bereš kaj jaz pišem, jebemti no. Itak, da je Klemen zdaj še vedno totalni car, saj je naredil raztur v devetdesetih in je še vedno huda zvezda. Moj komentar je bil v kontekstu, da če bi danes nekdo na novo uletel z njegovo musko verjetno ne bi tako zelo uspel, saj je folk ratal zatežen glede hip hopa. Daj štekaj kar napišem preden se repenčiš spet :)

  Salletov komad Midva so hvalili, zato ne posplošuj. To je to pač niso, jebat ga, sem povedal zakaj ga niso.

  Poslušam in čekiram dovolj, da vem kaj mi je všeč in kaj ne. Pa četudu bi bil Salletov To je to edini komad, ki bi ga od naših rapsov slišal v zadnjih letih, bi mi bil kul. Od kje glupa fora, da mi nek komad ne bi bil dober, če bi pred tem slišal tisoč drugih komadov. Ni logike. Komad je dober sam zase. Vam pač ni, saj težite in ste modelu fovš, ker raztura.

 53. Bomba pravi:

  Dej ne seri. Zakaj pa se potem pri recenzijah filmov vedno duvaš, koliko si jih pogledal? Recimo Filmoljubu si večkrat rekel, da jih je on videl manj, zato ne ve toliko o določenih žanrih kot ti (pa nisem nek Filmoljub fan, ker mi je TOP kmet, ampak to nima veze). Valda je važno, koliko komadov si poslušal, ker tako lažje prepoznaš kvaliteto. Skratka, ti nisi relevanten, ker nisi preposlušal dovolj SLO reperjev (sploh aktualnih).

 54. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Stavek o Botru sem zbrisal takoj ko sem ga napisal, saj sem vedel, da boš tole prijavil in da ne boš hotel štekati karikiranega bistva :)
  Je pa finta, da naše rap muske menda ni toliko kot filmov, a ne :)

  Od kje ideja, da nisem preposlušal dovolj? Zgolj zato, ker mi je Challetov nov komad dober? Slab argument. Sicer pa se mi niti ni treba spoznati na našo sceno, da lahko hvalim ta komad. Dovolj je, da se spoznam na gangsta rap in zato lahko rečem, da je Challe naredil odličen komad v tem kontekstu.

  Da ne bova predolgo, še enkrat, vam komad ni slab zato, ker je res slab, ampak zato, ker je gangsta rap, ki ga nočete pa nočete štekati in ga pač nikoli ne boste, jebat ga.

  Bodi dovolj, ponavljam se.

  In hej, če sem tako zelo nerelevanten, zakaj za vraga mi nabijate komentarje in klike na tejle objavi :)

 55. johnny doe pravi:

  povprecn komad, kr eno nabijanje punchlineov enga za drugim pa nobene rdece niti. mene ne mot to, da model hoce furat nek gengsta stil, niti me ne mot ta njegov nacin (kao jak sm, pazi se men), sam beat je povprecn, produkcija pa mix sta podpovprecna (probi nabit ta komad u avtu recimo).

  pac dejstvo je, da je challe salle dobr, kaj dober, celo odlicen za en feat s fudexom pa temi drugimi prjatli, k ni tok motece poslusat 30 sekund nepovezanih punchlinov pa mogoce 2 posreceni rimi, sam k pa iz tega rata 3 minute punchlineov, 4 posrecene rime pa slab refren, pol pa to rata nekak tko, k komadi od zlatkota (s tem, da ma zlatko velik boljsi flow).
  iztok, ce se teb to zdi dobr komad v okviru gangsta repa, pol pomojm nikol nisi poskusu razclent enga teksta, k ti je biu res hud, pa ugotovit, kaj mu daje neko kvaliteto. men je hud gangsta rap, velik sm ga poslusu in to je zlo povprecn komad. ni slab, mislm tko slab k kksni pezov fristajli al pa kamalon (mc lajko) al pa kksne take stvari, sam k si ga slisu 2x, pol ni dobr niti za nabijat u avtu (za kar je bil najbrz misljen)

  no kar se pa men zdi res slabo, je pa spot, slabi kadri, slabo posnet, nobenih bab (kaksn si to jebac, salle, govoris, da bos organiziru gangbang in pol sami tipi u spotu), pa se reklama za proteini.si (fitneser je biu usaj smesn).
  uglavnm, ocena komada mi je povprecno/bedno, pa zdele se mi na yt rola woo od challe salle, rale pa fudexa. sam ajde, to se mi ne zdi tok problematicno pr usej zadevi, glede na to, da so se najbrz tko za kksno prijateljsko tarifo zmenil, sam kot izdelek je to slabo.

  se zadnje pa o klemnu; tezko je rect, kaj bi blo, ce bi blo. zihr je bla klemnova plata takrat odraz tistga casa (to je blo takrat, k reperji niso nosil air maxica pa cristiano ronaldo frizur), sam klemn je dobr zato, k zna zmer povedat zgodbo, k ma neko rdeco nit, ne pa neko brezvezno sipanje punchlineov (pa tud ce so hudi). pa tud produkcija klemnovih plat je tko neskoncnokrat boljsa od challe salletovih, nabij ta komad na ornk soundsystem al pa na slusalke al pa v avtu, pa ti bo takoj jasno. drug nivo pac.

 56. johnny doe pravi:

  aja, pozabu sm napisat; men je carski komad :D sam z vidika “industrijskih standardov” je pa pac slab, to je dejstvo

 57. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Johnny, če ta Salletov komad kaj ima, je to jebeno dober beat. Po remiksu Šmorna nekaj najjačega kar sem slišal pri slovenskem rapu v zadnjem času.
  Pa ne strinjam se za besedilo. Meni je kul v kontekstu preserancije. Če bi bilo pikico bolj zahtevno, ne bi pasalo v tak komad in tak spot pa tako finto.
  Zakaj to ni jasno, nimam pojma.
  Pa še nekaj bom rekel, ogromno je res slabih komadov, pa jih folk ne napada tako kot tega Salletovega. V tem je poanta vsega skupaj. Da folk kritizira ta komad, ker je pač to trenutno IN fora. Pač nekdo je rekel, da je komad slab, nekdo drug je rekel, pa res je slab, ker je pač moral reči, potem je to nekdo napisal in zdaj nekdo četrti pač sliši foro z Wu Tangom pa reče, ja, fak, res je kreten tale Challe, ker misli, da je boljši od njih. Kr neki, res. Ovce pač, jebat ga, nič novega.

 58. johnny doe pravi:

  ne sori, beat ni jebeno dober, enolicn je, pa nobenga powerja ni, edin power tega komada je challe salle k repa. zelo lepo se to slis v outrotu, k challe salle ne repa, nc posebnga od beata. primerjava s smorn remixom tud ni na mestu, smorn remix ma use – ma raznolikost, ma dinamiko, spoliran sound pa dejansko smorn remix poka, k ga das naglas. tale beat, k ga je pa jovic naredu za saleta, je pa klisejski in slabo sproduciran. pac lahko da ti je vsec, sam ta beat ni dober, oz. ce misls, zakaj je dober, mi prosm to razlozi z enimi objektivnimi argumenti.

  ne razumem, kaj tocn si mislu, da ti je kul tekst kot preserancija; men je kul ta stil repanja (kao to hajpanje kok je hud), sam ceu tekst je pac eno nalaganje punchlajnov, dve stvari se ne povezeta.

  kar se tice tega, da ljudje ne dissajo tok drugih komadov, ki so tud podobno slabi al pa se slabsi, pa tud mislm, da se motis oz. da si mal iz konteksta uzeu zadevo – ni cist isto, a si ti objavu en slab komad na svoj youtube kanal, k mu sledi 5 frendov, al pa ti to na veliko pocnes v druzbi izbranih slovenskih reperjev na prizoriscih, k jih obiskujejo mnozice. pa tud zelo velik ljudem je muzka od challe salle zelo dobra, zihr je vec challe salle loverjev k haterjev. z uspehom pridejo tud hejtrji, tko da si je treba to stevilo folka, k jim gre challe salle na kurac, razlagat tud kot nek dokaz njegovga uspeha.

  pac hip hop je muzka, katere ciljna skupina so mulci in temu primerni so komentarji (al so zlo ekstremno za, al pa zlo ekstremno proti); tistih par ljudi, k pa premore nekej okusa pa glasbene sirine, je pa pac ta komad ocenil kvaliteti primerno (ki kot sm reku, ni pretirano visoka – in to je tud ocitno, ce si sposobn muzko ocenjevat objektivno).

  pac ta komad je tko k hrana iz meka, zlo okusna je (zarad useh mascob pa soli) in na polno ga sede, sam nutricionisticno je pa v kurcu in ti zjebe prebavo, ce jo pa prekomerno uzivas pa postanes debel in dobis sladkorno.

 59. TheAnnoying pravi:

  Veliki Challe Salle je očitno dojel, da je šel predaleč z nabijanjem ogledov, brisanjem komentarjev, skrivanjem statistike… in videoposnetek odstranil z youtuba. Ker kralj, očitno res stoji za svojim globokim besedilom in se ne ozira na kritike.

 60. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Johnny, no pa bodiva konkretna. Zalimaj mi vsaj pet slovenskih komadov, ki so jači od tega Salletovega. Seveda v žanru gangsta rapa in preserancije ter hajpanja.

  The Annoying, Salle je zapisal, da so mu vdrli v račun in mu pobrisali spot. Le zakaj bi posnetek odstranil sam, saj ni neumen.

 61. johnny doe pravi:

  kot prvo, se mi zdi, da pr nas res dobrega gangsta rapa ni, kr pr nas ni tega okolja (pa ne mislm zdej, da morjo reperji res bit gangsterji); sam tezko je repat o picki, ce si jo vidu sam na televiziji k si gledal pornic.

  kot drugo, nisi napisu po katerih kriterijih nej jih ocenjujem, sicr si reku gangsta/hype/preserancija, sam te zadeve se vcasih izkljucujejo, tko da sm dau kksne komade, k so bolj hype pa kksne, k so bolj gengsta ampak ne nujno vse hkrati…pa glede na to, da je dans internet poln nekih zlo hudih grozenj s fizicnim nasljem s strani challe salleta, mislm, da se on nebi strinju s to klasifikacijo (preserancija, pretirano glorificiranje pa izmisljanje tega gangsterskega stila lajfa v komadih)

  u glavnm, po mojm mnenju je takih komadov kolkr hoces, predvsem zato, ker usi teli fantje, k jih bom nasteu repajo neprimerno boljs od challe salleta; dau sm gor celo en drug komad od chale salleta, k je velik boljsi zarad razlogov, k sm jih ze napisu en svoj vpis nazaj.

  Čordić Zlatan & Da II Deuce – Glej jih (ubistvu ker koli “gengsta” komad od došata, kokr ga ne maram, je on profesor za challe salleta, in glede tekstov in glede flowa in glede eksekucije, produkcija ni pa nc slabsa, tko da kar se mene tice, bi lah uzeu se 4 random mal boljse komade od dosata in je zadeva zakljucena)

  Slovenac – Šampion

  Alyo ft. Faaker – Greatest Story Ever Told

  vecina komadov od tvojga brata (to se ne zajebavam al pa kej), ceprov mi dost stvari na njegovi muzki ni vsec

  challe salle ft. denile – dej spust komad

  pa bl mal poslusam slovenski hip hop, da ne bo kdo uzaljn, k sm spustu kksnga njegovga frenda al pa kej, tud zanalasc sm spustu mrigota pa ghetta, k sta mi tok bedna, da mi nista niti zanimiva.

  kar mi je najbolj motece, usi te reperji, k sm jih nastel, kopirajo neko 10 ali vec let staro amerisko sceno (za razliko od tvojga brata, scena, k jo on kopira, je stara 20 let:)), te fantje iz dravelj (jovic) iz dravelj se sicr neki trudjo, lih zato mi je tok neumno, da jovic challe salletu ni naredu spodobnga beata, ce so ze hotl delat proper banger, ampak neki, kar se je 10 let nazaj rolal po klubih u miamiju, polom.

  in to mi je najbol zalostno, ne glede na to, da so te modeli mal boljsi od challe salleta, so se vedno dalec od tega, da bi bli dobri, ce grem u boston pa dam tm komu to za poslusat, se bo folk valju po tleh pa govoru, da nej spizdim nazaj v devedeseta

 62. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Dobra debata, končno nekdo, ki ni froc kot mularija zgoraj.
  Šampion je res hudo močan komad, ampak je hrvaški, čeprav ga je naredil Slovenec, zato ga ne štejem :)
  Moj brat tudi ne šteje, ker si je pri nas itak prvi izmislil gangsta rap :)
  Glej jih ima poženščen beat brez powerja, ni šans, da rukne Salleta, ne ga srat.
  Greatest Story Ever Told ravno tako. Sliši se kot Guru podlaga, to pa ni gansgta rap power Ice Cube shit, kar ima Salle. Slabo si izbral, sem vedel, da ne bo šlo.
  Doša pa je druga zgodba, on pa ima nekaj močnih, tu pa se strinjava, recimo Fuknte sredine v zrak mi je dober, a še vedno ni to ta stil kot je Salletov komad, ki je res tipični Ice Cube west side, ki sem ga pripel spodaj pri zapisu.

  Še vedno torej nisi našel dobre primerjave in komadov, ki so v kontekstu gangsta rapa boljši od Salleta.

 63. johnny doe pravi:

  glej, ne bit zdej neki pokroviteljski, pol me pa kao odpikat s takimi ceskimi argumenti. ce je power zate to, da je umes mal kitare s distorznom, pa mal klavircka z reverbom, pa nekdo, k se mal bolj intenzivno dere v majk, pol si pac “kontekst gangsta rapa” skos prikrajas po svojih potrebah, kot tudi argumente, s katerimi ocenjujes, kaj je zate boljs al pa slabs od necesa. drek je drek, ne glede na to, a ga zmesas z baziliko al pa z origanom, ceprou bo mogoce mel malenkostno drugacen okus.

  kar se tice tega komada k si ga nalepu od ice cubea, to ni west coast produkcija ampak zelo ZELO ocitn early dirty south (snare rolli, gongi, celotn sound, se faking young jeezy je featured artist, za bozjo voljo). in challe salletov komad niti mal ni podobn temu, kar si ti nalepu, lahko, da ti sicer podobno to obcutis, sam ce jz analiziram ta komad (kar bom naredu, ce mi placas 80 evrov, kokr staneta dve uri mojega delovnega casa), ti lahko dobesedno dokazem, da sta ta komada bolj razlicna, kot pa kksni komadi, k sm jih jz prlimu kot referenco)

  drgac pa se mi zdi, da si se ti pac postavu na pozicijo, da noben komad ne more bit boljsi “Slabo si izbral, sem vedel, da ne bo šlo.” in se pac ne bos pustu prepricat drugace in tele svoje smajlije si lahko lepo za klobuk zataknes. jezen sem ko satan, gartner, ker se delas neumnega. kako ni slovenski komad, model je rojen v sloveniji, plata je izsla v sloveniji. brat kao ne steje, tam ti beat ni cisto dovolj vsec…nigga please. unga komada od salleta pa denileta najbrz niti ne poznas, pa ce tega ne najdes, poslusi woow, kjer ma challe salle stokrat boljsi part k karkoli v “to je to”, power je enak, beat je podobn.

  in kar je najbolj pomembno – jz sm argumentiral, zakaj je od challe salleta komad slab.
  men ni treba najdt boljsega komada; lahko je ta komad najboljsi komad v tej zvrsti, pa je se vedno SLAB, a razumes, tako, kot mi je slaba muzka od zlatkota pa muzka od tvojga brata, pa sta oba stokrat boljsa reperja od challe salleta.

  pa da te spomnm, primerju, si najbolj klisejski ogabno zmiksan beat (se dobr, da take muzke ne dela nihce drug) s podlago od remiksa od smorna, kjer je dejansko zelo lepo organsko spojenih par cist razlicnih stilov beatov na tak nacin, da so se vedno kohezivna celota. torej, ti tle od mene zahtevas, da najdem neki, kar bo po tvojih kriterijih (nej te spomnem, da jih nisi nikjer objasnu, to kaj se pa nekomu slisi podobno, je pa zelo subjektivno) podobno ne vem katermu komadu od ice cubea??

  kar se repanja tice, sm ti tud nasu velik boljsih slovenskih gengsta reperjev (in kar se tice tekstov in kar se tice flowa), to cez kaksn beat repajo, pa ne more bit legitimn argument za primerjavo, ker si tud ti linku komad s cist popolnoma drugacnim stilom beata in tok drugacnim flowom repanja, da bolj drugacn sploh ne bi mogu bit (nared si notni zapis, ce ne verjames) neki podobnega, kar si ti nalepu, pr nas trenutno delajo dravle records pa murari.

  kar se tice izdelka kot celote pa miksa, odpri si nuendo al pa wavese al pa en program, k podpira vizualizacijo, prestudiri zvocno sliko, poslusi komad na spodobnih slusalkah, studijskih monitorjih, domacm hi fi sistemu pa avtoradiu in ti bo jasno, da niti zmiksan ni tko k more bit.

 64. johnny doe pravi:

  uglavnm, ce ti to niso zadostni argumenti, pol ti po vsej verjetnosti noben ne bo, zato se ze zdej umikam iz te debate, tko da me prosm ne provocirat s kksnimi pritlehnimi finticami. se enkrat, men je dejansko zabavn ta izdelk od challe salleta, sicr se mi zdi slab, ampak sm ga ze parkrat poslusu in bi ga najbrz se enkrat, sam mi ga yutube kr ne najde, pomojm se jiim je sesul streznik k je blo tolk ogledov al pa kej tazga. hejtrji mu lah sam spusijo kurac, model zdele najbrz sisa pircek u topu z janijem pavcem pa se smeje folku u faco.

 65. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Stari, nisem bil pokroviteljski, res mi je bila kul najna debata, zlo narobe si vzel in se brez veze pizdiš in napadaš.
  Pa preveč resen si, jebemti, chill down in ne vzami vsakega mojega stavka, kjer naredim smehec, tako zelo serious.
  Fak no :)

 66. šaci pravi:

  “Najboljši” gangsta komad od Čaleta je Rap je v modi.

  Drgač pa čestitke za ponovno brukanje.

 67. johnny doe pravi:

  sori pol, hitr ratam ziucn
  hudo saci ne vem kako sm lah pozabu ta komad, ta je res prva liga

 68. cheyenne pravi:

  haha, očitno je bilo več kot pol milijona ogledov le nateg-zatem ko so chaŁŁeta obtožil da si je po sumljivi poti nabral toliko ogledov (http://img850.imageshack.us/img850/3716/mbta.jpg), je video skrivnostno izginil z youtuba! xD

 69. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tole je nalimal že komentator pri cifri 43, nekdo je potem napisal, da so to Salletu podtaknili drugi, sam še vedno ne vem kako lahko kaj takega sploh narediš, da funkcionira, Salle pa je na svojem facebooku povedal, da so mu vdrli v račun in izbrisali video.

 70. cheyenne pravi:

  s podobno goljufijo je že pred leti postal girlfriend od avril lavigne najbolj gledan video na YT-takrat si lahko šel na eno stran s tem videom, stran pa se je na vsake deset sekund avtomatično osvežila, tako da si je video hitro nabral astronomske cifre ogledov! ta challetov razlog, da so mu vdrli v račun in mu izbrisali samo tanov video, pa zveni rahlo trapasto-če bi mu v account res vdrli kakšni nevoščljivci, kot sam trdi, bi verjetno izbrisali vse videe, z računom vred!

 71. Bomba pravi:

  youtube mu je zbrisal komad, ker je imel cca 650.000 ogledov preko programa za nabijanje ogledov

 72. ninja pravi:

  jutub mu je zbrisu, ker so bli fake ogledi

 73. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zdaj me zanima samoše to ali je ta program aktiviral sam Challe ali pa mu je to pizdarijo podtaknil kdo drug.

  Pa zanima me seveda tudi koliko ogledov bi video nabral po normalni poti. Gotovo ne malo. Ker komad Midva ima preko 300 tisoč recimo.

 74. ronron pravi:

  Najbrž je pri vseh nabijal, pri tem pa šel malo čez mero ane :)

 75. Milan pravi:

  http://youtu.be/3BYDlt9N7KE

 76. TheAnnoying pravi:

  Midva je čist drug komad, ma veliko ciljno skupino poslušalcev, ki jim je komad dejansko top. Tole je pa daleč od tega…
  Glede nabijanja ogledov, mi pa ni jasno zakaj bi mu to delal kdo drug. Je Challe dost infantilen, tako da kaj tazga čist lahko pričakujemo od njega…

 77. Bomba pravi:

  http://www.youtube.com/watch?v=80Xg3Pd7Acc

 78. Bomba pravi:

  http://www.youtube.com/watch?v=IoVFC11nRMA

  hehe drama še kr ni končana

  tokrat se je pa challe res obrukal z vsem tem :)

 79. meho pravi:

  Teli komadi od Ćaleta so res afnanje. Zamaskirani čefurji s kalašnikovimi????? z Vrhnike????? Dej pejt u kurac.

 80. Vidmar pravi:

  A boš šel jutri na Shabazz the Discipla v Maribor?

 81. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nop.

 82. ahshxn pravi:

  Od kje tebi taka ideja za debila ?

 83. E pravi:

  Keep it real ;)

  http://www.youtube.com/watch?v=9m8vPs2XKfI

 84. E pravi:

  Iztok a si se rajši komentarja vzdržal :D ?

 85. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Že slišal včeraj :)
  Podlaga seka, to je vse kar bom rekel.

 86. E pravi:

  Sej jaz tudi že učer vido.Sam danes sem poprašal za tvoje mnenje.
  Ja podlaga je tudi vse kar je dobrega pri tem projektu.
  Gracar me ja malo razočaral z režijo spota morem rečt.

 87. Peter pravi:

  Iztok, kaj praviš, je rap petje ali ne?

 88. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Itak da ne. Je govorjenje v rimah po ritmu. Recitiranje če hočeš :)

 89. Ales pravi:

  Že že tale ćale, ampak edini pravi slovenski gangsta raper je rhyme god in to je dejstvo…folk je pač glup ker ga ne razume…

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !